Mooiste fietsroutes Duitsland

Top 7 mooiste fietsroutes Duitsland

1. Ostseeradweg

De Ostseeradweg is een populaire langeafstandsfietsroute langs de Duitse Oostzeekust. Langs de Ostseeradweg ontdek je een fijne combinatie van zee, bos, boerenland en fraaie Hanzesteden. Je bezoekt ook de schilderachtige eilanden Usedom en Rügen, met de brakke wateren van de Bodden en je ontdekt de keizerlijke Duitse badplaatsen van weleer.

Bekijk onze etappe van de Ostseeradweg

De Ostseeradweg is ook goed te fietsen met het gezin. De 'ganz gemütliche' kustroute is vrij vlak en autoluw. Onderweg volg je een route van onverharde landweggetjes, avontuurlijke achterafpaadjes en oude karrensporen. Het hele gezin geniet van een veelzijdige fietsvakantie met verblijf in kindvriendelijke accommodaties en voldoende ruimte voor ontspanning.

Bekijk deze fietsreis

2. Elberadweg

De Elberadweg ligt in een van de mooie fietsgebieden van Duitsland. Deze fietsvakantie bevat een geweldige mix van natuur en cultuur. Je start in de prachtige Tsjechische hoofdstad Praag en eindigt in 'Florence aan de Elbe' Dresden. Deze route is goed te combineren met het eerste deel van de Elberadweg, van Vrchlabi in het Reuzengebergte naar Praag.

 

Bekijk deze fietsreis

3. Vennbahnweg

Ooit vervoerden stoomlocomotieven via de Vennbahn ijzer en kolen van Aken naar Luxemburg, maar tegenwoordig is de oude industriële spoorlijn een populaire fietsroute in Duitsland en België. De Vennbahnweg loopt door de kleurrijke Hoge Venen en langs de rand van de Eifel. Onderweg stop je in het romantische Monschau.

Tekst gaat door onder de foto's.

Bekijk deze fietsreis

4. Moselradweg

De groene wijnheuvels langs de Moezel vormen een romantisch decor voor een fietsvakantie in Duitsland over de Moselradweg. Je fietst door pittoreske wijndorpjes en naar hooggelegen burchten met een spectaculair uitzicht. Onderweg proef je de beroemde wijnen uit de streek en maak je een stop in de indrukwekkende stad Trier.

 

Bekijk deze fietsreis

5. Weserradweg

De Weserradweg is de mooiste fietsroute in Midden-Duitsland. Je fietst door het schilderachtige rivierdal van de Weser over vrije fietspaden zonder grote hoogteverschillen. Onderweg bezoek je onder meer rattenvangerstad Hameln, het museum van de beroemde gebroeders Grimm in Kassel en het sprookjeskasteel van Sababurg.

 

Bekijk deze fietsreis

6. Ruhrtalradweg

Een gevarieerde fietsvakantie in Duitsland beleef je net over de grens. Je start deze fietsvakantie over de Ruhrtalradweg bij de bron van de rivier in het Sauerland. Je volgt de Ruhr langs prachtige vakwerkstadjes naar het industriële Ruhrgebied, waar nog genoeg ongerepte stukken natuur zijn. Eindpunt is Duisburg, waar de Ruhr overgaat in de Rijn.

 

Bekijk deze fietsreis

7. Donauradweg en Altmuhltalradweg

In Zuid-Duitsland combineert SNP twee mooie routes tot één bijzondere fietsvakantie. Je fietst via de Donauradweg langs ruige kliffen en oude rivierterrassen naar de Altmühltalradweg. Hier komen groene heuveltoppen en stoere burchten op je pad tot je weer de Donau bereikt.

Bekijk deze fietsreis

Tekst gaat door onder de foto's.

Fietsroutes in Duitsland met SNP Natuurreizen

 • Uniek en gevarieerd aanbod van fietsreizen.
 • Fietsen langs mooiste routes in Duitsland, onder andere Elberadweg, Weserradweg, Moselradweg, Vennbahnweg en Ostseeradweg.
 • Uitdagende mountainbiketochten door het Sauerland en Beieren
 • Ook fietsvakanties voor gezinnen.
 • Individuele reizen met veel ruimte voor eigen invulling.
 • Verblijf in sfeervolle accommodaties.

Wist je dat...

 • Duitsland heeft met 83 miljoen de meeste inwoners van Europa.
 • Duitsland is rijk aan kastelen: er zijn er zo'n 20.000.
 • Van de circa 1.250 bierbrouwerijen die Duitsland heeft, staat de helft in Beieren.
 • Een van de oudste dierentuinen ter wereld en tevens een van de meeste soortenrijke, is de Zoologischer Garten in Berlijn.
 • De gotische Munster van Ulm heeft de hoogste kerktoren ter wereld, namelijk ruim 161 meter.
 • Duitsland is het land van de uitvindingen; zo zijn bijvoorbeeld auto's, fietsen, bierbrouwen en de boekdrukkunst hier uitgevonden.

Boek de mooiste fietsvakanties in Duitsland

Enthousiast geworden om een fietsvakantie in Duitsland te maken? Bekijk het aanbod met alle fietsreizen in Duitsland.

Bekijk alle fietsvakanties in Duitsland