Top 10 de mooiste selfdrive autovakanties in Europa

Op positie 1 tot en met 5 staan...

Wil je graag een mooie autorondreis in Europa maken in je eigen auto of een huurauto? SNP Natuurreizen zet de tien mooiste selfdrive autovakanties in Europa voor je op een rij. In Italië, Griekenland, Frankrijk en nog veel meer landen!

01 | Italië- Umbrië, 8 dagen
Autovakantie door landstreek Umbrië, langs hotels en agriturismi
8-daagse autorondreis door Umbrië, vermaard vanwege haar 'heiligen' die uit deze streek kwamen: Franciscus, Benedictus en Sancta Rita uit Cascia. Op deze rondreis vormen zij de rode draad. Bezoek het pelgrimsoord Assisi en wandel in Franciscus voetsporen over de heilige Monte Subasio.

Bekijk deze actieve rondreis door Italië

02 | Griekenland - Peloponnesos 'totaal', 15 dagen
Verborgen schoonheid in klassieke omgeving, rondreis met (huur)auto en dagwandelingen langs hotels
Actieve autorondreis die een feest is voor alle zintuigen! Er zijn weinig landstreken met zoveel historische rijkdom en zo’n grote afwisseling aan landschappen als de Peloponnesos. De besneeuwde toppen van de Taygetos liggen vlakbij het rustieke strand van Kardamilli. De diepe Lousioskloof leidt je naar idyllische dorpjes en kloosters.

Bekijk deze actieve rondreis door Griekenland

03 | Spanje - Castilië & Extremadura, 8 dagen
Land van koningen en conquistadores, autovakantie vanuit twee villa’s en een stadshotel
Ontdek op deze rondreis met huurauto de binnenlanden van Spanje met de koningssteden Segovia, Toledo en Avilla. Wandel door vogelrijke canyons en door de Dehesa, het 'Afrikaans' aandoende steppelandschap van steeneiken en kurkeiken. 

Bekijk deze actieve rondreis door Spanje

04 | Frankrijk - Vallei van de Loire, 7 dagen
Het goede leven langs de rivier, autovakantie langs stijlvolle landhuizen en auberge
Loom stroomt Frankrijks grootste rivier door een weids land met golvende wijngaarden, historische stadjes en mooie kastelen. Het is ook het tempo van de levensgenieter, die vanuit drie fraaie overnachtingsplekken al rondtoerend of fietsend deze schitterende ‘Tuin van Frankrijk’ verkend.

Bekijk deze actieve rondreis door Frankrijk

05 | Duitsland - Beieren, 9 dagen
In het spoor van sprookjeskoning Ludwig, autovakantie langs hotels
Treed in de voetsporen van sprookjeskoning Ludwig en ontdek zijn kastelen in de uitlopers van de Alpen. Bezoek zijn paleis, een kopie van Versailles, op een eiland in de spiegelende Chiemsee. Volg de Glasstrasse langs Beiers glas en dwaal door stoere burchten en imposante kloosters.

Bekijk deze actieve rondreis door Duitsland

Plaats 6 tot en met 10 gaan naar...

06 | Zuid-Noorwegen, 8 dagen
De mooiste natuur van Europa, autovakantie langs hotels
Ontdek al het moois dat Noorwegen te bieden heeft: imposante gletsjers, diepe fjorden, spectaculaire watervallen en uitgestrekte fjells. Wandel boven de boomgrens in Rondane en neem de boot over de machtige Sognefjord.

Bekijk deze actieve rondreis door Noorwegen

07 | Engeland - Yorkshire & Lake District, 9 dagen
Coast to coast, autovakantie langs hotels
Doorkruis Noord-Engeland met de auto, van oost naar west. Van de eindeloze heidevelden in de North York Moors tot de ruige pieken van het Lake District. Laat je verrassen door abdijen en kastelen bovenop de rode kliffen aan de oostkust. Slenter door de klassieke badplaats Scarborough en het Victoriaanse Harrogate. 

Bekijk deze actieve rondreis door Engeland

08 | Kroatië - Istrië & Kvarner, 9 dagen
Smeltkroes van Europese culturen, autovakantie langs hotels
Toer door het groene mediterrane hart van de Adria, omspoeld door een azuurblauwe zee. Zie de schitterende kuststeden Opatija en Rovinj en het pastorale, heuvelachtige binnenland. Middeleeuwse stadjes onderweg zijn adelaarsnest Motovun, ommuurd Oprtalj, artistiek Groznjan en Glagolytisch Hum. 

Bekijk deze actieve rondreis door Kroatië

09 | Spanje - Gran Canaria, 8 dagen
Vulkanische parel van de eeuwige lente, autovakantie langs hotels
Gran Canaria herbergt een zeer grote variatie aan landschappen: van diep uitgesleten, kale ravijnen tot uitgestrekte hoogvlaktes met weidegronden. Maak korte wandelingen in de voetsporen van de Spaanse bezetters. Ze voeren over goed bewegwijzerde Caminos Reales, koninklijke wegen, door dennenbossen en lieflijke terraslandschappen met amandel- en cactustuinen. 

Bekijk deze actieve rondreis door Spanje

10 | Portugal - Alentejo & Algarve, 8 dagen
Langs pousadas door Portugals zonnige zuiden, autovakantie langs pousadas
Bezoek op deze autovakantie de vestingstadjes en rijke cultuurschatten van de Alentejo en reis door het wijdse, agrarische binnenland. Maak prachtige wandelingen langs de afwisselende en ongerepte westkust van het ‘parque natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina’.

Bekijk deze actieve rondreis door Portugal
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten