Terug naar Argentinië

Dagtochten vanuit luxe hotel

Aan de voet van de imposante Cerro Fitz Roy en aan de monding van de vallei van de Rio de las Vueltas ligt het dorpje El Chaltén. Dit kleine (berg)wandelaarsdorp - waar lekker weinig te doen is - is de ideale basis om het noordelijk gedeelte van het Los Glaciares Nationaal Park te verkennen. Wandel door lengabossen en langs gletsjermeren en geniet van de indrukwekkende uitzichten op gletsjers en de fameuze granieten pieken van de Cerro Torre (3102 m) en Cerro Fitzroy (3405 m) die herrijzen uit de glooiende savannevlakte. Aan het einde van elke wandeldag is het heerlijk thuiskomen in het kleinschalige hotel met een wijnbar en een ‘huiskamer’ met open haard.  ‘s Avonds geniet je van smakelijke gerechten in het restaurant.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 263205
4 dagen

Argentinië - Argentijns Patagonië * Los Glaciares Deluxe

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vandaag reis je per gereserveerde openbare bus van El Calafate naar El Chaltén (215 km; ca. 4 uur). Onderweg geniet je van Argentijnse folkloremuziek passend bij het uitgestrekte, lege pampalandschap. Af en toe een estancia en een enkele eenzame guanaco op de vlaktes. Het landschap onderweg is meer dan alleen een lege vlakte. Grillig gevormde heuvels in diverse aardetinten, tafelbergen met vele afzettingslagen en verweerde rotsen onderbreken het monotone beeld, net als de blauwgrijze vlaktes van Lago Argentino bij Calafate en Lago Viedma bij El Chaltén.

Het dorp El Chaltén is de laatste 5 jaar snel gegroeid. Desondanks heerst er in deze plaats nog steeds een alternatieve sfeer die hoort bij bergbeklimmers. De aantrekkingskracht van het steile graniet van de drieduizend meter boven het dorp uittorende Cerro Fitz Roy is haast voelbaar. Voor de komende drie nachten verblijf je in een luxe accommodatie, een heerlijk rustpunt na je wandelinspanningen. 

Overnachting in

El Chaltén - Senderos Hosteria

Dag 2-3

Hieronder geven we in het kort de drie meest gelopen wandelingen in het Los Glaciares NP die in het SNP-reispakket gedetailleerder worden beschreven. De wandelingen kun je naar eigen inzicht op dag 2 of 3 inplannen.

 • De wandeling naar het meer Lago Torre met uitzicht op de Cerro Torre (20 km; 5-6 uur; 200 m. stijgen en dalen ). Klim hiervoor uit het dal waarin El Chaltén ligt en wandel over een grotendeels vlakke route, af en toe klimmend de vallei in, door oud lengabos. Fris groen en overal bloeiende bloemen sieren de bodem. Steek een kammetje over en de Cerro Torre doemt al in de verte op. Op een mooie plek, wellicht bij het kamp Cerro Torre kun je heerlijk genieten van bijvoorbeeld een zelf meegebrachte (box)lunch. Vanaf de kam klim je verder omhoog tot naast de gletsjer en dichter onder de Cerro Torre (3128m.). Het landschap van hoge, kale morenenruggen, bizar geplooide bergen en granieten torens rondom de vallei met Laguna Torre en glaciar Grande lijkt een staaltje van grootschalige beeldende kunst, in miljoenen jaren geboetseerd door ondenkbare natuurkrachten.
 • De wandeling naar het meer 'Laguna de los Tres' (22km; 7-8 uur; 600 m. stijgen en dalen). Een prachtig uitzicht op de Fitz Roy is de beloning. Begin met een stuk stijgen door open bos langs de stroomvlakte van Rio de las Vueltas. Wandel door de prachtige vallei van de Chorillo del Salto. Steek de rivier over via een boomstambruggetje en vervolg het pad door het bos. Vanaf hier is het nog 1 uur lopen naar Laguna de los Tres vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt op de Cerro Fitz Roy (3405 m.) en omgeving.
 • De wandeling vanaf een hosteria via het meer 'Laguna de los Tres' terug naar El Chaltén (18 km; 7-8 uur; 600 m. stijgen en dalen). In en half uur rijd je met een transfer (niet inbegrepen) naar het beginpunt van deze wandeling waarbij je eerst 1,5 uur door bos parallel loopt aan de Rio Blanco. Het terrein is redelijk vlak en stijgt langzaam totdat je uitkomt komt bij een uitzichtpunt waar de gletsjer Piedras Blancas uitkomt in het meertje Laguna Piedras Blancas. Wandel verder naar Laguna de los Tres voor het mooie uitzicht op de Cerro Fitz Roy (3405 m.). Op de terugweg wandel je bij voldoende tijd en puf nog even langs het Laguna Capri.

Er zijn in het park nog andere wandelingen die we in het SNP-informatiepakket hebben beschreven. Een goede inloopwandeling is die naar de Salto Chico (ca. 2 uur wandelen).

Overnachting in

El Chaltén - Senderos Hosteria

Dag 4

Na het ontbijt neem je de gereserveerde openbare bus weer terug naar El Calafate. Wellicht word je nog eenmaal een blik gegund op de Cerro Torre, indien het weer het toelaat. Een mooi afscheid van je verblijf nabij het Los Glaciares NP.

NB Programma

Voor aanvang van dit reisarrangement raden wij een overnachting in El Calafate aan. 

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Openbare bus (gereserveerd) El Calafate - El Chaltén v.v.
 • Topografische kaart Los Glaciares NP / regio El Chaltén (1:60.000) - ter plaatse
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • entree Los Glaciares NP
 • persoonlijke uitgaven
 • transfer van hotel naar busstation v.v.
 • Praktische informatie

  oktober tot en met april

  Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

  Voor een verblijf in Argentinië hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

  N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Argentinië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging met nog eens 90 dagen is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Argentinië

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  In Argentinië staat de gezondheidszorg en de verkrijgbaarheid van medicijnen op hoog niveau. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium en zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


  Aanbevolen
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Argentinië binnenkomt, wordt Gelekoorts-vaccinatie aanbevolen. In Argentinië zelf komt ook Gelekoorts voor, mn. in onderstaande gebieden.
  Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

  Gelekoorts
  Gelekoorts komt voor in Noord-Argentinië langs de grens met Brazilië en Paraguay, in gebieden lager gelegen dan 2.300 m in delen van de provincies Corrientes, Chaco, Formosa, Jujuy, Misiones en Salta. 

  Malaria
  Malaria komt alleen in het noordelijke laagland van Argentinië voor langs de grens met Bolivia (provincie Salta) en Paraguay (provincies Chaco en Misiones) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Zoals overal elders in Zuid-Amerika moet u ook in Argentinië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

  Prijsinformatie

  01 januari 0001
  Prijs op aanvraag

  Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

  Toelichting
  prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

  Avontuur op Maat
  Vraag reisvoorstel aan
  Vanaf prijs