SNP WWW 2014 04 02 1023
Code 284200 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Nepal - Jiri naar Gokyo-meren, 22 dagen

In de voetsporen van Hillary, wandelvakantie langs lodges

Sherpa-dorpjes, eeuwenoude Tibetaanse kloosters, de groene uitlopers van de Himalaya, en de ruige en imposante Gokyo vallei. Deze klassieke trektocht die de route volgt die Everest eerstbeklimmers Hillary en Norgay volgden, voert u over rustige paden met weinig andere toeristen. De rijke sherpa cultuur en de landschappelijk zeer fraaie omgeving van de Gokyo vallei maken deze tocht een onvergetelijk avontuur.

 
Een pittige hele mooie trek met twee gezichten: het eerste deel voert door prachtige dalen met dorpjes en terrassen l...
Bekijk alle reviews (3)
Uniek aan deze reis
 • de klassieke Everest aanlooproute
 • het afgelegen Gokyo dal
 • professionele begeleiding
 • verblijf in prettige hotels in steden
vanaf
per persoon
Trektocht naar een van de mooiste uitkijkpunten op de hoogste berg ter wereld. U overnacht in lodges die verspreid langs de route staan. Vanuit Kathmandu rijdt u naar Jiri, waar uw tocht in het subtropische groen begint, en via een aantal passen steeds hoger gaat. Tegen de tijd dat u echt hoog komt bent u zo voldoende geacclimatiseerd en heeft u veel minder kans op hoogteziekte dan degenen die invliegen op Lukla. Bovendien is de tocht afwisselender. Het hoge gedeelte van de tocht voert naar de Gokyo-vallei waar een vijftal juwelen van meren het decor vormen, samen met Everest-uitzichten die vaak hoger aangeslagen worden dan die vanaf het meerbezochte Everest-basecamp. Vanuit Gokyo maakt u twee dagtochten naar geweldig mooie uitzichtpunten. Daarna loopt u terug naar Lukla en vliegt rechtstreeks terug naar Kathmandu.Deze pittige trekking brengt u regelmatig boven de 4000 m. Hoogste punt is 5553 m. Het zal duidelijk zijn dat een goede conditie en enige ervaring met bergwandelen eerste vereisten zijn. De acclimatiatie/opbouw van deze reis is goed. Tijdens deze tocht loopt u tussen 5 en 7 uur per dag. Met de pauzes en bezoeken aan tempels en bergdorpen hierbij opgeteld bent u per dag 7 tot 9 uur onderweg, waarbij u regelmatig stevig klimt en daalt.
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10

 • 11

 • 12

 • 13

 • 14

 • 15-16

 • 17-19

 • 20-21

 • 22

 • NB Programma

 • kaart

Programma
Aankomst in Kathmandu en transfer naar uw hotel in de toeristenwijk Thamel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in
Kathmandu

Programma
Transfer met privé-vervoer naar Jiri (160 km) waar u laat op de middag zult arriveren. Onderweg heeft u prachtige uitzichten op verschillende gedeelten van de Himalaya, waarvan de bergen van Rolwaling en wederom Langtang en Jugal Himal het meest opvallen. Jiri ligt op 2100 m.

Overnachting in
lodge in Jiri

Programma
Start van de trekking, met de eerste etappe naar Deurali. U maakt korte klimmetjes en afdalingen, en komt langs verschillende uitingen van Boeddhisme, zoals manistenen (stenen beschilderd met gebeden) en chortens (bolle ronde torentjes). Via een behoorlijk aantal dorpen, waaronder Shivalaya,  bereikt u Deurali (2000 m) aan het eind van een gelijk al pittige eerste dag. Wandelduur: 8 uur.

Overnachting in
lodge in Deurali

Programma
Op de pas voor Bhandar heeft u goede uitzichten over de Gauri Shankar (7135 m) in Rolwaling Himal. U daalt vervolgens af naar een rivier en begint daarna aan de lange klim richting de 3530 m hoge Lamjura Bhanjyang die u morgen zult bereiken. Halverwege de klim wordt er overnacht in een lodge in Sete (2520 m). Wandelduur: 7 uur.

Overnachting in
lodge in Sete

Programma
Vandaag staat de klim naar de eerste serieuze pas op het programma, de genoemde Lamjura Bhanjyang. U klimt door prachtig gevarieerd bos waarin mos en varens op alle takken gedrapeerd zijn. Uiteraard zult u ook vele soorten vogels zien in deze bossen. Na de pas daalt u af naar Junbesi (2560 m), een aantrekkelijk Sherpadorp met een klooster. Wandelduur: 7 uur.

Overnachting in
lodge in Junbesi

Programma
Vandaag krijgt u eindelijk uw eerste uitzicht op de Everest, maar hij is nog zo ver weg dat hij kleiner lijkt dan de zesduizenders die dichterbij zijn en waar u volgende week vlak onderdoor zult lopen (Thamserku en Kusum Kangguru). Na het uitzichtpunt (een pasje van rond 3000 m) daalt u eerst af en stijgt dan weer naar de 3071 m hoge Trakshindo La (pas), waar zich het schitterende Trakshindo klooster bevindt. Daarna daalt u af naar Nuntala (2220 m), waar u de nacht doorbrengt. Wandelduur: 7-8 uur.

Overnachting in
lodge in Nuntala

Programma
U daalt af naar de Dudh Kosi (melkrivier, zo genoemd omdat hij zo troebel is door alle gletsjerstof) die u de komende dagen zult volgen. Een groot deel van de route loopt echter hoog boven de rivier en u stijgt vandaag dan ook tot Bupsa op 2360 m. Wandelduur: 6-7 uur.

Overnachting in
lodge in Bupsa

Programma
U blijft hoog boven de rivier die zich door een nauwe kloof perst, en de uitzichten over deze kloof zijn indrukwekkend. Nog indrukwekkender is de Cho Oyu in de verte. Met 8201 m is dit de zesde hoogste berg ter wereld, en bij uw tweede dagtocht vanuit Gokyo zult u zich direct aan de voet van deze berg bevinden. Tenslotte daalt u af en lopend langs manimuren bereikt u Surke (2290). Wandelduur: 5 uur.

Overnachting in
lodge in Surke

Programma
Hoog boven de westelijke oever van de Dudh Koshi traverseren we langs Ghat en slapen in Phakding (2610 m). In Phakding komen we ook wandelaars tegen die van Kathmandu naar Lukla zijn gevlogen en vanaf daar starten. Wandelduur: 6 uur.

Overnachting in
lodge in Phakding

Programma
Namche Bazaar is het centrum van de Khumburegio en het voelt als de hoofdstad van Sherpaland. Het ligt op 3440 m hoogte tegen de berg geplakt en is het doel van de etappe van vandaag. Onderweg heeft u mooie uitzichten op de 6367 m hoge Kusum Kangguru en zelfs Everest kijkt nog even over de rand. In Namche is vaak een kleurrijke markt van Tibetanen die de Nangpa La overtrekken, de hoogste handelspas ter wereld. Overnachting in een lodge in Namche Bazaar (3440 m). Wandelduur: 5 uur.

Overnachting in
lodge in Namche Bazar

Programma
Aan de schaarser wordende vegetatie is te zien dat u op grotere hoogte komt. Onderweg zijn er wel veel dieren te zien, bijvoorbeeld de negenkleurige fazant (Nepals nationale vogel en een zeer indrukwekkende verschijning), Tibetaanse sneeuwhoender, Himalaya-"thar" (een soort berggeiten) en het blauwschaap. Via Khumjung klimt u naar Mong La, waarna u afdaalt naar Phortse (3810 m). Onderweg heeft u verbluffende uitzichten op Thamserku (6608 m) en Ama Dablam (6856 m), volgens velen de twee mooiste bergen van de Everestregio. Uiteraard laat Everest zelf zich ook niet onbetuigd; hij komt steeds dichterbij! Wandelduur: 5 uur.

