SNP Vogeldag Zondag 19 januari 2020

Vogeldag | Zondag 19 januari 2020

Zondag 19 januari organiseert SNP in natuurgebied Blauwe Kamer de SNP Vogeldag. Een dag boordevol inspiratie in de vorm van presentaties, excursies en verhalen over vogels en vogelreizen. Maar ook een workshop optiek zodat je goed geïnformeerd en uitgerust met een fijne kijker vogels kunt gaan kijken.

Gedurende de dag kan je je aansluiten bij een excursie in het gebied Blauwe Kamer. Vanuit het panoramarestaurant loop je zo het natuurgebied in. Er is een mooie vogelkijkhut met een kolonie aalscholvers. Vroege vogels profiteren dubbel. Die kunnen ook voorafgaand aan de vogeldag een excursie maken. Mét aansluitend ontbijt in het panoramarestaurant.

Meer vogelreizen
Benieuwd naar al onze vogelreizen? We hebben een groot aanbod: van korte cursussen in eigen land tot lange vogelvakanties buiten Europa.

Aanmelden
Je kan je aanmelden voor het reguliere programma of voor de Vogeldag early birds (incl. vroege excursie en ontbijt). Het aanmeldformulier vind je onderaan deze pagina.

Over het programma

De ochtendexcursie start om 8:30 vanaf het Panoramarestaurant Blaauwe kamer. Deze duurt tot ongeveer 10:00 met aansluitend een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant.

Reisleiders geven een excursie daar de vogelkijkhut en vertellen over de verschillende vogelreisbestemmingen. Ter inspiratie en je kunt hen ook allerhande vragen stellen. Zij kennen alle ins en outs.

Melchert Meijer zu Schlochtern (ook SNP-reisleider) is cameraman en editor van de natuurfilm 'WAD - overleven op de grens van water en land'. Hij  geeft een uniek kijkje achter de schermen van deze bijzondere film. 

Daarnaast een vogelquiz en een informatiestand met diverse telescopen en verrekijkers.

Bekijk en download hier het volledige programma!

 In tegenstelling tot wat wij eerder hebben aangekondigd, kan Camilla Dreef er helaas niet bij zijn op de Vogeldag. Zij is uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een vogeltelling in Sierra Leone. 

Bekijk het programma

SNP Vogeldag