De mooiste wandelingen aan de kust in Europa Top 5 op een rij

Wat is er mooier dan genieten van een prachtig uitzicht terwijl je aan het wandelen bent? Maak je hoofd leeg, waai lekker uit en neem de natuur in je op. Bij mooi weer misschien wel in combinatie met een duik in het water of een picknick in de natuur. Wij hebben de top 5 mooiste wandelingen langs de kust voor je op een rij gezet.

1. Frankrijk – Bretagne

Wandelen langs de spectaculaire roze granietkust van Bretagne. De bizarre rotsformaties tarten ieders fantasie en soms zelfs alle wetten van de zwaartekracht. U volgt een slingerend kustpad langs diepe rivierarmen, langs fraaie baaien met gele zandstranden en prachtige haventjes.

Afhankelijk van het getijde loop je langs de waterlijn, waarbij kleine rotseilandjes bezocht kunnen worden, of hoog boven zee, met uitzicht vanaf de kliffen. En wat is een wandeltocht langs de Côte d’Armor zonder de overheerlijke fruits-de-mer?

Bekijk deze reis

2. Spanje – Cabo de Gata

Genieten langs het grootste ongerepte kustgebied van Andalusië. Sta versteld van de metershoge kliffen, riffen en bergkammen. Ze creëren soms wel 100 meter hoge, hoekige en gekartelde kliffen, gespleten door ravijnen en geulen die leiden naar afgelegen inhammen met paradijselijke zandstranden. Je wandelt door fraaie oases van palm- en dadelbomen afgewisseld met struikgewas en bloeiende vetplanten.

Bekijk deze reis

3. Denemarken – Zuid Jutland

Niet alleen de Zuid-Europese landen kennen mooie stranden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Denemarken? Daar loopt het Gendarmenpad: een 74 kilometer lang afstandspad tussen Høruphav en Padborg dwars door een schilderachtig landschap.

Je wandelt langs witte stranden, donkere beukenbossen, Middeleeuwse kastelen, oude steenfabrieken, kliffen en over zwerfkeienstranden. Een cultuurhistorische route met een nieuw avontuur na elke bocht.

Bekijk deze reis

4. Engeland – Cornwall & Devon

Ook in het zuidwesten van Engeland ligt een prachtige wandelroute. Aan de kust rond Hartland Point, op de grens van Cornwall en Devon, beukt de oceaan al sinds mensenheugenis op de rotsen.

Langs de hierdoor ontstane grillige rotsformaties en bovenlangs de verticale kliffen loopt het South West Coast Path dat garant staat voor fijne vergezichten. Je wandelt langs badplaatsen met lange, witte stranden en eeuwenoude Normandische kerkjes die de kleur van het landschap hebben aangenomen.

Bekijk deze reis

5. Italie – Puglia

De zee wijkt vrijwel niet van je zijde tijdens deze wandelweek in het zinderende zuiden van Italië. De Zuid-Italiaanse landstreek Apulië bestrijkt de laars van de hiel tot aan de hak. Onderweg ontdek je de Adriatische kust waarbij stoere wachttorens je de weg wijzen langs schattige vissersdorpjes en verrassende grotten aan de kliffenkust. Het kustpad wordt niet druk bewandeld; je komt enkel een verdwaalde visser tegen die vanaf de rotskust zijn lijnen uitlegt.

Bekijk deze reis