Alaska - Comfort, 17 dagen The Last Frontier

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Natuurrondreis vanuit wildernislodges en hotels

Geniet van de mooiste wildernis en de hoogste bergen van Noord-Amerika: Alaska, The Last Frontier. Leer het land kennen onder leiding van een zeer ervaren Alaskaanse wildernisgids. Klassieke rondreis met vele wildexcursies inclusief, per bus en boot, korte wandelingen en sightseeing; de beste plek op het continent om groot wild te observeren en fotograferen. Overnachtingen in comfortabele hotels en schitterend gelegen natuurlodges; aandacht voor de 'First Nations' indiaanse en inuit culturen en het historisch erfgoed.

Uniek aan deze reis

  • Inclusief Denali-Kenai-Knik Glacier excursies
  • Lichte wandelingen 2-4 uur
  • Op pad met Alaskaanse wildernisgids
  • Optionele beerexcursie Brooks Falls vooraf bijboeken
  • Verblijf in mooie natuurlodges
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Alaska - Comfort

Aan de randen van het Noord-Amerikaanse continent ligt Alaska, geregeerd door de ijzige wetten van de natuur. Hier heeft het wild nog alle ruimte om grenzeloos rond te zwerven. In deze aansprekende wildernis verblijf je in uitstekende hotels en mooi gelegen natuurlodges, maak je enkele rustige wandelingen en vele onvergetelijke wildexcursies. Vanuit het havenplaatsje Seward maakt je een bootexcursie door de Kenai Fjorden, langs krakende getijdengletsjers en boordevol dieren als zeeleeuwen, otters, zee-arenden, papegaaiduikers, walvissen en orka’s. Door velen wordt dit als een van de mooiste excursies van het land gezien. Na een rit door de schitterende Matanuska Valley bereik je Valdez, verscholen in een diep fjord. Over een onverharde weg reizen we naar het wildwest dorpje McCarthy, midden in het Wrangell-St. Elias National Park, waar je verblijft in een schitterende gelegen wildernislodge met uitzicht op de ijsvelden. Je wandelt langs de immense Root Glacier en door het surrealistische decor rond de verlaten Kennicott mijnen.
In het binnenland zie je de meer dan zesduizend meter hoge, met sneeuw en ijs bedekte, Mount McKinley, het hart van Denali National Park. Tijdens een tour per parkshuttlebus zie en leer je veel over het bijzondere 'wildlife' op de toendra zoals grizzlyberen, wolven, kariboes en elanden.
Op de terugweg naar Anchorage ga je nogmaals 'wild'. Je overnacht nabij Wasilla en maakt een excursie per 'airboat' terug naar de ijstijd. Een waardige afsluiting van je reis vormt de optionele excursie per watervliegtuig vanuit Anchorage naar het wereldberoemde Brooks Camp in Katmai National Park, de beste plek ter wereld om bruine beren te zien vissen langs de rivier. Deze kun je direct bij boeking toevoegen.

Dag 1

Je ontmoet je medereizigers op Schiphol van waar je met Icelandair via Reykjavik naar Anchorage vliegt, de meest rechtstreekse (dus kortste) route. Aankomst in de loop van de middag. We nemen onze intrek in een comfortabel hotel. Nadat we ons geïnstalleerd hebben kiezen we een restaurantje uit voor het eerste diner en bespreken de plannen voor morgen.

Overnachting in

Anchorage - Coast International Inn

Dag 2

De beste manier om van je jetlag af te komen is wandelen in de frisse lucht! We verlaten Anchorage dan ook in de ochtend en rijden in 1,5 uur naar Whittier, een plaats die alleen via een tunnel door de bergen te bereiken is. Hier start een wandeling over Portage Pass, een oude indiaanse handelsroute. We zitten hier in het hart van de fjorden dus houd rekening met een flinke kans op regen! Na 225 m klimmen en dalen, en 3,2 km wandelen bereik je Portage Lake voor een prachtig gezicht op Portage Glacier en misschien wel het talrijke drijfijs in het meer (afhankelijk van de windrichting). Na een picknick op het kiezelstrand ga je over dezelfde weg terug en moet je dus weer 225 m klimmen en dalen, en 3,2 km lopen.

Terug bij de busjes vertrekken we voor een rit van ruim 2 uur door de bergen van het Kenai Peninsula naar Seward. Dit kleine vissersdorpje, ooit de start van de befaamde Iditarod Trail, is de uitvalsbasis voor de komende 3 dagen. We zoeken een fijn restaurant voor het diner.

Overnachting in

Seward - Harborview Inn

Dag 3

De wilde natuur van Alaska moet je voelen en daarom trekken we vandaag wederom de wandelschoenen aan. In de ochtend maak je een korte wandeling van 2-3 uur (6-8 km; hoogteverschil 100 m) over het Caines Head Trail. Dit kustpad voert je onderlangs enorme sitkabomen naar de oever van het Resurrection Bay fjord met de Chugach Mountains aan de overkant. De kans om zee-arenden, otters en zeehonden te fotograferen is groot.
In de middag bezoeken we de 'drive-in' Exit Glacier waar je alles te weten komt over gletsjers en een kleine wandeling maakt van 4 to 6 km. Terug in Seward dineren we bijvoorbeeld in het uitstekende Ray's in de haven, waar natuurlijk het 'seafood' bovenaan de kaart prijkt.

Overnachting in

Seward - Harborview Inn

Dag 4

Vroeg in de ochtend vertrek je voor een zeer indrukwekkende bootexcursie door de Kenai Fjorden, misschien wel de mooiste excursie van het land. Vanaf de boot zie je de tegen de rotswand geplakte nesten van papegaaiduikers en drieteenmeeuwen, kuifaalscholvers en zeekoeten. Op strategische rotspunten liggen kolonies Stellar zeeleeuwen en zeehonden, terwijl een zee-otter voor de boot in het water dobbert. Vrijwel ieder jaar worden ook walvissen en orca’s gezien. Dit is dé kans om foto’s te maken! Je vaart naar de voet van een reusachtige getijdegletsjer die regelmatig brokken ijs aan de zee afgeeft. De excursie duurt ongeveer 6-7 uur; de rest van de middag kun je op eigen gelegenheid Seward verkennen.

Overnachting in

Seward - Harborview Inn

Dag 5

Na een paar actieve dagen volgt vandaag een reisdag. We rijden een mooi traject van ongeveer 480 km (6 uur rijden), via Anchorage en door de Matanuska Valley. Een mooie 'scenic drive' waarbij we onderweg de benen strekken bij de Matanuska Glacier of bij Sheep Mountain, waar je mogelijk bergschapen op de hoge hellingen kunt ontwaren. Eindpunt van deze dag is Glennallen waar je overnacht in een eenvoudig motel, de New Caribou Hotel.

 

De groep met vertrek 19 augustus rijdt nog een 20 minuten verder naar Copper Center waar overnacht wordt in de Copper River Princess Wilderness Lodge.

Overnachting in

Glennallen/Copper Center - New Caribou Hotel of Copper River Princess Lodge

Dag 6

Het volgende reisdoel is het Wrangell-St. Elias National Park, Amerika's grootste beschermde natuurgebied. Slechts per 'dirtroad', een onverharde oncomfortabele smalle weg, is dit park te bereiken. Onderweg bezoek je het Visitor Center van het Nationale Park, een bron van informatie en mooie films.  Na 3-4 uur rijden bereik je het einde van de weg en steek je over een voetbrug de Kennicott River over. McCarthy, eens een bezige ‘basis’ voor de florerende kopermijnen in dit gebied; nu een ‘last frontier’ van de beschaving, bewoond door 28 mensen. McCarthy lijkt in de tijd te hebben stilgestaan. De saloon, het hotel, de winkel: alles treffen we in wild-west stijl aan. Je verblijft 3 nachten in de 'wildernislodge' van Kennicott, temidden van de kleurrijke houten ruïnes van de Kennecott Mines. Na ingecheckt te zijn maak je een verkennende wandeling en zeer interessante excursie van 2 uur en leer je over opkomst en ondergang van wat ooit de meest productieve kopermijn ter wereld was, nu een 'ghosttown', uitgehakt uit de wildernis van Alaska.

