SNP WWW 2014 04 02 1023
Gezien in SNP.NL magazine
Code 299100 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Réunion, 13 dagen

Une Randonnée Tropical, wandelvakantie langs gites d'etapes en hotels

Verborgen tussen koraalriffen in het blauwe water van de Indische Oceaan ligt ca. 700 km ten oosten van Madagascar, het tropische eiland Ile de la Réunion. Uitbundige vegetatie, spectaculaire bergpartijen en een van de meest actieve vulkanen van het zuidelijk halfrond. Met deze pittige trektocht verkent u voor een groot deel de spectaculaire Cirque du Mafate, een kratersysteem waar wandelaars opgaan in een wonderschone natuur. Overnacht in prachtig gelegen 'gites' die door de lokale Creoolse bewoners worden onderhouden in dorpjes zoals Grand Cayenne, Roche Plate en Marla. Over goed begaanbare en gemarkeerde paden loopt u van gite naar gite. Kom in Cilaos lekker bij van het eerste gedeelte van de tocht, voordat u begint aan de wandeling naar de hoogste berg van Reunion, Piton des Neiges (3070 m.). Wat zal het verblijf in La Saline-les-Bains, nabij het strand, een heerlijke afronding zijn van deze spectaculaire wandeltocht.

 
Prachtige, adembenemende reis waarbij je op de mooiste en meest afgelegen plekken van Réunion komt. Wel een pittige t...
Bekijk alle reviews (4)
Uniek aan deze reis
 • Frans met een vleugje Creoolse invloed
 • fenomenale uitzichten over drie kratersystemen
 • goed gemarkeerde GR-paden
 • uitgebreid SNP informatiepakket en IGN-kaart
vanaf
per persoon
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10

 • 11-12

 • 13

 • NB Programma

 • kaart

Programma
Vandaag begint uw arrangement op het eiland Réunion. Bij aankomst op het vliegveld van St. Denis heeft u een transfer naar uw hotel in St. Denis, de hoofdstad van het eiland. U heeft tijd om kennis te maken met het leven en tempo op het eiland.

Overnachting in
St. Denis

Programma
Een chauffeur haalt u op vanaf uw hotel om u naar de eerste gite Dos D'ane te rijden. Deze gite is gelegen tegen de wand van het eerste kratersysteem (Cirque de Mafate), waarvan de rand nog eens enkele honderden meters hoger ligt. U verblijft op slaapzalen of meerpersoonskamers.

Overnachting in
gite Dos d' Ane

 1. Réunion
Programma
Vanaf de gite begint uw vierdaagse trektocht door de binnenlanden van Ile de la Réunion. Eerst daalt u via een goed begaanbaar pad af in het dal van de Cirque de Mafate, waarna u weer stijgt naar één van de meest verlaten gebieden van het eiland. U loopt langs de Riviere des Galets en eindigt in een gite d'etappe in een kleine bloemrijke oase temidden van de hoogopgaande wanden van de kraterwand. De tocht duurt ongeveer 5 uur en u stijgt en daalt ongeveer 700 m.

Overnachting in
gite Grand Place Cayenne

 1. Réunion
Programma
Tijdens deze wat rustigere dag loopt u verder door het steeds nauwer wordende dal van de Riviere des Galets. Voordat u bij uw accommodatie aankomt moet u echter eerst nog stevig klimmen. In totaal wandelt u 5 uur en stijgt en daalt u respectievelijk 600 en 250 m.

Overnachting in
gite Roche Plate

 1. Réunion
Programma
U stijgt door naar 1350 m hoogte om uiteindelijk weer af te dalen naar de rivier, die inmiddels op 1200 m hoogte stroomt. Na de lunch stijgt u verder naar de gite in het kleine en geïsoleerde dorp Marla. Vanaf Marla heeft u goed uitzicht op de hoogste top van het eiland: Piton des Neiges (3070 m). De wandeling duurt 5 uur, waarbij u ongeveer 650 m stijgt en 250 m daalt.

