Top 10 de mooiste selfdrive autovakanties in Europa

Op positie 1 tot en met 5 staan...

Wil je graag een mooie autorondreis in Europa maken in je eigen auto of een huurauto? SNP Natuurreizen zet de tien mooiste selfdrive autovakanties in Europa voor je op een rij. In Italië, Griekenland, Frankrijk en nog veel meer landen! 

01 | Italië- Umbrië, 10 dagen
Autovakantie door landstreek Umbrië, langs hotels en agriturismi
10-daagse autorondreis door Umbrië, vermaard vanwege haar 'heiligen' die uit deze streek kwamen: Franciscus, Benedictus en Sancta Rita uit Cascia. Op deze rondreis vormen zij de rode draad. Bezoek het pelgrimsoord Assisi en wandel in Franciscus voetsporen over de heilige Monte Subasio.

Bekijk deze actieve rondreis door Italië

02 | Griekenland - Peloponnesos 'totaal', 15 dagen
Verborgen schoonheid in klassieke omgeving, rondreis met (huur)auto en dagwandelingen langs hotels
Actieve autorondreis die een feest is voor alle zintuigen! Er zijn weinig landstreken met zoveel historische rijkdom en zo’n grote afwisseling aan landschappen als de Peloponnesos. De besneeuwde toppen van de Taygetos liggen vlakbij het rustieke strand van Kardamilli. De diepe Lousioskloof leidt je naar idyllische dorpjes en kloosters.

Bekijk deze actieve rondreis door Griekenland

03 | Spanje - Andalusië, 10 dagen
De culturele erfenis van de Moren, rondreis met (huur)auto langs stadshotels en villa’s
Bezoek Granada, Córdoba en Sevilla en leer alles over het Moorse, christelijke en Joodse erfgoed uit de hoogtijdagen van Andalusië. Tussendoor is het genieten in twee comfortabele, landelijke accommodaties, met zwembad en tuin, van waaruit je wandelingen maakt in verrassende natuurgebieden. 

Bekijk deze actieve rondreis door Spanje

04 | Frankrijk - Vallei van de Loire, 7 dagen
Het goede leven langs de rivier, autovakantie langs stijlvolle landhuizen en auberge
Loom stroomt Frankrijks grootste rivier door een weids land met golvende wijngaarden, historische stadjes en mooie kastelen. Het is ook het tempo van de levensgenieter, die vanuit drie fraaie overnachtingsplekken al rondtoerend of fietsend deze schitterende ‘Tuin van Frankrijk’ verkend.

Bekijk deze actieve rondreis door Frankrijk

05 | Duitsland - Beieren, 10 dagen
In het spoor van sprookjeskoning Ludwig, autovakantie langs hotels
Treed in de voetsporen van sprookjeskoning Ludwig en ontdek zijn kastelen in de uitlopers van de Alpen. Bezoek zijn paleis, een kopie van Versailles, op een eiland in de spiegelende Chiemsee. Volg de Glasstrasse langs Beiers glas en dwaal door stoere burchten en imposante kloosters.

Bekijk deze actieve rondreis door Duitsland

Plaats 6 tot en met 10 gaan naar...

06 | Italië - Veneto, 9 dagen
Actieve rondreis per auto langs agriturismi en hotel
Het achterland van Venetië vormt het decor voor deze 9-daagse rondreis. Je brengt een bezoek aan steden als Verona, Padua en het drijvende Venetië. Je zoekt de rust op tijdens deze reis in de groene Grappaheuvels. Andrea Palladio verrast je met de prachtige architectuur van de villa’s. Na een dagje verkenning proef je de heerlijke Valpolicella wijnen. 

Bekijk deze actieve rondreis door Italië

07 | Engeland - Yorkshire & Lake District, 9 dagen
Coast to coast, autovakantie langs hotels
Doorkruis Noord-Engeland met de auto, van oost naar west. Van de eindeloze heidevelden in de North York Moors tot de ruige pieken van het Lake District. Laat je verrassen door abdijen en kastelen bovenop de rode kliffen aan de oostkust. Slenter door de klassieke badplaats Scarborough en het Victoriaanse Harrogate. 

Bekijk deze actieve rondreis door Engeland

08 | Duitsland - Middelgebergten
Wandelvakantie in het Duitse middelgebergte met eigen auto langs hotels
Deze 10-daagse reis begint in de zuidelijke Eifel. Na afwisselende wandelingen vervolg je de reis naar de Rothaarsteig en Sauerland. De reis eindigt in de prachtige Harz waar je de stoomtrein naar Brocken neemt en de hoogste top van de Harz beklimt. Naast de wandelingen bezoek je het Romeinse Trier en verschillende vakwerkstadjes. 

Bekijk deze actieve rondreis door Duitsland

09 | Frankrijk - Dordogne, 7 dagen
Actieve rondreis per auto vanuit drie bijzondere onderkomens 
Een unieke verwenweek in de Périgord. Tijdens deze 7-daagse reis geniet je al wandelend en fietsend van de natuur, bewonder je kastelen langs de Dordogne en smul je van heerlijke gerechten. Je verblijft in drie sfeervolle onderkomens. Deze reis is ook gemakkelijk te verlengen tot bijvoorbeeld een 10-daagse vakantie.

Bekijk deze actieve rondreis door Frankrijk

10 | Portugal - Alentejo & Algarve, 8 dagen
Langs pousadas door Portugals zonnige zuiden, autovakantie langs pousadas
Bezoek op deze autovakantie de vestingstadjes en rijke cultuurschatten van de Alentejo en reis door het wijdse, agrarische binnenland. Maak prachtige wandelingen langs de afwisselende en ongerepte westkust van het ‘parque natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina’.

Bekijk deze actieve rondreis door Portugal
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten