SNP Vogeldag 17 maart 2018

SNP Vogeldag

DE SNP VOGELDAG IS VOLGEBOEKT. 

Op de SNP Vogeldag op 17 maart 2018 volg je lezingen van experts, laat je je inspireren en ontdek je alle SNP-vogelreizen.

Reisleiders, gidsen, reisspecialisten ... iedereen is deze dag aanwezig. Jean-Paul Boerekamps legt uit wat een vogelreis van SNP nu precies inhoudt. Soft birding zoals wij het noemen. We zijn geen soortenjagers maar genieten van het kijken naar vogels, van het luisteren naar hun geluiden en van het bestuderen van hun gedrag. Natuurreizen waar vogels een hoofdrol spelen. Misschien is dat wel de beste uitleg.

Daarnaast geven diverse gidsen korte presentaties over de verschillende bestemmingen. Het exacte programma vind je hier binnenkort.

Naast de presentaties is Vogelbescherming aanwezig met een diverse verrekijkers en telescopen. Je kunt ze testen en de kenner het hemd van het lijf vragen. En uiteraard vertellen ze je alles over wat zij doen voor de bescherming van vogels.

Er is een mooie vogelkijkhut met een kolonie aalscholvers, we maken kans op verschillende soorten eenden en roofvogels, maar ook lepelaar en misschien wel een grote zilverreiger of een ijsvogel. Mogelijk horen we al de eerste tjiftjaf? Of zien we soorten zoals koolmees, glanskop, boomkruiper of witte kwikstaart.

Gedurende de dag kan je je aansluiten bij een excursie in het gebied Blauwe Kamer. Vanuit het panoramarestaurant loop je zo het natuurgebied in. Er is een mooie vogelkijkhut met een kolonie aalscholvers. De vroege vogels profiteren dubbel. Die kunnen ook voorafgaand aan de Vogeldag een excursie maken. Mét aansluitend ontbijt in het panoramarestaurant.

Aan het einde van de dag kun je luisteren naar de verhalen van de beroemde vogelaar Arjan Dwarshuis, die in 2016 het wereldrecord ‘vogelsoorten waarnemen’ brak. Hij nam 65 procent van alle vogelsoorten ter wereld in één jaar waar. 

DE SNP VOGELDAG IS VOLGEBOEKT.

Meer vogelreizen
Op snp.nl/vogelreizen vind je alle vogelreizen: van korte cursussen in eigen land tot lange vogelvakanties buiten Europa.

 

Voorlopig programma

De ochtendexcursie start om 7:30 vanaf het Panoramarestaurant Blauwe kamer. Deze duurt tot 9:15 met aansluitend ontbijt in het restaurant.

10:00 - 10:30
Ontvangst in Panoramarestaurant Blaauwe Kamer
Koffie/thee en je kunt kennis maken met de gidsen en optiek van Vogelbescherming testen

10:30 - 11.15 uur
Opening door SNP met aansluitend reisleider/gids Jean-Paul Boerekamps over 'vogels kijken' met SNP

11.30 - 12:00 uur
Presentaties en excursie

12:00 - 12:20 uur
Alles over optiek, snelcursus door Vogelbescherming

12:20 - 13:10 uur
Gezamenlijk lunchbuffet (inbegrepen)
Stel je vragen aan de reisleiders en gidsen, test optiek Vogelbescherming

13:20 - 14:20 uur
Presentaties en excursie

14:40 - 15:10 uur
Theepauze met lekkernijen
Stel je vragen aan de reisleiders en gidsen, test optiek Vogelbescherming

15:10 - 16:00 uur
Arjan Dwarshuis

16:00 - 17:00 uur
Afsluiting door SNP en aansluitend een gemeenschappelijke borrel (inclusief) 

-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen