DSC03103.jpg

Iran Perzisch juweel tussen Shiraz en de kaspische zee

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Unieke wandelreis in mysterieus Iran

SNP biedt in 2017 voor het eerst een unieke wandelvakantie aan naar fascinerend Iran. Het land wordt langzaamaan steeds meer door toeristen bezocht en dat is goed nieuws, want er valt veel moois te ontdekken in dit hart van oud-Perzië! Perzië is een van de bakermatten van onze beschaving en kent derhalve een zeer lange geschiedenis die tijdens de SNP groepsreis zeker aandacht krijgt. De culturele hoogtepunten stapelen zich op in het midden en het zuiden van het land. De prachtige stad Shiraz, eens de hoofdstad in de 18e eeuw, mag niet ontbreken aan een reis door Iran. Ook de indrukwekkende ruïnes van Persepolis, die vooral bekend staan om de Xerxespoort, het Tryplion en het Paleis van de 100 Zuilen, laten een blijvende indruk op haar bezoekers achter. Esfahan tot slot is nog zo’n culturele parel en vormt met haar blauw betegelde moskeeën, sprookjesachtige pleinen en middeleeuwse bruggen een geliefd onderwerp voor elke hobbyfotograaf.

Qua natuurschoon kan Iran onder andere bogen op het Zagrosgebergte en het Alborzgebergte. Twee plekken waar het heerlijk wandelen is. In de Iraanse bergen waan je je in een geheel andere wereld. Ga mee op een van de minitrektochten, begeleid door lokale berggidsen en ezeltjes of muildieren om de bagage te vervoeren. Een uitzicht op de iconische vulkaan Mount Damavand is hier nooit ver weg. Loop door groene valleien en diepe kloven en bezoek authentieke, afgelegen bergdorpjes en watervallen om uiteindelijk uit te komen bij de oever van de Kaspische Zee. 


Toon alle reizen in Iran

Iran met SNP

 • Unieke combinatie van wandelen en cultuur
 • Wandelingen door de mooiste berggebieden van het land
 • Prachtige steden en historische sites
 • Uitstekende logistieke organisatie
 • Te gast bij Iraniërs thuis én overnachten in goede stadshotels in historische centra
 • Groepsreis begeleid door SNP reisleider, Iraanse Engelstalige gids en lokale berggidsen/cultuurgidsen

Aanbevolen reizen in Iran

view_of_Mt_damavand_-_Nava.jpg 9,0
Wandelen
Groepsreis

Iran - wandelreis

de bergen en cultuurschatten van Perzië

wandelvakantie langs hotels, guesthouses en homestays

Zwaarte
Comfort
18 dagen
vanaf € 2.860
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
Gezien in SNP Special

Wist je dat

 • De vulkaan Mount Damavand is met 5.671 meter de hoogste berg van Centraal-Azië en is met zijn klassieke vorm misschien ook wel de meest gefotografeerde.
 • Thee is de nationale drank van Iran. Traditioneel drink je de thee door een suikerklontje in de mond te nemen, zodat de thee tijdens het drinken wordt gezoet. 
 • In de Iraanse samenleving ligt nog altijd een sterke nadruk op het gezin, hoewel mannen en vrouwen grotendeels gescheiden van elkaar leven. Hoewel het niet verplicht is, dragen veel vrouwen, met name in de lagere sociale klassen, vaak de traditionele chador.
 • In Iran hanteert men een zonnekalender in tegenstelling tot de westerse gregoriaanse kalender. Ook de Iraanse jaartelling is afwijkend van de onze, deze begint namelijk bij de Hidjra, de vlucht van de profeet Mohammed van Mekka naar Medina in 622.
 • De Iraanse literatuur kent een zeer hoog niveau. Het Boek der Koningen van Ferdowsi, een pronkstuk van Perzische mythologie, is het nationale epos en telt 60.000 dichtregels.
 • Bekend over de hele wereld zijn de nog altijd handgeknoopte Perzische tapijten. De motieven worden eeuwenlang binnen families doorgegeven. Elke regio en elke etnische groep gebruikt haar eigen kenmerkende patroon.