BW_MVL_Okavango_aerial_view_WEB.jpg

Vakantie Botswana Safariparadijs van Kalahari tot Okavango

Rondreizen in Botswana met SNP

Wie aan vakantie in Botswana denkt, denkt aan safari, de 'Big Five', gamedrives, Okavango delta en Kalahari woestijn. Bijna elke safari in Botswana begint in Maun, de 'gateway' voor reizen van en naar de Okavango-delta. Tijdens je reis verblijf je in sfeervolle (tented) lodges en tented camps midden in de wilde natuur. Op alle rondreizen in Botswana staan vooral safari's in de wilde natuur centraal. Zoals de avontuurlijke rondreis langs de mooiste wildparken, gecombineerd met een bezoek aan de indrukwekkende Victoria Watervallen.

Big 5
De Okavango delta met zijn uitgestrekte wetlands is een groene juweel midden in de desolate Kalahari woestijn. Gamedrives met open 4x4 landrovers door het Moremi Game Reservaat, de Kwara concessie, Kwando-concessie (Lebala Camp), Savuti en het Chobe National Park brengt je oog in oog met de 'big five': luipaard, leeuw, olifant, buffel en met geluk de neushoorn. Maar ook met de zeldzame Afrikaanse wilde honden, hyena's en kleinere roofdieren. Optioneel maak je een bootcruise over de Chobe rivier langs het rijke vogelleven van de Okavango delta.

Safari
De safari door de gortdroge Kalahari-woestijn van het Central Kalahari Game Reserve is een van de mooiste safarireizen in zuidelijk Afrika. Op de kaart van Botswana zie je dat de mooiste ongerepte natuurgebieden vaak moeilijk begaanbaar zijn. Een selfdrive biedt hier geen enkele toegevoegde waarde. Kies daarom liever voor je vakantie in Botswana voor een kampeersafari in een internationale groepsreis. Dan geniet je in een kleine groep van de ultieme safari belevenis. De safari's met game drives en een vlucht van 45 minuten over de Okavango delta naar Maun maken van deze rondreis door Botswana een unieke belevenis.

 

Toon alle reizen in Botswana

Bouwsteen
Botswana Highlight

fly-in safari langs wilderness lodges

7 dagen v.a. € 3.025
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Bouwsteen
Botswana Okavango delta

fly-in safari langs wilderness lodges

5 dagen v.a. € 2.099
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Bouwsteen
Botswana Chobe Wildlife en Victoria Watervallen

wildlife en watervallen vanuit luxe lodge

4 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Bouwsteen
Botswana Chobe Wildlife

wildlife vanuit luxe lodge

3 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Botswana met SNP

  • Goed advies bij een maatwerkreis tegen elk budget
  • Kleinschalige wilderness lodges, bijzonder fraai gelegen
  • Hoogopgeleide lokale safari-gidsen voor de echte safari-reiziger!

Toon Avontuur op Maat in Botswana

Wist je dat

  • 17% van het landoppervlakte is beschermd als wildreservaat of nationaal park
  • Met 17.000 km2 is de Okavango-delta de grootste binnenlandse delta ter wereld
  • Water betekent leven, om die reden is de Pula (water in de lokale taal) de nationale munteenheid
  • De Kalahari-woestijn, de 3e grootste subtropische woestijn ter wereld bedekt 2/3 deel van Botswana
  • Botswana bezit de grootste diamantmijn ter wereld

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Wijmke Frens

Afrika en Noord-Amerika

Tijdens diverse reizen ontdekte ik het nog pure, ongerepte Afrika. Botswana is mijn favoriet. Ik stuur avonturiers graag met een bootje dwars door de Okavangodelta van de ene wildernislodge naar de andere. Of laat ze met een klein vliegtuigje over de uitgestrekte savanne glijden, uitkijkend over kuddes olifanten en buffels onder zich; dat is zó geweldig! Ik bezocht veel lodges en ontdekte dat ze erg verschillen in kwaliteit en beleid. Een goed advies is daarom belangrijk, zeker als je met je kinderen op safari wilt.

Mail naar afdeling Verre Reizen