SNP WWW 2014 04 02 1023
Code 125165 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Roemenië - Donaudelta en Zwarte Zee, 8 dagen

vogelen in de grootste delta van Europa, vogelreis vanuit hotel en met hotelboot

De monding van de Donau is de grootste rivierdelta in heel Europa. Overweldigend zijn de aantallen water- en moerasvogels, die u vanaf een kleine, maar comfortabele boot van dichtbij kunt bekijken. We overnachten tijdens deze vogelreis middenin het gebied, op een moderne hotelboot en worden één met de delta en zijn bewoners. Woudaapjes, zwarte ibissen, roze pelikanen, vele soorten reigers, wielewalen, valken en allerlei andere vogels wachten om van dichtbij door u gespot te worden. We verkennen vervolgens de kust van de Zwarte Zee en gaan vogelen in prachtige bossen en steppelandschappen.

 
een leuke vogelreis, die door het verblijf op een varend hotel iets extra's geeft.
Bekijk alle reviews (4)
Uniek aan deze reis
 • uniek verblijf op hotelboot waardoor 3 dagen middenin de delta
 • vogelen vanaf het dek van de hotelboot
 • mede begeleid door Roemeense autoriteit op vogelgebied
 • ook de vogels van de heuvels en bossen achter de kust
vanaf
per persoon
De Donaudelta doet aan onze Biesbosch denken, maar is ruim honderd keer zo groot. Het gebied is bijzonder gevarieerd en biedt een mozaïek van stroomgeulen, ondiepe meren, dode rivierarmen, oude wilgenbossen, zandeilanden en enorme rietkragen. Een waar vogelparadijs! Het gebied is vermaard vanwege de broedkolonies van roze- en kroeskoppelikaan. Beroemd zijn de grote aantallen bedreigde moerasvogels als de zwarte ibis, dwergaalscholver, witoogeend, ralreiger, woudaapje, grote karekiet, zwartkoprietzanger en zeearend. Vanaf een kleine boot varen we langzaam door een met riet omzoomde watergang en komen diverse vogels van zeer dichtbij tegen. In de Delta zijn de enige wegen waterwegen. De dorpjes in de delta kennen geen gemotoriseerd verkeer. Het is er overal doodstil en de tijd lijkt er stil te hebben gestaan. De Dobrogea, het achterland van de delta, bestaat uit extensieve landbouw - en steppegebieden met fraaie vergezichten. Er leven kalanderleeuweriken en grielen. Langs de kust ligt het Babadag eikenbos, ooit door de Turkse Sultan aangeplant. In het halfopen bos gaan we op zoek naar de ortolaan, de rouwmees en de Syrische bonte specht. De bloemrijke bosranden zijn tevens rijk aan vele soorten vlinders. In het gebied vinden we tevens roofvogels, zoals de Balkansperwer, schreeuwarend, sakervalk, dwergarend en slangenarend.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3-4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. (rose pelikaan, foto: Henny Brinkhof)
(rose pelikaan, foto: Henny Brinkhof)
Programma
Na aankomst in Boekarest hebben we een transfer per comfortabele touringcar naar de poort van de Donaudelta. We rijden in ongeveer 4 uur naar het leuke havenplaatsje Tulcea waar we in de haven in een hotelboot overnachten. We zullen onderweg een stop maken en wie weet zien we de eerste bijzonderheden.

Overnachting in
Hotelboot 

 1. Zwarte Ibissen
Zwarte Ibissen
Programma
Vanaf Tulcea varen we vroeg in de ochtend met deze boot de delta in. Eenmaal in de delta beland, gaan we aan boord van een veel kleinere boot. Daarmee kunnen we door kleine rivierarmen en ondiepe plassen varen, langs rietkragen en wilgenbossen. Het is goed mogelijk dat we daar onder andere onze eerste roze- en kroeskoppelikanen zullen zien, net als de zwarte ibis, dwergaalscholver, de witoogeend of geoorde fuut. In de delta komen maar liefst 9 soorten reigers voor: de blauwe reiger, grote zilverreiger, kleine zilverreiger, ralreiger, purperreiger, kwak, roerdomp, koereiger en woudaapje, waarbij ralreiger en kwak het meest talrijk zijn. Voorts komen nergens in Europa meer koekoeken voor dan in de Donaudelta en ook de prachtige scharrelaar is er algemeen.

Overnachting in
Hotelboot 

 1. De hotelboot in de delta
De hotelboot in de delta
Programma
De komende twee dagen varen we dieper de delta in. We maken een wandeling door een van de authentieke dorpen in de buurt. De tijd in het prachtige dorp lijkt werkelijk stil te hebben gestaan. De huizen van het dorp hebben daken van riet en zijn soms nog gebouwd van leem. In de dorpen kunt u enorm veel zangvogels horen en zien. De Orpheus spotvogel, wielewaal, draaihals, braamsluiper en een enkele sperwergrasmus zullen zeer waarschijnlijk voor uw lens verschijnen. In plassen broedt de witwangstern en in steilranden de ijsvogel. Tegen de avond zoeken we de hotelboot op, die dan ook een prachtige plek voor anker is gegaan middenin de delta. Ook maken we in deze twee dagen een wandeling op de 'grinduls' (zandeilanden), een prachtig duingebied. Hier zien we mogelijk onder andere de roodpootvalk, de scharrelaar en de kleine klapekster. De laatste avond varen we terug naar Tulcea, waar we in de haven overnachten.

Overnachting in
Hotelboot 

 1. De zeldzame sakervalk
De zeldzame sakervalk
Programma
Vandaag gaan we weer eerst het steppeachtige binnenland in op zoek kalanderleeuweriken, de zeldzame bonte tapuit en de Isabeltapuit, een echte steppevogel die nestelt in holen van de siesel, een soort lichtgekleurde grondeekhoorn. Misschien zien we de grootogige Griel. Dan volgen we de kust van de Zwarte Zee en bezoeken we voor langere tijd het Babadag bos en Enisala. Het Babadag bos is een zonnig, halfopen eikenbos. We bezoeken er ook een prachtig bloemrijk kalkhooiland. Naast de prachtige bloemen kunnen we Ortolaan vinden. Dan gaan we naar Enisala waar we een overzicht hebben over de voordelta. In het water zwemt de krooneend, langs het water scharrelen steltlopers. In de steilrand is een broedkolonie van bijeneters en misschien zien we de fraaie roze spreeuw en de bijzondere rouwmees.

Overnachting in
Tulcea

 1. Siesel, Roemeense grondeekhoorn
Siesel, Roemeense grondeekhoorn
Programma
Op het programma van vandaag staat een busrit naar de zuidelijk gelegen Romeinse restanten van de stad Histria. We stoppen eerst bij moerasgebied bij Sinoe, waar in de ondiepe plassen talloze stellopers zitten, zoals de krombekstrandloper, breedbekstrandloper, kluut, steltkluut en de vorkstaartplevier. Er rusten hier vaak ook meeuwen en sterns, zoals de reuzenzwartkopmeeuw, dwergmeew en dwergstern. Daarna gaan we naar het Romeinse Histria. In het buitengedeelte met opgravingen is van alles te zien, zoals prachtig getekende Spaanse mus, hop, ooievaar en mogelijk de griel. De stad heeft een schitterend uitzicht over een lagune van de Zwarte Zee. In die brakwaterlagune kunnen we mogelijk dobbelsteenslangen op spectaculaire wijze zien vissen.

Overnachting in
Tulcea

 1. Roze spreeuwen
Roze spreeuwen
Programma
Vandaag gaan we vroeg op pad om de warmte voor te zijn. Via de vallei van de Donau per bus een stuk het binnenland in. Langs de weg hebben bijeneters in de steile wanden van een afgraving hun nesten uitgegraven. Ze broeden er samen met scharrelaars en een enkele tapuit. We gaan na de korte stop vogelen in het bijzondere steppe-achtige hoedebos bij Telita In deze open bossen gaan we op zoek naar de grauwe gors en zijn neef de ortolaan en de sperwergrasmus en de kleine Klapekster kunnen we hier tegenkomen. Tenslotte gaat het naar het Klooster van Celic Dere. In de bossen en open plekken rond dit klooster hebben we kans op draaihals, grauwe klauwier, middelste bonte specht, kleine vliegenvanger, fluiter en met wat geluk komt de appelvink in de beek drinken. 's Avonds rijden we terug naar Tulcea.

Overnachting in
Tulcea

 1. koekoek (foto: Henny Brinkhof)
koekoek (foto: Henny Brinkhof)
Programma
Vandaag gaan we per bus terug naar Boekarest voor de terugreis naar Nederland. Als er voldoende tijd is, maken we nog een vogelstop onderweg.

NB Programma
De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden en de vogelstand in de diverse gebieden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk altijd ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
De eerste vier nachten verblijven we op een ‘floating hotel’ met tweepersoons binnenhutten voorzien van eigen douche en toilet. Omdat de hotelboten klein zijn, zijn éénpersoonskamers hier niet mogelijk. Deze hotelboot is helemaal voor ons alleen, dus behalve het personeel zijn er geen andere gasten aan boord. Het is onze uitvalsbasis voor dagelijkse excursies. Met een kleine motorboot verplaatsen we ons door de delta, waarna we ’s avonds weer terugkeren op de hotelboot. Deze vaart met ons mee en meert elke avond aan op een leuk plekje. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om, tegen de avond, onder het genot van een koel drankje vanaf het bovendek een vissend woudaapje te observeren. Als de boot niet vaart wordt elektriciteit opgewekt met een generator. Deze generator gaat ‘s nachts uit, maar kan op verzoek ook ‘s avonds al uit worden gezet zodat we beter naar de nachtelijke geluiden van vogels en amfibieën kunnen luisteren. Op de avond van dag 1 en 4 ligt de boot in de haven van Tulcea of daar vlakbij, op de andere avonden middenin de natuur van de Delta.
De laatste 3 nachten verblijven we in een hotel in Tulcea, een levendige havenstad aan de poort van de Donaudelta. Het nieuwe Ibis Guesthouse ligt op 5 minuten lopen van het centrum van het stadje, op een rustige lokatie. De maaltijden die in het restaurant geserveerd worden zijn uitstekend. De kamers zijn comfortabel en modern ingericht, elk met eigen badkamer.
Noot: tijdens de reis met vertrek op 25-5-13 verblijft u 3 nachten op de hotelboot en 4 nachten in het hotel in Tulcea. Het programma is ongewijzigd.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Het verblijf in Roemenië is op basis van volpension. Een driegangenmenu en ontbijt worden verzorgd door het hotelpersoneel. Verse producten en streekgerechten staan op het menu. De lunch is op de boot of als picknick in het veld, meegebracht in koelboxen.


Inbegrepen
 • alle transfers conform programma per minibus
 • 3-daagse excursie per hotelboot
 • verblijf in hotel op tweepersoonskamers met douche en toilet (3 nachten), verblijf in hotelboot op tweepersoonshutten met douche en toilet (4 nachten)
 • verblijf op basis van volpension, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • diensten 1 Engelssprekende Roemeense gids en 1 SNP reisleider


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel)
 • overige entrees
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekeringen
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De reis bestaat uit twee delen: de vaartocht door de delta, waarbij de dagen gevuld zijn met vaartochten en in alle rust vanaf de hotelboot bewonderen van de vogels van de delta. U maakt dan ook enkele korte wandelingen. Het tweede deel van de reis bezoekt u de Zwarte Zeekust. Hier maken we langere dagen. Doorgaans vertrekken we dan rond 8.30 en zijn pas rond 20.00 terug in het hotel. Ook dan maken we kortere wandelingen op zoek naar de beste observatieplekken. Voor de korte wandelingen zijn lichte wandelschoenen nodig.


Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door Jean-Paul Boerekamps. Hij wordt de gehele reis vergezeld door een uitstekende Engelstalige Roemeense ornitholoog en bekend vogeltekenaar.
Jean-Paul is filosoof, trainer, coach, auteur en SNP reisleider. Is gek op en gespecialiseerd in vogels en mensen. Heeft zijn hart verpand aan alle plekken op aarde waar natuur en cultuur elkaar heftig omarmen. Zoals Peru, Bolivia, Guatemala en Zuid-Afrika. Het is zijn passie om reizigers in staat te stellen ervaringen op te doen die niet alleen enerverend zijn op het moment, maar ook verrijkend voor de tijd erna.
Tijdens uw reis dienen de reisleiders als sleutelfiguren en zullen zij er alles aan doen om uw reisplezier zo groot mogelijk te maken. De reisleiders staan altijd open voor uw vragen over (onderdelen van) de reis, het land/gebied waardoor u reist, vogels en allerlei andere bijkomstigheden. Tevens zorgen zij ervoor dat alles organisatorisch goed verloopt..


Minimum aantal deelnemers
8


Maximum aantal deelnemers
17


Geschikte reisperiode
Het heersende klimaat van de Dobroedsja (Zwarte Zeekust en Donaudelta) is een overgang van een landklimaat naar een Mediterraan klimaat. In de winter vriest het zelden en de zomers zijn warm en droog. De meeste neerslag valt in de winter. De combinatie van een gunstig klimaat en een zeer oud en jong landschap maken van de Dobroedsja een interessant gebied voor flora en fauna. De gemiddelde temperatuur in en nabij de Donaudelta zal in mei ongeveer tussen de 20 en 25 graden Celsius liggen, maar een enkele keer staat er een koude wind vanuit zee. Omdat u op de boot veel stilzit is het van belang om voldoende warme kleding mee te nemen.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Roemenië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Roemenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Roemenië erkend. In Roemenie is een WA-verzekering verplicht. Echter, Roemeense verzekeraars keren hooguit 1000,- Euro uit. Het is daarom raadzaam ook een vakantiecascoverzekering af te sluiten. Uw auto krijgt dan gedurende de vakantie een all-risk dekking.

N.B. Als u lid bent van de ANWB kunt u bij ANWB-kantoren gratis een routekaart en een ANWB-reiswijzer ophalen.Visum
Voor een verblijf in Roemenië hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Roemenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.
Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische verzorging voldoet in Roemenië nog niet aan de Europese normen. In het bijzonder is de toestand in de lokale staatsziekenhuizen van tweederangs steden of grotere dorpen is zorgwekkend. De bekwaamheid van de behandelende of onderzoekende arts is goed, maar de kwaliteit van infrastructuur en verplegend personeel laat te wensen over. Private ziekenhuizen zijn heel wat beter uitgerust.

N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Apotheken
Medicijnen zijn in alle steden verkrijgbaar. De apotheken zijn verbazingwekkend goed voorzien van alle grote internationale merkproducten, identiek maar soms onder een andere benaming. In de dorpen daarentegen vind je weinig of niets.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Bij groepsreizen heeft de SNP reisleider een uitgebreide EHBO-verbandtrommel en enkele zelfhulpmedicijnen bij zich.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie
Voor een verblijf in Roemenië zijn geen vaccinaties verplicht.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Tuberculose, Rabiës (Hondsdolheid), Mazelen, de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene adviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:
 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Roemenië is een veilig land. Terroristen zijn er (voorlopig) niet, er zijn geen gewelddadige bankovervallen, bomaanslagen of dergelijke. Er is natuurlijk criminaliteit, maar meestal de gewone delicten zoals diefstal, passionele misdaad of misdaad volgend op dronkenschap. Diefstal op het platteland komt nauwelijks voor – er is in elk dorp een vorm van sociale controle.
Pas wel op voor zakkenrollers op stations of in en bij toeristische trekpleisters. Er zijn uitzonderlijk weinig handtastelijkheden of aanrandingen op toeristen. Roemenen behandelen toeristen nog altijd met groot respect en georganiseerde misdaad die zich op toeristen concentreert, bestaat er nauwelijks. Er was een korte periode toen de stad Boekarest op dat vlak iets minder veilig was en een paar bendes zich organiseerden in het rollen van portefeuilles onder het voorwendsel een politieagent in burger te zijn, maar dat heeft opgehouden.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

 • reisverslagen

Bagage mee op reis
In het vliegtuig is de bagage beperking 20 kg per persoon. Op de boot en in de bus hebben we te maken met kleine cabines en beperkte bagageruimte. Daarom verzoeken wij u uw bagage zoveel mogelijk te beperken. U kunt het beste een flinke handtas meenemen en geen koffer, die nemen betrekkelijk veel ruimte in beslag. Denk er aan dat u een aantal belangrijke spullen in uw handbagage stopt voor het geval uw koffer zoek raakt of wanneer u niet direct bij uw koffer kan wanneer we in de bus zitten. Er is overal meer dan voldoende ruimte voor uw telescoop of foto-uitrusting.

Voor deze reis is geen speciale uitrusting nodig. We adviseren u in ieder geval hetvolgende mee te nemen:

 • lunchpakket voor op de eerste reisdag
 • koffiekop of beker (tijdens de landexcursies wordt water en koffie/thee verstrekt)
 • goed ingelopen wandelschoenen
 • verrekijker en eventueel telescoop
 • rugzakje/tasje voor overdag
 • luchtige en warme kleding
 • regenkleding
 • zaklamp
 • (reis)wekker
 • doek of stuk plastic om op te zitten (bijv. tijdens kijken naar vogels / lunch in hetveld)
 • veldgidsen
 • notitieboekje en schrijfgerij (potlood!)
 • deze reizigersinformatie
 • zonnehoed of pet met klepje en zonnebrandcrème
 • zonnebril
 • fototoestel met voldoende geheugenkaartjes of (dia)filmpjes (ter plaatse niet verkrijgbaar)
 • een flesje muggenolie
 • GELDIG paspoort of reispas
 • (kopieën) reis-bagage verzekeringspapieren en bewijs ziektekostenverzekering
 • contant geld ( voor 'normale' uitgaven is EUR 100,- ruim voldoende)
 • EHBO benodigdheden; middel tegen diarree (bijv. diacure) pleisters, jodium, azaron,sporttape, rekverband, medicijnen e.a. (de reisbegeleider heeft een EHBO doos)
Het volgende mag NIET mee in de handbagage en moet dus worden opgeborgen in tasof koffer:
 • statief, wandelstok e.d.
 • scherpe voorwerpen (zakmes, pincet, nagelknipper, verbandschaar etc.)
 • vloeistoffen


Geld mee op reis
De munteenheid in Roemenië is de Roemeense Lei. Het is praktisch om Euro’s in kleine coupures mee te nemen gezien de ongunstige wisselkoers en het lastige terug wisselen van Roemeens geld bij de officiële kantoren. Euro's worden bij banken en wisselkantoren wel algemeen geaccepteerd. Ook zijn er in steeds meer grote plaatsen pinautomaten. Aangezien vrijwel al uw kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Houdt u voor uw persoonlijke uitgaven rekening met een bedrag van ca. € 100,- voor de gehele reis. Alle drankjes (let op: men rekent Nederlandse prijzen!) en andere persoonlijke uitgaven kunt u ter plaatse in Euro’s betalen. Voor onvoorziene uitgaven en/of calamiteiten kunt u het beste een creditcard (VISA of Mastercard) meenemen.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
In de delta worden we vervoerd met de hotelboot, op het land hebben we een bus met chauffeur tot onze beschikking. Omdat de interessante vogelgebieden niet naast elkaar liggen en de kwaliteit van de wegen minder is dan in Nederland dient u er rekening mee te houden dat u tijdens het 'landprogramma' dagelijks enkele uren met de bus reist.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een redelijk goede conditie aan de reis te beginnen. U zult dan veel meer van de reis genieten. Het is verstandig om goed gezond op reis te gaan.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws

Er zijn momenteel geen mededelingen. • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Boekarest..


Vluchtinformatie

Wanneer u uw heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vliegt u met KLM rechtstreeks naar Boekarest v.v.

Vluchtschema
KL 1373 Amsterdam - Boekarest vertrek 09.20 aankomst 13.05 uur
KL 1374 Boekarest-Amsterdam vertrek 14.00 aankomst 15.50 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Uw definitieve vluchtschema ontvangt u samen met uw ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Bagagevrijdom: bij de KLM moet u voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen. Raadpleeg voor vertrek de website van de KLM wat de bagageregels zijn voor uw bestemming.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • een leuke vogelreis, die door het verblijf op een varend hotel iets extra's geeft.
 • Ongeloofelijke hoeveelheid Scharrelaars was in de Delta te zijn,en te horen.
 • Prachtige reis, met name door de excursies vanaf de hotelboot met een kleiner bootje door een uitgestrekt en ongerept natuurgebied. Talloze vogels, maar ook veel vlinders, libelles en zelfs visvangende slangen!
 • Een leuke reis met een bevlogen lokale gids ,veel vogels en uitgebreide mogelijkheden om mooie foto's te maken.

Prijsinformatie

Data en prijzen

10 mei 2014 - 17 mei 2014 (Garant vertrek)
€ 1395 / € 1755* eenpersoonskamer
€ 1155 / € 1515* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 3 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
64 36
gem. leeftijd (in %)
< 35 35-50 > 50
0 0 100
status reizend (in %)
alleen samen
28 72

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.