Avontuur op Maat  noord-amerika

Met SNP op avontuur in Noord-Amerika

Met Avontuur op Maat stippel je met bouwstenen zelf je verre reis uit. In deze rubriek delen reizigers ervaringen van een bijzondere reis.

De planning
Wie: Marycke en Richard van Eck
Woonplaats: Wijchen
Bestemming: Noord-Amerika
Wanneer: 12 juli - 3 augustus 2013 
Wens: een nieuw continent leren kennen na een eerdere rondreis door Australië. 
Waarom? Noord-Amerika Natuur beleven in de beroemde nationale parken in het westen. Cultuur proeven in grote steden als San Francisco en Los Angeles. 
Waarom SNP? Waar moet je zijn in zo'n enorm land als Amerika? Op internet is de keuze aan bestemmingen en accommodaties overweldigend. SNP sluit bij ons aan met een goede mix van natuur en cultuur. De website geeft vertrouwen en biedt veel flexibiliteit. SNP wijst de weg en regelt alles. 
Waarom Avontuur op Maat? We willen meer dan een standaardreis. Via Avontuur op Maat bouwen we met reisbouwstenen ons vakantieplan zelf op. In het online reisschema kunnen we met data schuiven en SNP meteen om een offerte vragen. Handig! 
Verwachtingen: veel zien. Overweldigende natuur. Is in Amerika inderdaad alles groter? Rust, door minimaal twee nachten per bestemming.

Ter plekke
Marycke: 'Bij Amerika had ik het beeld dat daar alles groter is. Dat is voor veel dingen ook zo. De natuurparken en steden zijn immens, maar ook auto's, winkelcentra en bekers cola zijn vaak van reuzenformaat. In San Diego voelde ik me heerlijk op mijn gemak. De Europees aandoende havenstad verraste in Gaslamp Quarter met antieke gebouwen naast wolkenkrabbers. Je kunt er goed winkelen en uitgaan in de beste restaurants, pubs en nachtclubs van de stad. Wat voelde ik me klein op het tot marinemuseum omgebouwde vliegdekschip USS Midway!
Na onoverzichtelijk Los Angeles was San Francisco geweldig. De Golden Gate Bridge doemde prachtig op uit mistflarden. En Fisherman's Wharf en het trammetje gaven de stad een gemoedelijke sfeer.

Reizen door Amerika voelde veilig en relaxed, mede door de door SNP uitgekozen overnachtingsplekken. Wandelen door roodstenen kloven langs de Virgin River in Nationaal Park Zion was onvergetelijk. Net als de donderende oceaangolven en gouden zandstranden van Pismo Beach California. De afwisseling tussen natuur en cultuur maakte deze reis voor mij compleet'.
       
Richard: 'Amerika is een geweldig vakantieland. Ik genoot van de goede organisatie van de reis en van de oprechte interesse van de mensen in het land. De sequoiabomen van soms wel dertig meter omtrek in Yosemite National Park maakten een diepe indruk. En het uitzicht op het ruige berglandschap vanaf de 3000 meter hoge Tioga Pass vergeet ik nooit meer. De natuur in de nationale parken imponeerde me, net als de heftigheid van de elementen. Het uitzicht vanaf de zuidrand van de Grand Canyon vond ik surrealistisch: is dit enorme diepe gat echt hier op aarde? Even later verdween het landschap achter een gordijn van water tijdens een twee uur durende wolkbreuk. In Death Valley zag ik de meest vreemde zoutformaties bij een temperatuur van 52 graden. En dat allemaal in Amerika! In Las Vegas was het SNP-hotel een oase van rust in een knotsgekke stad met de meest bizarre gebouwen. Ik was blij dat onze reis uit driedaagse bouwstenen bestond. Heerlijk om na een lange reisdag twee nachten ter plekke te blijven. Zo werd deze rondreis door Amerika een avontuur naar onze maat'.

Stel zelf je reis samen op snp.nl/avontuuropmaat