Overnachting in
gite Marla

 1. Réunion
Programma
Vandaag kunt u desgewenst een langere of een kortere variant nemen. De kortere variant duurt ongeveer 4 uur. U stijgt en daalt daarbij respectievelijk 440 en 840 m. U dient dan wel gebruik te maken van een busverbinding. Voor de langere variant dient u ongeveer 2 uur wandeltijd extra te rekenen. U verlaat Cirque de Mafate via Col de Taïbit (2082 m) en komt in het minder omsloten tweede kratersyteem: Cirque de Cilaos. Vanaf de bergpas Col de Taïbit (2082 m.) heeft u mooie uitzichten over beide cirques. U eindigt in het kuuroord Cilaos waar het thermisch bronwater een hartverwarmende indruk zal achterlaten. U overnacht in een aangenaam middenklasse hotel in Cilaos.  

Overnachting in
Cilaos

 1. Zwembad hotel in Cilaos
Zwembad hotel in Cilaos
Programma
Een vrije dag om te verblijven in en rond de thermale baden van Cilaos of om een korte wandeling te maken van de omgeving van het plaatsje.

Overnachting in
Cilaos

 1. Prachtig uitzicht over de wolken vanaf de top
Prachtig uitzicht over de wolken vanaf de top
Programma
Vanaf Cilaos begint u met de beklimming van de Piton des Neiges. Tijdens de pittige klim verandert de tropische vegetatie in een bos, dat wordt gedomineerd door boomheide. Vanaf de pas blijft ook deze taaie begroeiing achterwege en treft u alleen nog kniehoge struiken aan. Vanaf de pas ziet u uw volgende accommodatie al liggen. U stijgt 1250 m en daalt niet of nauwelijks. De wandeling duurt 5 tot 6 uur.

Overnachting in
gite Piton des Neiges

 1. Het groene landschap bij Belouve
Het groene landschap bij Belouve
Programma

's Morgens vroeg vertrekt u naar Piton des Neiges, waar weliswaar nog nooit een vlokje sneeuw is gevallen, maar waar het uitzicht 'ijzingwekkend' is. In alle windrichtingen kijkt u naar de zee. Vanaf de top daalt u af weer terug naar de gite om wellicht nog wat te ontbijten en uw bagage weer mee te nemen die u tijdens de beklimming naar de top achter gelaten heeft.

De wandeling zet u voort bijna op de kam met rechts van u onder uw voeten het fraaie bos van Bebour gelegen. Links van u ziet u de derde cirque van Reunion liggen: Cirque de Salazie. Na een licht dalend stuk van 2400 naar 2200 meter hoogte, slaat u even voorbij de Caverne Mussand naar beneden. Een flinke afdaling volgt door het bos 'Terre Plate'. In totaal wandelt u 8 uur en daalt u ca. 1500 meter. U overnacht de komende twee nachten in het aangename Relais des Cimes in Hell-Bourg. Overnachting in
Hell-Bourg

 1. Hell-Bourg
Hell-Bourg
Programma
Het plaatsje Hell-Bourg is buiten de landsgrenzen van Frankrijk tot het mooiste authentieke Creoolse dorpje verkozen. En met recht! Wandel door de paar straten die dit dorpje rijk is en veraagp u aan de fraaie Creoolse architectuur van de huisjes. Natuurlijk kunt u vandaag ook nog beginnen aan een echte kuitenbijter. Vanuit het dorpje wandelt u zo op de gemarkeerde paden omhoog naar de gite de Belouve, een klim van ca. 600 meter. Met name de verkenning van het 'Foret de Belouve' is prachtig. Trekt u wel de hele dag uit voor deze wandeling. 

Overnachting in
Hell-Bourg

 1. Veranda bij Hotel Swalibo in La Saline-les-Bains
Veranda bij Hotel Swalibo in La Saline-les-Bains
Programma

In het begin van de ochtend wordt u vanaf het plaatsje Hell-Bourg opgehaald voor de transfer naar La Saline-les-Bains waar u de komende twee nachten verblijft. Hier kunt u heerlijk bijkomen.

