Indonesië gordel van smaragd

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Op reis in Indonesië: tempels, tradities en rijstterrassen

Tropisch regenwoud, savannen, vurige vulkanen, ingenieus aangelegde sawah's, koraalkusten en een rijke cultuur vormen de sleutelwoorden van de 'Gordel van Smaragd'. Indonesië heeft de laatste jaren een enorme economische ontwikkeling doorgemaakt, maar weg van de mensenmassa's kan tijdens een rondreis Indonesië nog steeds volop van de schoonheid van deze fascinerende archipel worden genoten. Ga bijvoorbeeld wandelen op Bali of wat te denken van een spectaculaire fietsvakantie in Indonesië.

Vulkanen en stranden
Indonesië is ook het land van de duizenden eilanden. Vergeet tijdens je vakantie in Indonesië dus vooral niet een bezoekje te brengen aan deze pareltjes. Op Java vind je in de nabijheid van Yogyakarta de wereldberoemde Borobodur en Prambanan tempels, in het oosten de machtige Bromo en Ijen vulkanen en sfeervolle accommodaties op oude plantages. In het westelijke deel zijn juist tropische regenwouden te vinden. Bali staat bekend om haar prachtig aangelegde sawah’s bij Ubud, haar vele watertempels, haar rijke hindoe cultuur en natuurlijk de vele prachtige stranden in Sanur, Pemuteran, Amed en Candidasa.

Actieve vakantie Indonesië
De kleine Sunda Eilanden, waaronder Lombok, Sumbawa, Komodo en Flores, zijn ware paradijsjes om het authentieke plattelandsleven te ontdekken en om mooie wandelingen en trekkings te maken. De bekendste wandeltocht is natuurlijk de Rinjani trekking, die naar de hoogste top van Indonesië voert. Alle eilanden zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers, op sommige plekken vind je de beste snorkel- en duiklokaties van de wereld. Een Indonesië vakantie is bijzonder en veelzijdig. Of je nu een rondreis wenst, wandelarrangementen met elkaar wil combineren of juist een gezinsvakantie met kinderen zoekt, de Indonesische archipel is een ideale reisbestemming.


Toon alle reizen in Indonesië

Indonesië met SNP

  • Unieke fietsroutes, trektochten en dagwandelingen
  • Fietsreizen met optioneel bagagevervoer en huurfiets
  • Uitstekende lokale gidsen op individuele reizen
  • Veel keuze uit bouwstenen met cultuur, wandelen of strand
  • Duurzame excursies

Toon Avontuur op Maat in Indonesië

Aanbevolen reizen in Indonesie

Indonesi__rijstoogst_wordt_binnen_gehaald.jpg 8,4
Fietsen
Privéreis

Indonesië - Bali

Fietsen op een paradijselijk eiland

fietsvakantie langs hotels en resorts

Zwaarte
Comfort
12 dagen
vanaf € 875
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Rijstterras_Bali,_shutterstock_Lowe.jpg 9,2
Rondreizen
Privéreis

Indonesië - Bali

Rondreis over het "Eiland van de Goden"

korte rondreis langs hotels en eco-lodge

Zwaarte
Comfort
12 dagen
vanaf € 1.295
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Pura_Ulun_Danum_Bratan_tempel,_shutterstock,_Toonman.jpg 9,2
Rondreizen
Privéreis

Indonesië - Bali met de kids

Sawahs en tropische stranden

gezinsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
19 dagen
vanaf € 1.885
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wist je dat

  • Indonesië is het grootste Moslim land in de wereld
  • De Komodo varaan komt in Indonesië voor en is de grootste varaan ter wereld
  • Indonesië bestaat uit 17.508 eilanden
  • De Javaanse neushoorn komt alleen nog in Indonesië voor
  • Indonesië was drieënhalve eeuw een Nederlandse kolonie

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Cindy Roelofs

Midden en Zuid-Amerika, Antarctica, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

Reizen is voor mij alle zintuigen op scherp stellen. Weg uit het dagelijkse ritme waardoor ik mijn hoofd helemaal kan leegmaken. Ecuador was mijn eerste reis buiten Europa die ik bezocht heb, overzichtelijke en relatief klein land waarbij de combinatie van regenwoud, Andes en kust eenvoudig te maken is. Sowieso is de diversiteit van het kleurrijke Latijns Amerikaanse groot; een trekking (in de Andes), bezoeken van koloniale steden, op zoek naar wild in het regenwoud, genieten aan de kust regio's. Voor het heerlijke eten en de lieve, vaak giechelende, bevolking en cultuur wil ik graag naar Azië. Als het gaat om de gigantische uitgestrektheid van Australië waar je helemaal los kunt gaan met een roadtrip of het heerlijke Nieuw Zeeland met haar bizar afwisselende landschap. Er is nog zo veel te ontdekken! Laat mij weten wat jouw wensen zijn en dan gaan we samen aan de slag om de beleving waar jij naar op zoek bent, in een reisplan uit te werken!

Mail naar afdeling Verre Reizen
Inge Ubachs

Inge Ubachs

Midden-Amerika, Noord-Amerika, Afrika, Vietnam

Het reisvirus heeft mij al op veel plekken op de wereld gebracht. Iedere bestemming heeft zijn eigen charme. Het prachtige natuurschoon van Costa Rica heeft een enorme aantrekkingskracht. In geen enkel land waar ik tot nu toe ben geweest heb ik zoveel verschillende bijzondere diersoorten gezien. Met eigen huurauto rondrijden, geeft je de ultieme vrijheid om alle mooie plekken te ontdekken. Ook voor gezinnen is Costa Rica een fantastische bestemming. Vietnam heeft mij geraakt vanwege de vriendelijke lokale bevolking en de bijzondere mix tussen natuur en historie. Canada vind ik geweldig vanwege het magnifieke natuurschoon. Ik adviseer je graag over onze bestemmingen en maak met plezier een mooi reisvoorstel.

Mail naar afdeling Verre Reizen