SNP WWW 2014 04 22 0900

Boekingsvoorwaarden en spelregels


Het boekingsprocesRaadpleeg altijd eerst de website
Het is van het grootste belang dat je - voordat je je reis gaat boeken - de bijbehorende uitgebreide reis- en landeninformatie op onze website goed bestudeert. Deze informatie maakt deel uit van de uiteindelijke reisovereenkomst. Je vindt deze reisinformatie bij de optie 'Download als PDF', rechtsboven de korte reisbeschrijving. Heb je geen internet, dan kunnen wij je de informatie op verzoek toesturen.

Zwaarte van de reis
Onze reizen hebben verschillende niveaus wat betreft de zwaarte van de reis. Een groot aantal factoren speelt daarbij een rol: de dagafstanden voor wandelvakanties en fietsvakanties, de hoogte waarop je verblijft, de opbouw van de reis en de begaanbaarheid van het terrein. Om je een indicatie te geven hoe zwaar de reis is, staat bij alle reizen een niveau vermeld. De reizen zijn gewaardeerd van niveau 1 t/m 4. Je vindt deze niveaus rechts van de reisbeschrijving. SNP kan niet beoordelen of een deelnemer fysiek in staat is om aan een bepaalde reis deel te nemen. Bij twijfel kan je contact opnemen met één van onze reisadviseurs. Bij medische klachten raden wij je aan contact op te nemen met een arts en te overleggen met een medewerker van SNP.

Het comfort van de accommodatie
De accommodaties die wij voor onze reizen gebruiken worden met zorg uitgekozen. Comfort, ligging t.o.v. de wandelingen, ambiance, keuken, service en gastvrijheid zijn daarbij belangrijke criteria. Bij ons overnacht je weinig in grote hotelketens, maar over het algemeen in sfeervolle en landelijke accommodaties. Om je een indicatie te geven van de gemiddelde kwaliteit van de accommodaties tijdens de reis, hanteren wij bij iedere reis vier categorieën om het comfort aan te duiden.

Voorbeeld niveau en comfort

Gebruik bij voorkeur de website om te boeken
Om je reis te boeken raden wij aan om onze website te gebruiken. Je wordt op een complete en overzichtelijke manier door het hele boekingsproces geleid en je hebt beschikking over de meest actuele reisinformatie. Bovendien ontvang je direct een duidelijk overzicht van de prijsopbouw van je keuzes. Kom je er via de website toch niet uit of heb je nog aanvullende vragen, bel dan met één van onze reisadviseurs op 024-3277000 of mail naar info@snp.nl, zij zullen je graag helpen.

Boeken is niet vrijblijvend
Zodra je via onze website of telefonisch definitief geboekt hebt, kan je niet meer kosteloos annuleren of wijzigen. Dit geldt ook in het geval van een aanvraagboeking, waarbij we de reis - of delen ervan - eerst moeten aanvragen bij de accommodatie en/of luchtvaartmaatschappij. Als wij de reis volgens jouw wensen kunnen regelen is je boeking definitief.

Samen reizen, samen boeken!
Reis je samen met andere families of vrienden, dan raden wij je aan om je boeking in één keer door te geven. Je aanvraag wordt dan als één boeking behandeld, wat een voordeel kan zijn bij eventuele latere wijzigingen of annuleringen en het kan je een financieel voordeel opleveren bij bijvoorbeeld polis- en administratiekosten.

Persoonsgegevens
Wij verzoeken je vriendelijk je eigen persoonsgegevens en die van eventuele medereizigers bij boeking/offerte/optie goed door te geven. Zo moeten namelijk voor een vliegreis de achternaam en de eerste voornaam op het vliegticket precies overeenkomen met de officiële naam in het paspoort. Gebruik –indien van toepassing– altijd je meisjesnaam. Wijzigingen achteraf zijn vaak niet meer mogelijk, of kunnen leiden tot 100% kosten voor een nieuw vliegticket.

Preferenties
Heb je preferenties zoals bepaalde voedingswensen, dan raden wij je aan deze direct bij je boeking aan ons door te geven. Wij kunnen helaas geen garantie afgeven voor je preferentie, maar wij zullen er zorg voor dragen dat je preferenties zorgvuldig worden doorgegeven. (Let op: op vluchten binnen Europa worden tegenwoordig geen uitgebreide maaltijden meer geserveerd. Maaltijdwensen kunnen om die reden niet meer worden gehonoreerd.)

Wat gebeurt er na ontvangst van je boeking?
Er zijn twee mogelijkheden:

1. De door jou geboekte reis is direct akkoord en bevestigd. In dat geval ontvang je dezelfde dag je reisovereenkomst per e-mail.

2. De door jou geboekte reis (of onderdelen ervan) moet eerst door ons worden aangevraagd. Als wij de reis volgens jouw wensen kunnen regelen is je boeking definitief en ontvang je automatisch de reisovereenkomst per e-mail (vaak na 1 tot 10 werkdagen). Zit een accommodatie vol, dan boeken wij een gelijkwaardig alternatief voor je. Het definitieve reisschema vind je op je reisovereenkomst/-nota. Indien bepaalde programmaonderdelen of accommodaties niet bevestigd kunnen worden, of niet tegen dezelfde prijs, dan nemen wij contact met je op om te overleggen over eventuele alternatieven.

Tip: vermeld bij je boeking eventuele alternatieve data
Bij onze individuele arrangementen wordt pas na je boeking contact opgenomen met de accommodaties. Aangezien wij werken met veel kleinschalige hotels en pensions kan het voorkomen dat er geen beschikbaarheid is en dat er moet worden uitgeweken naar andere vertrekdata of alternatieve accommodaties. Het is handig als je ons vooraf al je (on)mogelijkheden doorgeeft.


Volg de status van je boeking in ‘MijnSNP’
Je kan de status van je boeking volgen via je eigen ‘MijnSNP omgeving’. Zo zie je de status van de accommodaties en/of vluchten en kan je direct zien wanneer je boeking geheel akkoord is. Als je nog geen inlogcode hebt voor ‘MijnSNP’, ontvang je deze direct na boeking. Let op: we hebben even tijd nodig om jouw ‘MijnSNP website’ in te richten. Vanaf de volgende ochtend kan je inloggen en de actuele status en verdere reisinformatie bekijken.

Geen kant-en-klare reis maar maatwerk?
Indien je een reis op maat wenst, kan je de maatwerkreis doorspreken met één van onze maatwerkspecialisten. Voor een afspraak of voor een offerte-aanvraag kan je mailen naar maatwerk@snp.nl. Ook voor groepen kan SNP op aanvraag diverse reizen op maat maken.

Je reispakket
Een á twee weken voor vertrek ontvang je een reispakket met informatie over de reis en eventuele tickets en vouchers. Voorwaarde is dat de reissom volledig voldaan moet zijn. Per boeking ontvang je één reispakket. Een extra reispakket kost €15,- en kun je tot een maand voor vertrek aanvragen via info@snp.nl. Boek je binnen twee weken voor vertrek dan ontvang je het reispakket digitaal.

Onze reisprijzenPrijspresentatie
Op onze website worden de actuele reisprijzen gepresenteerd met de verschillende optionele toeslagen. De reissommen zijn meestal per persoon en gebaseerd op twee reizigers die samen een kamer delen (tenzij anders aangegeven). Bij onze gezinsvakanties kunnen de prijzen ook gebaseerd op de samenstelling van het gezin of de verblijfseenheid (tent of appartement) zijn. Let daarom goed op de prijstoelichting op onze website.

Voorbeeld prijstoelichting

Inclusief/exclusief
Op onze website wordt eveneens per reis aangegeven wat wel en wat niet is inbegrepen in de reissom. Wij bieden onze reizen aan zonder verborgen kosten, zoals luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en andere onvermijdbare kosten. Hierin volgen wij de richtlijnen zoals opgesteld door de Code Commissie Reisaanbiedingen.

Voorbeeld inbegrepen/niet inbegrepen

Flexibele Prijzen
SNP werkt met prijsflexibiliteit. Dat wil zeggen dat onze reisprijzen door het jaar heen kunnen veranderen. De gepubliceerde reissom op het moment van boeking is van toepassing voor je reis. Deze kan niet zonder reden - anders dan toegestaan volgens de ANVR-reisvoorwaarden - door ons worden veranderd.

Flexibele Prijzen bij groepsreizen
SNP hanteert het principe ‘fluid pricing’ bij al haar groepsreizen. Dat betekent dat de reissommen op onze website kunnen veranderen naar gelang bezetting en tijdstip van boeking. Het kan dus voorkomen dat medereizigers een andere reissom hebben betaald dan jij hebt gedaan. Onze prijzen zijn dus flexibel: de gepubliceerde reissom op het moment van boeking is van toepassing voor jouw reis.

