SNP WWW 2014 04 02 1023
Code 283600 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Nepal - Rondreis, 15 dagen

Langs bergen en boeddha’s, rondreis vanuit hotels

De tempels van de Kathmandu vallei, de pittoreske dorpjes in het Nepalese heuvelland, de vriendelijke Nepalese bevolking, de jungles van Chitwan, en natuurlijk de prachtige uitzichten op de Himalaya. Tijdens deze comfortabele rondreis door Nepal ervaart u al deze facetten van dit sprookjesachtige land. Het programma van de reis bestaat uit cultuurexcursies, natuurexcursies en lichte wandelingen. Beleef in 15 dagen het mooiste van Nepal.

 
Er is nog geen review voor deze reis
Uniek aan deze reis
 • eigen chauffeur en gids
 • de koningssteden van de Kathmandu vallei
 • de jungle van Chitwan
 • pelgrimsplaats Lumbini
vanaf
per persoon
Nepal wordt meestal geassocieerd met zware trektochten en expedities; het is echter ook een geweldig land voor een ‘lichte’ natuur- en cultuurtrip zoals u tijdens deze rondreis zult beleven. Kathmandu en haar zustersteden Bhaktapur en Patan zijn letterlijk volgepakt met prachtige stoepa’s, pagodes, paleizen en rijk bewerkte patriciërshuizen. Bij de uitbundig versierde tempels als Swayambunath, Pashupatinath en Bodnath maakt u kennis met de religieuze gebruiken van de vriendelijke Nepali. Vanuit sfeervolle hotels in de uitlopers van de Himalaya maakt u – tegen een decor van besneeuwde toppen - ontspannen wandelingen langs rijstterrassen. In Pokhara bevindt u zich aan de voet van het Annapurna Massief. De beroemde Machhapuchhare, met zijn karakteristieke vorm van een vissenstaart, verheft zich meer dan 6000 meter boven het spiegelende wateroppervlak van het meer. Via het Newari dorp Tansen en het boeddhistische pelgrimsoord Lumbini besluiten we de reis in het Chitwan National Park. Vanuit een echte junglelodge aan de rand van het park maakt u kennis met de tropische natuur van Nepal.
U reist met een lokale Engelstalige gids en met eigen auto. U ovenacht in comfortabele mooi gelegen hotels.
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10-11

 • 12-13

 • 14

 • 15

 • kaart

Programma
Op het vliegveld wacht een bus voor de transfer naar het hotel, gelegen in de gezellige toeristenwijk Thamel. In de terras-tuin van het hotel kunt u bijkomen van de reis. Als u wilt kunt u 's middags al een paar interessante plekken in de stad bezoeken. Het oude centrum van Kathmandu, de rap groeiende hoofdstad van Nepal met haar fascinerende pagodes en paleizen, ligt op loopafstand van het hotel. Op Durbar Square, het koningsplein, is het een drukte van jewelste. Rond het plein liggen dicht bij elkaar de Kumari Bahal (de residentie van de levende godin), de Narayan-tempel, Kasthamandap, Mahadeva- en Parvati-tempel en het oude koningspaleis. Bij één van de oudste heiligdommen van de vallei, de boeddhistische stoepa van Swayambunath lijkt u in een middeleeuwse wereld terechtgekomen.

Overnachting in
Kathmandu

Programma
Vandaag maakt u een stadsexcursie met gids. Bij de grote boeddhistische stupa van Bodhnath ziet u Tibetaanse pelgrims rond de stupa lopen. Rondom de stupa liggen talloze Tibetaanse kloosters die allemaal open zijn voor bezoekers. In deze buitenwijk van Kathmandu wonen ook veel Tibetaanse vluchtelingen, maar ook veel Nepalese sherpa's die ook het Tibetaans boeddhisme aanhangen. Vanaf Bodhnath is het niet ver naar de heiligste Hindoe-tempel van de vallei: Pashupathinath. Gelegen aan de oevers van de Bagmati rivier fungeert deze plak ook als crematie-ghat. Ghat betekent trappen. En inderdaad kunt u vanaf gepaste afstand lijkverbrandingen zien op de trappen naast de rivier. Een indrukwekkend schouwspel. Uw laatste bestemming van vandaag is de koningsstad Patan. Rondom het schitterende Durbar Square van Patan vindt u veel oude boeddhsitische stupa's en zijn er ontelbare winkels en werkplaatsen waar boeddha-beelden worden gemaakt en verkocht. De formidabele beelden van Patan vinden we door het hele Himalaya gebied. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel in Thamel.

