Volkskrant Lezersreizen

Lezersreis Roemenië - Karpaten

Om het natuurgebied te beschermen kochten filantropen en natuurbeschermers in de Karpaten een gebied van 200 duizend hectare met bossen, bergen en rivieren. Dit natuurgebied in de ruige bergen van Roemenië moet uitgroeien tot het Yellowstone van Europa. Wandel met deze lezersreis door dit sprookjesachtige berglandschap en slaap een nacht in schuilhutten. Met een beetje geluk zie je hier beren, wilde zwijnen, vossen en edelherten. 

 

Naar deze reis


Reisduur:
09 dagen

Vertrekdata:
26 september 2020

Prijs p.p.:
€ 1830,- o.b.v. 2-persoonskamer (inclusief , ontbijt, diner, 6x lunch en heen- en terugvlucht)
Exclusief: € 20,- reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking

 

 

Lezersreis Italië - Veneto

Themareis vanuit twee hotels.

Ontdekkingsreis voor Volkskrantlezers door het achterland van Venetië langs het mooiste van de Italiaanse renaissance-architectuur. Centraal staat het werk van Andrea Palladio, een steenhouwer van eenvoudige komaf die zich ontwikkelde tot groot architect. Onder zijn regie ontstond een classicistische bouwstijl die eeuwenlang de grammatica van de architectuur zou bepalen. Verken met Bob Witman - Volkskrantjournalist en Palladiokenner - het historische centrum van Vicenza, dat is bezaaid met paleizen van Palladio. Te voet en op de fiets door het omringende boerenland ontdekken we verrassende villa's met een duidelijke handtekening van de meester. Sluitstuk is een bezoek aan Venetië, waar ook veel sporen van Palladio te vinden zijn.

Naar deze reis

Reisduur:
8 dagen

Vertrekdata:
19 september 2020

Prijs p.p.:

€ 1790,- o.b.v. 2-persoonskamer (inclusief ontbijt, 2x diner, fietshuur op dag 5 en bootexcursie op dag 6 en heen- en terugvlucht)
Exclusief: € 20,- reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking