Alaska - Expeditie, 17 dagen Avontuurlijke trektocht door de noordelijke wildernis

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Expeditie met rugzaktrekkings vanuit tenten

De ultieme wildernistocht, uniek in Nederland; een rugzaktrekking door Denali State Park nabij Mount McKinley, de hoogste berg van het continent. Je verblijft aan Brooks Falls met z'n vissende grizzlyberen en maakt vervolgens een rugzaktrekking in de vulkanische Valley of 10.000 Smokes in Katmai National Park. Je loopt hier door spectaculaire landschappen en kan heel veel wild zien. Een unieke wildernisbeleving in een kleine groep onder leiding van een zeer ervaren en gecertificeerde wildernisgids uit Alaska.

Uniek aan deze reis

 • 2-daagse rafting
 • 4-daagse trektocht Denali
 • 5-daagse trektocht Katmai
 • Veilig en verantwoord met lokale gids
 • Vissende beren van Brooks Falls
Zwaarte
Comfort

Vlog - Op Expeditie naar Alaska met SNP Natuurreizen

De ultieme wildernistocht, een rugzaktrekking door Denali State Park nabij Mount McKinley, de hoogste berg van het continent. Bekijk een impressie van deze reis op YouTube.

Dag tot dag

Alaska - Expeditie

Wat is er mooier dan de beschaving de rug toe te keren en je onder te dompelen in de essentie van Alaska: de wildernis? Op deze reis maak je twee onvergetelijke rugzaktrekkings door enkele van de meest inspirerende wildernisgebieden ter wereld. De eerste dagen verblijven we in een 'trappers cabin' midden in de natuur waar we onze tocht voorbereiden en kunnen genieten van een houtgestookte sauna. Met volledige bepakking trekken we daarna vijf dagen door het Denali State Park en staan aan de voet van Mount McKinley, met 6100 meter sneeuw en ijs de hoogste berg van het continent. We dalen af naar de Tokositna River die we in twee dagen afzakken per rubber raft, terug naar de bewoonde wereld.
Na een spectaculaire vlucht per watervliegtuig landen we op Brooks Camp in Katmai National Park. Dit park kent de grootste dichtheid aan bruine beren ter wereld en we trekken dan ook ruim tijd uit voor het zien en fotograferen van de beroemde vissende kolossen binnen de beschermde omgeving van Brook Falls. Hierna gaan de rugzakken weer op en maken we een onvergetelijke trekking door de Valley of 10.000 Smokes. In 1912 vond hier een van de grootste vulkaanuitbarstingen uit de geschiedenis plaats. We trekken langs ijzige gletsjers, beklimmen een van de symmetrische vulkaankegels voor een perfect uitzicht en ontspannen in de natuurlijke hete bronnen. De kans anderen te treffen op deze wildernistochten is minimaal: je garantie voor een uniek avontuur.

Dag 1

Vlucht van Amsterdam naar Anchorage met een overstap. Na aankomst ontmoeten we onze lokale gidsen en gaan we naar het hotel in het centrum.

Overnachting in

Anchorage

Dag 2

Per minibus reizen we door de Chugach Mountains noordwaarts. Na 200 km verlaten we de hoofdweg en volgen voor 40 km een onverharde weg. Waar de weg ophoudt lopen we een uur verder door de 'taiga' en langs kleine moerasvennen. We overnachten in Denali View Chalet, gelegen aan Kroto Lake: warm genoeg voor een verfrissende plons.

Overnachting in

Peters Hills

Dag 3

Vandaag kunnen we gebruiken als een inloopdag van onze eerste deelexpeditie. We maken een dagtocht door de bossen en moerassen en maken kennis met de natuur van Alaska. Terug in de lodge pakken we onze spullen voor de eerste expeditie. Wat we niet nodig hebben op de trekking wordt opgeslagen en zien we aan het eind van de rafttocht terug. Zwemmen in het meer, een kanotochtje of ontspannen in de hout gestookte sauna beëindigen deze dag.

Overnachting in

Peters Hills

Dag 4

Na het ontbijt lopen we terug naar de weg, waar we de oude Petersville Road volgen voor 13 km naar een oude mijnwerkersnederzetting in de Peters Hills. Hier heb je de tijd om rond te kijken. We zoeken een geschikte plek om kamp te maken voor de nacht.

Overnachting in

Denali State Park

Dag 5

Na enige rustige dagen gaat de eerste expeditie nu pittig van start. We klimmen in 4 tot 5 uur 700 m naar de kam op 1300 m hoogte, eerst door bos, later over de boomloze toendra. Je hebt spectaculaire uitzichten over de gehele Alaska Range, met als ongekroonde koning Mount McKinley. In het zuiden zien we de Chugach Mountains en in het oosten de Talkeetna Mountains. Wat een bergpanorama! In de alpiene omgeving maken we ons kamp. In de middag kunnen we, zonder rugzak, nader kennis maken met de alpiene flora en fauna.

Overnachting in

Denali State Park

Dag 6

Eerst klimmen we nog 300 meter naar het hoogste punt in de Peters Hills. Daarna dalen we steil af van de kam en 'vechten' ons een weg door dicht elzenstruweel totdat we ons kampement bereiken aan Home Lake. Omdat er geen paden zijn zal dit een zware en avontuurlijke tocht worden. Ondertussen worden bagage, nieuwe voedselvoorraden en de rafts ingevlogen naar het kampement.

Overnachting in

Denali State Park

Dag 7-8

We bouwen de expeditieboten op (achtpersoons rubber rafts) en na een uitgebreide instructie gaan we op pad. We peddelen over de Tokositna River, dan weer rustig drijvend, dan weer wild bokkend, door een oerlandschap in de schaduw van de Alaska Range. In de buurt van Ruth Glacier, die als een rivier van ijs uit de Alaska Range afdaalt, slaan we ons kamp op. De Tokositna komt uit in de Chulitna River, die we volgen door een nauwe kloof, steeds met wisselende zichten op Mount McKinley. Opnieuw maken we een kamp in de wildernis. Dat betekent hout sprokkelen, zagen en vuur maken. Vanuit de boten is de kans groot dat we elanden, bevers of beren zien. Op het eind van dag 8 eindigen we de rafttocht in het dorpje Takeetna. De rafts worden afgebroken waarna we in een van de restaurants en saloons van dit karakteristieke dorpje een maaltijd en een drankje nemen (niet inbegrepen). De warme douches in ons hotel deze nacht zullen verwelkomd worden!

Overnachting in

Denali State Park

Dag 9-12

Na een rustige ochtend reizen we per minibus terug naar Anchorage, waar we een binnenlandse vlucht nemen per lijndienst en watervliegtuig naar Katmai National Park.
We slaan de spullen die we voor de tweede trektocht niet nodig hebben op en vliegen meteen door naar de Valley of 10.000 Smokes, het vulkanisch hart van het nationale park. Na ongeveer een uur lopen in dit oerlandschap slaan we de tenten op.

Een trektocht door de Valley of 10.000 Smokes in Katmai National Park is in alle opzichten een trekking naar het einde van de wereld. In het door oerkrachten gecreëerde landschap zijn geen paden of voorzieningen en het kan geteisterd worden door slecht weer en hevige wind. Onze route wordt dan ook afhankelijk van de weersvoorspellingen gepland en steeds aangepast. Gemiddeld lopen we 4-6 uur per dag met de rugzak. We trekken door desolate puimsteen landschappen, doorkruisen 'badlands' en diepe kloven en beklimmen enkele karakteristieke vulkaantoppen. Indien mogelijk trekken we naar de Novarupta vulkaan, de mond die in 1912 het gebied in vuur en vlam zette. Daarna trekken we verder langs de Knife Creek Glacier en over de Katmai Pass.

Overnachting in

Katmai National Park

Dag 13-14

We dalen af naar de vallei waar een bus wacht die ons terugbrengt naar Brooks Camp (42 km rijden). We zullen er alles aan doen om onszelf weer een beetje toonbaar te maken voordat we deze avond 'comfortabel' gaan dineren in het restaurant van de Brooks Lodge (niet inbegrepen). We overnachten op Brooks Camp, een eenvoudige campground (warme douches zijn tegen betaling mogelijk).
Katmai is wereldberoemd om zijn grote populatie van meer dan 2000 bruine beren, die in de maanden juni tot en met september de rivieren leeg vissen. Op een van de meest fotogenieke plekjes, Brooks Falls, komen soms meer dan tien beren tegelijk bijeen. We gebruiken deze dagen dan ook om in alle rust deze reusachtige beesten van dichtbij te bekijken en te fotograferen. In en om het kamp gelden zeer strikte veiligheidsmaatregelen en rangers begeleiden ons.

