Lands End

Homer, een dorp met 5.500 inwoners; sinds 1950 pas 'connected to the world' middels de Sterling Highway, een afstand van 270 km vanaf Seward, of 360 km vanaf Anchorage. Het dorpje is prachtig gelegen aan Kachemak Bay, met uitzicht over de met sneeuw bekapte bergen en diep ingesneden fjorden. Het gevoel aan het eind van de wereld te zijn. Vanuit Homer kun je de westzijde en het centrale binnenland van de Kenai Peninsula verder verkennen, een wandeling in Kachemak Bay State Park maken, of per vliegtuigje een excursie naar de overkant van Cook Inlet waar bruine beren waargenomen kunnen worden.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 228
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 240647
3 dagen

Alaska - Southwest * Homer Kenai Peninsula

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Homer is een 'windy place', gelegen aan zee. Dat betekent lekker uitwaaien aan zee, maar ook kun je eens een hengeltje uitwerpen, zoals de Alaskanen hier graag doen. Houd je meer van actie neem dan een watertaxi naar Halibut Cove voor een wandeling in Kachemak Bay State Park. Of check bij lokale 'outfitters' de mogelijkheden voor een 'flightseeing' naar de overkant van Cook Inlet om de kolossale bruine beren te zien. Bijvoorbeeld in Hallo Bay. Door toevoeging van de optionele dagexcursie zeekajakken in Kachemak Bay wordt dit uitstapje naar Homer nog leuker.

Overnachting in

Homer - Land's End Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Southwest * Seakayaking from Homer

Om 10.00 uur wordt je verwacht in de haven van Homer en per watertaxi overgezet naar de overkant van Kachemak Bay. Hier in het beschutte water van Otter Cove start je kajaktocht onder leiding van een lokale gids. De boten die je gebruikt zijn zeer stabiele eenpersoons en tweepersoons zeekajaks, voorzien van spatzeil en zwemvest. Na enige instructie vertrek je in een kleine groep (minimaal 2 personen, maximaal 6 personen) en volg je de kustlijn. Rondom de rotsen heb je kans zeeleeuwen en otters te zien, met zee-arenden hoog in de bomen boven je. In dieper water zie je mogelijk walvissen passeren. Een heerlijke tocht, met op de achtergrond de besneeuwde bergen van Kachemak Bay State Park. Aan het eind van de middag ga je per watertaxi terug naar Homer. De excursie duurt zo'n 6,5-7 uur, minimum leeftijd is 8 jaar en je moet natuurlijk kunnen zwemmen. Ter plaatse teken je altijd een 'waiver' dat je zelf verantwoordelijk bent. Je moet zelf voor een lunchpakket , water en wat snacks zorgen.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

  • verblijf in hotel op basis van 1 kamer, logies

Niet inbegrepen

  • Vervoer van en naar Homer

Praktische informatie

1 juni t/m 15 september

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten/Alaska zijn geen vaccinaties verplicht.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Prijsinformatie

01 juni 2021 - 07 juni 2021
1 persoon (eenpersoonskamer) € 568
2 personen (tweepersoonskamer bay view) € 284
2 personen (tweepersoonskamer city view) € 216
3 personen (driepersoonskamer bay view) € 190
3 personen (driepersoonskamer city view) € 144
4 personen (vierepersoonskamer city view) € 108
4 personen (vierpersoonskamer bay view) € 142

08 juni 2021 - 06 september 2021
1 persoon (eenpersoonskamer) € 659
2 personen (tweepersoonskamer bay view) € 330
2 personen (tweepersoonskamer city view) € 216
3 personen (driepersoonskamer bay view) € 220
3 personen (driepersoonskamer city view) € 144
4 personen (vierepersoonskamer city view) € 108
4 personen (vierpersoonskamer bay view) € 165

07 september 2021 - 15 september 2021
1 persoon (eenpersoonskamer) € 455
2 personen (tweepersoonskamer bay view) € 228
2 personen (tweepersoonskamer city view) € 181
3 personen (driepersoonskamer bay view) € 152
3 personen (driepersoonskamer city view) € 121
4 personen (vierepersoonskamer city view) € 91
4 personen (vierpersoonskamer bay view) € 114

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs