Rondreis Verenigde Staten Met de camper door Oregon & Washington

Door Frank Maas

Hoe viert een SNP productmanager zijn vakantie? Frank Maas, verantwoordelijk voor de reizen naar Noord-Amerika, huurde in het voorjaar een camper en trok samen met zijn gezin van het Canadese Vancouver door de Amerikaanse staten Washington en Oregon.

Eenvoudig

Wij kozen ervoor om niet in de drukke zomer te gaan, maar in de meivakantie. De prijzen voor een vlucht en camper liggen echt beduidend lager dan in het hoogseizoen. En ook al oogt onze camper groot op het eerste gezicht, na een dagje voelt het niet anders dan een auto besturen. Automaat, cruisecontrole en achteruitrijcamera maken de bediening eenvoudig. De wegen zijn breed, mensen rijden rustig en de campings zijn voorzien van speciale ruime plaatsen voor de campers. Alles wijst erop dat reizen per camper hier de norm is: het land is er gewoon voor gemaakt!

Kajakken

Omdat we in het voorjaar gingen, moesten we onze route daarop aanpassen. In de bergen zou zeker nog sneeuw liggen wat het wandelen onmogelijk zou maken. Daarom bleven we ‘laag’ en in de buurt van de zee waar de temperatuur ook in het voorjaar al lekker is. Om goed in de stemming te komen, maakten we eerst een tweedaagse zeekajaktocht in het Gulf Islands National Park, net voor de kust van Vancouver Island, onder het toeziend oog van otters, zeeleeuwen, visarenden en wasbeertjes.

Vrijheid en flexibiliteit

Groot voordeel van reizen in het voorjaar is dat het overal heerlijk rustig is. Nergens hoef je te zoeken naar een plekje voor je camper, dus reserveren is ook niet nodig. Vrijheid en flexibiliteit! Hier (foto rechts) staan we in het Olympic National Park. De camperplaats is altijd voorzien van een picknicktafel en vuurring. Sommige plekken bieden een ‘full hook up’ tegen bijbetaling, met elektriciteit, wateraansluiting en rioolafvoer.

Groene kathedraal

Tijd voor een wandeling in het mysterieuze Hoh Rainforest, een van de laatste stukken gematigd regenwoud in Amerika. Super kleine kolibrie’s snorren van bloem naar bloem, eekhoorntjes bekogelen ons met afgekloven sparrenappels. Bemoste bomen als geduldige wachters in een groene kathedraal.

The Shining

Hoog op mijn verlanglijstje staat al jaren een bezoek aan de Timberline Lodge. Een hotel op 1.815 meter hoogte gelegen op de flanken van de 3.430 meter hoge slapende vulkaan Mt. Hood. Dit hotel figureerde in de cultfilm The Shining met -“here is Johnny!!”- Jack Nicholson. De houten lodge werd in 1936 gebouwd als werkverschaffingsproject in de crisisjaren en is in de jaren zeventig compleet gerestaureerd.

Garden of Eden

De staten Washington en Oregon worden gescheiden door de machtige en historische Columbia River. We volgden een prachtige ‘scenic highway’ door de spectaculaire vallei en maken een klautertocht door de oogstrelend mooie Oneonta Gorge, een Garden of Eden.

Stroomversnelling

Aan de voet van Mt. Adams (3.740 meter) stroomt de White Salmon River. Een achtbaan van stroomversnellingen luisterend naar namen als Grasshopper, Corkscrew en Waterspout. De deskundige gids van Wet Planet loodst ons met juiste aanwijzingen door de klasse II-IV rapids. Paddle forward, paddle backward, lean in!

Viersterren op wielen

Onze camper is echt super luxe. Een viersterrenhotel op wielen! Met een druk op de knop schuift de ‘slide-out’ naar buiten voor extra binnenruimte. Douche, toilet, volledig ingerichte keuken met koelkast, magnetron en fornuis, èn heerlijke bedden. Maar ook een campingtafeltje en stoelen behoren tot de basisuitrusting, voor een avond onder een sterrenhemel om nooit te vergeten. Net als vele Nederlanders ben ik vanaf nu ook een ‘dedicated camperfan’!

En nu jij

Kies je voor een camperreis, dan heeft SNP Natuurreizen alvast de mooiste routes voor je uitgewerkt en de overnachtingen vastgelegd op prima particuliere campings of campgrounds in de natuurparken. Zo ben je ervan verzekerd dat alles keurig geregeld is en jij alleen maar hoeft te genieten.

Wat denk je van: 
Camperreis Canada – British Columbia
Camperreis Canada – Yukon

Over Frank Maas

Frank werkt als productmanager bij SNP Natuurreizen waar hij verantwoordelijk is voor alle reizen naar Noord-Amerika en Zuidoost-Azië. Hij maakte in de afgelopen 25 jaar vele duizenden kilometers als gids en verkenner, te voet en per kano door ongerepte wildernissen.