Overnachting in
lodge in Phortse

Programma
Een korte klim voert u naar Dole (4200 m) waar deze korte etappe alweer afgelopen is. U stijgt hier slechts langzaam om geleidelijk aan de hoogte te wennen. Op weg naar Dole worden de rododendrons steeds kleiner en u bevindt zich niet ver meer van de boomgrens af. Wandelduur: 2-3 uur.

Overnachting in
lodge in Dole

Programma
Wederom een korte dag, naar Machhermo (4410 m). Hier overnacht u, als er plaats is, in de mooiste lodge van de Gokyovallei. De uitzichten zijn schitterend, vooral wanneer u de bergrug achter het dorpje beklimt. Dit laatste is ook goed voor de acclimatisatie. Wandelduur: 2-3 uur.

Overnachting in
lodge in Machermo

Programma
U klimt verder naar Gokyo op 4750 m. Onderweg passeert u het Eerste en Tweede Heilige Meer; het eerste meer is klein naar het tweede is al erg mooi met uitzichten op Taboche en Cholatse, twee bergen rond de 6500 m. Cho Oyu wordt steeds duidelijker. Gokyo village ligt aan de oevers van het helderblauwe Derde Heilige Meer, schitterend gelegen tussen de besneeuwde toppen. U verblijft hier 3 nachten. Wandelduur: 3 uur.

Overnachting in
lodge in Gokyo village

Programma
De komende 2 dagen kunt dagwandelingen maken in de Gokyo vallei. Dit is zonder meer één van de mooiste valleien van het Everest gebied. Een dagtocht naar de Gokyo Ri, een uitzichtspunt direct boven Gokyo Village is een aanrader. De Gokyo Ri is net geen 5400 m hoog.
De volgende dag kunt een tocht maken richting het uiteinde van het dal, richting het vierde en het vijfde meer.  Uiteraard kunt u zelf kiezen hoe lang u wandelt. En natuurlijk kunt u ook gewoon een rustdag nemen.

Overnachting in
lodge in Gokyo village

Programma
In 3 dagen loopt u via Phortse en Namche terug naar Lukla. Wandelduur: 5-7 uur per dag.

Overnachting in
lodges in Phortse, Namche Bazar en Lukla

Programma
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht terug naar Kathmandu. U blijft daar 2 nachten in hetzelfde hotel waar u ook vóór de trekking verbleef. Kathmandu is een prachtige stad om te verblijven; de stad zelf en de vallei er omheen zijn letterlijk zó volgepakt met tempels, stoepa’s en andere heiligdommen dat u maanden nodig zou hebben om alles te zien. Hoogtepunten zijn Durbar Square in Kathmandu, Bodnath (de grootste Boeddhistische stoepa van Nepal), Pashupatinath (de belangrijkste Hindoeïstische tempel van Nepal) en Swayambunath, een stoepa op een heuveltop war een grote kolonie makaken (aapjes) ronddoolt en van waaraf u een mooi uitzicht over Kathmandu heeft. Ook kunt u Patan of Bhaktapur bezoeken; in deze andere twee steden van de Kathmanduvallei zijn ook vele heiligdommen te bezoeken. Uiteraard kunt u het ook heel anders aanpakken en genieten van de terrasjes van Kathmandu of van de voordelige souvenirs die in Thamel te koop zijn.

Overnachting in
Kathmandu

Programma
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht (afhankelijk van uw vluchttijd). Einde van het arrangement.

NB Programma

De vlucht van Lukla naar Kathmandu kan alleen plaatsvinden wanneer de weersomstandigheden dit toelaten. Als het weer slecht is kan deze vlucht geannuleerd worden. In dat geval zijn eventuele meerkosten als gevolg van de vertraging voor eigen rekening.Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

In de steden overnacht u in goede, nette hotels op 2-persoonskamers met eigen wc en douche. Tijdens de trektocht brengt u de nacht door in eenvoudige ‘lodges’. Hier komt u makkelijk in contact komt met de lokale bevolking. Deze lodges zijn vaak fraai gelegen en opgetrokken uit natuursteen of bamboe. Het sanitair is simpel en dient meestal te worden gedeeld met andere gasten. In de meeste gevallen slaapt u op tweepersoonskamers, maar heel soms komt het voor dat u gedwongen bent op meerpersoonskamer te overnachten. Het is niet mogelijk om vooraf een eenpersoonskamer te boeken, maar vaak is dit in de praktijk wel mogelijk. Lodges zijn niet te reserveren: wie het eerst komt, het eerst maalt. In de ochtend stuurt uw gids vaak de drager vooruit om alvast de accommodatie voor die avond vast te leggen. In de lodge's zijn eenvoudige bedden met matrassen aanwezig. Als het erg koud is zijn er ook dekens als aanvulling op uw eigen slaapzak. U dient echter ten alle tijden een eigen slaapzak mee te nemen.

Vanwege de kou op de hoogste overnachtingsplaatsen raden we u aan een donsslaapzak mee te nemen die u bij tien graden onder nul nog warm houdt.

Tijdens een lodgetrekking in Nepal kunt u in de lodges of homestays soms, maar zeker niet overal, elektrische apparaten opladen. Stroom is er vaak alleen 's avonds (als de zonnepanelen de accu's hebben opgeladen) en de spanning varieert nog al. Op bewolkte dagen is er vaak helemaal geen stroom beschikbaar. Plekken die zijn aangesloten op het reguliere stroomnetwerk hebben regelmatig stroomstoringen, dus ook daar heeft u niet altijd toegang tot stroom. Voor het opladen van elektrische apparatuur zoals telefoons en accu's van camera's wordt in de lodges meestal een kleine vergoeding gevraagd. Wij raden u aan om tijdens een lodgetrekking minimaal 1 reserve accu voor uw camera mee te nemen. Tijdens een kampeertrekking is het raadzaam om meer dan 1 reserve accu mee te nemen aangezien u tijdens deze tochten zelden of nooit toegang heeft tot stroom.                       Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Duurzaamheid
Onze lokale partner organisatie in Nepal is zeer begaan met het welzijn van de lokale bevolking in de gebieden in Nepal waar wij trektochten organiseren. De Pasang Lamu Foundation, opgericht door onze lokale partner, is mede-initiatiefnemer voor het ziekenhuis van Lukla, verstrekt studiebeurzen aan kansarme kinderen, voorziet afgelegen dorpen van groene stroom en probeert lokale gemeenschappen te laten profiteren van bergtoerisme. Verder wordt er tijdens al onze kampeertrektochten alleen op aardgas gekookt waardoor we geen brandhout hoeven te gebruiken en ontbossing tegen proberen te gaan.


Inbegrepen
 • overnachtingen in een hotel in Kathmandu op basis van logies en ontbijt
 • overige overnachtingen in lodges
 • transfers volgens programma
 • binnenlandse vlucht Lukla - Kathmandu (exclusief luchthavenbelasting)
 • transfer Kathmandu - Jiri per privé-auto
 • Engelssprekende gids tijdens de trektocht
 • park-entree voor Sagarmatha National Park
 • bagagevervoer door dragers (tot 12 kg persoonlijke bagage)
 • kaart (wordt ter plekke overhandigd)
 • boekje 'Te gast in Nepal'


Niet inbegrepen
 • vliegreis Amsterdam-Kathmandu v.v.
 • visakosten (USD 45)
 • vaccinaties
 • overige toegangsgelden
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien voor lokale gidsen, draagers en chauffeurs
 • maaltijden in de lodges (ongeveer € 5 per maaltijd)


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Minimum aantal deelnemers
2


Geschikte reisperiode
Deze reis is te boeken van half februari tot eind april en vanaf half september tot eind november. De optimale maanden zijn maart en oktober maar ook eind februari en november geven grote kans op helder weer.
Het klimaat op het Indische subcontinent wordt bepaald door de moesson: van mei tot en met september regent het er veel. Daarom adviseren wij u om uw reizen in Nepal in het voor- en najaar te plannen. De wintermaanden zijn ook uitstekend voor reizen waarbij u niet op al te grote hoogte komt. Het is dan weliswaar wat kouder maar de luchten zijn over het algemeen nog helderder dan in het voor het najaar. Tijdens de moesson is een trektocht ondoenlijk. Nepal ligt ter hoogte van de Canarische Eilanden: het kan er in de dalen dus behoorlijk warm worden. In het voor- en najaar is het in de Himalaya vrijwel altijd droog en de temperatuur loopt overdag op tot 20/25 ºC, heerlijk wandelweer dus. Vanzelfsprekend neemt de temperatuur ’s avonds en op grotere hoogten af, zeker bij slecht weer. ’s Nachts kunt u dan met nachtvorst tot min 10 ºC te maken krijgen. In november en december kan het zelfs tot tot min 20 ºC dalen op grotere hoogtes! Soms komt mist voor: dan is het ook overdag aan de koude kant en blijft het kwik bij 10ºC steken. U moet dus op zomer en winter voorbereid zijn.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Nepal hebt u een paspoort nodig, dat na vertrek uit dit land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook een noodpaspoort is van toepassing.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Nepal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Visum Nepal
Voor een verblijf in Nepal van maximaal 90 dagen hebt u een een visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten.
Er zijn twee mogelijkheden om het visum aan te vragen. Bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu óf vooraf in Nederland.

Visum luchthaven Kathmandu
Een toeristenvisum kunt bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu verkrijgen. U moet hiervoor één officiële pasfoto bij u hebben.
De visumkosten (2013) bedragen ca. USD 25 tot ca. USD 100 (afhankelijk van de verblijfsduur). Verlenging van een toeristenvisum tot maximaal 150 dagen is mogelijk. De extra visumkosten hiervoor bedragen ca. USD 20 vermeerderd met ca. USD 2 per verlengingsdag. Zorg ervoor dat u contant geld meeneemt om deze kosten te betalen. Reken op een ongunstige wisselkoers als u in €'s betaalt.

Visum in Nederland
Bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam kunt u voor vertrek in Nederland reeds een visum verkrijgen. De kosten hiervoor zijn echter hoger dan dat u ter plekke een visum regelt on arrival. Het enige voordeel is dat u na aankomst op de luchthaven van Kathmandu niet hoeft te wachten op uw visum.

Visum India
Heeft u een vliegreis via India, inclusief een overnachting in Delhi, dan hebt u tegenwoordig ook een double-entry toeristen visum voor India nodig. Meer informatie hierover vindt u bij de landeninformatie van onze India-reizen. Dit visum dient u voor vertrek al in Nederland aan te vragen. Wacht u op doorreis alleen op de luchthaven van Delhi, dan heeft u géén visum India nodig indien u al een visum voor Nepal in Nederland heeft aangevraagd dat in uw paspoort staat. Heeft u echter nog geen visum voor Nepal in uw paspoort dan moet u voor een transit verblijf op de luchthaven van Delhi vooraf een transit visum aanvragen.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of consulaat van Nepal en India (zie nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.Gezondheid
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Nepal zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. De reisleider zal u ter plaatse adviseren over medische aspecten. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. De SNP reisleider heeft een uitgebreide EHBO-verbandtrommel met enkele zelfhulpmedicijnen en voor noodgevallen een speciale tropenkit bij zich. In overleg met artsen die kennis hebben van aandoeningen in de tropen, bevat deze ook een aantal medicijnen die alleen op voorschrift verkrijgbaar zouden zijn.

Praktisch
 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Nepal (de grootste hoogten variëren van 3730 tot 5715 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:
 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Nepal binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Nepal zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Bijzonderheden: Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in Nepal van meer dan 2 weken. Laat u informeren over de risico's op Mazelen en Japanse Encephalitis.

Malariagebied
In Nepal komt het hele jaar Malaria voor op het platteland in de Terai-districten die aan India grenzen en in de Terai-valleien van Udaypur, Sindhupalchowk, Makwanpur, Chitwan en Dang (beboste gebieden).
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Nepalese samenleving
Sinds enige tijd is de rust weer teruggekeerd in Nepal. Na de verkiezingen in april 2008 is de groep gekozen volksvertegenwoordigers begonnen met het schrijven van een nieuwe grondwet. Een grondwet die de monarchie definitief zal afschaffen en die Nepal zal omvormen tot een republiek. Dat is tenminste wat de maoïsten, die de verkiezingen hebben gewonnen en de grootste partij zijn in deze interim regering, hebben beloofd. Nadat deze maoïsten tussen 1996 en 2006 een gewapende opstand hebben gevoerd tegen de koning en het leger, regeren ze nu het land. Ondanks dat het democratische proces soms moeizaam verloopt, is het overal in het land rustig en wordt er nergens meer gevochten. Een enorme winst ten opzichte van een paar jaar geleden. Of de maoïsten hun belofte aan het volk om de armoede aan te pakken kunnen nakomen zal de komende decennia moeten blijken.

Veiligheid toeristen
Voor toeristen is er weinig veranderd: ondanks de opstand van de maoïsten was Nepal altijd al veilig voor toeristen, en dat is het nu nog steeds.
Het enige waar u als toerist af en toe hinder van ondervindt zijn stakingen, die het verkeer in Nepal soms een dag platleggen. Deze stakingen worden vaak van te voren aangekondigd en soms is een goede planning vereist om naar het beginpunt van uw trekking te reizen.
Verder komt u soms ook nog maoïsten tegen op de trekkingroutes die een donatie vragen. Officieel mogen ze dit van de partijleiding niet meer doen maar soms gebeurt dit toch nog. In dat geval betaalt u rond de 1000 rupee (ongeveer € 10). Daarvan krijgt u dan wel een nette kwitantie zodat u bij een volgende collecte kunt aantonen dat u al betaald heeft.

Veiligheid Kathmandu
Tenslotte is het beter om 's avonds in Kathmandu taxi's te nemen dan om alleen over straat te lopen. Dat is veiliger, maar bovendien ook een stuk praktischer vanwege de vele stroomstoringen die de hoofdstad van Nepal teisteren en Kathmandu 's avonds en 's nachts in duisternis hullen.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
 • e-ticket plus één extra kopie van dit ticket
 • reisverzekering met dekking voor helikopter-redding
 • 3 pasfoto's voor de trekkingpermit
 • EHBO set
 • Dagrugzak (25 -40 liter)
 • Regenhoes voor rugzak
 • Plunjebaal, duffelbag of grote rugzak voor de overige bagage tijdens de trekking
 • Goed ingelopen wandelschoenen (Categorie B/C)
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Slaapzak (met comfort bereik tot -10 graden Celsius)
 • Fleece jack
 • Winddicht regenjack
 • Gamashen en regenbroek
 • Muts, sjaal en handschoenen
 • Lang ondergoed
 • Luchtige kleding
 • Hoofdlampje
 • Zonnehoed of pet en zonnebril
 • Zonnebrandcreme
 • Lippencrème met UV-filter
 • Handdoek voor tijdens de lodgetrekking
 • 2 Veldflessen waarvan minimaal 1 bestand tegen heet water
 • Geldig paspoort (dit moet bij het verlaten van Nepal nog minstens 6 maanden geldig zijn)
 • Kopieën van verzekeringspapieren en van paspoort


Bagage mee op reis
Sinds 2013 is er een nieuwe bagagelimiet voor de vlucht naar Lukla. Tijdens deze binnenlandse vlucht is in totaal 15 kg bagage per persoon toegestaan, dit is dus inclusief handbagage. Bij elkaar mogen u 2 tassen dus slechts 15 kg wegen. Wij adviseren om de veldflessen in uw dagrugzak leeg mee te nemen en de warme kleding en regenjas aan te trekken tijdens de vlucht, zo blijft u eenvoudig onder de limiet.

Tijdens de trektocht kan iedere deelnemer tot maximaal 12 kg van zijn persoonlijke bagage afgeven aan de dragers. Verpak deze bagage apart, bij voorkeur in een plunjebaal, duffelbag of rugzak, waterdicht en makkelijk herkenbaar. Houdt u er rekening mee dat er niet altijd zachtzinnig met de bagage wordt omgesprongen; breekbare zaken moet u goed verpakken en spullen die kunnen lekken (toiletartikelen) kunt u het beste in plastic zakken doen. Over het algemeen is het goed mogelijk om uw bagage te beperken tot 12 kilo zodat (wanneer u dat niet wilt) u zelf niet meer hoeft mee te dragen dan een dagrugzakje met de spullen die u voor onderweg nodig heeft. Wilt u meer dan 12 kg afgeven aan de dragers, dan kunt u dit doen tegen betaling van € 10 per kilo voor de gehele trek. U moet dit aan het begin van de tocht kenbaar maken. Bagage die u op de trektocht niet nodig heeft, zoals een schone set kleding, boeken en waardevolle eigendommen, kunt u veilig achterlaten in het hotel in Kathmandu.

 

Belangrijk om mee te nemen: een kopie van uw paspoort, een kopie van de polis van uw reisverzekering en 5 pasfoto's. Twee voor het visum wanneer u dit bij aankomst in Kathmandu op de luchthaven wilt aanschaffen en 3 pasfoto's voor de trekkingpermits. De agent zal deze trekking permits voor u regelenGeld mee op reis
Tijdens de trektocht betaalt u alle maaltijden in de lodges zelf. Dit komt neer op ongeveer € 15 to € 20 per dag voor 3 maaltijden en drankjes. Voorts zult u geld nodig hebben voor de fooien voor uw gids en uw drager, reken hierbij dat u ongeveer € 45,- kwijt bent. In Kathmandu heeft u per dag ook ongeveer € 15,- nodig voor lunch en diner (ontbijt is inbegrepen bij het hotel). De ervaring leert dat men over deze hele reis genomen zelden meer dan € 450,- kwijt is.
U kunt in Kathmandu op veel plekken pinnen. Wij adviseren u voordat de trekking begint het bedrag dat u nodig heeft voor de maaltijden en fooien te pinnen in Kathmandu. Daarnaast is het raadzaam een bedrag van € 200,- achter de hand te houden voor noodgevallen. Draagt u dit geld altijd op uw lichaam en laat het niet achter in uw hotelkamer of in de kamers in de lodges. Amerikaanse dollars en traveller cheques hoeft u niet perse mee te nemen.


Hoe verplaatst u zich ter plekke

Alle transfers zijn inbegrepen. U wordt opgehaald van de luchthaven bij aankomst en ook weer weggebracht bij vertrek. De transfer van Kathmandu naar Jiri op dag 2 legt u af in een eigen auto met chauffeur. Vanaf Lukla vliegt u terug naar Kathmandu, en vanaf de binnenlandse luchthaven weer teruggebracht naar uw hotel.Meer over deze reis
Bij wandelreizen in Nepal is het noodzakelijk een reisverzekering af te sluiten waarbij een helikopter-redding is inbegrepen in de polisvoorwaarden. Nepal is het enige land in Azië waar het eventueel mogelijk is om in geval van nood een helikopter in te schakelen. Uiteraard is er nooit een garantie dat helikoptervluchten kunnen plaatsvinden, een werkende telefoonverbinding en goede weersomstandigheden zijn noodzakelijk om een redding in gang te zetten.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws

In het programma van deze reis zijn één of meerdere binnenlandse vluchten opgenomen. Alle Nepalese luchtvaartmaatschappijen zijn onlangs - zonder onderscheid -  door de EU op de 'zwarte lijst' gezet. Hierop staan luchtvaartmaatschappijen vermeld die (nog) niet voldoen aan de EU-normen voor veiligheid of daarvan (nog) geen voldoende bewijs hebben geleverd. Met deze actie hoopt de EU de Nepalese autoriteiten aan te sporen om serieus werk te maken van de veiligheidissues.

De luchtvaartmaatschappijen die wij voor onze reizen in Nepal gebruiken zijn Yeti Airlines en Tara Airlines. Van alle maatschappijen in Nepal hebben deze de beste reputatie en standaard op het gebied van veiligheid. In een onafhankelijke audit die in 2013 werd uitgevoerd door een grote mondiale touroperator werden deze twee maatschappijen als beste beoordeeld en als veilig bestempeld. Vluchten met Yeti en Tara worden dan ook gewoon verzekerd door onze aansprakelijkheidsverzekering.

Tijdens de binnenlandse vlucht is in totaal 15 kg bagage per persoon toegestaan (dit is dus inclusief handbagage) • per vliegtuig

 • startpunt-eindpunt

Vluchtinformatie
Kies bij deze reis voor een retourvlucht Kathmandu. Houd u er bij de planning van zowel uw heen- als terugreis rekening mee, dat u - door een later tijdstip van vertrek - pas een dag later aankomt op uw bestemming. NB. Arkefly heeft van oktober tot en met maart rechtstreekse vluchten (met een korte tankstop in Bahrein) naar Kathmandu voor een voordelig tarief met vertrek heen op vrijdag en terug vanaf Kathmandu op zaterdag. Deze kunt u ook via SNP boeken.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden u aan uw vlucht tegelijkertijd met uw arrangement te boeken.


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Startpunt
Kathmandu


Eindpunt
Kathmandu


 • april 2014
 • Een pittige hele mooie trek met twee gezichten: het eerste deel voert door prachtige dalen met dorpjes en terrassen langs prachtige bloesem (in het voorjaar). Hoewel je nog niet zo hoog bent stijg en daal je elke dag wel 1000 m. Het tweede deel is echt hooggebergte met prachtige uitzichten op beroemde toppen. De dagtochten zijn korter en lichter om aan de hoogte te kunnen wennen. Uitzicht vanaf Goyko-Ri (5370 m) is fantastisch. Gids en drager maken de trek erg aangenaam.
 • december 2013
 • Prachtige maar vrij zware trekking naar de voet van de hoogste bergtoppen van de wereld. Met en goede conditie, ervaring in het bergwandelen en de nodige doorzetting is dit één, zoniet de mooiste trekking in Nepal. Hou er rekening mee dat het zeer koud kan zijn boven de 4000 meter. Zeer warme kledij en slaapzak zijn onontbeerlijk. Het uitzicht op Gokyo Ri is subliem.
 • mei 2013
 • Prachtige en pittige trekking! Door in Jiri te starten is de kans op hoogteziekte gering en beleef je Nepal op een bijzondere manier (mede omdat het tot Lukla totaal niet toeristisch is).

Prijsinformatie

Data en prijzen

15 februari 2014 - 30 april 2014
€ 1285 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1220 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1335 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1185 4 personen (tweepersoonskamers)
15 september 2014 - 30 september 2014
€ 1285 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1220 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1335 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1185 4 personen (tweepersoonskamers)
1 oktober 2014 - 31 oktober 2014
€ 1285 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1220 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1335 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1185 4 personen (tweepersoonskamers)
1 november 2014 - 30 november 2014
€ 1285 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1220 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1335 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1185 4 personen (tweepersoonskamers)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Extra mogelijkheden bij Nepal - Jiri naar Gokyo-meren

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Kathmandu-vallei * op de fiets

Code 284908 LA avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 676,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.