Overnachting in

Brooks Camp

Dag 15

Per watervliegtuig en gewoon vliegtuig keren we terug naar Anchorage.
Anchorage, met 280.000 inwoners de grootste stad van Alaska, oogt in vergelijking met andere Amerikaanse steden niet groot. Je kan hier op zoek gaan naar typisch Alaskaanse souvenirs of een kijkje nemen in het uitstekende Alaska Museum waar de geschiedenis en culturen van het land worden toegelicht. Die avond gaan we uit eten in een restaurant en overnachten we in een hotel (ontbijt, lunch, diner niet inbegrepen).

Overnachting in

Anchorage

Dag 16-17

Je kan rustig je spullen inpakken of nog even Anchorage ingaan voordat we tegen de middag naar het vliegveld worden gebracht en afscheid nemen van de lokale gidsen (lunch niet inbegrepen). De volgende dag kom je aan op Schiphol.

NB Programma

Door de samenwerking met een lokale agent zijn we verplicht je erop te wijzen dat je dient te beschikken over een deugdelijke reisverzekering. Ook is het in de Verenigde Staten gebruikelijk dat je, voordat je deelneemt aan een gegidste activiteit, een formulier voor ogen krijgt met een 'Acknowledgement of Risk'. Hierin valt te lezen dat je hebt nagedacht over mogelijke risico's die de activiteit inhouden en dat je daarvoor dus ook verantwoordelijkheid neemt, en dat je de organisatie op de hoogte brengt van je medische situatie. Ook voor deze reis krijg je dit formulier van onze lokale gids. Je bent verplicht dit te ondertekenen om deel te kunnen nemen aan de reis.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Anchorage verblijven we in een hotel in het stadscentrum op tweepersoons kamers. Gedurende twee nachten zijn we te gast in een authentieke blokhut met alle faciliteiten midden in de wildernis. De overige nachten slapen we in tenten, ergens midden in de wildernis. Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels en op de campings heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

Over de maaltijden

Tijdens de dagen dat er met een rugzak wordt gelopen zullen de maaltijden voornamelijk uit gedroogd voedsel bestaan om gewicht te besparen. De lokale gids zorgt voor de samenstelling hiervan. Het gaat om ongeveer zeven dagen. Op de overige dagen, bijvoorbeeld in de cabin, tijdens de rafttocht en in Brooks Camp kunnen we meer vers voedsel gebruiken. Reken dus op ongeveer 50% vers en 50% gedroogd eten.

Inbegrepen

• Transfers per minibus en watervliegtuig
• Rafts met toebehoren
• Overnachtingen in hotel en lodge
• Maaltijden volgens programma (14 ontbijt, 11 lunch, 10 diners)
• Gebruik tent , slaapmatje en kookuitrusting
• Entrees Nationale Parken
• Kaartmateriaal
• Diensten Alaskaanse gidsen.

Niet inbegrepen

• Heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
• Overige maaltijden in restaurants
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies

Over de activiteiten

De zwaarte van deze reis is voor een belangrijk deel terug te voeren op de kwaliteit van de uitrusting en voorbereiding. Een goede rugzak, prima schoenen en uitstekende kleding maken de trekkings voor iedereen met een goede conditie en een portie doorzettingsvermogen mogelijk. In totaal loop je acht dagen met complete bepakking, dat wil zeggen kleding, kampeeruitrusting en voedsel. Op die momenten weegt je rugzak ongeveer 17 kg, mits je je persoonlijke bagage (kleding, slaapzak, matje, toiletspullen) tot ongeveer 10 kg beperkt. Indien je kiest voor de optie om niet een tent te delen maar een eigen eenpersoonstent te nemen, realiseer je dan wel dat je meer kilo's moet dragen (een 'hele' eenpersoonstent in plaats van een 'halve' tweepersoonstent).

In het algemeen gaan de wandelingen 'cross country' en vinden we onze eigen weg. De tweedaagse rafttocht is niet zwaar en niet gevaarlijk. De boten worden bestuurd door de gidsen, terwijl jijzelf met peddels meewerkt en de aanwijzingen van de gids volgt. Een reis naar Katmai is een reis naar het einde van de wereld waar we volledig op onszelf zijn aangewezen. Dit gebied wordt regelmatig geteisterd door stormachtig en slecht weer maar voor hetzelfde geld is het gewoon mooi weer. Goede regenkleding, de spullen waterdicht verpakt in de rugzak en een optimistisch humeur vormen de noodzakelijke ingrediënten om in zo’n geval de tocht te kunnen volbrengen. De ervaren gids bepaalt, afhankelijk van de omstandigheden, de definitieve route.

