Mooiste wandelroutes Oostenrijk

7x de mooiste wandelroutes Oostenrijk

Benieuwd naar de 7 mooiste wandelgebieden van Oostenrijk?

Majestueuze bergtoppen, lieflijke alpenweides en verkoelende bergmeren: Oostenrijk is het wandelland bij uitstek! SNP zet zeven van de mooiste wandelgebieden op een rij.

1. Stubaier Alpen

Zomer of winter, licht of pittig: het Stubaital in Tirol is een geliefde wandel- en wintersportbestemming. Het schilderachtige dal wordt omringd door de Stubaier Alpen waar echte berggeiten en avontuurlijke gezinnen een actieve vakantie beleven met een charmant berghotel als basis. De Stubaier Höhenweg leent zich bij uitstek voor een uitdagende huttentocht. Rond Zell am See en Innsbruck maken recreatieve wandelaars licht pittige wandelingen.

Foto door: Lex van den bosch

Bekijk hier alle reizen naar het Stubaital

2. Silvretta

De machtige grijze bergtoppen van het Silvrettamassief dagen wandelaars met een goede conditie uit voor een avontuurlijke tocht over eeuwenoude paden. Onderweg geniet je van de bijzondere alpiene flora en fauna, en spectaculaire vergezichten. Met wat geluk spot je steenarenden en steenbokken. Na een pittige dagtocht ontspan je in het zwembad of sauna van een luxe hotel.

Bekijk hier alle reizen naar het Silvretta

3. Hohe Tauern

Diep verscholen in het massief van de Hohe Tauern ligt het Grossarltal. Omdat het dal afgesloten is van de rest van het Salzburgerland heeft het veel van zijn oorspronkelijke schoonheid en rijke natuur behouden. Een perfect wandelgebied vol goed onderhouden wandelroutes en sfeervolle berghutten waar je als actieve klimmer geniet van een authentiek berggevoel.

Bekijk hier alle reizen in de Hohe Tauern

4. Schladminger Tauern

De Schladminger Tauern, op de grens tussen Salzburgerland en Stiermarken, lenen zich met hun grillige pieken bij uitstek voor een pittige huttentocht. Het donkere gesteente van deze Niedere Tauern steekt af bij de heldere bergmeren die je passeert op zo'n 2.500 meter hoogte. Dit is een wandelgebied voor echte berggeiten die zonder poespas willen rondtrekken. Slapen doe je in klassieke berghutten.

Bekijk hier alle reizen in de Schladminger Tauern

5. Wilder Kaiser

De witte kalkpieken van de Wilder Kaiser in Tirol nodigen uit voor een heerlijke outdoorvakantie met het gezin. In dit kleine gebergte vormt de ongerepte natuur een prachtige speeltuin voor jong en oud. Ontspannen wandelen wordt hier afgewisseld met zogeheten Erlebnislandschaften waar de kinderen spelenderwijs kennismaken met de bergen. Je verblijft in een comfortabel en kindvriendelijk hotel.

Bekijk hier deze reis in de Wilder Kaiser

6. Lammertal

Het Lammertal in het Salzburgerland is een mooi wandelgebied voor beginnende klimmers met een goede conditie. Tijdens een korte trektocht over hobbelige bergpaadjes geniet je van het weidse uitzicht over de besneeuwde toppen van het Dachsteinmassief en groene almen waar de koeien rustig staan te grazen. Onderweg slaap je twee nachten in een rustieke berghut. Bekijk hier alle reizen in het Lammertal

7. Pitztal

In het Pitztal bedwing je de hoogste berg van Tirol, de ruim 3.700 meter hoge Wildspitze. Het omvangrijke gletsjergebied rondom de berg bestaat uit imposante rotspieken, uitgestrekte almen en fonkelende bergmeren. Het uitgebreide netwerk van wandelroutes biedt recreatieve wandelaars, ervaren klimmers en sportieve gezinnen volop mogelijkheden voor een gevarieerde bergwandelvakantie.

Foto door: TVB Pitztal

Bekijk hier deze reis in het Pitztal

Wandelen in Oostenrijk met SNP Natuurreizen

 • Een breed en gevarieerd aanbod aan wandelreizen door heel Oostenrijk
 • Veel aandacht voor natuur
 • Reizen met een kleinschalige, authentieke insteek
 • Groepsreizen onder begeleiding van inspirerende connaisseurs
 • Wandelreizen geschikt voor elk type wandelaar
 • Veel wandelreizen ook geschikt als gezinsvakantie

Wist je dat...

 • Oostenrijk is zeer bergachtig. Slechts een derde van het land ligt lager dan 500 meter. De hoogste top is de Grossglockner van 3.798 meter.
 • Oostenrijk heeft een lange muziektraditie met beroemde componisten als Mozart, Strauss, Mahler en Schubert
 • Oostenrijk heeft geen kerncentrales en bijna twee derde van de energie die het land gebruikt komt uit duurzame bronnen
 • De grootste waterval in Europa ligt in Oostenrijk: de Krimml waterval van 380 meter in het Nationalpark Hohe Tauern
 • De croissant is van oorsprong Oostenrijks en in de 19e eeuw geïntroduceerd in Parijs door een Weense zakenman
 • Oostenrijk is een van de meest bosrijke landen in Europa

Boek de mooiste wandelvakanties in Oostenrijk

Enthousiast geworden om wandeltochten in Oostenrijk te maken? Bekijk het aanbod met alle wandelvakanties in Oostenrijk. 

Bekijk hier alle wandelvakanties