Autohuur Alaska (Sunny Cars - Alamo)

Autohuurvoorwaarden

INCLUSIEF IN DE HUURPRIJS

 • ONGELIMITEERD AANTAL KILOMETERS
 • LUCHTHAVENAFLEVERINGSKOSTEN
 • WA-VERZEKERING conform de lokale wettelijke voorwaarden
 • AANVULLENDE WA-VERZEKERING VAN 7,5 MILJOEN EURO omdat de wettelijk verplichte lokale dekkingssom onvoldoende is volgens de Sunny Cars standaard
 • CDW-VERZEKERING (schade aan de huurauto) zonder eigen risico
 • TP-VERZEKERING (diefstal van de huurauto) zonder eigen risico
 • DEKKING GLAS-BANDEN-BODEM-DAKSCHADE: bij een schadegeval betaalt u de kosten aan de lokale autoleverancier. Na thuiskomst wordt deze schade door Sunny Cars vergoed, het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering af te sluiten. Hier zitten ook eventuele sleepkosten in.
 • BESTUURDER: In de basishuur is 1 bestuurder inbegrepen, alleen in California zijn 3 bestuurders inbegrepen. Ter plaatse kunt u voor een toeslag $ 10,- + tax per dag per toegevoegde bestuurder, extra bestuurders toevoegen op het huurcontract. Maximaal 3 extra bestuurders. Alle bestuurders moeten hun rijbewijs en paspoort kunnen overleggen om als (extra) bestuurder op het huurcontract vermeld te worden.
 • TANKREGELING FF: U krijgt de auto met een volle tank mee en moet deze ook weer vol inleveren.

CUSTOMER SERVICE FEE
Bovenop de huurprijs wordt een verplichte Customer Service Fee gerekend (EUR 18): De service fee is van toepassing op iedere reservering en dekt de schade (incl glas, banden en bodem) aan de bij Sunny Cars geboekte huurauto, via een declaratieprocedure. Tevens voorziet dit pakket in kosteloos annuleren  en een snelle afhandeling door ons Customer Care team.

BELANGRIJKE HUURINFORMATIE:

 • WAARBORG: een creditcard op bestuurdersnaam is verplicht. Elektronische creditcards (zonder reliëf) en prepaid/ debit cards worden niet geaccepteerd. De indicatie van de waarborg is USD 25 per dag of USD 100 per week.
 • RIJBEWIJS: U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en uw paspoort kunnen tonen bij het ophalen van de huurauto. Als u geen nieuw EU-rijbewijs heeft dient u over een internationaal rijbewijs te beschikken. Deze is alleen geldig in combinatie met het oude nationale rijbewijs. Beiden dienen getoond te worden bij het ophalen van de huurauto.
 • MINIMUM LEEFTIJD: 25 jaar
 • VERLAGEN VAN DE MINIMUMLEEFTIJD: 21-24 jaar voor USD 25 per dag, met uitzondering van Michigan (18-20 jaar USD 34 per dag; 21-24 jaar USD 13 per dag) en New York (18-20 jaar USD 57 per dag; 21-24 jaar USD 20,50 per dag). In de staat New York mogen bestuurders tussen 18-24 jaar alleen rijden in de categorieën vallende onder de kleine auto´s tot Comfort Klasse en van 21-24 jaar van Economy tot Standaard. In de staat Michigan geldt: 18-20 jaar cat. economy tot fullsize; 21-24 economy tot fullsize en minivans.
 • MAXIMUM HUURPERIODE: maximaal 92 dagen per voucher.
 • ACCIDENT ADMINISTRATION FEE: de partner berekent servicekosten van 25 USD bij boetes en overtredingen.
 • Sommige locaties vragen een Customer Facility Fee bijvoorbeeld bij luchthavens. Dit is niet inclusief en betaalt u ter plekke.

TOLWEGEN:
Er zijn een aantal mogelijkheden om voor tolwegen te betalen, zie hieronder. Let op: Indien u geen gebruik maakt van deze mogelijkheden of ter plaatse verzuimt om de tolkosten te betalen, zal de autoleverancier achteraf administratiekosten in rekening brengen en krijgt u een rekening van de tolbedrijven om de tolkosten alsnog te betalen. Deze dient u zelf te betalen zoals aangegeven in de brief, Sunny Cars kan hierin helaas niet bemiddelen. Bij het ophalen van de auto kunt u bij de autoleverancier om meer informatie vragen over de tolwegen.