Overnachting in
Kathmandu

Programma
Vandaag rijdt u door de Kathmanu vallei richting de oude tempel van Changu Narayan. De oude hindoe-tempel ligt mooi op een heuvelrug en vanaf hier kijkt u uit over de rijstvelden en baksteenfabrieken in de vallei. Hierna maakt u een mooie wandeling door kleine dorpjes naar Nagarkot. Deze op een hoge bergrug, aan de rand van de vallei gelegen plaats is de plek bij uitstek voor uitzicht op de Himalayareuzen. De volgende dag staat u vroeg op om van het uitzicht te genieten. Bij helder weer is het mogelijk om de vanuit het hotel de Himalaya bergketen te zien van het Annapurna Massief tot de Mount Everest. Vooral ’s ochtends vroeg is het genieten van het schouwspel, waarbij steeds weer een andere bergtop beschenen wordt

Overnachting in
Nagarkot

Programma
U gaat vandaag vroeg uit de veren om (als het weer goed is) de Himalaya toppen in noordelijke richting te bezichtigen, vanaf het dak van ons hotel. Vanaf Nagarkot loopt u naar Nala, door velden en langs dorpjes. Vanaf Nala wordt u met een auto naar Dhulikel gebracht.

Overnachting in
Dhulikel

Programma
Via het oude Newari dorp Penauti, waar u wederom prachtige tempels kunnen bezichtigen, rijdt u verder naar de derde koningsstad van de Kathmandu vallei: Bhaktapur.

Overnachting in
Bhaktapur

Programma
De hele dag heeft u de tijd om Bhaktapur, de derde koningsstad van de Kathmanduvallei, te bezoeken. Deze stad heeft haar middeleeuwse karakter het beste bewaard. Pottenbakkers, smeden en juweliers hebben elk een eigen stukje van de stad. De meeste inwoners zouden echter het beste te omschrijven zijn als ’stadsboeren’. Ze leven van rijst- en graanbouw. Het Paleis met de 55 ramen, de pagode Nyatapola, het priesterhuis Puchhari met het beroemde pauw-venster, de gouden Poort, het zijn slechts een paar van de vele attracties van deze ongewone stad.

Overnachting in
Bhaktapur

Programma
Vandaag rijdt u westwaarts richting Pokhara. Deze transfer neemt een groot gedeelte van de dag in beslag maar het uitzicht onderweg is schitterend. Pokhara ligt ongeveer 500 m lager dan Kathmandu, en we merken meteen dat het klimaat hier warmer is. Pokhara is door haar prachtige ligging aan het Pewa meer én door de nabijheid van het Annapurna massief uitgegroeid door een populaire plek voor toeristen. Aan de rand van het meer is een wijk ontstaan met vele barretjes, restaurantjes en winkels. U slaapt in een comfortabel hotel midden in deze wijk.

Overnachting in
Pokhara

Programma
Vandaag is ter vrije besteding. U heeft de gelegenheid om op eigen gelegenheid een tochtje over het meer te maken en de 'lakeside' van Pokhara te bezoeken met al haar winkeltjes, terrasjes en restaurants. Ook kunt u een prachtige wandeling naar Sarangkot maken, waarvandaan u een fantastisch panorama heeft over de Annapurna’s. De Machhapuchhare maakt met zijn 'Matterhorn-gelijkenis’ zonder meer de grootste indruk. Een kortere wandeling voert naar een stupa hoog boven op een heuvel gelegen aan de zuidkant van het meer. 's Avonds kunt gaan eten in één van de vele goede restaurantjes aan het meer.

Overnachting in
Pokhara

Programma
Met uw eigen auto wordt u verder gebracht naar Tansen, een mooi gelegen dorp in het heuvelland van Nepal. In de middag kunt u een wandeling door het dorp en omgeving maken.

Overnachting in
Tansen

Programma
Meer dan 2000 jaar geleden werd prins Siddharta Gautama geboren in Lumbini, een plaatsje in het zuiden van Nepal op een steenworp afstand van de Indiase grens. Op 35 jarige leeftijd bereikte Siddharta de verlichting en sindsdien wordt hij de boeddha genoemd. In de loop van de middag komt u aan in Lumbini waar u 2 nachten zult verblijven. Een bezoek aan de gedenksteen die herinnert aan de boeddha mag niet ontbreken, evenals de bezichtiging van de vele boeddhistische kloosters van verschillende scholen uit het boeddhisme.

Overnachting in
Lumbini

Programma
U reist u van Lumbini naar Chitwan National Park. Hier overnacht u in een sfeervolle accommodatie direct aan de parkgrens. De verzorging en de excursies zijn professioneel en gevarieerd. Het wildrijke park geldt als een van de meest interessante van Azië. Naast groot wild als de Indiase neushoorn, waar het park om bekend staat, olifanten en buffels zijn hier 400 verschillende vogelsoorten gespot. U verkent de jungle vanuit een jeep, en met een kano vaart u over de rivier rond het park op zoek naar krokodillen. En te voet bezoekt u de Tharu-dorpen buiten het park.

Overnachting in
Chitwan National Park

Programma
Vandaag reist u van Chitwan terug naar Kathmandu, een rit die afhankelijk van de conditie van de weg ongeveer 6 uur duurt. Verdere dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld in de toeristen wijk 'Thamel' op zoek gaan naar goedkope souveniers, prachtige fotoboeken of heerlijke appeltaart.

Overnachting in
Kathmandu

Programma
Afhankelijk van het vluchtschema heeft u deze dag nog de tijd om Kathmandu te bezoeken, daarna wordt u naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Nederland (niet inbegrepen).

Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties
In de steden overnacht u in goede, nette hotels op 2-persoonskamers met eigen wc en douche.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Duurzaamheid
Onze lokale partner organisatie in Nepal is zeer begaan met het welzijn van de lokale bevolking in de gebieden in Nepal waar wij trektochten organiseren. De Pasang Lamu Foundation, opgericht door onze lokale partner, is mede-initiatiefnemer voor het ziekenhuis van Lukla, verstrekt studiebeurzen aan kansarme kinderen, voorziet afgelegen dorpen van groene stroom en probeert lokale gemeenschappen te laten profiteren van bergtoerisme. Verder wordt er tijdens al onze kampeertrektochten alleen op aardgas gekookt waardoor we geen brandhout hoeven te gebruiken en ontbossing tegen proberen te gaan.


Inbegrepen
 • overnachtingen op tweepersoonskamers op basis van logies enonbijt
 • verblijf in Chitwan N.P. op basis van volpension
 • alle transfers per privé auto met chauffeur
 • lokale Engelssprekende gids op dag 3 t/m dag 11
 • excursies in Chitwan N.P.
 • stadsexcursie in Kathmandu op dag 2
 • boekje 'Te gast in Nepal'


Niet inbegrepen
 • internationale vliegreis Amsterdam-Kathmandu v.v.
 • visumkosten Nepal (USD 40)
 • entree voor Bhaktapur en overige toegangsgelden
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien voor lokale gidsen, dragers en chauffeurs
 • overige maaltijden


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Deze reis valt onder niveau 1. U slaapt in comfortabele hotels, reist rond met eigen auto en maakt een aantal lichte facultatieve dagwandelingen. U kunt zelf bepalen of u deze wandelingen wel of niet maakt en hoe lang u onderweg bent.


Minimum aantal deelnemers
2


Geschikte reisperiode
Deze reis kunt u boeken van half september t/m eind mei. De maanden oktober/november, en maart/april zijn de beste maanden om naar Nepal af te reizen alhoewel het dan ook het drukst is. Wilt u in alle rust rond reizen dan zijn december tot februari goede maanden.
Het klimaat op het Indische subcontinent wordt bepaald door de moesson: van mei tot en met september regent het er veel. Daarom adviseren wij u om uw reizen in Nepal in het voor- en najaar te plannen. De wintermaanden zijn ook uitstekend voor reizen waarbij u niet op al te grote hoogte komt. Het is dan weliswaar wat kouder maar de luchten zijn over het algemeen nog helderder dan in het voor het najaar. Tijdens de moesson is een trektocht ondoenlijk. Nepal ligt ter hoogte van de Canarische Eilanden: het kan er in de dalen dus behoorlijk warm worden. In het voor- en najaar is het in de Himalaya vrijwel altijd droog en de temperatuur loopt overdag op tot 20/25 ºC, heerlijk wandelweer dus. Vanzelfsprekend neemt de temperatuur ’s avonds en op grotere hoogten af, zeker bij slecht weer. ’s Nachts kunt u dan met nachtvorst tot min 10 ºC te maken krijgen. In november en december kan het zelfs tot tot min 20 ºC dalen op grotere hoogtes! Soms komt mist voor: dan is het ook overdag aan de koude kant en blijft het kwik bij 10ºC steken. U moet dus op zomer en winter voorbereid zijn.


Extra dagen
Tijdens deze reis kunt u ervoor kiezen verlengingsnachten in te bouwen. Indien u ergens extra overnachtingen boekt komen er mogelijk meerkosten bij voor uw gids en/of chauffeur. Deze meerkosten zijn op aanvraag en worden na uw boekingsaanvraag met u gecommuniceerd.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Nepal hebt u een paspoort nodig, dat na vertrek uit dit land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook een noodpaspoort is van toepassing.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Nepal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Visum Nepal
Voor een verblijf in Nepal van maximaal 90 dagen hebt u een een visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten.
Er zijn twee mogelijkheden om het visum aan te vragen. Bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu óf vooraf in Nederland.

Visum luchthaven Kathmandu
Een toeristenvisum kunt bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu verkrijgen. U moet hiervoor één officiële pasfoto bij u hebben.
De visumkosten (2013) bedragen ca. USD 25 tot ca. USD 100 (afhankelijk van de verblijfsduur). Verlenging van een toeristenvisum tot maximaal 150 dagen is mogelijk. De extra visumkosten hiervoor bedragen ca. USD 20 vermeerderd met ca. USD 2 per verlengingsdag. Zorg ervoor dat u contant geld meeneemt om deze kosten te betalen. Reken op een ongunstige wisselkoers als u in €'s betaalt.

Visum in Nederland
Bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam kunt u voor vertrek in Nederland reeds een visum verkrijgen. De kosten hiervoor zijn echter hoger dan dat u ter plekke een visum regelt on arrival. Het enige voordeel is dat u na aankomst op de luchthaven van Kathmandu niet hoeft te wachten op uw visum.

Visum India
Heeft u een vliegreis via India, inclusief een overnachting in Delhi, dan hebt u tegenwoordig ook een double-entry toeristen visum voor India nodig. Meer informatie hierover vindt u bij de landeninformatie van onze India-reizen. Dit visum dient u voor vertrek al in Nederland aan te vragen. Wacht u op doorreis alleen op de luchthaven van Delhi, dan heeft u géén visum India nodig indien u al een visum voor Nepal in Nederland heeft aangevraagd dat in uw paspoort staat. Heeft u echter nog geen visum voor Nepal in uw paspoort dan moet u voor een transit verblijf op de luchthaven van Delhi vooraf een transit visum aanvragen.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of consulaat van Nepal en India (zie nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.Gezondheid
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Nepal zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. De reisleider zal u ter plaatse adviseren over medische aspecten. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. De SNP reisleider heeft een uitgebreide EHBO-verbandtrommel met enkele zelfhulpmedicijnen en voor noodgevallen een speciale tropenkit bij zich. In overleg met artsen die kennis hebben van aandoeningen in de tropen, bevat deze ook een aantal medicijnen die alleen op voorschrift verkrijgbaar zouden zijn.

Praktisch
 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Nepal (de grootste hoogten variëren van 3730 tot 5715 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:
 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Nepal binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Nepal zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Bijzonderheden: Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in Nepal van meer dan 2 weken. Laat u informeren over de risico's op Mazelen en Japanse Encephalitis.

Malariagebied
In Nepal komt het hele jaar Malaria voor op het platteland in de Terai-districten die aan India grenzen en in de Terai-valleien van Udaypur, Sindhupalchowk, Makwanpur, Chitwan en Dang (beboste gebieden).
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Nepalese samenleving
Sinds enige tijd is de rust weer teruggekeerd in Nepal. Na de verkiezingen in april 2008 is de groep gekozen volksvertegenwoordigers begonnen met het schrijven van een nieuwe grondwet. Een grondwet die de monarchie definitief zal afschaffen en die Nepal zal omvormen tot een republiek. Dat is tenminste wat de maoïsten, die de verkiezingen hebben gewonnen en de grootste partij zijn in deze interim regering, hebben beloofd. Nadat deze maoïsten tussen 1996 en 2006 een gewapende opstand hebben gevoerd tegen de koning en het leger, regeren ze nu het land. Ondanks dat het democratische proces soms moeizaam verloopt, is het overal in het land rustig en wordt er nergens meer gevochten. Een enorme winst ten opzichte van een paar jaar geleden. Of de maoïsten hun belofte aan het volk om de armoede aan te pakken kunnen nakomen zal de komende decennia moeten blijken.

Veiligheid toeristen
Voor toeristen is er weinig veranderd: ondanks de opstand van de maoïsten was Nepal altijd al veilig voor toeristen, en dat is het nu nog steeds.
Het enige waar u als toerist af en toe hinder van ondervindt zijn stakingen, die het verkeer in Nepal soms een dag platleggen. Deze stakingen worden vaak van te voren aangekondigd en soms is een goede planning vereist om naar het beginpunt van uw trekking te reizen.
Verder komt u soms ook nog maoïsten tegen op de trekkingroutes die een donatie vragen. Officieel mogen ze dit van de partijleiding niet meer doen maar soms gebeurt dit toch nog. In dat geval betaalt u rond de 1000 rupee (ongeveer € 10). Daarvan krijgt u dan wel een nette kwitantie zodat u bij een volgende collecte kunt aantonen dat u al betaald heeft.

Veiligheid Kathmandu
Tenslotte is het beter om 's avonds in Kathmandu taxi's te nemen dan om alleen over straat te lopen. Dat is veiliger, maar bovendien ook een stuk praktischer vanwege de vele stroomstoringen die de hoofdstad van Nepal teisteren en Kathmandu 's avonds en 's nachts in duisternis hullen.


 • materialen en uitrusting

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
 • e-ticket plus één extra kopie van dit ticket
 • 2 pasfoto's, voor als u het visum 'on arrival' regelt
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Luchtige kleding
 • Fleece jack
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zonnebril
 • Zaklamp
 • Lippencreme met UV-filter


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Alle transfers over land met eigen privé auto met chauffeur.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
10-02-2013: Geldautomaten in Kathmandu weigeren steeds vaker dienst. Daarom is het noodzakelijk om het geld dat u tijdens uw reis nodig heeft contant vanuit Nederland mee te nemen in euro's. In Kathmandu kunt u deze euro's op veel plekken omwisselen. Neemt u ongeveer € 25 per reisdag mee vanuit Nederland, zowel voor trekkings als voor rondreizen. Tijdens een kampeertrekking zijn alle maaltijden inclusief en heeft u tijdens de trek geen contant geld nodig.


 • per vliegtuig

 • startpunt-eindpunt

Vluchtinformatie
Kies bij deze reis voor een retourvlucht Kathmandu. Houd u er bij de planning van zowel uw heen- als terugreis rekening mee, dat u - door een later tijdstip van vertrek - pas een dag later aankomt op uw bestemming. NB. Arkefly heeft van oktober tot en met maart rechtstreekse vluchten (met een korte tankstop in Bahrein) naar Kathmandu voor een voordelig tarief met vertrek heen op vrijdag en terug vanaf Kathmandu op zaterdag. Deze kunt u ook via SNP boeken.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden u aan uw vlucht tegelijkertijd met uw arrangement te boeken.


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Startpunt
Kathmandu


Eindpunt
Katmandu


Prijsinformatie

Data en prijzen

1 januari 2014 - 31 mei 2014
€ 1700 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1620 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1845 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1560 4 personen (tweepersoonskamers)
15 september 2014 - 30 september 2014
€ 1700 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1620 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1845 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1560 4 personen (tweepersoonskamers)
1 oktober 2014 - 31 oktober 2014
€ 1700 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1620 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1845 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1560 4 personen (tweepersoonskamers)
1 november 2014 - 31 december 2014
€ 1700 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1620 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1845 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1560 4 personen (tweepersoonskamers)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Extra mogelijkheden bij Nepal - Rondreis

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.