SNP WWW 2014 04 02 1023
Code 284100 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Nepal - Annapurna Circuit, 22 dagen

Nepal’s klassieke trektocht, wandelvakantie langs lodges

Deze populaire en beroemde Himalaya trektocht wordt terecht gerekend tot de allermooisten van de wereld. Ruim 250 fantastische wandelkilometers rondom het Annapurna massief, dat zich iedere dag als een blinkende, besneeuwde sofa tegen de hemel aftekent. Het wordt pittig en verbluffend afwisselend; drijfnatte subtropische bamboebossen, spectaculair geërodeerde ‘badlands’, immense gletsjers, innemende bergdorpjes waar yak herders en rijstboertjes wonen. Uw bagage wordt gedragen en iedere avond vindt u onderdak in een lodge.

 
Door het aanleggen van een weg voor jeeps verliest mijns inziens de Annapurna roundtrek iets van zijn charme. Ik zou ...
Bekijk alle reviews (4)
Uniek aan deze reis
 • 17-daagse logdetrekking met gids en drager
 • het héle Annapurna Circuit
 • professionele begeleiding
 • verblijf in prettige hotels in steden
vanaf
per persoon
Lodgetrek. Het circuit wordt ook wel de 'keizerstrek' genoemd daar velen deze route als de mooiste binnen Nepal beschouwen. Elke dag is weer anders. Natuurlijk zijn er andere toeristen, komende uit alle uithoeken van de wereld, die ook van de schoonheid willen genieten. Gedurende de tocht volgt u in grote lijnen de immense dalen van twee rivieren. Tot de hoge Thorung La-pas volgt u de Marsyangdi-rivier, terwijl u na de pas de befaamde Kali Gandaki volgt.Het is een pittige tocht die u over een pas van 5415 m brengt. De meeste dagen wandelt u echter beneden de 3500 m. De acclimatisatie en opbouw van deze reis zijn erg goed. Het zal duidelijk zijn dat een goede conditie en enige ervaring met lopen in de bergen eerste vereisten zijn. Tijdens deze tocht loopt u tussen 4 en 7 uur per dag. Met de pauzes en bezoeken aan tempels en bergdorpen hierbij opgeteld bent u per dag 5 tot 9 uur onderweg, waarbij u regelmatig stevig klimt en daalt.
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10

 • 11

 • 12

 • 13

 • 14

 • 15

 • 16

 • 17

 • 18

 • 19

 • 20

 • 21

 • 22

 • NB Programma

 • kaart

Programma
Aankomst Kathmandu en transfer naar uw hotel. Stoepa's, pagoden, paleizen en rijk bewerkte patriciërshuizen omzomen de drukke straten. U ziet overal de verwevenheid tussen het hindoeïsme en boeddhisme. U loopt tussen riksja’s, handkarren, vrouwen in kleurige sari’s en mannen met bepakking. U proeft de sfeer op Durbar Square. Rond het plein liggen dicht bij elkaar de Kumuri Bahal (de residentie van de levende godin), de Narayan-tempel, Kasthamandap, Mahadeva- en Parvati-tempel en het oude koningspaleis. Pashupatinath is een van de belangrijkste Hindoeïstische tempels van Nepal met een Shiva-tempel en verschillende verbrandingsplekken aan de oevers van de Bagmati. Een van de meest in het oog springende tempels ligt op een heuvel. Trappen bezet door bedelaars en bezocht door talrijke rhesusapen leidden naar de uitbundig versierde tempel van Swayambunath. Aan de rand van de stad ligt eveneens de enorme Bodnath stoepa, die vooral 's ochtends en 's avonds door pelgrims bezocht wordt.

Overnachting in
Kathmandu

Programma
Vrij verblijf in Nepals hoofdstad. Deze bruisende typisch Aziatische stad kunt u op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Een bezoek aan de koningssteden Patan of Bhaktapur, de stupa van Bodhnath of Swayumbunath, óf een bezoek aan de tempel van Pashupatinath. Er is veel te ontdekken in Kathmandu.

Overnachting in
Kathmandu

Programma
U reist vandaag met een privé-auto naar Besi Sahar (760 m) of als de toestand van de weg het toelaat naar Bhulebhule. Hier start het Annapurna circuit. U rijdt door een subtropisch heuvelland langs kleine dorpjes tussen terrassen met rijstbouw. In Besisahar of Bhulebhule slaapt u in een lodge.