 

Speciale verzekering

Tijdens de reis wordt gebruikt gemaakt van rafts als vervoersmiddel. Alhoewel de rafts niet gebruikt worden in een wildwaterexcursie, wordt dit door de verzekeringsmaatschappijen gezien als een activiteit met verhoogd risico en moet je je daarvoor aanvullend verzekeren. Dit kan je niet ter plaatse bijverzekeren. SNP kan je een reisverzekering aanbieden waarin het raften is meeverzekerd. Realiseer je ook goed dat de trekkings grotendeels buiten de gebaande paden voltrekken en dat sommige verzekeringen daar moeilijk over doen. Bij de SNP-verzekering is dat wel inbegrepen.

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Anchorage of in het hotel.

Vluchtinformatie

Je vliegt met Icelandair van Amsterdam naar Reykjavik op IJsland voor een overstap. Van Reykjavik vlieg je rechtstreeks en dus tijdsbesparend naar Anchorage. Je hoeft dus niet meer onderweg in Amerika over te stappen. Pas in Anchorage ga je met je bagage door de douane. Omdat je via Reykjavik vliegt mag je gratis op de heen- of terugweg een stopover in IJsland plannen van maximaal zeven dagen. Kijk onder het kopje 'uitbreidingsmogelijkheden' voor ideeën.

Op de vluchten tussen Amsterdam en Reykjavik en tussen Reykjavik en Anchorage worden uitsluitend non-alcoholische dranken , koffie en thee gratis verstrekt. Maaltijden, snacks en alcoholische dranken kun je tegen betaling afnemen in het vliegtuig. Voor een overzicht; zie de informatie op de website van Icelandair. Je kunt in het vliegtuig alleen afrekenen met creditcard, niet met cash. Je kunt ook vooraf op de website maaltijden bestellen en die vooraf afrekenen met een creditcard.

Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast je handbagage), met een maximumgewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek) en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor een mogelijk tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker €50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $15,- voor het eerste stuk en $25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt, vind je de actuele informatie hierover.

Vluchtschema

FI 501 Amsterdam - Reykjavik vertrek 14.00 uur aankomst 15.10 uur
FI 679 Reykjavik - Anchorage vertrek 17.10 uur aankomst 16.20 uur
FI 678 Anchorage - Reykjavik vertrek 15.20 uur aankomst 06.20 uur*
FI 500 Reykjavik - Amsterdam vertrek 07.40 uur aankomst 12.40 uur.

 

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek.

* Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat je de volgende dag aankomt

Praktische informatie

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Alaska ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

De lokale gidsen stellen voor de trektochten een voedselpakket samen dat deels uit gedroogd voedsel bestaat, deels uit vers voedsel. Dit is inbegrepen in de reissom. De overige dagen dat we uit eten gaan in een restaurant zijn niet inbegrepen (1x ontbijt, 3x lunch, 5x diner). Hier moet je reken op ongeveer USD 10,- voor een ontbijt, USD 10,- voor een lunch en USD 20,- tot USD 25,- voor een diner. Om de paar dagen kom je in een stadje of dorp waar je geld kan wisselen. Tegenwoordig is het mogelijk om met een pinpas met 'Maestro' aanduiding uit veel betaalautomaten geld op te nemen (tot 300 dollar). In winkels en restaurants kan je betalen met een creditkaart (VISA en Mastercard zijn de meest gebruikte).
Het is in de VS gebruikelijk om bij het afrekenen van de maaltijden in een restaurant 15% bedieningsgeld te betalen. Dit moet je niet zien als een fooi maar als het loon van de serveerder/serveerster. Daarnaast verwachten de lokale gidsen ook een fooi, volgens Amerikaans gebruik, van ongeveer $ 50,- per gids per deelnemer.

De reis is opgebouwd uit een tweetal kerngebieden waar we meerdere dagen verblijven: Denali State Park en Katmai National Park. Vanuit Anchorage reis je per maxivan naar Denali en per vliegtuig naar Katmai.
De 15-persoons maxivan is een standaard Amerikaans voertuig: max 12 personen verdeeld over 1 stoel en 4 banken. Helaas zijn deze altijd zonder hoofdsteun. Er bestaan geen uitvoeringen met hoofdsteun.

