Autohuur Alaska (Hertz)

Autohuurvoorwaarden

1. Eén huurdag is 24 uur, en dus niet één kalenderdag.
2. De huur is altijd inclusief ‘unlimited mileage’, dus u betaalt niets extra per kilometer die u rijdt.
3. De huur is altijd inclusief LDW (Lost Damage Waiver) dwz dat schade aan uw auto en verlies geheel verzekerd is, zonder eigen risico, mits de auto volgens de voorwaarden is gebruikt. Tevens heeft u een  WA-aansprakelijkheidsverzekering voor schade aan derden : deze LIS (Liability Insurance Supplement) verzekert u tot $ 1.000.000,-. 
4. De bestuurder is verantwoordelijk voor alle schade aan de auto die ontstaat wanneer u op een onverharde weg rijdt. Dat kan zijn een toegangsweg tot het startpunt van een trail, een toegangsweg tot een accommodatie. Bent u op deze momenten dus extra voorzichtig. Let u op dat in het standaard arrangement 'Hiking Alaska (reiscode 240106) de ‘McCarthy Road’ een onverharde weg is en u dit op eigen risico rijdt. Indien u dat stuk gaat vliegen, wat SNP voor u kan regelen, omzeilt u dit probleem. Ook de Denali Highway en Top of the World Highway zijn uitgesloten.
5. U kunt een deel van het eigen risico bij het rijden op een onverharde weg (of parkeren op een onverharde parkeerplaats) afkopen door vooraf bij SNP de verzekering Afkoop Eigen Risico af te sluiten. Cascoschade aan de auto is gedekt tot € 10.000,- , Eigen Risico tot € 5.000,- WA-aansprakelijkheid voor camper tot € 1.000.000,- maar niet voor auto, Rechtsbijstand tot € 25.000,- en Repatriëring voertuig naar verhuurder tot € 3.500,- Bedenk dat de rest van een schade dus nog steeds voor eigen rekening is bij het rijden op een onverharde weg. Zie voorwaarden op website SNP onder ‘Verzekeren’.
6. De combinatieverzekering PAI (Personsal Accident Insurance) en PEC (Personal Effects Coverage) kunt u uitsluitend ter plekke afsluiten voor ongeveer $ 7,-/dag. Dit is een ongevallen/inzittenden verzekering, eventueel als aanvulling op uw reisverzekering.
7. Lokale belastingen als State Tax, Airport Fees, VLF (Vehicle Licensing Fee) en lokale toeslagen zijn  inbegrepen. Overige belastingen die hier niet onder vallen zijn dus niet inbegrepen (mogelijk enkele dollars in totaal). Zo heffen sommige airports een Customer Facility Charge (CFC) van 1-20 dollar. 
Tevens is een 24 uurs 'roadside assistance' inbegrepen bij pech onderweg. Ook hiervan is een uitgebreidere dekking (PERS) ter plaatse te verkrijgen tegen bijbetaling.
8. Bij het aangaan van uw contract ter plaatse krijgt u dus een aantal optionele services aangeboden zoals Premium Roadside Assistance (PERS) en Persoonlijke ongevallenverzekeringen (P&P). Deze zijn niet in het standaard contract inclusief (zijn in principe ook niet nodig) dus die worden ter plaatse van uw creditcard/borg gehaald indien u deze opties aanvaardt.
9. Voor ongeveer $17 + tax per dag (met een max van $ 237,-) kunt u een navigatiesysteem huren voor vrijwel alle autotypen. Hiermee zult u zorgeloos uw route kunnen vinden. Dit kunt u bij boeking aangeven.
10. De huurder moet minimaal 20 jaar zijn, en in bezit van geldig rijbewijs en een voucher of reserveringsnummer. Voor bestuurders tussen 20 en 25 jaar wordt een toeslag van per dag gerekend die u ter plaatse moet betalen. Een Internationaal Rijbewijs, te verkrijgen bij de ANWB, wordt sterk aanbevolen maar is niet verplicht. Bij het innemen van de auto moet de huurder een borgstelling van maken. Hiervoor moet de huurder (hoofdboeker op reisovereenkomst) op wiens naam het huurcontract staat over een creditcard beschikken, van het type VISA, Mastercard, American Express, Diners Club. Een zogenaamde 'prepaid creditcard' of 'debetcard' wordt hierbij niet geaccepteerd. Zorgt u er dus voor dat u de goede naam doorgeeft bij het boeken van een huurauto en over een echte creditcard beschikt. De borg varieert per lokatie en is afhankelijk van de services die niet inclusief zijn. De borg is minimaal $ 200,-, en meestal vermeerderd met de kosten van een tank benzine en eventuele 'one way' kosten. Over het bedrag van de borg dat gereserveerd staat op uw creditcard kunt u dus niet beschikken tijdens de reis. Levert u de auto weer met volle tank af , heeft u geen one way kosten en geen beschadigingen, dan wordt de gehele deposit weer teruggestort.
11. Extra bestuurders zijn niet inbegrepen maar kunt u ter plaatse voor een toeslag $ 13,50 per dag (max $ 189,-) + tax laten opnemen in het huurcontract. In Californië zijn extra bestuurders gratis. U hoeft niet vooraf bij boeking bij SNP deze namen te vermelden.
Let u wel op dat alle bestuurders hun rijbewijs bij zich hebben en ter plaatse op het Hertz huurcontract worden vermeld.
12. In het algemeen betaalt u een bedrag (dropoff kosten) indien u de auto op een andere plaats inlevert als waar u hem gehuurd heeft, de zogenaamde ‘one way rental’. Kosten hiervoor zijn nooit inbegrepen in onze tarieven, en moet u altijd ter plekke voldoen. Indien er bij onze standaardreizen dropoff kosten verplicht zijn dan vindt u dat in de reisbeschrijving.
13. U krijgt een volle tank benzine mee en u levert deze ook weer vol in.
14. Kinderen onder 18 kg zijn verplicht in een kinderstoeltje met eigen riem plaats te nemen. Kinderen boven 18 kg maar kleiner dan 145 moeten een stoelverhoger gebruiken en de gewone veiligheidsgordel van de auto.(exacte voorwaarden verschillen per staat, zie http://www.iihs.org/laws/ChildRestraint.aspx). De echte kinderstoeltjes kunt u vooraf huren voor ongeveer $ 14,- per dag / $ 98,- per huurperiode + tax(varieert per huurlocatie), of ter plaatse in een supermarkt aanschaffen. De stoelverhogers kunt u sowieso het beste in een supermarkt kopen.