Overnachting in

Kennicott - Kennicott Glacier Lodge

Dag 7

Het is goed wakker worden in de lodge, uitkijkend over de machtige Root Glacier en bergen morenemateriaal. De kracht van de natuur is op deze plek zeer goed voelbaar. Na een rustig ontbijt maak je een wandeling bovenlangs de Root Glacier, een gigantische ijstong die uit de bergen komt stromen. Aan het eind kijk je tegen een 2000 meter hoge ijswand aan, te midden van bergreuzen van 5000 m hoog.
Lengte 12 km, hoogteverschil 100 meter klimmen en dalen, geschatte duur 4 uur.
In de loop van de middag ben je terug in de lodge, op tijd om de dag lekker af te sluiten met een drankje op het terras.

Overnachting in

Kennicott - Kennicott Glacier Lodge

Dag 8

In een dergelijk mooie omgeving kan iedereen op z'n eigen manier deze dag doorbrengen. Een mogelijkheid is om onder leiding van een lokale gids een eenvoudige doch onvergetelijke wandeling over de gletsjer te maken, met stijgijzers. Kosten vanaf $ 80,-
Als het weer helder is dan raden wij je aan een 'flightseeing' te maken: met een klein sportvliegtuigje over de hoogste toppen. Kosten vanaf $ 110,-.Omdat je al midden in de bergen zit kun je volstaan met een korte dus relatief goedkope rondvlucht.
Tenslotte kun je een shuttlebusje nemen (eigen kosten) van Kennicott naar McCarthy, om in alle rust dit bijzondere dorpje te verkennen en te fotograferen. Decor van de Discovery Channel serie 'Edge of Alaska'. Indien je met een groepje bent kun je terugwandelen naar de lodge over de Wagon Road Trail (6 km met 100 m hoogteverschil). In verband met de aanwezigheid van zwarte beren kun je hier alleen maar in groepsverband wandelen!

Overnachting in

Kennicott - Kennicott Glacier Lodge

Dag 9

Na een rustige ochtend verlaten we dit schitterende gebied en rijden opnieuw via de onverharde weg weer terug naar de bewoonde wereld. In Chitina gaat het kompas op noord. Nabij Paxson nemen we de Denali Highway en gaan we wederom 'off the beaten track' voor ons verblijf in een afgelegen McLaren River Lodge, gelegen op de uitgestrekte boomloze toendra met uitzicht op de Alaska Range. Dit is echt een stukje authentiek, ruig, Alaska. Dagafstand 380 km; 6,5 uur rijden.

De groep met vertrekdatum 19 augustus rijdt van McCarthy slechts tot aan Glennallen, een afstand van 200 km, ongeveer 4 uur rijden. In Glennallen wordt overnacht in de New Caribou Hotel.

Overnachting in

Paxson/Glennallen - McLaren River Lodge of New Caribou Hotel

Dag 10

Geniet van de ochtend. Maak op eigen gelegenheid een korte wandeling over de oevers van het meer en wie weet zie je wel trompetterzwanen of bevers. Zeker in het najaar zijn de kleuren van de toendra subliem, met op de achtergrond de besneeuwde pieken van de Alaska Range.
Dan verlaten we deze plek en rijden we verder over de schitterende, doch onverharde Denali Highway. Op de eindeloze toendravlakten en in het struikgewas langs de rivieren is de kans groot dieren te observeren zoals kariboes en elanden. Onderweg maken we zeker enkele stops om het adembenemende landschap in ons op te slaan en houden een koffiestop in een authentieke 'Roadhouse'. Na 4,5 uur rijden bereikt je Denali, het 'gateway'-dorpje naar het beroemdste Nationale Park van Alaska. Na de rust van afgelopen dagen is het wennen aan de drukte op deze bekende plek. In het Visitor Information Center kun je je goed laten voorlichten over de mogelijkheden voor de komende dagen, voordat je in het hotel incheckt.

De groep met vertrek op 19 augustus heeft gisteren slechts een korte verplaatsing gehad en moet daarom vandaag extra uren reizen. Dagafstand wordt 500 km, 7 uur rijden.

Overnachting in

Denali - Denali Grizzly Bear Resort

Dag 11

Denali National Park is het bekendste park van Alaska. Belangrijkste 'attracties' zijn de 6194 meter hoge Mount McKinley of Denali, omgeven door eindeloze toendra's, en het in grote getale voorkomen van grizzlyberen, wolven, vossen, kariboes en berggeiten. De kans dat je hier groot wild kunt observeren is dan ook bijzonder groot. Daarvoor maak je vandaag een 8 uur durende excursie per parkbus. Dat is een lange zit, doch de enige manier om de kans om wild te zien te vergroten. De dieren zijn gewend aan deze bussen en tonen absoluut geen angst daarvoor: een prima gelegenheid om ze vanuit de bus te fotograferen.

Overnachting in

Denali - Denali Grizzly Bear Resort

Dag 12

We verlaten Denali National Park, op weg naar Wasilla. Onderweg, na twee uurtjes rijden maken we een stop bij het prachtige Byers Lake. Hie rmaak je een wandeling van ongeveer 2-3 uur, (8 km met 100 m hoogteverschil). Eerst door bos, dan rondom het meer, waar je misschien getrakteerd wordt op de spiegeling van Mount McKinley in het water. Veelvuldig worden zwarte beren gezien dus we blijven als groep bij elkaar, trompetterzwanen en in augustus zit het meer vol met zalm: de magnifieke zalmtrek is begonnen! Na de wandeling rijden we verder zuidwaarts en je bereik Wasilla waar overnacht wordt.

Overnachting in

Wasilla - Best Western Lake Lucille Inn

Dag 13

Een nieuwe dag in de wildernis brengt je oog in oog met indrukwekkende arctische landschappen. Na een rit van 45 minuten komen we bij de Knik River waarna we met een speciale boot in een half uur naar het meer aan de voet van de Knik Glacier varen, manoeuvrerend tussen kleine ijsbergen door. Hoe dicht we bij de gletsjer kunnen komen hangt af van de wind en ijsgang. Deze gletsjer is enorm: hij is bijna 10 km breed, 45 km lang en op plaatsen meer dan 300 meter dik. Je gaat aan land en vanaf de oever zie je mogelijk enorme brokken ijs afkalven en met een plons in het water terechtkomen. Een bijzonder excursie, van ongeveer 3 tot 4 uur, door een oerlandschap dat je terugbrengt in de ijstijd. Na de excursie rijden we in 45 minuten terug naar het hotel in Wasilla.

Overnachting in

Wasilla - Best Western Lake Lucille Inn

Dag 14

We rijden in een half uurtje naar de Eagle River Valley. Nu is het er rustig maar in de winter passeert door deze vallei de wereldberoemde Iditarod-hondensledentocht. Informatie over deze unieke Alaskaanse wedstrijd en informatie over de natuur vind je in het Eagle River Nature Center. Aansluitend maak je een wandeling door de vallei van ongeveer 3 uur (8 km met 150 m hoogteverschil). In de loop van de middag arriveer je in je hotel in Anchorage.

Overnachting in

Anchorage - Coast International Inn

Dag 15

Vandaag wederom een keuzeprogramma.

Optie 1 
Deze optionele excursie kun je direct bij het boeken van je reis bijboeken zodat je zeker weet dat er plaats is. Ter plekke is dit namelijk vrijwel nooit meer te boeken.
Vroeg in de ochtend ga je aan boord van een lijnvliegtuig naar King Salmon. Hier stap je over in een kleiner watervliegtuigje naar Brooks Camp in Katmai National Park. Dit is een van de beste plekken ter wereld om grizzlyberen in actie te zien. Langs de waterkant zijn meestal meerdere beren tot soms wel tientallen tegelijk op de zalmen aan het vissen. Juli en september zijn de beste periodes om ze te zien. Ondanks de grote zekerheid dat er meerdere beren zijn kunnen aantallen nooit gegarandeerd worden. Een deskundige gids weet je op een veilige manier zo dicht mogelijk bij dit spektakel te brengen en met grote waarschijnlijkheid krijg je deze majestueuze beren voor de lens. Aan het eind van de dag keer je terug in Anchorage met unieke beelden op het netvlies (en hopelijk ook op je camera).

Optie 2
Voor diegene die geen beerexcursie bijboeken zetten we een laatste wandeling op touw. Hier betaal je niets extra voor.
Met de auto's rijden we in 45 minuten naar Girdwood. Hier bezoeken we de Crow Creek Historic Gold Mine, waar je rondkijkt hoe hier 100 jaar geleden goud gewonnen werd. Daarna loop je een rustige trail door het bos van ongeveer 6 km met weinig hoogteverschil. Het pad voert over een houten brug en met een kabelbaan steek je over een spectaculaire canyon, verder door het meest noordelijke regenwoud van Noord-Amerika. Het pad eindigt bij het Alyeska Resort. Hier nemen we de kabelbaan naar North Face Mountain waar je in de prachtige alpiene omgeving lekker gaat picknicken.

Bij het kabelbaan eindstation is ook een restaurant waar je nog iets kunnen drinken alvorens weer met de kabelbaan omlaag te gaan en terug naar Anchorage reizen. De rest van de middag heb je vrij te besteden in Anchorage.

 


 

Overnachting in

Anchorage - Coast International Inn

Dag 16-17

Deze laatste ochtend kun je op eigen gelegenheid besteden in de stad Anchorage. Breng een bezoek aan het Public Lands Info Centre, met alle informatie over de natuurparken. Of het Anchorage Museum met een goede kijk op de cultuurgeschiedenis van de oorspronkelijke bevolking van het land. In het Museum of Nature and Science ligt de nadruk op de ontwikkeling van de natuur door de miljoenen jaren heen. 
Rond de middag vertrek je naar het vliegveld waar de terugvlucht aanvangt. Door het tijdsverschil kom je op dag 17 aan in Nederland.

Omdat de groepsvlucht met Icelandair gaat kun je optioneel een stopover maken in IJsland.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Reykjavik

Een korte stedentrip in de hoofdstad van IJsland bestaat uit een “dagje” Reykjavik en een busexcursie naar de toeristische highlights. Ongeveer tweederde van de ruim 300.000 IJslanders woont in de regio Reykjavik. In het centrum van de city hangt echter een gemoedelijke “provinciale” sfeer en is het heerlijk slenteren langs de golfplaten huizen en met kunst ingerichte parkjes. Diverse musea laten je kennis maken met de IJslandse geschiedenis en de moderne kunst. Natuurlijk moet je even naar het moderne concertgebouw Harpa, de trots van veel IJslanders. De Golden Circle, met de spuitende geiser Strokkur, de indrukwekkende waterval van Gullfoss en het historische Thingvellir, waar in 930 na Chr de IJslandse vrijstaat werd uitgeroepen. Een afwisselende tocht langs de “must seen” van IJsland.

NB Programma

Het programma zoals wij dat voorstellen is naar onzer mening het mooiste, beste of meest haalbare wat we je kunnen bieden op deze rondreis. Maar natuurlijk ben je vrij om niet aan alle activiteiten deel te nemen, optionele excursies in te voegen of op één of meerdere dagen een eigen plan te trekken.
Door de samenwerking met een lokale agent zijn we verplicht je erop te wijzen dat je dient te beschikken over een deugdelijke reisverzekering. Ook is het in de Verenigde Staten gebruikelijk dat je, voordat je deelneemt aan een gegidste activiteit, een formulier voor ogen krijgt met een 'Acknowledgement of Risk'. Hierin valt te lezen dat je hebt nagedacht over mogelijke risico's die de activiteit inhouden en dat je daarvoor dus ook verantwoordelijkheid neemt, en dat je de organisatie op de hoogte brengt van je medische situatie. Ook voor deze reis krijg je dit formulier van onze lokale gids. Je bent verplicht dit te ondertekenen om deel te kunnen nemen aan de reis.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in prima hotels en lodges (meestal 2 sterren, enkele maal 3 sterren), op basis van tweepersoonskamers met gescheiden bedden. Indien je een kamer voor jezelf alleen wenst kan dat tegen bijbetaling van de 1-persoonskamer toeslag. Sommige accommodaties liggen zeer fraai in de natuur, andere in een dorpje of stad. Overal zijn de kamers voorzien van douche en toilet, behalve in de 'wilderness lodge' in Kennicott, waar goede en schone douchefaciliteiten gedeeld moeten worden. Meestal verblijf je enkele dagen in dezelfde plaats. Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

Over de maaltijden

Ontbijt en avondeten gebruik je in restaurants en zijn niet inbegrepen in de reissom. De reisleider maakt in het algemeen reserveringen in de restaurants, maar je kunt zelf je keuze maken vanaf de menukaart. De lunch (ook niet inbegrepen) wordt meestal ingekocht in een supermarkt en als picknick genoten.

Inbegrepen

  • heen- en terugreis 
  • transfers per minibussen
  • wildexcursie Denali ter waarde van USD 45,-
  • bootexcursie Kenai Fjords ter waarde van USD 160,-
  • bootexcursie Knik Glacier ter waarde van USD 125,-
  • Kennicott Mine tour ter waarde van USD 28,-
  • overnachtingen in hotels en lodges op 2pk
  • entrees Nationale Parken
  • overzichtskaart
  • diensten Alaskaanse gids/chauffeur

Niet inbegrepen

  • maaltijden
  • optionele beerexcursie Katmai (vooraf bij te boeken)
  • verzekeringen
  • uitgaven van persoonlijke aard en facultatieve excursies
  • fooien

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je maakt meerdere korte wandelingen van 2-4 uur, over goede paden, vaak wel met boomwortels en stenen. Daarnaast maak je meerdere wildexcursies per boot en bus, dé gelegenheid om het wild van dichtbij te zien. Het programma zoals wij dat voorstellen is naar onzer mening het mooiste, beste of meest haalbare wat we je kunnen bieden op deze rondreis. Maar natuurlijk bent je vrij om niet aan alle activiteiten deel te nemen, optionele excursies in te voegen of op één of meerdere dagen je eigen plan te trekken.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je het reisgezelschap op het vliegveld van Anchorage of in het eerste hotel.  Indien je naar het hotel moet kun je na het ophalen van je bagage het hotel bellen dan komen ze je met een shuttlebusje ophalen. Bij de 'bagageclaim' hangt een telefoon voor rechtstreekse bellen met hotel (gratis).

Vluchtinformatie

Je vliegt met Icelandair van Amsterdam naar Reykjavik op IJsland voor een overstap. Van Reykjavik vlieg je rechtstreeks en dus tijdsbesparend naar Anchorage. Je hoeft dus niet meer onderweg in Amerika over te stappen. Pas in Anchorage ga je met bagage door de douane.

Op de vluchten tussen Amsterdam en Reykjavik en tussen Reykjavik en Anchorage worden uitsluitend non-alcoholische dranken , koffie en thee gratis verstrekt. Maaltijden, snacks en alcoholische dranken kun je tegen betaling afnemen in het vliegtuig. Voor een overzicht; zie de informatie op de website van Icelandair. Je kunt in het vliegtuig alleen afrekenen met creditcard, niet met cash. Je kunt ook vooraf op de website maaltijden bestellen en die vooraf afrekenen met een creditcard.

Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor een mogelijk tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar de eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

Vluchtschema

FI 501  Amsterdam - Reykjavik vertrek 14.00 uur aankomst 15.10 uur
FI 679 Reykjavik - Anchorage vertrek 17.10 uur aankomst 16.20 uur
FI 678 Anchorage - Reykjavik vertrek 14.30 uur aankomst 05.50 uur*
FI 500 Reykjavik - Amsterdam vertrek 07.40 uur aankomst 12.40 uur.

* Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat je de volgende dag aankomt

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Alaska ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

In de restaurants moet je rekenen op ongeveer 12-15,- US dollar voor een ontbijt, 15,- dollar voor een lunch en 30,- dollar voor een diner. Om de paar dagen kom je in een stadje of dorp waar je geld kunt pinnen uit een betaalautomaat. In winkels en restaurants kun je betalen met een creditkaart (VISA en Mastercard zijn de meest gebruikte)
Het is in de VS gebruikelijk om bij het afrekenen van de maaltijden in een restaurant 15 % bedieningsgeld te betalen. Dit moet je niet zien als een fooi maar als het loon van de serveerder/serveerster. Daarnaast verwacht de lokale gids ook een fooi, volgens Amerikaans gebruik, van ongeveer $ 50,- per deelnemer.

De reis is opgebouwd uit een aantal kerngebieden waar je meerdere dagen verblijft: Kenai Peninsula, Denali National Park, Wrangel St. Elias National Park en Chugach Mountains.
De daartussen gelegen afstanden, totaal zo’n 2500 km, bereizen we in een airconditioned 15-persoons maxivan. De 15-persoons maxivan is een standaard Amerikaans voertuig: max 10 personen verdeeld over 1 stoel en 3 banken (helaas zijn deze altijd zonder hoofdsteun. Er bestaan in Alaska geen uitvoeringen met hoofdsteun.). Op de banken zit dus steeds 1 persoon in het midden, met slechter zich naar buiten. Om die reden rouleren we steeds in de bus zodat iedereen evenveel aan de ramen kan zitten. Natuurlijk maken we regelmatig stops op de langere ritten.

Je kunt je inhoudelijk voorbereiden door het lezen van boeken of overzien van kaarten. Tevens ontvang je een overzichtskaart van Alaska. Deze wordt twee weken voor vertrek toegezonden.

  • EHBO eenvoudige middelen
  • Dagrugzak (30 liter)
  • Bergwandelschoenen
  • Dunne handschoenen
  • Luchtige kleding
  • Regenkleding (liefst jas en broek)
  • Muts
  • Pet
  • Muggennetje voor over het hoofd
  • Warme kleding
  • Zonnehoed of pet
  • GELDIG paspoort
  • Zonnebrandolie
  • Zonnebril
  • Anti-insektenmiddel
  • Zaklamp
  • Zakmes
  • Hervulbare drinkfles
  • Evt. inschuifbare wandelstokken

Je kunt de bagage meenemen in een rugzak, weekendtas of koffer. Deze worden op het dak van de minibus in een rek onder een zeil geplaatst of in een aanhanger.

Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten dienen vanaf woensdag 9 juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats en wordt uitgevoerd op meer dan dertig dagelijkse vluchten naar de Verenigde Staten

Deze reis wordt begeleid door een ervaren Engels sprekende Alaskaanse gids. Hij/ zij is de ‘sleutelfiguur’ tijdens je reis en zal er alles aan doen om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Hij/zij heeft een intensief scholingsprogramma gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Hij/zij laten je het karakteristieke van dit gebied zien, gidst je over de wandelroutes en bestuurt de maxivan. Tijdens de reis vertelt hij/ zij het een en ander over beercontacten, diersporen, over de flora en fauna, over het landschap en over de Indiaanse culturen. 

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

ESTA-formulier rechtstreeks

ESTA-mobile guide

NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

vissende_beren_katmai.jpg

Alaska - Comfort

The Last Frontier

Natuurrondreis vanuit wildernislodges en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)