Actieve vakantie Bhutan

Reis naar het Land van de Donderdraak

Bhutan is zonder twijfel één van de meest bijzondere vakantiebestemmingen in de wereld. Bhutan is doordrenkt met cultuur en tradities. Een land waar alles in het teken staat van het Tibetaans boeddhisme, en bovenal een land met een onnavolgbaar vriendelijke en gastvrije bevolking. Het avontuur begint op Bhutan airport in de hoofdstad Thimphu. Thimphu, een stad zonder één enkel stoplicht, heeft meer weg van een vredig dorp dan van een metropool. SNP regelt voor Bhutan je visum.

Bekijk alle reizen naar Bhutan

de_dzong_van_thimphu.jpg
SNP reis
Bhutan Bhutan

wandelvakantie vanuit goede hotels

11 dagen v.a. € 3.330
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Bhutan met SNP

 • Veel keuze in trektochten en unieke dagwandelingen
 • Reizen onder begeleiding van lokale Engelssprekende gidsen
 • In iedere reis probeert SNP een festivalbezoek in te plannen
 • Stel je eigen reis samen met onze bouwstenen
 • Tijdens verblijf in Bhutan bijna alles inclusief

Toon Avontuur op Maat in Bhutan

Cultuur en tradities in Bhutan

De zeer vriendelijke bevolking in Bhutan leeft volgens de geloften van het Tibetaans boeddhisme en dat zie je overal in het land terug. Bijvoorbeeld in de mystieke kloosters en de eeuwenoude Dzongs. Je bezoekt die in hoofdstad Thimphu en tevens die van Punakha; deze Dzong geldt als de mooiste en grootste van Bhutan. Het spirituele hart van het land is Bumthang, waar zich talloze oude kloosters bevinden, net als scholen en tempels voor monniken. In de Bumthang vallei maak je kennis met de bijzondere kloosterfestivals; de zogeheten Tsechu's waar monniken mysterieuze maskerdansen opvoeren voor de lokale bevolking. Tijdens deze belangrijke sociale gebeurtenis leer je begrijpen waarom Bhutan het 'bruto nationaal geluk' hanteert!

Wist je dat...?

 • Bhutan kent diverse klimaten. In de bergen zijn de zomers koel en winters streng. In de valleien zijn de zomers juist warm en de winters koel
 • De beste reistijd voor Bhutan zijn de maanden mei, september en oktober. Dan vermijd je de meeste regenval
 • De officiële taal in Bhutan is Dzongkha
 • De vliegtijd tussen Nederland en Bhutan is circa 12 uur
 • In Bhutan wordt links gereden
 • Tijdens onze zomertijd is het in Bhutan 4 uur later. Gedurende de wintertijd is dit 5 uur

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.
Foto Marianne Rense

Marianne Rense

Azië en Afrika

De wijde wereld trekt altijd! Reizen is leuk, maar ik wilde ook eens meemaken hoe het is om in een ander land te wonen. Dus toen de kans er was, ben ik voor twee jaar naar Maleisië verhuisd. Binnen Maleisië is er zoveel te doen; heerlijk snorkelen bij tropische eilanden, de hoogste berg van Azië (Mt. Kinabalu) beklimmen, neusapen en bekerplanten bekijken, lekker eten in historische stadjes, te veel om op te noemen! Vanuit Maleisië heb ik ook veel rondgereisd in de regio, vaak met de focus op de natuur.

Recent heb ik Bhutan mogen bezoeken, een bijzonder en heel authentiek land. Het maakte diepe indruk op mij de bossen die op zoveel plaatsen in Azië gedegradeerd zijn daar nog intact te zien. En ook in Afrika heb ik veel landen bezocht, sommige uitgebreid en andere minder uitgebreid. En naar allemaal zou ik nog wel eens terug willen. En er valt daarnaast nog zoveel nieuws te ontdekken, ook op andere continenten.. Ik help je graag een mooie reis samen te stellen! Mijn favorieten: Bhutan, Maleisië, Myanmar, Vietnam, Indonesië, Taiwan, India, Zuid-Afrika, Marokko.

Mail naar afdeling Verre Reizen