Overnachting in
lodge in Besi Sahar

Programma
Via vriendelijke Gurungdorpjes loopt u eerst naar Ghermu. De eerste echte loopdag laat meteen al een aantal stijgingen en dalingen zien, kenmerkend voor de Himalaya. U volgt de Marsyangdi-rivier stroomopwaarts door een schilderachtig cultuurlandschap, waar op fraaie terrassen rijst en gierst verbouwd worden. Af en toe ziet u restanten van bossen. Stijging 530 m, daling 180 m, wandelduur 6-8 uur.

Overnachting in
lodge in Ghermu

Programma
Vandaag loopt u naar Tal. Het dal wordt nu smaller en er verschijnen fraaie watervallen. Via hangbruggen steekt u regelmatig de Marsyangdi over. Stijging 640 m, daling 80 m, wandelduur 5-6 uur.

Overnachting in
lodge in Tal

Programma
Vandaag loopt u van Tal naar Bagarchap (2080 m). Na een klim bereikt u een breder dal. Het klimaat wordt frisser. U heeft het subtropische gebied verlaten. Rijstbouw wordt langzaam aan vervangen door maïsbouw. Het wordt niet alleen koeler, maar ook vochtiger. In Chamje vallen ook veranderingen in bevolking en huizenbouw op. De huizen worden opgebouwd uit stenen. U komt hier in een gebied waar de boeddhistische cultuur overheerst. Meer en meer worden Tibetaanse invloeden merkbaar. Stijging 800 m, daling 100 m, wandelduur 5-6 uur.

Overnachting in
lodge in Bagarchap

Programma
Wandeldag naar Chame (2620 m). De dorpen hebben vanaf Dharapani een ingangspoort en een uitgangspoort, waarbij dikwijls rijen gebedsmolens staan opgesteld. Gebedsmuren die u tegenkomt, passeert u altijd links. U heeft een fraai uitzicht op het Annapurnamassief en de Lamjung Himal. In Lata Manang kunt u een verkwikkend bad nemen in nabijgelegen warmwaterbronnen. Stijging 600 m, daling 100 m, wandelduur 4-5 uur.

Overnachting in
lodge in Chame

Programma
Regelmatig moet u afdalen om via een hangbrug een rivier over te steken. Langzaam maar zeker komt u in de regenschaduw van de Himalaya. De moesson heeft hier minder invloed. Na Bhatang komt u in een werkelijk aride gebied. Door het vrijwel ontbreken van vegetatie zijn hier vele sporen van erosie, waardoor "badlands" ontstaan. U overnacht in Lower Pisang, het eerste grote dorpje van de Manang vallei. Wanneer u 's middags nog energie hebt kunt u naar het schitterende Upper Pisang (3185 m) wandelen, dat volkomen Tibetaans van uiterlijk is: stenen huizen die dicht op elkaar staan en platte daken met houtstapels en gebedsvlaggen. Stijging 600 m, wandelduur 4-5 uur.

Overnachting in
lodge in Lower Pisang

Programma
U loopt via bossen door de vallei van Manang. In Braga, een klein uur voor Manang, staat een prachtig oud klooster tussen zuilen van kalkrots. Met zijn 500 jaar is dit het oudste klooster van de vallei. U overnacht 2 nachten in Manang (3440 m) om te acclimatiseren. Wanneer u fit genoeg bent (u bevindt zich hier al op hoogte) kunt u de hoge route lopen tussen Pisang en Manang. Deze biedt misschien wel de mooiste uitzichten van het hele Annapurna circuit. Wél bent u via deze route twee keer zo lang onderweg. Lage route: stijging 450 m, wandelduur 4 uur. Hoge route: stijging 650 m, daling 310 m, wandelduur 6-8 uur.

Overnachting in
lodge in Manang

Programma
Manang is het economische, culturele en politieke centrum van deze vallei. De 'Manangi's' hebben een sterke eigen cultuur en in het dorp is van alles te beleven. Er zijn winkeltjes, een medische hulppost, bakkerijen en zelfs een klein bioscoopje. U kunt de omgeving van Manang op eigen gelegenheid of met gids verkennen. Om te wennen aan de hoogte is het goed om een kleine tocht te maken, want de komende dagen wacht een flinke stijging. Een tocht op de helling aan de overkant van Manang leent zich uitstekend voor een dergelijke acclimatisatietocht.

Overnachting in
lodge in Manang

Programma
Van Manang naar Yak-Kharka (4000 m.). U verlaat het dal van de Marsyangdi-rivier. Op 3900 m bereikt u de boomgrens en komt u in de hooggebergtezone met dwergstruiken van onder meer rhododendron. Yak-Kharka betekent 'yak-weideplaats'. Stijging 550 m, wandelduur 3-4 uur.

Overnachting in
lodge in Yak Kharka

Programma
Yak-Kharka - Phedi (4450 m). U loopt eerst langs Letdar, de laatste nederzetting voor de pas. Vervolgens naar Phedi. Dit betekent 'voet' (van de berg). De hoogte is goed merkbaar aan de ijle lucht. Stijging 550 m, wandelduur 3-4 uur.

Overnachting in
lodge in Thorung Pedi

Programma
Phedi - Thorung La (5415 m) - Muktinath (3760 m). Reeds in het donker begint u aan de zware tocht over de Thorung-La-pas. Bij goed weer is het voor geacclimatiseerde lopers niet moeilijk, hoewel de hoogte voor iedereen voelbaar blijft. U komt na ca. 4-6 uur op de pas. Het laatste stuk gaat vaak voetje voor voetje. Na een forse en taaie afdaling van meer dan 1600 m komt u aan in de oude bedevaartsplaats Muktinath. Stijging 1040 m, daling 1620 m, duur 7-10 uur

Overnachting in
lodge in Muktinath

Programma
's Ochtends kunt u een bezoek brengen aan een beroemde boeddhistische tempel, waar de heilige, eeuwige vlam brandt op stenen, water en aarde. Pelgrims komen hier ook om in de Kali Gandaki-kloof te zoeken naar fossiele ammonieten, bekend als sholigrammen. Deze worden beschouwd als een incarnatiestadium van Vishnu.
Hierna loopt u omlaag richting Kagbeni. De Muktinath vallei is van grote schoonheid. U bevindt zich hier in de regenschaduw van de Himalaya en het landschap is droog, maar de kleuren van de aarde en de vormen van de rotspartijen zullen u zeker versteld doen staan. Aan de overkant van de vallei begint Mustang, tot in de jaren zeventig een zelfstandig koninkrijk dat grenst aan Tibet. Na 3 uur afdalen ziet u de akkers en huizen van Kagbeni opdoemen, temidden van een zee aan zand, rotsen en kale hellingen. Een indrukwekkende aanblik. In Kagbeni is het leuk om de middeleeuwse straatjes te verkennen. Het dorp ademt een bijzondere sfeer uit. Daling 870 m, wandelduur 3 uur.

Overnachting in
lodge in Kagbeni

Programma
Van Kagbeni naar Marpha (2670 m). Aanvankelijk loopt u door een onwerkelijk kaal woestijnlandschap van afgeronde leisteenbergen naar het westen naar de plaats Kagbeni dat op een verlaten heuvel ligt. Hier lijken de middeleeuwen nog te heersen. Een fotogeniek gehucht waar u zeker even door de straten moet slenteren. U ziet de 8167 m hoge Dhaulagiri. Bij Eklebhatti bereikt u een kloof en ziet u de Kali Gandaki beneden in een prachtig breed stroombed stromen. We dalen af in het stroombed naar Marpha. Stijging 60 m, daling 220 m, wandelduur 4-5 uur.

Overnachting in
lodge in Marpha

Programma
Marpha - Lete (2480 m). Uit de kloof rijzen de Annapurna-I en de Daulagiri meer dan 6600 meter boven de kloof op. De hellingen raken begroeid met dichte naaldbossen met de blauwe Himalayaden of fraaie cipressen. Stijging 300 m, daling 600 m, wandelduur 6-8 uur.

Overnachting in
lodge in Lete

Programma
Vandaag loopt u verder door naar Tatopani (1190 m). U komt in een subtropisch gebied waar op terrassen weer rijst en gierst worden verbouwd. In Tatopani, waar u overnacht, staan in de weelderige tuinen van de bewoners citrusbomen. Misschien heeft u ook zin om in de heetwaterbronnen te poedelen. Stijging 150 m, daling 1380 m, wandelduur 7 uur.

Overnachting in
lodge in Tatopani

Programma
Tatopani naar Ghorepani (3000 m). Vandaag verlaat u het stroomgebied van de Kali Gandaki en gaat u weer klimmen. Wanneer u Citre verlaat, wordt u opgeslokt door een sprookjesachtig rododendronbos met een weelderige ondergroei. De bomen zijn behangen met varens en mossen. De kans is groot dat u vandaag een familiegroep Langur-apen tegenkomt. Stijging 1750 m, daling 140 m, wandelduur 6-8 uur.

Overnachting in
lodge in Ghorepani

Programma
Liefhebbers kunnen vanuit Ghorepani naar het befaamde uitzichtspunt 'Poonhill' lopen. Vanuit Ghorepani vertrekt u dan 's ochtends in het donker om in een klein uurtje naar het uitzichtspunt te lopen. Het uitzicht bij zonsopkomst op de Dhaulagiri's en de Annapurna's is indrukwekkend. De afdaling neemt slechts een half uurtje in beslag. Na Ghorepani begint u aan de lange afdaling naar Nayapul. Vanaf Nayapul loopt u in een half uurtje naar de asfalt weg, vanaf waar u met een auto naar Pokhara wordt gebracht. Hier overnacht u 2 nachten en kunt u heerlijk relaxen en nagenieten van de inspanningen en de trektocht. U overnacht in Pokhara in een prettig hotel in 'Lakeside', de toeristische wijk van Pokhara gelegen aan het Phewa-meer. Daling 1900 m, wandeldduur 6-7 uur.

Overnachting in
Pokhara

Programma
Pokhara is een heerlijke plek om even helemaal niets te doen. Met een verse mango-jus aan de rand van het meer zitten in een heerlijke ligstoel. Met uitzicht op de Machapuchare, één van de mooiste bergen van Nepal. Maar er zijn ook diverse dagwandelingen en uitstapjes mogelijk.

Overnachting in
Pokhara

Programma
Vandaag wordt u met een auto teruggebracht naar Kathmandu. Deze rit neemt ongeveer 6-7 uur in beslag, Onderweg stopt u voor de lunch in een wegrestaurant (niet inbegrepen). In Kathmandu slaapt u wederom in uw hotel in Thamel.

Overnachting in
Kathmandu

Programma
Einde van het arrangement. Afhankelijk van het vertrektijdstip van uw vlucht wordt u naar de luchthaven gebracht.

NB Programma
De afgelopen jaren is er in het Annuapurna gebied veel energie gestoken in de aanleg van wegen. De weg van Beni naar Jomsom en Muktinath is reeds klaar, en de weg tussen Besisahar en Manang is berijdbaar tot Chame. Over deze wegen rijdt thans nog zeer weinig verkeer en het wandelpad is vaak gescheiden van deze weg. Ondanks dat het karakter van het Annapurna circuit hier wel door beinvloed wordt, loopt u slechts sporadisch over deze onverharde autoweg en zult u hier weinig hinder van ondervinden. Daarom kiest SNP er voor om het Annapurna Circuit nog steeds aan te bieden als trekkingroute.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

In de steden overnacht u in goede, nette hotels op 2-persoonskamers met eigen wc en douche. Tijdens de trektocht brengt u de nacht door in eenvoudige ‘lodges’. Hier komt u makkelijk in contact komt met de lokale bevolking. Deze lodges zijn vaak fraai gelegen en opgetrokken uit natuursteen of bamboe. Het sanitair is simpel en dient meestal te worden gedeeld met andere gasten. In de meeste gevallen slaapt u op tweepersoonskamers, maar heel soms komt het voor dat u gedwongen bent op meerpersoonskamer te overnachten. Het is niet mogelijk om vooraf een eenpersoonskamer te boeken, maar vaak is dit in de praktijk wel mogelijk. Lodges zijn niet te reserveren: wie het eerst komt, het eerst maalt. In de ochtend stuurt uw gids vaak de drager vooruit om alvast de accommodatie voor die avond vast te leggen. In de lodge's zijn eenvoudige bedden met matrassen aanwezig. Als het erg koud is zijn er ook dekens als aanvulling op uw eigen slaapzak. U dient echter ten alle tijden een eigen slaapzak mee te nemen.

Tijdens een lodgetrekking in Nepal kunt u in de lodges of homestays soms, maar zeker niet overal, elektrische apparaten opladen. Stroom is er vaak alleen 's avonds (als de zonnepanelen de accu's hebben opgeladen) en de spanning varieert nog al. Op bewolkte dagen is er vaak helemaal geen stroom beschikbaar. Plekken die zijn aangesloten op het reguliere stroomnetwerk hebben regelmatig stroomstoringen, dus ook daar heeft u niet altijd toegang tot stroom. Voor het opladen van elektrische apparatuur zoals telefoons en accu's van camera's wordt in de lodges meestal een kleine vergoeding gevraagd. Wij raden u aan om tijdens een lodgetrekking minimaal 1 reserve accu voor uw camera mee te nemen. Tijdens een kampeertrekking is het raadzaam om meer dan 1 reserve accu mee te nemen aangezien u tijdens deze tochten zelden of nooit toegang heeft tot stroom.                       Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Inbegrepen
 • 3 overnachtingen in hotel in Kathmandu op basis van logies en ontbijt
 • 2 overnachtingen in hotel in Pokhara op basis van logies en ontbijt
 • overige overnachtingen in lodges op basis van logies
 • transfers volgens programma met privé-auto
 • ACAP trekking permit
 • begeleiding door Nepalese Engelssprekende gids tijdens trekking
 • bagagevervoer tijdens trek door dragers (tot 12 kg persoonlijke bagage)
 • kaart (wordt ter plekke overhandigd)
 • boekje 'Te gast in Nepal'


Niet inbegrepen
 • heen- en terugvlucht Amsterdam-Kathmandu (optioneel)
 • overige maaltijden
 • visumkosten
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven & fooien


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Hoogtegrafiek


Minimum aantal deelnemers
2


Geschikte reisperiode
Deze reis is te boeken van half februari tot eind april en vanaf half september tot eind november. De optimale maanden zijn maart en oktober maar ook eind februari en november geven grote kans op helder weer.
Het klimaat op het Indische subcontinent wordt bepaald door de moesson: van mei tot en met september regent het er veel. Daarom adviseren wij u om uw reizen in Nepal in het voor- en najaar te plannen. De wintermaanden zijn ook uitstekend voor reizen waarbij u niet op al te grote hoogte komt. Het is dan weliswaar wat kouder maar de luchten zijn over het algemeen nog helderder dan in het voor het najaar. Tijdens de moesson is een trektocht ondoenlijk. Nepal ligt ter hoogte van de Canarische Eilanden: het kan er in de dalen dus behoorlijk warm worden. In het voor- en najaar is het in de Himalaya vrijwel altijd droog en de temperatuur loopt overdag op tot 20/25 ºC, heerlijk wandelweer dus. Vanzelfsprekend neemt de temperatuur ’s avonds en op grotere hoogten af, zeker bij slecht weer. ’s Nachts kunt u dan met nachtvorst tot min 10 ºC te maken krijgen. In november en december kan het zelfs tot tot min 20 ºC dalen op grotere hoogtes! Soms komt mist voor: dan is het ook overdag aan de koude kant en blijft het kwik bij 10ºC steken. U moet dus op zomer en winter voorbereid zijn.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Nepal hebt u een paspoort nodig, dat na vertrek uit dit land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook een noodpaspoort is van toepassing.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Nepal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Visum Nepal
Voor een verblijf in Nepal van maximaal 90 dagen hebt u een een visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten.
Er zijn twee mogelijkheden om het visum aan te vragen. Bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu óf vooraf in Nederland.

Visum luchthaven Kathmandu
Een toeristenvisum kunt bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu verkrijgen. U moet hiervoor één officiële pasfoto bij u hebben.
De visumkosten (2013) bedragen ca. USD 25 tot ca. USD 100 (afhankelijk van de verblijfsduur). Verlenging van een toeristenvisum tot maximaal 150 dagen is mogelijk. De extra visumkosten hiervoor bedragen ca. USD 20 vermeerderd met ca. USD 2 per verlengingsdag. Zorg ervoor dat u contant geld meeneemt om deze kosten te betalen. Reken op een ongunstige wisselkoers als u in €'s betaalt.

Visum in Nederland
Bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam kunt u voor vertrek in Nederland reeds een visum verkrijgen. De kosten hiervoor zijn echter hoger dan dat u ter plekke een visum regelt on arrival. Het enige voordeel is dat u na aankomst op de luchthaven van Kathmandu niet hoeft te wachten op uw visum.

Visum India
Heeft u een vliegreis via India, inclusief een overnachting in Delhi, dan hebt u tegenwoordig ook een double-entry toeristen visum voor India nodig. Meer informatie hierover vindt u bij de landeninformatie van onze India-reizen. Dit visum dient u voor vertrek al in Nederland aan te vragen. Wacht u op doorreis alleen op de luchthaven van Delhi, dan heeft u géén visum India nodig indien u al een visum voor Nepal in Nederland heeft aangevraagd dat in uw paspoort staat. Heeft u echter nog geen visum voor Nepal in uw paspoort dan moet u voor een transit verblijf op de luchthaven van Delhi vooraf een transit visum aanvragen.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of consulaat van Nepal en India (zie nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.Gezondheid
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Nepal zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. De reisleider zal u ter plaatse adviseren over medische aspecten. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. De SNP reisleider heeft een uitgebreide EHBO-verbandtrommel met enkele zelfhulpmedicijnen en voor noodgevallen een speciale tropenkit bij zich. In overleg met artsen die kennis hebben van aandoeningen in de tropen, bevat deze ook een aantal medicijnen die alleen op voorschrift verkrijgbaar zouden zijn.

Praktisch
 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Nepal (de grootste hoogten variëren van 3730 tot 5715 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:
 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Nepal binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Nepal zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Bijzonderheden: Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in Nepal van meer dan 2 weken. Laat u informeren over de risico's op Mazelen en Japanse Encephalitis.

Malariagebied
In Nepal komt het hele jaar Malaria voor op het platteland in de Terai-districten die aan India grenzen en in de Terai-valleien van Udaypur, Sindhupalchowk, Makwanpur, Chitwan en Dang (beboste gebieden).
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Nepalese samenleving
Sinds enige tijd is de rust weer teruggekeerd in Nepal. Na de verkiezingen in april 2008 is de groep gekozen volksvertegenwoordigers begonnen met het schrijven van een nieuwe grondwet. Een grondwet die de monarchie definitief zal afschaffen en die Nepal zal omvormen tot een republiek. Dat is tenminste wat de maoïsten, die de verkiezingen hebben gewonnen en de grootste partij zijn in deze interim regering, hebben beloofd. Nadat deze maoïsten tussen 1996 en 2006 een gewapende opstand hebben gevoerd tegen de koning en het leger, regeren ze nu het land. Ondanks dat het democratische proces soms moeizaam verloopt, is het overal in het land rustig en wordt er nergens meer gevochten. Een enorme winst ten opzichte van een paar jaar geleden. Of de maoïsten hun belofte aan het volk om de armoede aan te pakken kunnen nakomen zal de komende decennia moeten blijken.

Veiligheid toeristen
Voor toeristen is er weinig veranderd: ondanks de opstand van de maoïsten was Nepal altijd al veilig voor toeristen, en dat is het nu nog steeds.
Het enige waar u als toerist af en toe hinder van ondervindt zijn stakingen, die het verkeer in Nepal soms een dag platleggen. Deze stakingen worden vaak van te voren aangekondigd en soms is een goede planning vereist om naar het beginpunt van uw trekking te reizen.
Verder komt u soms ook nog maoïsten tegen op de trekkingroutes die een donatie vragen. Officieel mogen ze dit van de partijleiding niet meer doen maar soms gebeurt dit toch nog. In dat geval betaalt u rond de 1000 rupee (ongeveer € 10). Daarvan krijgt u dan wel een nette kwitantie zodat u bij een volgende collecte kunt aantonen dat u al betaald heeft.

Veiligheid Kathmandu
Tenslotte is het beter om 's avonds in Kathmandu taxi's te nemen dan om alleen over straat te lopen. Dat is veiliger, maar bovendien ook een stuk praktischer vanwege de vele stroomstoringen die de hoofdstad van Nepal teisteren en Kathmandu 's avonds en 's nachts in duisternis hullen.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
 • e-ticket plus één extra kopie van dit ticket
 • reisverzekering met dekking voor helikopter-redding
 • 3 pasfoto's voor de trekkinpermit
 • GELDIG paspoort, dit moet bij het verlaten van Nepal nog minstens 6 maanden geldig zijn
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25-40 liter)
 • Regenhoes voor rugzak
 • Duffelbag, plunjebaal of grote rugzak voor de overige bagage tijdens de trekking
 • Stevige bergschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Slaapzak (met comfortbereik tot minimaal - 10 graden Celsius)
 • Fleece jack
 • Regenkleding (regenjas én regenbroek)
 • Gamashen
 • Muts, sjaal en handschoenen
 • Een donsjack is aan te raden, zeker eind november/december
 • Lang ondergoed
 • Luchtige kleding (decent, vertoon van armen en benen is in Nepal niet zo gewoon als bij ons; vrouwen horen niet in korte broek in het openbaar te verschijnen)
 • Zonnehoed of pet
 • Zonnebril
 • Zonnebrandcreme
 • Lippencreme met UV-filter
 • Hoofdlamp
 • Handdoek (voor tijdens de trekking)
 • 2 Veldflessen (minimaal 1 metalen fles bestand tegen heet water)Bagage mee op reis
Tijdens de trektocht kan iedere deelnemer tot maximaal 12 kg van zijn persoonlijke bagage afgeven aan de dragers. Verpak deze bagage apart, bij voorkeur in een plunjebaal, duffelbag of rugzak, waterdicht en makkelijk herkenbaar. Houdt u er rekening mee dat er niet altijd zachtzinnig met de bagage wordt omgesprongen; breekbare zaken moet u goed verpakken en spullen die kunnen lekken (toiletartikelen) kunt u het beste in plastic zakken doen. Over het algemeen is het goed mogelijk om uw bagage te beperken tot 12 kilo zodat (wanneer u dat niet wilt) u zelf niet meer hoeft mee te dragen dan een dagrugzakje met de spullen die u voor onderweg nodig heeft. Wilt u meer dan 12 kg afgeven aan de dragers, dan kunt u dit doen tegen betaling van € 10 per kilo voor de gehele trek. U moet dit aan het begin van de tocht kenbaar maken. Bagage die u op de trektocht niet nodig heeft, zoals een schone set kleding, boeken en waardevolle eigendommen, kunt u veilig achterlaten in het hotel in Kathmandu.

 

Belangrijk om mee te nemen: een kopie van uw paspoort, een kopie van de polis van uw reisverzekering en 5 pasfoto's. Twee voor het visum wanneer u dit bij aankomst in Kathmandu op de luchthaven wilt aanschaffen en 3 pasfoto's voor de trekkingpermits. De agent zal deze trekking permits voor u regelenGeld mee op reis
Tijdens de trektocht betaalt u alle maaltijden in de lodges zelf. Dit komt neer op ongeveer € 15 to € 20 per dag voor 3 maaltijden en drankjes. Voorts zult u geld nodig hebben voor de fooien voor uw gids en uw drager, reken hierbij dat u ongeveer € 45,- kwijt bent. In Kathmandu heeft u per dag ook ongeveer € 15,- nodig voor lunch en diner (ontbijt is inbegrepen bij het hotel). De ervaring leert dat men over deze hele reis genomen zelden meer dan € 450,- kwijt is.
U kunt in Kathmandu op veel plekken pinnen. Wij adviseren u voordat de trekking begint het bedrag dat u nodig heeft voor de maaltijden en fooien te pinnen in Kathmandu. Daarnaast is het raadzaam een bedrag van € 200,- achter de hand te houden voor noodgevallen. Draagt u dit geld altijd op uw lichaam en laat het niet achter in uw hotelkamer of in de kamers in de lodges. Amerikaanse dollars en traveller cheques hoeft u niet perse mee te nemen.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Alle transfers over land (deels per privé auto met chauffeur en deels per openbaar) vervoer zijn inbegrepen.


Meer over deze reis
Bij wandelreizen in Nepal is het noodzakelijk een reisverzekering af te sluiten waarbij een helikopter-redding is inbegrepen in de polisvoorwaarden. Nepal is het enige land in Azië waar het eventueel mogelijk is om in geval van nood een helikopter in te schakelen. Uiteraard is er nooit een garantie dat helikoptervluchten kunnen plaatsvinden, een werkende telefoonverbinding en goede weersomstandigheden zijn noodzakelijk om een redding in gang te zetten.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws

juni 2013: De afgelopen jaren is er in het Annuapurna gebied veel energie gestoken in de aanleg van wegen. De weg van Beni naar Jomsom en Muktinath is reeds klaar, en de weg tussen Besisahar en Manang is berijdbaar tot Chame. Over deze wegen rijdt thans nog zeer weinig verkeer en het wandelpad is vaak gescheiden van deze weg. Ondanks dat het karakter van het Annapurna circuit hier wel door beinvloed wordt, loopt u slechts sporadisch over deze onverharde autoweg en zult u hier weinig hinder van ondervinden. Daarom kiest SNP er voor om het Annapurna Circuit nog steeds aan te bieden als trekkingroute.

10-02-2013: Geldautomaten in Kathmandu weigeren steeds vaker dienst. Daarom is het noodzakelijk om het geld dat u tijdens uw reis nodig heeft contant vanuit Nederland mee te nemen in euro's. In Kathmandu kunt u deze euro's op veel plekken omwisselen. Neemt u ongeveer € 25 per reisdag mee vanuit Nederland, zowel voor trekkings als voor rondreizen. Tijdens een kampeertrekking zijn alle maaltijden inclusief en heeft u tijdens de trek geen contant geld nodig. • per vliegtuig

 • startpunt-eindpunt

Vluchtinformatie
Wanneer u deze reis boekt, kies dan voor een vlucht op Kathmandu v.v..NB. Arkefly heeft van oktober tot en met maart rechtstreekse vluchten (met een korte tankstop in Bahrein) naar Kathmandu voor een voordelig tarief met vertrek heen op vrijdag en terug vanaf Kathmandu op zaterdag. Deze kunt u ook via SNP boeken.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden u aan uw vlucht tegelijkertijd met uw arrangement te boeken.

Gulf en Qatar airlines vliegen direct op Kathmandu, echter in het hoogseizoen (met name oktober) is er beperkte beschikbaarheid. Als alternatief kunt u vliegen op Delhi (rechtstreeks met de KLM). Na een overnachting in een hotel vliegt u door naar Kathmandu. Vraag SNP naar deze mogelijkheid. Stopoverarrangement 282104. Tijdsduur en kosten ongeveer gelijk maar u heeft een extra visum voor India nodig.


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Startpunt
Kathmandu


Eindpunt
Kathmandu


 • mei 2013
 • Door het aanleggen van een weg voor jeeps verliest mijns inziens de Annapurna roundtrek iets van zijn charme. Ik zou de volgende keer eerder voor de Manaslu rondtrek kiezen.
 • Prachtige reis, mooie indrukken, hier en daar wel echt pittig. Adembenemend!
 • een goede basis conditie, is beslist nodig voor deze reis.
 • Op zich mooie tocht, maar niet starten eind november/begin december ivm grote kans dat je de pas niet overkomt door weersomstandigheden.

Prijsinformatie

Data en prijzen

15 februari 2014 - 30 april 2014
€ 1155 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1135 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1240 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1080 4 personen (tweepersoonskamers)
15 september 2014 - 30 september 2014
€ 1155 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1135 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1240 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1080 4 personen (tweepersoonskamers)
1 oktober 2014 - 31 oktober 2014
€ 1155 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1135 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1240 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1080 4 personen (tweepersoonskamers)
1 november 2014 - 30 november 2014
€ 1155 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1135 3 personen (driepersoonskamer)
€ 1240 3 personen (een- en tweepersoonskamer)
€ 1080 4 personen (tweepersoonskamers)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Extra mogelijkheden bij Nepal - Annapurna Circuit

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Kathmandu-vallei * op de fiets

Code 284908 LA avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 676,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.