Top 5 groepsreizen met kinderen Ontdek de wereld met het gezin

Top 5 groepsreizen met kinderen

Er wordt wel eens gedacht dat avontuurlijk reizen niet meer mogelijk is zodra er kinderen komen. Onzin! Bij SNP weten we als geen ander dat juist jongere reizigers altijd in zijn voor een uitdagende (berg)wandeling, spetterende rafttocht of spannende jungletrek. Vandaar ook onze FamilySpecials: een snoepwinkel aan reizen die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen met kids.

SNP Natuurreizen biedt ook groepsreizen met kinderen naar verre bestemmingen. Voor een gezin vol globetrotters! Waarom een groepsreis met SNP Natuurreizen?

  • Ontdek de mooiste en nog niet ontdekte plekken ter wereld
  • Spannende en leerzame activiteiten
  • Leuk voor het kroost én de ouders
  • Speciaal afgestemde wandel- en fietsroutes
  • Genoeg ruimte voor ontspanning
  • Kleinschalige, kindvriendelijke accommodaties
  • Deskundige, Nederlandstalige gidsen en leeftijdsgenoten

Onze top 5 groepsreizen voor het hele gezin:

1. Costa Rica met kids

Costa Rica is de bakermat van het ecotoerisme. 's Ochtends word je gewekt door brullende brulapen. En je bent nog niet aangeschoven aan de ontbijttafel of er komt alweer een doorzichtige kikker, lome luiaard of klauterende miereneter in beeld.

Samen met je avontuurlijke kids en gelijkgestemde gezinnen neemt een Nederlandstalige reisleider je mee op speurtocht naar zeeschildpadden, kaaimannen, dolfijnen, brulapen en nog veel meer unieke flora en fauna. Tussen al dat weelderige groen is bovendien genoeg ruimte voor stoere activiteiten als canopytours, surfen, snorkelen, paardrijden of zelfs een potje palmboomklauteren.

Bekijk deze 15-daagse reis

2. Sri Lanka met kids

Grottempels en jungleruïnes. Theevelden en tropenstranden. Berghikes en mangrovesafari's. Deze 18-daagse rondreis door Sri Lanka zit zo barstensvol bijzondere bezienswaardigheden, dat je jezelf als reiziger af en toe achter de oren moet krabben hoe al die hoogtepunten in vredesnaam op één eiland passen. Natuurlijk leer je meer over de fascinerende cultuur, geschiedenis en religies van Sri Lanka.

In de oude hoofdstad Kandy bijvoorbeeld, waar een vermeende tand van Boeddha zelf - veilig opgeborgen achter een erehaag aan slagtanden en in een stapel gouden stoepa's - dagelijks een bonte stoet bedevaartgangers op de been brengt. Ook verkennen jullie uiteraard de prachtige Sri Lankaanse natuur. Een ontmoeting met olifanten is gegarandeerd; al was het maar dankzij een bezoek aan een revalidatiehuis voor olifanten in Udawalawe.

Bekijk deze 18-daagse reis

3. Zuid-Afrika en Swaziland met kids

Een leeuw en cheeta uit elkaar houden kan iedereen. Een nijlpaard en neushoorn idem dito. Maar lukt het je nog steeds als je de beesten moet herkennen aan hun sporen of zelfs uitwerpselen? Tijdens een mini-rangercursus in het Krugerpark kom je erachter. En dat is nog maar een van de vele hoogtepunten van deze gezinsgroepsreis door het noordoosten van Zuid-Afrika en Swaziland, een gebied waar bekende highlights en verborgen juweeltjes moeiteloos aaneen zijn te rijgen.

Aan wildlife natuurlijk geen gebrek. We maken kennis met cheeta's en olifanten, bavianen en gnoes, antilopen en buffers. Buiten die bonte beestenboel staan ook de nodige spannende activiteiten op het programma. Wat denk je van snorkelen bij Cape Vidal, ziplinen tussen de bergwanden van het Malolotja Nature Reserve, meer dan anderhalf kilometer roetsjen op de enige zomerrodelbaan van Zuid-Afrika of in een opblaasband door de Letabakloof dobberen?

Bekijk deze 20-daagse reis

4. Suriname met kids

Deze Suriname Family Special reis staat bol van de natuurschoon, waterplezier en leuke dingen om te doen! Ziplinen, kayakken, fietsen door koffieplantages en naar de markt van Nieuw-Nickerie, per boot op zoek naar zoetwaterdolfijnen, vissen op piranhas en lekker douchen onder de Irene watervallen. Hoe fris kan je ochtend beginnen? Leer hoe Marrons cassavebrood bakken en rijst stampen onder het verre toeziend oog van sapakara’s en apen.

’s Avonds na het eten naar bed? Echt niet, in de duisternis op zoek naar kaaimannen onder een prachtige sterrenhemel, spannend! Op het heetst van de dag kruip je in de huid van een luiaard. Rustig aan. Chill je in je hangmat, neem een modderbad of een verfrissende duik in een kreek. Na de laatste zonsondergang zal de Surinaamse gastvrijheid, de rijke flora en fauna, het heerlijke klimaat en de belevenissen die je hebt meegemaakt je beslist bijblijven. Suriname ten voeten uit!

Bekijk deze 16-daagse reis

5. Marokko met kids

Tijdens deze Family Special voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar maak je een avontuurlijke trektocht door de ruige en weinig bezochte bergen van Marokko. Daarnaast bezoek je onder meer Marrakech, maak je een wandeling met kamelen over de stranden en door de duinen van de Atlantische kust en kampeer je op het strand. Avontuur gegarandeerd!

Bekijk deze 10-daagse reis