Terug naar Alaska

Regenwouden, fjorden en historie

Een belangrijk deel van de geschiedenis van Alaska ligt in het uiterste zuidoosten van het land, de zogenaamde 'panhandle'. Van hieruit bestuurden de Russen hun kolonie Alaska totdat het in 1867 aan de Verenigde Staten werd verkocht. In 1880 werd er goud gevonden nabij Juneau en in 1898 begon in Skagway de grootste 'goldrush' die het noorden heeft gekend. Deze roerige geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten en een bijzonder cultureel landschap opgeleverd. Daarnaast vormt de natuurlijke omgeving met haar peiloos diepe fjorden, 4000 meter hoge bergen, gletsjers en regenwouden, een fantastisch decor.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 240633
7 dagen

Alaska - Southeast * The Panhandle of Alaska

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vandaag arriveert u op eigen gelegenheid in Juneau. Vanaf het vliegveldje neemt u een taxi of shuttlebus naar uw hotel in het centrum. Juneau is een kleine stad, gelegen aan het fjord, rijk in geschiedenis. U kunt er de Scandinavische wijk en Russisch Orthodoxe kerk bezoeken, er is een prima National Museum en leuke winkeltjes. Overigens is Juneau de hoofdstad van Alaska. Overnachting in de Westmark Baranof of ander gelijkwaardig hotel.

Overnachting in

Juneau

Dag 2-3

De veerboot (vertrektijden zijn per dag anders) brengt u door de Inside Passage naar Skagway, aan het eind van een indrukwekkend fjord. Skagway ademt met z'n saloons en houten trottoirs nog steeds de sfeer uit van eind 19e eeuw toen dit het startpunt was voor de goudzoekers naar de Klondike Goldfields in de Yukon. U kunt een stuk van de beroemde Chilkoot Trail lopen en het informatiecentrum bezoeken waar een schitterende film over de goldrush vertoont wordt. Overnachtingen in de Westmark Inn of ander gelijkwaardig hotel.

Overnachting in

Skagway

Dag 4-5

Per watertaxi maakt u de oversteek van Skagway naar Haines, wederom een dorpje aan het eind van een fjord. Hier kunt u wandelen door het karakteristieke regenwoud langs de kust, met huizenhoge dikke sitkasparren en ceders, of naar Mount Ripinski voor een panorama over de fjordenkust. Ook komen langs de Chilkat River enorme hoeveelheden witkoparenden (zee-arenden) en beren af op de migrerende zalm: een spektakel van jewelste, met name in de nazomer. Overnachting in Captain's Choice Motel of ander gelijkwaardig hotel.

Overnachting in

Haines

Dag 6

U vliegt met een klein vliegtuigje over de fjorden terug naar Juneau. Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht heeft u nog tijd in Haines of tijd in Juneau. Overnachting in Westmark Baranof of ander gelijkwaardig hotel.

Overnachting in

Juneau

NB Programma

U kunt deze bouwsteen eenvoudig in een basisreis opnemen door de vlucht van of naar Anchorage te onderbreken met een stop in Juneau.

In verband met de veerboot- en vlucht- boekingsprocedures hebben  we bij boeking van u nodig: alle voornamen en achternaam volgens paspoort, geboortedatum, nationaliteit en land van uitgifte, gewicht, van alle reizigers.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in prima middenklasse hotels op basis van een kamer met eigen douche/toilet. Maaltijden zijn niet inbegrepen maar kunt u makkelijk nuttigen in de vele restaurants in de dorpen of in het betreffende hotel.

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen op tweepersoonskamers
 • veerboot van Juneau naar Skagway
 • watertaxi van Skagway naar Haines
 • vlucht van Haines naar Juneau
 • informatiepakket

Niet inbegrepen

 • vervoer van en naar Juneau
 • alle maaltijden
 • entrees
 • lokale transfers

Over de activiteiten

De natuurparken lenen zich uitstekend voor het maken van een wandeling. In uw reispakket krijgt u van ons uitgebreide informatie over de natuur en de wandelmogelijkheden. Daaruit kiest u zelf een wandeling naar keuze, wat betreft landschap en terrein, lengte en hoogteverschillen en moeilijkheidsgraad. De trails zijn in het algemeen erg goed gemarkeerd zodat u zonder probleem uw weg vindt. Begin uw bezoek aan het park altijd met een bezoek aan het Visitor Center, voor een update van de wandelpaden en eventueel kopen van topografische kaartjes.

Praktische informatie

Veerboot informatie

Omdat het schema van de veerboten per dag wisselt kan het zijn dat uw reis er iets anders uit komt te zien dan beschreven in het dag-tot-dag-programma.

Vertrek tussen 5 juni t/m 31 augustus, behalve op 29 juni en 1 augustus

Ter plaatse reist u per veerboot, watertaxi en vliegtuig tussen de dorpen. Er zijn nauwelijks wegen in het gebied zodat er ook geen huurauto is inbegrepen. Voor kleine lokale transporten regelt u zelf de aanwezige shuttlebusjes of taxis.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten/Alaska zijn geen vaccinaties verplicht.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs