Wandelevent Zondag 2 april 2023

Wandelevent | Zondag 2 april 2023

Zondag 2 april vindt het Wandelevent van SNP Natuurreizen plaats. We organiseren dit outdoor evenement in samenwerking met onze partner de NKBV (Nederlandse Bergsport Vereniging). Een dag boordevol inspiratie in de vorm van lezingen, workshops en verhalen over wandelen, wandelbestemmingen en uiteraard wandelreizen!

De locatie van deze dag is Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Gedurende de dag kan je meedoen aan één of meerdere workshops, kun je vragen stellen aan onze experts en je laten inspireren door diverse langeafstandswandelaars en avonturiers. 

Ben jij er bij? 

We vragen een bijdrage van € 8. Hiervoor krijg je een geheel verzorgde dag inclusief koffie/thee. Vanaf 1 maart kun je hier een ticket kopen.

Laat je inspireren

In de hoofdzaal delen Iangeafstandswandelaars en avonturiers hun inspirerende verhaal. Aan het einde van de dag heb je genoeg inspiratie over berggebieden en nieuwe trails.

 • Tim Voors trok naar het hoge noorden over de Kungsleden. Hij vertelt over zijn avontuurlijke voettocht die hem van dwars door Amerika voerde over de Continental Divide Trail. 
 • Bernice Notenboom is poolreiziger en avonturier en vertelt over haar meest recente expedities. Ze neemt je mee tijdens een inspirerend verhaal over bewustwording in de meest uitdagende omgevingen op onze aarde. 
 • Jolanda Linschooten, beroepsavonturier, auteur en fotograaf, neemt je mee in haar verhaal 'Solo door de poolnacht'. Van deze reis maakte Jolanda een reportage voor National Geographic magazine en won zij met deze presentatie een plek op het internationale podium van El Mundo. 
 • Jeff Mercier is een ervaren alpinist, goede klimmer en lid van de bergredding. Hij neemt je mee op zijn meest recente avonturen.

Neem ook deel aan workshops

Naast de inspirerende verhalen kun je op het Wandelevent ook nieuwe kennis opdoen bij de verschillende workshops. Binnen de volgende drie thema's kun je een aantal workshops volgen: Fit de bergen in, Materiaal en Bergwandelen & oriëntatie.

Workshops: Fit de bergen in

 • Conditie opbouwen: Wandelen of klimmen in de bergen vraagt altijd een fysieke inspanning. Je kunt in Nederland al flink aan je conditie werken om fit de bergen in te gaan. Doe mee en werk aan je conditie. 
 • Mobiliteit verbeteren: Wie flexibel en mobiel is, beweegt makkelijker in de bergen. Of je nu je been optilt om een helling omhoog te lopen of dat je bovenop en tussen rotsen beweegt om deze te beklimmen. Doe mee en werk aan je mobiliteit. 
 • Kracht vergroten: Wie genoeg kracht heeft, beweegt makkelijker in de bergen. Kracht opbouwen en vergroten is een belangrijk onderdeel om fit te worden. Doe mee en vergroot je kracht. 
 • Stabiliteit verbeteren: Als je gaat wandelen, is het fijn en soms zelf noodzakelijk dat je tredzeker bent. Je wandelt op steil terrein, soms met smalle passages of zelfs over een graat. Doe mee en werk aan je stabiliteit. 
 • Oefeningen voor sterke knieën, enkels en kuiten: Je weet zelf feilloos welk deel van je lichaam minder sterk is. Met specifieke oefeningen werk je aan de zwakkere punten. Word fysiek sterker en verklein de kans op blessures. En dat betekent meer genieten van je bergvakantie!

Workshops: Materiaal

 • Rugzak inpakken en afstellen: De meeste mensen die erop uit trekken, nemen een rugzak mee. Een dagrugzak voor de korte trip of een grotere voor meerdaagse tochten. Gijs vertelt je hoe je je rugzak efficiënt inpakt.
 • Soorten wandelschoenen en 9 kooptips: Een beetje buitensportwinkel heeft een hele wand vol met wandelschoenen. Maar welke moet je kiezen? Dat hangt natuurlijk af van wat je met die schoenen wilt gaan doen. Gijs geeft je tips. 
 • Les in laagjes: Veiligheid in de bergen heeft voor een groot deel te maken met de juiste kleding. En als we het hebben over de juiste kleding, dan hebben we het vaak over het drielagensysteem, of eigenlijk het vierlagensysteem. Gijs legt het verder uit.
 • Lopen met stokken: In de wereld van de bergwandelaars lijken er twee stromingen te bestaan: bergwandelaars die wandelen met stokken en zij die lopen zonder stokken. Waarom wandelen met stokken verstandig kan zijn en waar je op moet letten vertelt Gijs je in deze workshop. 
 • Lichtgewicht kamperen: Dit is het jaar dat je voor het eerst met je lichtgewicht tentje de bergen in trekt. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan en waar moet je op letten bij het kamperen in de bergen? Gijs weet alles over het bivakkeren in de natuur en vertelt je er meer over.

Workshops: Bergwandelen & oriëntatie

 • Veilig bergwandelen: Je gaat weer de bergen in. Een mooie top, een nieuw gebied of je eerste meerdaagse bergtocht. En je hebt helemaal gelijk: wandelen in de bergen is super! Deze workshop helpt je op weg om veilig de bergen in te gaan. 
 • Voor het eerst van hut naar hut: Je wilt voor de eerste keer een echte huttentocht maken. Wat een goed idee! Tijdens een meerdaagse huttentocht beleef je de bergwereld veel intenser. Bereid je met deze workshop voor op je eerste huttentocht! 
 • Kaart & kompas: GPS en apps zijn fantastisch, maar soms is de beste manier om te navigeren het gebruik van een ‘gewone’ (topografische) kaart en een magnetisch kompas. De berggids laat je zien hoe je vanuit je eigen huis verrassende kennis uit een topografische kaart kunt halen. 
 • EHBO in de bergen: Als zich in de bergen een ongeval voordoet, dan is het belangrijk handvatten te hebben hoe te handelen. Wat is belangrijk om als eerste te doen, ver weg van hulp? Geïmproviseerde verplaatsingstechnieken en een nieuwe techniek om de reddingsdeken effectief in te zetten. 

Heb je vragen voor onze experts?

Bij de informatiestand van SNP kun je de hele dag terecht voor vragen. Onze reisspecialisten helpen je graag! Ga tijdens deze dag ook zeker langs bij de partners van het event. Test je nieuwste materiaal, ontdek handige bergsportproducten en doe inspiratie op voor gebieden. Alle bergsportgebieden en experts informeren je graag en beantwoorden al je vragen over dat ene gebied of trail die al langer op je lijstje staat.

Ben jij er bij?

We vragen een bijdrage van € 8. Hiervoor krijg je een geheel verzorgde dag inclusief koffie/thee.

Vanaf 1 maart kun je hier een ticket kopen.