SNP Vogeldag 13 maart 2016

Vaartocht en informatiedag vogelreizen

SNP organiseert op zondag 13 maart 2016 een vogelvaartocht op het IJsselmeer en op het vogeleiland De Kreupel. Wat is er te doen?
- Presentaties bestemmingen SNP vogelreizen
- (vogel)Reisleiders en -kenners varen mee en wijzen je op de vogels

Vogelliefhebbers, geïnteresseerden en uiteraard iedereen die eerder met een (vogel)reis is mee geweest nodigen we van harte uit om mee te gaan met een unieke vaartocht op het IJsselmeer.

Vogelkenners en reisleiders van vogelreizen varen mee en attenderen je op de vogels die we zoal kunnen zien. We gaan op zoek naar de tienduizenden toppereenden die hier de winter doorbrengen. Tijdens de tocht varen we ook langs vogeleiland de Kreupel, een gebied van Staatsbosbeheer dat weinig bekend is bij mensen maar een hotspot voor rustende watervogels.

Vogels kennen het eiland en de directe omgeving dus maar al te goed en we verwachten naast duikeenden als topper, brilduiker en kuifeend ook serieuze aantallen overwinterende zaagbekken te zien, waaronder de grote zaagbek, middelste zaagbek en het nonnetje, futen en nestelende aalscholvers. 

Uiteraard vertellen we meer over het reisprogramma van SNP en kan je terecht met al je vragen of de diverse vogelreizen van SNP.

Praktisch

Op zondag 13 maart vertrekt de MS Friesland (de voormalige veerboot naar Terschelling) vanuit Enkhuizen het open water van het IJsselmeer op. De route wordt mede bepaald door het weer en houdt rekening met de grootste trefkans op vogels in deze tijd van het jaar.

Gedurende de dag zijn er diverse presentaties over verschillende bestemmingen van onze vogelreizen. Een gedetailleerd programma volgt.

Op het schip is een presentatieruimte en deze bevindt zich in het vooronder van het schip en biedt plaats voor ca. 60 personen.

Prijs: € 20,- voor SNP Buitengewoon reizigers (de link om je aan te melden vind je in MijnSNP)
         € 22,50 voor andere geïnteresseerden via SNP webshop 

Inschepen vanaf: 09.30 uur
Vertrek: 10.30 uur 
Terug: 15.30 uur
Opstapplaats: Haven Enkhuizen, naast NS station
Bereikbaarheid: Boot ligt naast het NS station, gratis parkeren

 

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de SNP Vogeldag van 2016. 

 

-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen