SNP WWW 2014 04 22 0900

SNP Scandinaviedag 2017

  SNP_Website_Scandinaviedag1

De SNP - Bergans of Norway Scandinaviëdag op 4 maart zit vol!

Onaangetaste natuur. Kleurrijke vissershuisjes. Het Noorderlicht. De Lofoten. Tijdens de Scandinaviëdag (in samenwerking met Bergans of Norway) op 4 maart maak je kennis met bekende en onbekende highlights van Scandinavië. Tussen de lezingen door zet je je creatieve brein aan het werk tijdens de demonstraties. Leer bijvoorbeeld hoe je het Noorderlicht fotografeert. En hoe je zelf een echte Lapse mok maakt uit hout. Uiteraard beantwoorden de SNP-reisspecialisten alle vragen over jouw reisplannen! Een kaartje koop je eenvoudig online voor slechts € 5,- (inclusief Scandinavisch getinte lunch, koffie/thee en borrel!)

Vier goede redenen om naar de Scandinaviëdag te komen
  • Tijdens de lezingen ontdek je welke plekken in Scandinavië je echt niet mag missen. De verhalende beelden en beeldende verhalen brengen je gegarandeerd inspiratie! Samen met de reisspecialisten stel je jouw droomreis naar Scandinavië samen. Je kunt al je vragen stellen.
  • En je ontvangt een advies op maat. Ben je creatief? Dan zijn de demonstraties perfect voor jou. Je leert bijvoorbeeld hoe je een Lapse mok maakt uit hout. Of je ontdekt hoe je het Noorderlicht het best kunt fotograferen.
  • De lunch - met Scandinavisch tintje - is bij de prijs inbegrepen!
  • Na afloop is er een gezellige borrel waar je ervaringen deelt met de lezing- en workshopgevers, reisspecialisten en andere reizigers.
De Scandinaviëdag is op 4 maart in Boshotel Overberg (bij Veenendaal).

Programma
Welke (voor het grote publiek onbekende) plekken in Scandinavië moet je echt bezoeken? En hoe maak je de mooiste foto van het Noorderlicht? Op deze en meer vragen krijg je antwoord tijdens de Scandinaviëdag op 4 maart! Het is een dag vol demonstraties en lezingen die alles te maken hebben met (reizen naar) Scandinavië.

Wat, waar, wanneer?
Wat: SNP - Bergans of Norway Scandinaviëdag, vol inspiratie voor reizen naar het noorden
Wanneer: zaterdag 4 maart
Hoe laat: 10.00 - 15.30 uur
Waar: Boshotel Overberg
Van wie: de Scandinaviëdag is een initiatief van SNP Natuurreizen en Bergans of Norway
Voor wie: de Scandinaviëdag is voor iedereen die van plan is om naar Scandinavië te reizen en/of die er meer over wil weten

Programma

Vanaf 9.30ben je van harte welkom  
    
10:00Scandinavië in vogelvlucht - Leon HuijsSpitsbergen - Jan BelgersLapse koffiemok - Stijn van Oss
    
11:00Spitsbergen - Jan BelgersIJsland - Edwin ZanenKleding - Gijs Loning
    
12:00IJsland - Edwin ZanenScandinavie in vogelvlucht - Leon HuijsFotoreis IJsland - Jeroen Jazet
    
12:45Lunch  
    
13:15 - 14:00Jolanda LinschootenHet noorderlicht fascineert 


Een kaartje kost € 5,-. Daar zit een heerlijke lunch - uiteraard met Scandinavisch tintje - bij! Ook kun je genieten van koffie, thee en wat lekkers. Na alle lezingen en demonstraties kun je bijpraten tijdens de borrel. Gewoon een compleet arrangement dus!

Meer weten over de sprekers? We zoomen even in…

Jolanda Linschooten Het noorderlicht fascineert. Fotograaf en avonturier Jolanda Linschooten trekt naar het hoge noorden op zoek naar Aurora borealis. Reis met haar mee en ontdek hoe licht de poolnacht werkelijk kan zijn. Jolanda neemt je mee op haar reis, naast reisbeleving vertelt zij ook over de oorsprong van dit nachtelijke licht, waar het plaatsvindt en hoe je het fotografeert.

Jan Belgers is dé expert als het om Spitsbergen en Antarctica gaat. Hij heeft al heel wat expedities geleid. Ook naar onbewoonde gebieden met een prachtige, ongerepte natuur. Tijdens zijn lezing vertelt hij alles over de geschiedenis en natuur van Spitsbergen, de tachtig kleine eilandjes in de Noordelijke IJszee. Tussen de geschiedenislessen door geeft Jan mooie anekdotes over zijn reizen.

Het Scandinavië-aanbod van SNP bestaat uit avontuurlijke reizen die bomvol zitten met betoverende natuur, verrassende ontmoetingen en leuke, inspirerende activiteiten.

Edwin Zanen, de Noorwegen- en IJsland-expert, vertelt je er alles over. Edwin werkte voorheen als reisleider voor SNP. Later werd hij adviseur bij SNP en nu werkt hij voor de Nederlandse divisie van een IJslands toeristenbedrijf. Edwin woont èn werkt in IJsland en is een Scandinavië-liefhebber pur sang. En dat proef je gedurende zijn hele verhaal!

Produktmanager Leon Huijs reisde voor SNP al vele malen naar het noorden en bezocht 's zomers en 's winters de mooiste uithoeken van Noorwegen, Zweden en Finland. Tijdens de lezing zal hij je meenemen naar Spitsbergen, de Lofoten, de Jotunheimen, de Hardangarvidda, de Hardangarfjord, de Rallervegen, Dalarna, de Fulufjället, de Höga Kusten en Fins Lapland, op zoek naar het noordelijk gevoel! Scandinavië in SNP-vogelvlucht!

Gijs Loning weet alles over ademende, waterdichte materialen voor beschermende (buitensport)kleding. En over Gore-Tex, een ademend en waterdicht membraan van fabrikant W,.L. Gore. Tijdens een demonstratie ontdek je hoe zo'n membraan precies werkt. Daarbij legt Gijs uit hoe je als buitensportliefhebber profijt hebt van de bijzondere werking.

Stijn van Oss is kunstzinnig houtbewerker en outdoor specialist. Tijdens een creatieve presentatie vertelt hij je alles over houtsoorten, houtbewerkingstechnieken en meer! Zijn laatste project is The Muoto Muki project. Hiervoor maakt Stijn met de hand een serie koffiemokken van porselein, geïnspireerd op de houten kuksa van de nomadische Sami. Hoe je zelf zo'n houten Lapse Koffiemok maakt, legt hij uit tijdens zijn presentatie.

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden