Frankrijk - Mercantour, 8 dagen Bergwandelen door de Alpes Maritimes

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Ezeltocht langs yurt, auberge's en berghut

Met de ezel als lastdier volg je de rivier de Var door het Nationaal Parc du Mercantour, het meest ongerepte deel van de Alpes Maritimes. Met je langorige viervoeter krijgt deze bergtrektocht een extra dimensie. Begeleid door het gefluit van Alpenmarmotten heb je zicht op 3000 m hoge bergen, gletsjerdalen en een bergmeer. Bij de lokale bevolking vind je in kleine authentieke gehuchten je gastvrije onderkomens, waaronder een prachtige Mongoolse Yurt. De dagetappes zijn stevig en uitdagend, en daardoor vooral geschikt voor wat oudere kinderen. Gelukkig kan je elke dag wel ergens afkoelen in beek of meer. Een wel heel originele manier van bergwandelen met het gezin....

Uniek aan deze reis

 • Veel meertjes en beekjes voor afkoeling
 • Met eigen ezel
 • Overnachten in Mongoolse yurt
 • Trektocht in hooggebergte
 • Parc National du Mercantour
 • Puur natuur
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Video Mercantour

Benieuwd naar een impressie van deze reis? Bekijk de video op YouTube.

Bergwandelen in de Mercantour

'Overdag maken we de mooiste hikes door een uniek landschap met een zeer rijke flora en fauna, 's avonds genieten we van lekker eten in bijzonder gastvrije auberges.' Lees hier verder hoe Paul Smit Mercantour heeft ervaren.


Family special 6 jaar en ouder

Dag tot dag

Frankrijk - Mercantour

Bergwandelen met een ezel als bagagevervoerder en knuffeldier. Dat is een wel heel bijzondere manier om een trektocht in het hooggebergte te maken langs diverse fraai gelegen herbergen. Deze ezeltocht speelt zich af diep in het zuiden van Frankrijk, in het zonovergoten Parc National du Mercantour, het meest ongerepte deel van de Alpes Maritimes. Dit nationale park werd in 1979 opgericht ter bescherming van het ongerepte berglandschap met kalksteentoppen tot boven de 3000 meter en door gletsjers uitgesleten cirques.

In het rustige tempo van de ezel wandel je een week via kleine paadjes hoog boven en dan weer onderlangs de brede vallei van de rivier de Var. Hier overnacht je in kleine authentieke gehuchten in sfeervolle gîtes en gastenverblijven van de lokale bewoners.
De laatste wandeling voert onderlangs de top van de Mont Pelat (3051m) en langs het diepblauwe Lac d'Allos, het grootste kaarmeer van de Franse Alpen. Daarna wordt je teruggebracht naar je Mongoolse Yurt bij de ezelstal en de ecologische herberg van de organisator van de tocht.
NB. je kan er ook voor kiezen zonder ezel te wandelen en je bagage per auto te laten vervoeren.

Dag 1

Aankomst in Villeplane, bij de milieuvriendelijk opgezette accommodatie van onze locale vertegenwoordiger. Op een paar honderd meter van het gehucht Villeplane vind je vlakbij de ezelstal een tweetal Mongoolse Yurts, waar jullie in mogen overnachten.

Overnachting in

Villeplane

Dag 2

Je maakt een bijzondere rondwandeling door de wereld van rode en purperen schisten, bovenlangs de peilloze diepte van de Gorges de Daluis. Vanuit Villeplane daal je over een smal paadje de kloof in. Daar waar de rode kleuren beginnen blijf je op ongeveer dezelfde hoogte verder wandelen. Vanaf het 'Point Sublime' is er schitterend uitzicht de diepe, smalle kloof in. Via mooie paadjes over oude landbouwterrassen en door eikenbos klim je langzaam terug naar Villeplane. Wandelduur 11,5 km, 550m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen.

Overnachting in

Villeplane

Dag 3

Via de diepe Vallon de Cante, met veel schaduw en een plek om af te koelen in de beek, loop je naar Villetalle-Basse. Vandaar gaat het verder over beboste berghellingen en weidse, bloemenrijke hoogvlaktes. Langzaam begin je te dalen naar de rivier de Var, met een fraaie verwilderde bedding, die je volgt naar St. Martin d'Entraunes. Wandelduur 14,5 km, 620 m stijgen, 820 m dalen, ca. 6 uur lopen.

Overnachting in

St Martin d'Entraunes

Dag 4

Via een pittige klim, over de vroegere route van de postbode, kom je in het op 1600m hoogte gelegen Val Pelens, in een parkachtig landschap van lariksbossen en bloemenrijke weiden. De langere variant voert over glooiende grashellingen naar de 2045m hoge Col des Champs. De panorama's in dit weidse berglandschap zijn overweldigend. Voor de korte variant begint de afdaling naar het dorpje Entraunes al veel eerder, maar ook hier mooie uitzichten op het dal van de Var. Wandelduur: 12,5 of 17 km, 700 of 1100 m stijgen, 400 of 800 m dalen, 4,5 of 6,5 uur lopen.

Overnachting in

Entraunes

Dag 5

Je treedt nu het Nationale Parc du Mercantour binnen en wel op een bijzonder mooie wandeling met onderweg spectaculaire watervallen. Je volgt de rivier de Var die hier zich door het gesteente heeft gesleten. Links en rechts komen watervalletjes naar beneden. Dan weer op de rechteroever, dan weer op de linker slingert de route zich door het dal. In Estenc wacht je een gastvrij onthaal in de gîte en daar kun je heerlijk uitrusten op de groene alpenweides.
Wandeling: 7 km, 600m stijgen, 0m dalen, duur 3 uur.

Overnachting in

Estenc

Dag 6

Vandaag een flinke klim in het hart van het Nationaal Park Mercantour, met kans om gemzen te zien, naar de Col de la Cayolle van 2326m. Vanaf hier is het een klein stukje dalen naar de Refuge. Wandeling: ca. 8 km, 700m stijgen en 200m dalen, 3,5 uur lopen.
Omdat de Refuge niet ver van de (overdag vaak drukke) weg ligt, kan je hier beter zo laat mogelijk aankomen en genieten van een optionele klim naar de Tete de la Gipiere. Vanaf deze top van 2603m hoogte, heb je schitterend uitzicht. 

's Nachts is het op deze plek helemaal stil en donker; ideaal om naar de Melkweg en sterrenbeelden te gaan kijken....

Overnachting in

Refuge du Col de la Cayolle

Dag 7

Tot slot de mooiste wandeling die je hier kan maken, namelijk langs drie turkooizen bergmeren, waarvan Lac d'Allos, het hoogst gelegen natuurlijke bergmeer van de Alpen, de grootste is.
Wandeling: ca. 14 km, 400m stijgen en 900m dalen, 6 uur lopen.

Vanuit Estenc word je om 17.00 uur naar Villeplane of Guillaumes gebracht.

Overnachting in

Villeplane (of Guillaumes of Entrechaux)

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in diverse typen accommodaties, die allemaal zeer sfeervol zijn en prachtig gelegen. De inrichting is eenvoudig en je overnacht in meerpersoonskamers (in de meeste gevallen voor alleen jouw gezin). Alle accommodaties worden gerund door mensen uit de streek, met hart voor de Mercantour en je eet hier samen met andere gasten aan een grote tafel. 

De eerste twee nachten verblijf je in een authentieke Mongoolse Yurt. Naast elke yurt staat een composttoilet en warme douche. De yurts staan vlakbij de ezelweide. Yurts en ezels horen bij een geheel volgens ecologische principes gerund hotel, waar je ook de maaltijden gebruikt. De eigenaars laten je graag zien waarom ze zo'n passie hebben voor deze plek en hun ezels.

De overige nachten verblijf je in eenvoudige, maar mooi gelegen auberges en gites, meestal met gedeeld sanitair. Speciaal is de overnachting in de op 2273m hoogte gelegen Refuge du Col de la Cayolle.

De laatste nacht is normaal gesproken in het Eco Hotel in Villeplane, maar kan ook in een vriendelijk hotelletje in Guillaumes (waar de bus naar Nice vertrekt) of Entrevaux (waar de trein naar Nice vertrekt) zijn.

Lakens en handdoeken:  je dient zelf handdoeken, lakens (of lakenzak) en een kussensloop mee te nemen. Dekens zijn overal aanwezig.

NB. Indien je er zeker van wilt zijn dat je alleen met het eigen gezin op een kamer komt te slapen, dan kunnen we dit vooraf vastleggen tegen een toeslag.

Over de maaltijden

De accommodatiehouders verzorgen iedere dag ontbijt en diner. De maaltijden zijn vaak lekkere, met zorg bereide streekgerechten. Er wordt veel gewerkt met locaal geteelde, biologische produkten. Op enkele plekken zijn de maaltijden eenvoudiger. Meestal eet je met de andere gasten aan een grote tafel.
Op sommige adressen is de wijn bij het eten inbegrepen, maar niet overal.
De picknicks krijg je elke wandeldag mee in een gekoeld tasje.

Info kindvriendelijkheid

Er gaat standaard één ezel mee bij elke vier personen (ouders en kinderen). Per ezel moeten er om veiligheidsredenen minimaal twee volwassenen zijn. Een gezelschap vanaf 5 personen, met oudere kinderen en min. twee volwassenen, kan op verzoek een tweede ezel meekrijgen.
Vanwege het geaccidenteerde terrein is het niet mogelijk kinderen op de ezel mee te laten rijden. Hooguit kan dit voor even op een enkel vlakker stukje.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle maaltijden
 • ezelhuur en uitrusting OF bagagevervoer per auto
 • transfer op het einde van dag 7 terug naar Villeplane
 • digitale reisinformatie
 • originele ingetekende wandelkaarten (ontvang je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • eventuele overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Deze tocht in de Mercantour is geschikt voor kinderen vanaf 7-8 jaar, of als ze sportief zijn, ook wel 6 jaar. Gezien het ruige terrein (en de leeftijd/gewicht) is het niet mogelijk dat kinderen op de rug van de ezel kunnen meereizen. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden en zijn niet lang maar de tocht speelt zich af in het hooggebergte en dan is enige ervaring met (berg-)wandelen toch aan te raden.

De wandelingen zijn uitstekend gemarkeerd. Het programma bestaat uit relatief korte (maximaal 5 uur) wandeldagen die eenvoudig zwaarder gemaakt kunnen worden door na aankomst bij de gîte nog even zonder ezel de bergen in te gaan. Bij de variant met ezel draagt die de bagage.
De bagage moet over meerdere tassen verspreid worden, zodat het gewicht over de ezel verdeeld kan worden. De ezel draagt ca. 40 kg. Wanneer je meer bagage meeneemt, moet je dit zelf dragen. Het is mogelijk overtollige bagage bij het eerste adres achter te laten.

Je kunt deze reis ook maken met 'gewoon' bagagevervoer (per auto), dus zonder ezel (prijs blijft hetzelfde). Je maakt dan een bergwandeltrektocht met slechts je dagrugzakje als bagage. Voordeel is dat je je kunt concentreren op het bergwandelen en niet ook nog eens op de ezel hoeft te letten. Deze variant is aan te raden als je jezelf als nog niet zo ervaren in het bergwandelen inschat.
NB. er is geen bagagevervoer per auto van en naar Refuge de la Cayolle (laatste 2 wandelingen). Voor deze overnachting draag je zelf extra spullen mee en heb je een wat grotere rugzak nodig (bv. 40 liter). De bagage vind je terug in Villeplane waar je de laatste overnachting hebt.

Je dient zelf handdoeken, lakens (of lakenzak) en kussensloop mee te nemen.

Geschikt voor kinderen

We geven bij onze ezel-reizen aan dat ze geschikt zijn voor kids vanaf 6 jaar.
Dit kan uiteraard ook al vanaf bv. 5 jaar, afhankelijk van hoe avontuurlijk/sportief de kinderen zijn.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement alleen een extra dag boeken in Villeplane (of Guillaumes in hoogseizoen)

Extra's

Verlengingshotels

Eco Hotel Villeplane (Villeplane)

De kamers en andere ruimten van dit ecologische hotel, aan de rand van het bergdorp Villeplane, zijn ruim en hebben sfeervolle aardse tinten. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Er wordt gekookt met streekproducten en groenten uit eigen tuin. De verwarming, het warme water en de elektriciteit komen van de zon. Dit is een zeer bijzondere plek, waar het niet draait om luxe, maar de fijne sfeer.

B&B Les Terres Rouges (Guillaumes)

Vriendelijke B&B in het plaatsje Guillaumes op ca. 30 min rijden van Villeplane. Hier kun je een extra overnachting boeken na het wandelarrangement in de Mercantour. Meestal kan dit ook wel in de eerste accommodatie van het wandelarrangement (Eco Hotel Villeplane), behalve in het hoogseizoen van half juli tot half augustus.

Transfers

Transfer van Entrevaux station naar Villeplane (vanaf € 66,- per boeking)

Optionele transfer van het treinstationnetje in Entrevaux naar de eerste accommodatie in Villeplane. Deze transfer kan op zijn vroegst om 14.30 uur plaats vinden. Indien je vroeger bent, kun je de bagage gratis stallen bij de VVV en een wandeling maken door het oude centrum.

Voorwaarden: De kosten zijn per transfer (max. 8 personen)

Transfer van Villeplane naar Entrevaux station (vanaf € 66,- per boeking)

Optionele transfer van Villeplane naar het treinstation in Entrevaux.

Voorwaarden: De kosten zijn per transfer (max. 8 personen)

Transfer van bushalte Guillaumes naar Villeplane (vanaf € 33,- per boeking)

Optionele taxitransfer op de eerste dag, van de bushalte in Guillaumes naar Villeplane. Handig als u met de bus uit Nice komt.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per boeking (max. 8 personen), enkele reis.

Transfer van Villeplane naar bushalte Guillaumes (vanaf € 33,- per boeking)

Optionele taxitransfer op de laatste dag van Villeplane naar de bushalte in Guillaumes. Hier kunt u de bus naar Nice nemen.

Voorwaarden: De transferkosten zijn per boeking (max. 8 personen), enkele reis.

Aanvullende opties

Reserveren privé kamer (vanaf € 99,- per persoon)

Indien je er zeker van wilt zijn dat je alleen met het eigen gezin op een kamer komt te slapen, dan kunnen we dit vooraf vastleggen. Per persoon betaal je een toeslag, waarbij ook lakens inbegrepen zijn.
NB. in Refuge du Col de la Cayolle zijn alleen slaapzaaltjes en is een eigen kamer niet mogelijk. In deze berghut moet je ook altijd je eigen lakenzak en kussensloop meenemen. 

Voorwaarden:

Toeslag is per persoon.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Villeplane is ca. 1250 km. Je kunt de auto bij de eerste accommodatie in Villeplane (veilig en gratis) achterlaten. Na de laatste wandeling word je hier weer naar toe gebracht.
Vanuit het noorden is de kortste weg naar Villeplane via Barcelonnette en de Col de la Cayolle (2337m). Dit is een bochtige bergweg die veel tijd kost, maar erg mooi is. Bij slecht weer en in voorjaar kan de Col de la Cayolle gesloten zijn en adviseren we om via een zuidelijke route naar Villeplane te rijden.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Nice-Ville.

NB. Als je overdag met de TGV naar Nice reist, kan je meestal niet meer bij de eerste accommodatie komen. Wij raden dan aan om een extra overnachting in Nice te boeken. Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis.