Slechts een kleine kuststrook wordt op La Reunion door een koraalrif beschut waardoor het water rustig is en helder en het uitnodigt tot een lekkere zwempartij. Het hotel bevindt zich op loopafstand (ca. 300 meter) vanaf het strand. Indien u het vertier wilt opzoeken, bezoek dan de iets noordelijker gelegen badplaats Saint Gilles les Bains. Omdat deze plaats 's avonds aan veel mensen vertier biedt in de vorm van casino's, barretjes en discotheken, is het rustig toeven in La Saline-les-Bains.

Bezoek de actieve vulkan Piton de la Fournaise!  Met het korte reisarrangement  Reunion * Wandelen Piton de la Fournaise kunt u voordat u naar La Saline-les-Bains afreist de actieve kratermond bezoeken. Met grote regelmaat barst de vulkaan uit waarin deze hete stroom en lava uitbraakt. Om deze krater te bezoeken heeft u een huurauto nodig.Overnachting in
La Saline-les-Bains, Hotel Swalibo


 1. Afscheid van Frans grondgebied in de Indische Oceaan
Afscheid van Frans grondgebied in de Indische Oceaan
Programma

Na het ontbijt vindt de transfer (eventueel met een paar andere toeristen) plaats naar de luchthaven op tijd voor uw vertrek.

Verlenging Mauritius! Verleng je reis met een relaxt strandverblijf op het 200 km verderop gelegen eiland Mauritius. Met het arrangement Mauritius * Pointe aux Piments verblijf je in een boutique hotel in het noordwesten vlakbij Grand Baie. En met het arrangement Mauritius - Tropisch verblijf Grand Baie, verblijf  je in het moderne hotel Coin de Mire aan de baai van Bain Boeuf in het uiterste noorden van Mauritius. NB Programma
 • Oktober en november zijn druk bezochte maanden op Reunion. Mocht u in deze maanden willen reizen, dan raden wij u aan zo vroeg mogelijk te boeken
 • Dit arrangement is vanaf 2 personen te boeken daar dit de minimale eis is van de lokale autoriteiten 
 • Door weersomstandigheden kan het voorkomen dat uw reis ter plaatse voor uw eigen veiligheid moet worden aangepast met een mogelijke kans op extra kosten ter plaatse


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

U verblijft in hotels op tweepersoonskamers met eigen sanitair.

In de gites verblijft u in een tweepersoonskamer of in een meerpersoonskamer (4- tot 8 personen). Wij zullen bij boeking altijd proberen een tweepersoonskamer te reserveren indien beschikbaar. De prijs bij een verblijf in een gite in een tweepersoons - of meerpersoonskamer is gelijk. De sanitaire voorzieningen bij de gites zijn altijd gedeeld. Er is meestal een keukentje om eventueel wat thee of koffie te zetten en er zijn douches aanwezig (soms koud, soms aangenaam warm water!). De gîte-beheerder (le Gardien) verzorgt voor u het diner en voorziet u ‘s ochtends van een ontbijt. Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Inbegrepen
 • 5 nachten accommodatie (St. Denis en La Saline-les-Bains) o.b.v. logies en ontbijt
 • 6 overnachtingen gites d'etappe o.b.v. half pension (ontbijt & diner)
 • tranfers (St. Denis - d'Os Dane; Hell-Bourg - La Saline-les-Bains en La Saline-les-Bains - vliegveld)
 • meet & greet luchthaven St. Denis en transfer naar hotel
 • IGN-wandelkaart Reunion (4402 RT; 1: 25.000)
 • SNP- informatiepakket


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • niet vermelde maaltijden
 • drankjes
 • persoonlijke uitgaven (o.a. fooien)


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Deze wandeltocht is bestemd voor de ervaren wandelaar. Er zijn lange wandeldagen bij (oplopend tot 7 uur) en het kan glad zijn als het heeft geregend. Wandelschoenen met een goed profiel, wandelstokken en een goede conditie zijn essentieel voor het kunnen maken van deze wandeltocht.