 • TOLL PASS AUTOMATIC: Met de TPA (door middel van kentekenregistratie) betaalt u de tol direct bij de tolpoortjes. De autoleverancier berekent USD 3,95 aan Tollpass Convenience Charge (TCC = administratiekosten) voor iedere dag dat er op een tolweg is gereden zonder daar de tol te betalen, hier ontvangen zij een rekening voor van de tolbedrijven. De autoleverancier kijkt na wie er op dat moment de auto gehuurd heeft en zal de administratiekosten van uw credit card afschrijven. De tolkosten worden apart door de tolbedrijven toegestuurd door middel van een faktuur.
 • Toll Pass Waiver (TPW): Dekt voor USD 6,99 per dag alle tolkosten in Chicago. Hiermee worden de tolkosten automatisch van uw creditcard afgeschreven en hoeft u dus geen tol op de weg zelf te betalen. Als u geen gebruik maakt van dit apparaat, dient u zelf ter plaatse de tolkosten te betalen. Doet u dit niet, zal de verhuurder achteraf administratiekosten in rekening brengen en krijgt u een rekening van de tolbedrijven om de tolkosten alsnog te betalen.
 • Toll Pass Device (TPD): De TPD is te huur op luchthavenstations in het noordoosten van Amerika (o.a. Chicago, Colorado, Florida, North Carolina, Texas, Washington State) voor USD 3,95 per dag (maximaal USD 19,75 per huurperiode). Hiermee worden de tolkosten automatisch van uw creditcard afgeschreven en hoeft u dus geen tol op de weg zelf te betalen. Als u geen gebruik maakt van dit apparaat, dient u zelf ter plaatse de tolkosten te betalen. Doet u dit niet, zal de verhuurder achteraf administratiekosten in rekening brengen en krijgt u een rekening van de tolbedrijven om de tolkosten alsnog te betalen.

Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren

HOTELAFLEVERING/ONE WAY HUREN/GRENSOVERSCHRIJDING

 • HOTELAFLEVERING: niet toegestaan.
 • ONE WAY HUREN: kosteloos binnen Californië, binnen Hawaii en binnen Florida, tussen Californië en Arizona of v.v., tussen Californië en Nevada of v.v., tussen Arizona en Nevada of v.v., tussen Washington State en Californië of v.v., tussen Florida en Georgia of v.v. In Juli en Augustus is one way van de San Francisco stadskantoren tegen kosten naar: Los Angeles voor USD 150, naar Las Vegas, San Diego, Escondido en Solana Beach voor USD 300. Alle andere one-ways (ook binnen stadsgrenzen) uitsluitend op aanvraag tegen kosten op basis van de afstand: 0-200 mijl : USD 99; 201-500 mijl : USD 150; 501 - 1000 mijl : USD 300; 1001 en hoger : USD 500. Op Hawaï uitsluitend op hetzelfde eiland kosteloos. Binnen, van en naar Alaska niet mogelijk.
 • ONE WAY HUREN 15 PERSOONS BUS (ZC categorie): uitsluitend op aanvraag enkel mogelijk tussen de luchthavens van Miami, Fort Lauderdale, Orlando, Tampa, West Palm Beach en Sandford, alsmede tussen de luchthavens van Key West, Pensacola en Tallahassee.
 • ONE WAY HUREN CABRIO (CK en EK categorie): in juli en augustus is de one way vanaf San Francisco voor categorie CK en EK mogelijk tegen kosten vanaf USD 350.
 • INTERNATIONALE ONE WAY: uitsluitend op aanvraag mogelijk naar specifieke stations in Canada. Niet mogelijk met een economy categorie.
 • GRENSOVERSCHRIJDING: Kosteloos mogelijk naar Canada. De grensoverschrijding hoeft niet aangevraagd te worden, maar kan ter plaatse worden geregeld; naar Mexico niet toegestaan. Van en naar Hawai is niet toegestaan!

Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren

ACCESSOIRES EN OPTIONELE SERVICES

 • BABYZITJE: (tot 11 maanden) USD 6,99 per dag; max USD 70 per 30 dagen
 • KINDERZITJE: (tot 5 jaar) USD 6,99 per dag; max USD 70 per 30 dagen
 • BOOSTERZITJE: (tot 10 jaar) USD 6,99 per dag; max USD 70 per 30 dagen
 • GPS: uitsluitend op aanvraag voor USD 11,99 per dag; USD 69,65 per week; max. USD 179,99 per 30 dagen. Let op: de GPS moet u ter plaatse afrekenen. Wij kunnen deze wel voor u aanvragen maar er is geen garantie dat ze beschikbaar zijn.
 • Aanvullende verzekering Roadside Assistance voor hulp bij pech onderweg: USD 4,99 + tax per dag
 • SNEEUWKETTINGEN: niet leverbaar.
 • SKI-IMPERIAAL: uitsluitend op aanvraag mogelijk voor USD 7,50 per dag ex tax.
 • FIETSIMPERIAAL: niet leverbaar.
 • IMPERIAAL: niet leverbaar.
 • WIFI / MIFI Hotspot: uitsluitend op aanvraag mogelijk in de staat Florida voor USD 19,99 per dag, via een draadloze verbinding heeft u onbeperkt toegang tot 4G voor smartphones, computers, tablets, etc. (max. 5 apparaten). Per dag zijn er 60 Credits beschikbaar, 1 Credit is gelijk aan 1 minuut bellen of 1 SMS versturen of ontvangen. (Vervangingskosten zijn USD 499)

Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren

TERUGBETALING GLAS-BANDEN-BODEM-DAKSCHADE DOOR SUNNY CARS

 • Schade aan glas-banden-bodem of dak (GBBD) van de huurauto zal de lokale autoleverancier aan u doorberekenen. Dit bedrag is echter gedekt via de all-in huursom van Sunny Cars. Na thuiskomst kunt u het schadebedrag eenvoudig bij ons claimen via het declaratieformulier dat u vindt onder http://www.sunnycars.nl/NL/nl/company_services.html. Terugbetaling is gegarandeerd, mits aan de voorwaarden voldaan uiteraard. Deze vindt u terug in de bijlage bij de voucher of in de Algemene Voorwaarden.
 • Sluit bij het ophalen van de huurauto dus geen aanvullende verzekeringen af. Doet u dit toch, dan krijgt u de kosten voor deze (overbodig) afgesloten verzekering niet van Sunny Cars terug. Ondervindt u problemen over deze voorwaarden bij het ophalen van de auto, neem dan contact met ons op via ons noodnummer zodat we kunnen bemiddelen.

VRIJWILLIGE VERZEKERINGEN TER PLAATSE:

 • Roadside Service Plan (R.S.P.): vanaf USD 4,99 per dag excl tax (deze service dekt het volgende: vervanging van autosleutel, vervanging van ruit bij schade niet door schuld bestuurder, lekke band, vervanging band, sleepkosten, hulp bij lege accu en buitengesloten van voertuig).

EXTRA INFORMATIE

 • PRODUCT INFORMATIE: categorie IC, JC, JO, LC, NC, FO, VC en ZC zijn uitgerust met cruisecontrol.
 • ONVERHARDE WEGEN: De bestuurder is verantwoordelijk voor alle schade aan de auto die ontstaat wanneer u op een onverharde weg rijdt. Dat kan zijn een toegangsweg tot het startpunt van een trail, een toegangsweg tot een accommodatie. Bent u op deze momenten dus extra voorzichtig.
  U kunt een deel van het eigen risico bij het rijden op een onverharde weg afkopen door vooraf bij SNP de verzekering No Risk Global af te sluiten. Premie bedraagt 4,50 per dag voor een auto (+ poliskosten + 21 % assurantiebelasting). Cascoschade aan de auto is gedekt tot € 10.000,- . WA-aansprakelijkheid tot € 7.500,- en Repatriering voertuig €3.500,- Bedenk dat de rest van een schade dus nog steeds voor eigen rekening is bij het rijden op een onverharde weg.
 • ALASKA: de volgende wegen mogen niet bereden worden in Alaska: Cambel Highway, Canol Road, Dalton Highway, Dempster Highway, Denali Highway, Edgerton Highway, Elliot Highway, McCarthy Road, Nabesana Road, Steese Highway, Taylor Highway
 • BELANGRIJK: reserveringen voor klanten wie de hoofdverblijfplaats is gevestigd in het land van huur en / of hun bezit zijn van een geldig rijbewijs, afgegeven in het land van de verhuur zullen niet worden geaccepteerd.
 • AMERIKAANS PASPOORT: het is niet toegestaan voor personen met uitsluitend een Amerikaans paspoort/rijbewijs om via Sunny Cars een auto in de USA te huren. Wel mogelijk als aangetoond kan worden woonachtig te zijn in Nederland of België.
 • DIRECT ROAD (PRE-CHECK-IN): voor een snellere afhandeling bij het ophalen en terugbrengen van de huurauto, kijk op www.alamodirectroad.com/directroad/