De mooiste agriturismo’s in Toscane 5 tips om Toscane te ontdekken

De mooiste accommodaties in Toscane

Droom jij ook al van warme vakantieoorden? Denk dan eens aan Italië. Met SNP reis je naar ontdekte plaatsen en verblijf je in de mooiste, kleinschalige accommodaties. We maken graag gebruik van agriturismo's en hebben de 5 mooiste voor jou op een rij gezet.

Wat is een agriturismo?

Een agriturismo is accommodatie bij een actief boerenbedrijf. Oftewel: er wordt daadwerkelijk nog iets geproduceerd: olijfolie, wijn, vijgen, groenten, kruiden. Dit vind je uiteraard ’s avonds allemaal terug op je bord.

Er zijn tegenwoordig veel luxe landgoederen die kamers bieden die van alle gemakken zijn voorzien. Aan een agriturismo kun je merken dat het in eerste instantie boerenbedrijven zijn: de kamers zijn vrij eenvoudig ingericht en vaak wat donker omdat de ramen klein zijn om de warmte buiten te houden. De gastvrijheid van de eigenaren en de schitterende locatie vergoedt echter alles.

Tijdens deze reizen vind je de mooiste agriturismo’s van Toscane;

1. Fattoria Giunasco in Bagnone

Een echte Italiaanse accommodatie met prachtig uitzicht. Eigenaren Gulio en Monique staan garant voor ultieme gastvrijheid. In deze accommodatie verblijf je onder meer tijdens Toscane compleet – 14-daagse rondreis, waarbij je onder meer steden aandoet als Lucca en Vinci.

Bekijk de reis

2. Le Checche in Pienza

Agriturismo waar ook veel Italianen zelf graag naartoe gaan. Gastvrij en in een prachtige omgeving gelegen. In deze accommodatie verblijf je onder andere tijdens de 8-daagse autovakantie Toscane, culturele hoogtepunten. Verken de pracht en praal, de kunst en cultuur van deze landstreek.

Bekijk deze reis

3. Pieve a Salti in Buonconvento

Met name geliefd vanwege de mooie omgeving met prachtig landgoed. In deze agriturismo verblijf je onder meer tijdens de 8-daagse wandelvakantie Toscane, Val d’Orcia waarbij je wandelt door het klassieke Toscaanse landschap van steile heuvels met cipressenlaantjes.

Bekijk deze reis

4. Fattoria Voltrona in San Donato di San Gimignano

Hier kan je onder meer heerlijk dineren: authentieke, huisgemaakte Toscaanse gerechten worden vers bereid. Je verblijft hier onder meer tijdens de 8-daagse fietsvakantie Toscane, San Gimignano. Op 2 wielen ontdek je het Toscane van de bekende foto's: donkere cipressen, zonnige terracottadorpen en golvende velden met druivenstokken en olijfbomen.

Bekijk deze reis

5. Il Piastrino in Vinci

Ook hier verblijf je vanwege de authentieke Toscaanse sfeer met heerlijke gerechten. In deze accommodatie verblijf tijdens de 7-daagse gezinsvakantie door Toscane Noord, waarbij je onder meer de steden Pisa en Lucca aandoet.

Bekijk deze reis