Minimum aantal deelnemers
2


Geschikte reisperiode

De wintermaanden op Réunion (juni tot en met september) zijn de beste maanden om het eiland te bezoeken. De kans op regen is dan een stuk kleiner dan in de zomermaanden. In deze tijd komen stormen en flinke depressies nog maar weinig voor en langs de kust is het nog steeds aangenaam warm met 20 tot 24 graden overdag en 14 tot 18 graden 's nachts. Wie de natuur wil ontdekken moet wel voldoende warme kleding meenemen, want het temperatuurverschil tussen de kustplaatsen en de hoogstgelegen plekken in het binnenland bedragen gedurende het hele jaar zo'n 12 tot 15 graden. Dat betekent in de winter temperaturen rond of zelfs net iets onder het vriespunt op de hoogste plekjes en fris weer op de massieven en daartussen. Voordeel van de winterperiode is dat de extreme hoeveelheden neerslag in de winter gereduceerd worden tot enigszins normale hoeveelheden.

 

Réunion ligt op de aanvoerroute van orkanen en tropische depressies die in de periode december tot en met mei ontstaan boven het relatief warme zeewater van de Indische Oceaan. Deze depressies zijn de voornaamste reden dat er in de zomer meer regen valt dan in de winter. Binnen een etmaal kunnen er redelijk grote hoeveelheden regen vallen als er inderdaad een orkaan of tropische depressie over Réunion of dicht langs Réunion trekt. Hoewel het orkaanseizoen officieel loopt van december tot en met april is de kans op zware tropische stormen het grootste in de maanden januari, februari en maart. Gemiddeld komt dat zes tot acht keer per eeuw voor. Dankzij de hedendaagse technieken worden orkanen tijdig voorspeld en kunnen er de nodige maatregelen genomen worden om de schade te beperken. Zelden komen er toeristen in gevaar door orkanen (of cyclonen zoals ze lokaal genoemd worden). Desondanks raden wij de reisperiode in La Réunion van december tot en met maart af.

Houdt u er rekening mee dat de maanden oktober en november zeer drukke maanden zijn waarbij wij u adviseren zo vroeg mogelijk te boeken indien u in deze periode wilt reizen. • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf op Réunion hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn gedurende uw verblijfsduur. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Frankrijk (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum
Voor een verblijf op Réunion hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Frankrijk (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Réunion


Gezondheid
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De medische zorg op Réunion is vergelijkbaar met die van Frankrijk.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Het water kunt u overal veilig uit de kraan drinken. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch
 • Neem tijdens wandelingen bij warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. Op Réunion zelf komt geen Gelekoorts voor.

Chikungunyakoorts
Réunion is een tropische bestemming met bijzonder weinig tropische ziekten. Alleen de Chikungunyakoorts, een infectieziekte die wordt overgedragen door muggen, is sinds 2005 bekend. Malaria is er uitgebannen. Ter preventie is bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Chikungunyakoorts extra belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Chikungunyakoortsgebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


 • materialen en uitrusting

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
 • Bergwandelschoenen
 • Lichte schoenen voor na het wandelen
 • Plastic 'waterschoentjes' om een rivier door te waden
 • Uitschuifbare wandelstokken (afdalingen op Réunion zijn nogal steil en gebruik van de wandelstokken helpt veel knieproblemen te voorkomen; ook handig bij hoog water)
 • Rugzak vanaf 45 liter met waterdichte hoes. Pak uw rugzak doordacht in, u moet per slot van rekening alles op uw rug dragen.
 • Goede, liefst ademende, regenjas en -broek. Als het regent op Réunion, dan regent het hard.
 • Luchtige en warme kleding. Aan de kust kunnen tropische temperaturen heersen terwijl het in de bergen slechts een graad of vijf is. Vooral op de hoger gelegen plekken zoals Marla, Roche Plate en Piton des Neiges kan het ‘s avonds fris worden
 • Zwemkleding
 • Zonnebrandolie, hoed, zonnebril en lippencreme
 • Toiletartikelen (biologisch afbreekbaar), rol toiletpapier
 • Zaklamp met reservebatterij
 • Veldfles van minimaal 1 liter (2 veldflessen van 1 liter drinkt u makkelijk leeg tijdens een fikse wandeltocht
 • Lucifers en aansteker
 • Lakenzak en sloop (dekens zijn wel aanwezig)
 • Handdoek (tijdens verblijf in gites)
 • Versnaperingen (energie-repen; candybars, noten, chocola)
 • Zakgeld in de vorm van cash € en uw pinpas
 • Geldig paspoort plus kopie hiervan
 • Kopieën van verzekeringspapieren
 • EHBO benodigdheden (o.a. sporttape (breed, en zware kwaliteit), jodium, middel tegen blaren zoals Second Skin, vitaminen, muggenstift en een koortswerende pijnstiller, zoals Paracetamol)


Bagage mee op reis

Bagage die u tijdens de trektocht van dag 2 t/m dag 9 niet nodig heeft, kunt u achterlaten in het hotel in St. Denis. Hiervoor kunnen eventueel kosten in rekening worden gebracht. In overleg met onze lokaal agent kunt u hen verzoeken uw bagage - die u NIET nodig heeft tijdens de trekking - naar uw hotel in St. Gilles-les- Bains te laten vervoeren. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

De bagage die u wel mee dient te nemen voor uw wandeling bestaat dus uit uw kledinguitrustig, toiletgerei en voedsel voor de lunches. In alle gites wordt een heerlijk diner en een eenvoudig ontbijt voor u verzorgd. Ook zijn in alle gites matrassen, kussens en dekens aanwezig. Alle bedden zijn opgemaakt met een hoeslaken, een laken, deken en kussen. Het is aan u om eventueel een kussenhoes en/of een lakenzak mee te nemen. Wel dient u zelf een handdoek mee te nemen. Hoe verplaatst u zich ter plekke
U maakt gebruik van privé transfers.


Meer over deze reis
Check de officiële website van Reunion om alvast in de stemming te komen en meer informatie te verzamelen over dit unieke wandeleiland. Klik op www.la-reunion-tourisme.com voor meer informatie.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • per vliegtuig

 • startpunt-eindpunt

Vluchtinformatie
Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Reunion

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden u aan uw vlucht tegelijkertijd met uw arrangement te boeken.


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Startpunt
St. Denis


Eindpunt
St. Denis


 • oktober 2013
 • Prachtige, adembenemende reis waarbij je op de mooiste en meest afgelegen plekken van Réunion komt. Wel een pittige tocht waarvoor een goede conditie een vereiste is.
 • onderschat deze tocht niet!!
 • voor Reunion is oktober de beste maand om te wandelen. er valt dan weinig regen en de wandeltemperatuur is perfect.
 • De wandelreis naar La Reunion is zeer de moeite waard met wandelpaden zo breed als je heupen!!!

Prijsinformatie

Data en prijzen

1 april 2014 - 10 mei 2014
€ 1250 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1380 3 personen (een- en tweepersoonskamers)
€ 1250 4 personen (tweepersoonskamers)
11 mei 2014 - 2 september 2014
€ 1140 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1235 3 personen (een- en tweepersoonskamers)
€ 1140 4 personen (tweepersoonskamers)
3 september 2014 - 31 oktober 2014
€ 1250 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1380 3 personen (een- en tweepersoonskamers)
€ 1250 4 personen (tweepersoonskamers)
1 november 2014 - 30 november 2014
€ 1310 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1450 3 personen (een- en tweepersoonskamers)
€ 1310 4 personen (tweepersoonskamers)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Extra mogelijkheden bij Réunion

Behalve bij de eerste (St. Denis) en laatste (La Saline-les-Bains) accommodatie van deze reis, is de reis niet te verlengen. Na de inspanningen met deze wandelreis, is het heerlijk ontspannen op het tropisch nabij gelegen eiland Mauritius.

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Mauritius - Tropisch verblijf Grand Baie

Code 289103 LA avontuur op maat, 5 dagen
vanaf € 300,- per persoon
select

Mauritius * Pointe aux Piments

Code 289102 LA avontuur op maat, 4 dagen
vanaf € 294,- per persoon
select

Reunion * Wandelen Piton de la Fournaise

Code 299336 LA avontuur op maat, 2 dagen
vanaf € 47,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.