Doorreis van Nice naar Guillaumes

De handigste optie is om met de Zou bus (lijn 675) van Nice naar Guillaumes te reizen (ca. 2,5 uur rijden, goedkoop). Klik hier voor de tijden.
Helaas vertrekt de bus niet van het treinstation in Nice, maar van Grand Arenas (ca. 5,5 km met tram of taxi vanaf Gare Nice-Ville).
Vanaf Guillaumes boek je een optionele transfer van Guillaumes naar Villeplane bij (30 min rijden).

Het is ook mogelijk vanaf Nice met de lokale trein ’Chemin de Fer de Provence' (afkorting CP) naar Entrevaux te reizen (ca. 1,5 uur, zie www.cpzou.fr).  Het stationnetje voor deze smalspoorlijn, Gare de Nice-Provence (of Nice- Gare CP), ligt 750 m ten noorden van het hoofdstation Gare Nice-Ville. Vanaf Entrevaux boek je een optionele transfer van Entrevaux naar Villeplane bij (45 min rijden).

Teruggreis naar Nice

Indien je bij boeking een transfer naar Entrevaux hebt gereserveerd, word je naar het station van Entrevaux gebracht. Vanaf Entrevaux reis je per trein naar Nice. Je kan ook vanuit Guilaumes met de bus naar Nice reizen (bus 675 naar Nice in vroege ochtend). De aansluiting met de TGV naar het noorden is vaak krap. Een overnachting in Nice wordt aanbevolen.

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Nice.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail:
info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Zou buslijn 675 (ca. 2 uur rijden, goedkoop, klik hier voor de tijden) rijdt van Grand Arenas, vlakbij het vliegveld van Nice, de bergen in naar Guillaumes en Entraunes. Je kan lopend, met de taxi of met de Tram (lijn 2 van Lignes d'Azur) naar Grand Arenas.
Voor het laatste stukje boek je bij SNP een transfer van Guillaumes naar Villeplane (30 min rijden). 

Het is ook mogelijk vanaf Nice met de lokale trein ’Chemin de Fer de Provence' (afkorting CP) naar Entrevaux te reizen (ca. 1,5 uur, zie www.cpzou.fr).  Het stationnetje voor deze smalspoorlijn, Gare de Nice-Provence (of Nice- Gare CP), ligt 750 m ten noorden van het hoofdstation Gare Nice-Ville. Vanaf Entrevaux boek je een optionele transfer van Entrevaux naar Villeplane bij (45 min rijden).

Teruggreis naar Nice

Indien je bij boeking een transfer naar Entrevaux hebt gereserveerd, word je naar het station van Entrevaux gebracht. Vanaf Entrevaux reis je per trein naar Nice. Je kan ook vanuit Guilaumes met de bus naar Nice reizen (bus 675 naar Nice in vroege ochtend).

Je kan dit arrangement starten van begin juni tot eind september. Vanwege de hoge ligging van de routes is het, ondanks de zuidelijke ligging, zeker niet te warm om in de zomer te lopen. Wel profiteer je van een zonnig klimaat.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Mercantour ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

over de accommodatie 

De Eco-Gite in Villeplane is een hoog pand aan de rand van het dorpje, gebouwd in de lokale stijl, maar met moderne technieken voor bv. isolatie. Van binnen heerst een warme sfeer door het gebruik van Marokkaanse tegels en aardse kleuren. Warm water en elektriciteit komen van de (vaak schijnende) zon; verwarming van het pand gaat deels via de zon, deels met grote houtkachels. Het afvalwater wordt gezuiverd in een rietlandje op de helling onder het hotel. 
De Mongoolse Yurt staat op een stille plek op enkele honderden meters van de Eco-gite.
Het eten is deels zelf geproduceerd (groente), deels ingekocht (biologisch) en wordt ter plekke verwerkt tot heerlijke streekgerechten. Een heerlijke plek... 

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

20050725091430c007.jpg

Frankrijk - Mercantour

Bergwandelen door de Alpes Maritimes

Ezeltocht langs yurt, auberge's en berghut

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.