Zorg ervoor dat je conditie op peil is, je gezondheid in orde is en dat je lichamelijk enigszins uitgerust op vakantie gaat. Indien je gebruik maakt van nieuwe spullen is het aan te raden om deze vóór de reis uit te proberen. Naast een fysieke voorbereiding is een mentale voorbereiding zeker zo belangrijk. Probeer je zo goed mogelijk voor te stellen wat je kan verwachten, m.n. ten aanzien van terrein, klimaat en zwaarte. Tenslotte kan je je inhoudelijk voorbereiden door het lezen van boeken of overzien van kaarten.
Op de informatiebijeenkomst krijg je een kaart van Alaska uitgereikt.

Voor deze reis organiseren wij op zaterdag 9 juni 2018 een informatiebijeenkomst voor alle deelnemers. Op deze bijeenkomst wordt de reis met je doorgenomen zoals deze ook in de reisbeschrijving staat beschreven, en komen zaken als veiligheid, paklijst, tochtvoorbereiding en het programma uitgebreid aan bod. Daarnaast kan je natuurlijk vragen stellen over de reis. Tot slot is het fijn om alvast kennis te maken met de deelnemers van deze reis en je SNP-reisleider. Indien hij/zij verhinderd is, wordt de bijeenkomst door een andere kundige SNP-reisleider met kennis van het land/regio gehouden. Informatiebijeenkomsten worden altijd op zaterdagen van 11:00 -13:00 uur georganiseerd op het SNP kantoor te Nijmegen. Je ontvangt ca. vijf weken voor vertrek een uitnodiging.

De gehele kampeer- en kookuitrusting (tent, inclusief 'thermarest self inflatable' slaapmatje) wordt verzorgd door SNP. Ook borden, mokken en bestek voor alle deelnemers gaan mee in de uitrusting van de reis.
Waar je zelf voor moet zorgen:
• EHBO eenvoudige middelen
• Rugzak (minimaal 70 l)
• Regenhoes om rugzak
• Weekendtas (of flightbag, om spullen op te slaan)
• Bergschoenen
• Waadschoenen
• Slaapzak (tot 0 C*)
• Lichte handschoenen
• Thermisch ondergoed
• Kleding in laagjes
• Regenjas en regenbroek
• Muts
• Zonnehoed of pet
• GELDIG paspoort
• Zonnebrandolie
• Zonnebril
• Anti-insectenmiddel
• Zaklamp
• Zakmes
• Veldflessen
• Toiletartikelen (biologisch afbreekbaar)
• Gamaschen
• Wandelstokken
• Karabiner

Stop je bagage in een rugzak. Neem een extra plunjezak of flightbag mee om steeds een deel van de bagage op te kunnen slaan. Tijdens het raften krijg je een waterdichte zak uitgereikt waarin je je slaapzak, kleding en persoonlijke artikelen mee kan nemen, met een maximum van 10 kg per persoon. Daarnaast is het handig om zelf een kleine waterdichte tas aan te schaffen voor je fotocamera en andere zaken die je in de raft bij de hand wil hebben. Aan het begin van de reis kan je in Anchorage een paar goedkope rubberlaarzen kopen, die je nodig hebt voor de rafttocht. Deze worden met de rafts ingevlogen en hoef je dus verder op de trekking niet mee te slepen.

Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

 

De reisleiding is in handen van Eric Schmidt, een zeer ervaren en gecertificeerde Alaskaanse gids. Lees alles over hem in het artikel in het SNP-magazine van december 2011. Alleen bij onvoorziene omstandigheden (bv ziekte) zal een andere gids uit Alaska de reis begeleiden. Bij meer dan zes deelnemers zal een tweede Alaskaanse gids als assistent optreden. Samen zullen zij ook de twee dagen de raft besturen. Zij zijn opgegroeid in de Alaskaanse wildernis en zijn daarmee de aangewezen personen voor een veilig, verantwoord en interessante begeleiding. In hun voertaal Engels zullen zij je voorzien van informatie over natuur, landschap, cultuur en historie.

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten/Alaska zijn geen vaccinaties verplicht.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

in_de_peters_hills_nabij_mckinley.jpg

Alaska - Expeditie

Avontuurlijke trektocht door de noordelijke wildernis

Expeditie met rugzaktrekkings vanuit tenten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen