De verre geheimen van SNP Acht pareltjes van verre wandelbestemmingen

Volgens ons ontdek je een ver land het best ter voet. In alle rust trekt het landschap aan je voorbij tijdens jouw ontdekkingstocht. Stapvoets geniet je volop van de natuur, de cultuur en de lokale bevolking. Zo kun je pas echt thuiskomen met de mooiste verhalen. Wij hebben acht pareltjes van verre wandelbestemmingen voor je geselecteerd.

Bhutan

Bhutan is dit jaar uitgeroepen tot ‘best in travel’ door de Lonely Planet. Volgens ons is dit volledig terecht. Het is niet alleen een prachtige bestemming, maar ook zeer groen. Zo is Bhutan het enige land ter wereld dat Co2 negatief is (wat positief is!). Daarnaast waan je je in een levend sprookje als je in Bhutan bent. Je wandelt langs prachtige valleien, onaangetaste bossen en natuurlijk door de machtige Bhutanese Himalaya. De kleurrijke kloosters en de kennismaking met de vriendelijke inwoners zorgen er verder voor dat dit een reis wordt om nooit te vergeten.

Bekijk alle reizen naar Bhutan

Ladakh

Ladakh is dé regio voor een wandelvakantie in India op hoogte. Dit berggebied staat bekend om zijn maanlandschap en zorgt hiermee voor een zeer bijzondere wandelervaring. Ladakh heeft zijn best gedaan om je te verbazen en dat zie je terug. Het landschap is zeer divers. Wees dan ook niet verbaasd als je ineens een groenstrook van gerstakkers tussen prachtig gekleurde rotswanden tegenkomt in dit mystieke landschap. Laat je verrassen in de nog onontdekte Shayok en Nubra vallei en plan een trekking over een spectaculaire pas van bijna 5400 meter.

 

Ga je naar Ladakh, sla dan zeker niet een bezoek aan de kloosters van Leh over.

Bekijk alle reizen naar Ladakh

Mongolië

Houd je van een actieve wandelvakantie in een land voor de echte natuurliefhebber? Denk dan eens aan Mongolië. Een land met nog veel ongerepte natuur, zoals; uitgestrekte graslanden, woestijnen, en kleurrijke bergmassieven. Minder bekend is misschien dat het land ook rijk is aan vele wilde dieren.

Niet alleen wij zijn gek op deze ongerepte natuur, de Mongolen zelf ook. Op dit moment is ruim 13% van het land beschermd natuurgebied, de plannen voor de toekomst liggen maar liefst op 30%.

Wil je een duik nemen in de Mongoolse tradities? Sla dan zeker een meerdaagse tocht met Yaks niet over. Je trekt te voet het Naiman Nuur-gebied in, vergezeld door Yaks die de bagage en proviand dragen. Overnachten doe je uiteraard in traditionele gers en tenten.

Bekijk alle reizen naar Mongolië

Nieuw-zeeland

Als de wereld ooit op de tekentafel heeft gelegen, dan moet Nieuw-Zeeland wel zijn ontworpen door een wandelaar. De beste manier om de vulkanen, regenwouden, oeroude moeraslanden en rivieren van ijs te bewonderen is natuurlijk te voet. Deze landschappen zijn niet alleen mooi om van een afstandje te bekijken, maar worden nog prachtiger wanneer je je voeten in dit landschap zelf zet. ’s Ochtends geniet je van het adembenemede uitzicht op de vulkaan en ’s middags van een spectaculair uitzicht vanaf de vulkaan. Dat is hoe wij het graag zien bij SNP! 

Niet alleen de landschappen van Nieuw-Zeeland zijn aanlokkelijk. Sla bij een bezoek aan Nieuw-Zeeland zeker niet de cultuur van de oorspronkelijke inwoners van Nieuw-Zeeland over. De Maori weten hun tradities in stand te houden en als je geluk hebt leren ze ook jou de fijne kneepjes van de Haka dans.

Bekijk alle reizen naar Nieuw-Zeeland

Vietnam

Maak een wandelreis in het wonderschone Noord-Vietnam, dat bekend staat om zijn fraaie berglandschappen en uitgestrekte rijstvelden. Zeker wanneer je het massatoerisme wil ontlopen zit je hier goed. Er is veel ruimte om kennis te maken met de traditionele gebruiken van de lokale bevolking, waar je zelfs een paar dagen logeert. Als je met SNP reist laat je de bekende, en vaak overlopen, ‘highligts’ links liggen, en ga je op zoek naar de verscholen plekken, zoals authentieke dorpjes in de bergen, kleurrijke markten, mooie rijstterrassen, theeplantages en spectaculaire landschappen. Lekker ‘slow’ reizen doe je met de wandelschoenen aan maar zet deze ook eens aan de kant om het land per kajak of bijvoorbeeld per fiets te ontdekken. Of wissel je wandelschoenen in voor flippers en ga kopje onder in de prachtige verborgen wereld onder water.

Foto: Willy Boskamp

Bekijk alle reizen naar Vietnam

Jordanië

De perfecte bestemming voor een korte wandelreis is Jordanië. In minder dan twee weken kun je alle bijzondere plekken van dit land zien. Je maakt een reis door de tijd en ziet hoe de invloeden van de oosterse en westerse beschaving samenkomen. Al wandelend zie je de natuur veranderen van de verrassend groene kloven van Wadi Araba tot aan de koraalriffen en stranden van Aqaba. En vergeet natuurlijk niet de bijzondere ervaring van het struinen door een woestijn!

Bekijk alle reizen naar Jordanië

Kaapverdië

Deze bijzondere eilandengroep in de Atlantische oceaan kent een rijke historie. De voormalige Portugese kolonie is een samensmelting van verschillende culturen en bevolkingsgroepen. Vandaag de dag zie je deze mix terug in de unieke muziek- en dansvormen die door de, zeer vriendelijke, inwoners wordt neergezet. Ieder eiland heeft zijn eigen microklimaat, waardoor alle eilanden hun eigen unieke karakter hebben. Tijdens een wandelvakantie word je dus nooit verveeld door ‘eentonige’ natuur, maar word je verwend met groene valleien, hagelwitte zandstranden en surrealistische zoutpannen. Nog een goede reden om te gaan: het is er altijd zomer!

Bekijk alle reizen naar Kaapverdië

Japan

Dit veelzijdige land is perfect voor iedereen die op zoek is naar een actieve rondreis die nog heel lang blijft hangen. Japan blijft je verbazen, van de Japanse Alpen, die een mekka zijn voor iedere wandelaar tot aan het schiereiland Kii met een netwerk aan pelgrimsroutes. Maar niet alleen door de prachtige natuur, maar ook door de bijzondere en contrasterende cultuur is het land een bezoek meer dan waard. Japan is het land van contrasten, van de net geklede zakenmannen die in bullettrains naar hun werk reizen tot ingetogen theeceremonies door traditioneel geklede Japannezen. Een reis naar Japan zal je niet snel meer vergeten.

Bekijk alle reizen naar Japan