Vanaf 2012 hanteren wij een unieke prijsgarantie voor groepsreizen. Als je vroeg boekt ben je gegarandeerd van de laagste prijs. SNP hanteert geen kortingen voor de laatste plaatsen. Mocht de prijs toch omlaag gaan door bijvoorbeeld koerswijzigingen, aanbiedingen van accommodaties of transfers, dan wordt de prijsverlaging ook doorberekend aan de vroegboekers. Meer informatie vind je op: www.snp.nl/prijsgarantie.

De prijsgarantie is alleen geldig op het landarrangement en is niet van toepassing op reizen die worden uitgevoerd met internationale groepen, zoals bijvoorbeeld alle (Ant)Arctische reizen en internationale groepsreizen van HF Holidays.

15% aanbetaling
Nadat je boeking door ons bevestigd is, ontvang je per e-mail de reisovereenkomst. Hierop staat de hoogte van de aanbetaling vermeld, namelijk 15% van de reissom plus eventuele verzekeringspremies. Deze aanbetaling dien je per direct te voldoen. Uiterlijk zes weken voor vertrek moet het restant van de reissom zijn voldaan. Het reispakket ontvang je ongeveer één à twee weken voor vertrek als de volledige reissom is voldaan.

Reserverings- en/of wijzigingskostenWanneer je een standaardreis boekt rekent SNP €20,- reserveringskosten per boeking.
 
Verlenging verblijf of andere aanpassingen van de reis
Je kan een aantal arrangementen naar wens uitbreiden met extra dagen in de geboekte accommodatie of verlengingen in bijvoorbeeld stadshotels. Hiervoor berekenen wij je, naast de feitelijke meerkosten, geen extra reserveringskosten. Het is overigens niet mogelijk om bestaande arrangementen in te korten! (Let op: een extra dag tijdens het arrangement is altijd op basis van dezelfde verzorging als het arrangement zelf. Extra overnachtingen voor of na het arrangement kunnen wat betreft verzorging afwijken.)

Reserveringskosten vervoer
Voor de uitgifte van vliegtickets en/of treintickets hanteert SNP de volgende reserveringskosten:

Vliegticket binnen Europa€25,- per persoon
Vliegticket buiten Europa€35,- per persoon
Treinticket€10,- per persoon


Bij vliegtickets geldt een maximum aan reserveringskosten van 4x €25,-/€35,- per boeking.

Wijzigingskosten
Heb je na je definitieve boeking alsnog aanvullende wensen die je bestaande reisaanvraag of reisovereenkomst veranderen, dan brengen wij je daarvoor €50,- wijzigingskosten per boeking in rekening, naast de eventuele annuleringskosten. Wijzigingen binnen zes weken voor vertrek kunnen worden aangevraagd, maar zullen meestal hoge annuleringskosten met zich meebrengen. (NB: Onder "aanvullende wensen" wordt niet verstaan: een verandering van reisbestemming of vertrekdatum of een wijziging binnen de reis waardoor een deel van de reis opnieuw moet worden aangevraagd. In dat geval gelden de
reguliere annuleringsvoorwaarden.)


Over je heen-en terugreisBij de meeste reizen uit dit programma is het mogelijk om je heen- en terugreis per vliegtuig of trein en je eventuele autohuur via SNP te regelen. Op onze internetsite vind je per reis de actuele informatie over deze prijzen en mogelijkheden.

Vliegreizen tijdig beslissen!
Vooral wanneer je met het vliegtuig reist in de vakantieperiodes, zoals begin mei, juli en augustus en rond Kerst, raden wij je aan om je vluchten zo vroeg mogelijk te regelen. Soms zitten vluchten al een half jaar van tevoren zo goed als vol! Vooral voor de mei- en kerstvakantie kan je niet vroeg genoeg boeken!

Op onze groepsreizen zijn wij bovendien genoodzaakt ca. zes tot acht weken voor vertrek de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappijen. Daarna vervallen de overige reserveringen. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugreis niet meer garanderen en kun je met meerkosten te maken krijgen.

Bagageregels
Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen moet je voor ieder stuk ruimbagage bijbetalen of kan je slechts 1 stuk ruimbagage per persoon inchecken zonder bijbetaling. Raadpleeg voor vertrek de website van de maatschappij waarmee je vliegt om te weten wat de bagageregels zijn voor je bestemming. Voor extra bagage worden vaak (hoge) meerkosten berekend.

Bijzondere bagage
De luchtvaartmaatschappijen rekenen ook kosten voor bijzondere bagage, zoals bijvoorbeeld fietsen, golftassen, ski's of een duikuitrusting. Reserveer het vervoer van bijzondere bagage uiterlijk 48 uur voor vertrek. Je reservering dient voor vertrek te zijn bevestigd. Voor de kosten voor bijzondere bagage kan je de website raadplegen van de luchtvaartmaatschappij. Let op! Voor de meeste luchtvaartmaatschappijen geldt dat kinderbuggy’s alleen als extra stuk bagage mee mogen voor kinderen tot twee jaar die geen eigen stoel hebben.

Huurauto
Bij een huurauto heb je altijd een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.
Voor alle reizen waarbij optioneel een huurauto wordt aangeboden, kan je via onze website alle informatie over tarieven en types eenvoudig bekijken en direct online boeken.

Ferry's en veerdiensten binnen Europa
Voor alle reizen waarbij een overtocht per veerboot of ferry wordt aangeraden, kan je via onze website alle informatie over tarieven en verbindingen eenvoudig bekijken en direct online boeken. Voor de bestemmingen waar een ferry wordt aangeboden, vind je op de website informatie bij ‘heen- en terugreis’ bij de reisbeschrijving.

Ook alle treintickets via SNP verkrijgbaar
Door een unieke samenwerking met de TreinReisWinkel kan SNP je internationale treintickets aanbieden voor concurrerende prijzen. Voor de bestemmingen waar de heen- en terugreis per trein wordt aangeboden, vind je op de website het meest gunstige traject - wat betreft prijs/kwaliteitverhouding en bijbehorend tarief. Omdat SNP met de TreinReisWinkel afspraken heeft met betrekking tot de treinschema's, is het niet mogelijk om van dit schema af te wijken en hebben eventuele kortingskaarten geen invloed op de prijs. Geef bij boeking je opstapplaats aan, zodat je in je reispakket een treinschema krijgt vanaf de door jou opgegeven opstapplaats. Mocht de treinreis voor de gepubliceerde prijs niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij contact met je op.
Houd er rekening mee dat het op een groepsreis moeilijk kan zijn om af te wijken van de aanreis- of vertrekdatum, omdat je op een groepsticket reist. Afwijken kan in sommige gevallen onmogelijk zijn, of voor hoge extra kosten zorgen.

Voorbeeld treinschema

Afwijkende heen- en terugreis
Als je afwijkend van de groep heen- en/of terugreist, dien je zelf het lokaal transport te regelen en te betalen. Dit is bijvoorbeeld ook het geval als je binnen 6 weken voor vertrek boekt en de groepsvlucht is al volgeboekt. We kunnen proberen een afwijkende vlucht voor je te boeken, maar lokale transfers en extra overnachtingen zijn dan voor eigen rekening.

Op eigen gelegenheid
Ga je op eigen gelegenheid naar je bestemming, dan ben je in dat geval ook verantwoordelijk voor het lokale vervoer naar de eerste accommodatie of het afgesproken ontmoetingspunt ter plekke. SNP kan in het geval van vluchtschemawijzigingen, vertragingen en/of annuleringen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele extra kosten die je dient te maken.

ANVR Reisvoorwaarden


Op alle reizen in dit programma zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing.

Avontuurlijk karakter
Wij zijn het aan jou en aan onszelf verplicht om onze reizen volgens de verwachtingen uit te voeren. De wet en de ANVR-reisvoorwaarden spreken in dat verband van 'verwachtingen die de reiziger - jij dus - op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mocht hebben'. Je kiest bij een SNP-reis voor een avontuurlijke reis en daarmee ook voor een zeker risico. De lokale (weers-)omstandigheden op de bestemmingen kunnen ons bijvoorbeeld dwingen de reis aan te passen. Als wij onze toevlucht moeten nemen tot alternatieven, kan je ervan op aan dat wij ons uiterste best doen de kwaliteit van de reis zoveel mogelijk te handhaven.

SNP annuleringsvoorwaarden
De annuleringsvoorwaarden die SNP in overeenstemming met artikel 12, lid 2c van de ANVR-reisvoorwaarden hanteert, zijn als volgt:

Annulering door de reiziger
Bij annulering door de reiziger is deze, naast eventueel verschuldigde reserveringskosten, de volgende bedragen verschuldigd:
• Bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (15% van de reissom met een minimum van € 35,-)
• Bij annulering tussen de 56e en 42e dag voor vertrek: 30% van de reissom
• Bij annulering tussen de 42e en 28e dag voor vertrek: 50% van de reissom
• Bij annulering tussen de 28e en 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom
• Bij annulering tussen de 14e dag tot 7e dag voor vertrek: 90% van de reissom
• Bij annulering binnen 7 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Let op: voor vlieg-, boot- en treintickets die via SNP zijn geboekt gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten hiervoor kunnen oplopen tot 100% van de ticketkosten vanaf het moment van boeken. De annuleringsvoorwaarden kan je opvragen bij een van onze reisadviseurs.

Het annuleren van de reisovereenkomst dient per brief, fax of mail te geschieden!

NB: heb je een annuleringsverzekering afgesloten en een geldige annuleringsreden, dan vergoedt de verzekering de door SNP in rekening gebrachte kosten.

Annulering door SNP (aanvulling op artikel 2, lid 3)
SNP heeft het recht om groepsreizen waarbij onvoldoende deelname is tot uiterlijk drie weken voor vertrek te annuleren. Dit recht tot annuleren kan worden uitgeoefend indien het minimaal aantal deelnemers voor de reis zoals gepubliceerd op onze website niet bereikt is. Vanzelfsprekend krijg je in een dergelijk geval je aanbetaalde reissom volledig teruggestort. Eventuele reeds gemaakte visum- en/of vaccinatiekosten zijn voor je eigen rekening.

SNP Outdoor School annuleringsvoorwaarden
Annuleringsvoorwaarden ééndaagse cursussen
Voor de dagcursussen en workshops gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Indien je annuleert tot twee weken voor de cursusdatum brengen wij je €10,- per persoon in rekening. Hetzelfde geldt voor wijziging tot twee weken voor aanvang van de cursus. Annuleer of wijzig je binnen twee weken voor aanvang van de cursus dan betaal je de volledige cursusprijs.

NB: SNP heeft het recht om bij een onvoldoende aantal deelnemers de cursus of workshop te annuleren. Je hoort dit uiterlijk 2 weken van tevoren.

Annuleringsvoorwaarden meerdaagse cursussen en cursusreizen
Voor meerdaagse cursussen en cursusreizen gelden de normale SNP annulerings- en reisvoorwaarden.

NB: SNP heeft het recht om bij een onvoldoende aantal deelnemers een meerdaagse cursus of cursusreis te annuleren. Je hoort dit uiterlijk 3 weken van tevoren. Stichting Garantiefonds Reisgelden

SNP Natuurreizen (KvK nummer 10027769) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

De SGR garantie is ook van toepassing voor onze Belgische klanten. Kijk op www.sgr.nl/garantieregeling voor meer informatie.Stichting Calamiteitenfonds Reizen
SNP is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Alle in dit programma onder de reisvoorwaarden gepubliceerde reizen vallen daarom onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat je als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
• (een deel van) de reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
• de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je vervroegd moeten repatriëren.

De verplichte bijdrage bedraagt € 2,50 per boeking (max. 9 pers.) en is niet inbegrepen in de gepubliceerde reisprijzen.


Geschillencommissie Reizen

Als een klacht door SNP Natuurreizen niet tot tevredenheid is opgelost of u gaat niet akkoord met ons voorstel, kunt u dit desgewenst tot uiterlijk twaalf maanden na de schriftelijke reactie, als bedoeld in artikel 20 lid 4 van de ANVR Consumentenvoorwaarden, schriftelijk voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.geschillencommissie.nl). Voor de behandeling van een geschil is een vergoeding verschuldigd.Nieuws
SNP Verre Reizen Dag op 29 januari
SNP Verre Reizen Dag op 29 januari
SNP Opleidingen wederom gecertificeerd
Groener reizen tijdens de klimaattop
Hulpactie aardbeving Nepal
Aardbeving in Nepal
SNP Natuurreizen populairste Actieve & Avontuurlijke Touroperator 2015
Op kosten van Yomads Travel de wereld rond
NHTV-project CARMATOP wint Groene Veer
SNP Natuurreizen stoomt door in groene koers

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.