Het coronavirus en SNP Natuurreizen

Laatste update: 19 januari 2021  

Beste SNP-reiziger,

Als gewaardeerd liefhebber van onze reizen, willen we je zo goed mogelijk informeren over de stand van zaken.

De Nederlandse overheid adviseert tot eind maart 2021 niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Ook wij houden ons natuurlijk aan dit advies en bieden in deze periode geen buitenlandse reizen meer aan.

Zorgeloos je vakantie boeken
Bij SNP boek je nu zorgeloos je volgende vakantie. Wij begrijpen als geen ander dat ook jij er ook graag weer op uit wilt trekken zodra dit weer kan. Daarom hebben wij tijdelijk onze boekingsvoorwaarden aangepast. Je mag tot 30 dagen voor vertrek je reis kosteloos omboeken of annuleren. Dit geldt alleen voor boekingen van privéreizen gemaakt voor 1 april 2021 en met vertrek in 2021.

Heb je een Coronavoucher ontvangen?
Als je voor je eerder geannuleerde reis al een coronavoucher hebt ontvangen kan je deze bij ons inwisselen. Je kan je reis gewoon online boeken via de website. In het opmerkingenveld vermeld je het nummer van de voucher. Het bedrag van de voucher wordt dan automatisch verrekend met de nieuwe boeking.

Heb je al een reis geboekt maar wil je deze omboeken?
Dan kun je contact met ons opnemen en zullen wij samen de mogelijkheden bespreken. Wil je de reis annuleren terwijl deze wel door kan gaan? Dat kan altijd, maar dan zijn we genoodzaakt de SNP-annuleringsvoorwaarden aan te houden. 

Houd er rekening mee dat het programma van onze reizen iets aangepast kan worden als gevolg van de situatie ter plekke.

Omdat de coronamaatregelen aan veranderingen onderhevig zijn verzoeken we onze reizigers om zich zowel in Nederland voor de reis als ook ter plaatse goed te laten informeren en, ook ter plekke, alle maatregelen goed na te leven. Check voor vertrek nogmaals de voorwaarden om een land in te reizen. Ook deze kunnen dagelijks veranderen. Kijk op anwb.nl/reiswijzer voor de meest recente informatie.

Voor reizen binnen Nederland en in het buitenland geldt in ieder geval:

 1. Houd 1,5 meter afstand. Indien 1,5 meter niet mogelijk is draag dan een mondkapje..
 2. Houd rekening met 'social distancing' vakken bij vertrek en aankomst, recepties, transfers, etc.. En houd je aan de verplichte routering en looproutes.
 3. Draag een mondkapje bij gebruik van het openbaar vervoer (ook internationaal). Informeer ter plekke waar verder een mondkapje verplicht is, neem in ieder geval standaard een mondkapje mee in de handbagage. Ook tijdens de wandel- en fietstochten.
 4. Was vaker je handen.
 5. Hoest en nies in je elleboog.
 6. Gebruik papieren zakdoekjes.
 7. Schud geen handen.
 8. Blijf binnen als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
 9. Blijf binnen als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 10. Krijg je klachten tijdens je vakantie in het buitenland? Meld je dan bij de lokale gezondsheidsautoriteiten en de GGD in je woonplaats.
 11. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel).
 12. Reis je met het vliegtuig naar je bestemming? Check de maatregelen op vliegen in tijden van corona.
 13. Informeer je over de maatregelen in het betreffende land via: 

Alleen samen krijgen we corona onder controle!