SNP WWW 2014 04 02 1023
Code 258410 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Marokko – Tafraoute en de Anti-Atlas, 8 dagen

De rode rotsen van de Anti-Atlas, individuele wandelvakantie vanuit hotel

Heerlijke dagwandelingen vanuit een fraai hotel boven het stadje Tafraoute, door het rode granietlandschap van de Anti-Atlas. Verken samen met een lokale gids de amandeloases en dorpjes van de Amelnvallei, de grillige granietformaties rondom Tafraoute. Verken de diepe kloof van Aït Mansour met zijn palmenoases en beklim de steile kam van de Jbel Lekst. Ideaal voor het vroege voorjaar en najaar en perfect te combineren met een strandverlenging in Agadir of Mirleft.

 
Mooie reis met mooie wandelingen en voor het voorjaar perfect weer. Hotel Amalia in Tafraoute is bijzonder. Erg gastv...
Bekijk alle reviews (5)
Uniek aan deze reis
 • ultiem wandelgebied in Zuid-Marokko
 • spectaculaire rotsformaties van de Anti-Atlas
 • wandelen door vruchtbare Amelnvallei
 • lokale gediplomeerde wandelgids
vanaf
per persoon
De Anti Atlas, de zuidelijkste van de bergketens van Marokko, is zondermeer het minst bekende berggebied van het land. Onterecht, want het achterland van de mondaine badplaats Agadir is van een ongekende schoonheid en vormt een uitgelezen wandelbestemming. Tijdens deze korte wandelweek ontdekt u de schoonheid van de Anti-Atlas vanuit een klassiek en sfeervol hotel –met heerlijk zwembad!- dat aan de rand van de amandeloases van de Amelnvalllei ligt, niet ver van het stadje Tafraoute. Tafraoute, het centrum van de amandelteelt, is een sfeervolle oase te midden van spectaculaire rode granietformaties. Het stadje ademt een relaxte sfeer uit, die alleen door de wekelijkse souq wordt verstoord. Samen met een lokale gids verkent u de bizarre rotsformaties, die volgens de trotse en vriendelijke leden van de Chleuh-stam, de lokale bevolking, de meest bizarre vormen hebben aangenomen. U wandelt u door prachtige dorpjes met lemen huizen die verscholen liggen tussen de amandelgaarden, olijfgaarden en waterrijke tuinen van de Ameln vallei. U gaat u op zoek naar de blauw geschilderde granietblokken van Agard Oudad en wandelt door de palmenoase die onderin de vogelrijke kloof van Ait Mansour ligt. Hoogtepunt is de beklimming van de top van de Jbel Lkest, met 2359m de hoogste bergreeks van de Anti Atlas, die bijna loodrecht boven de Amelnvallei oprijst. Gelukkig hoeft u niet het gehele stuk te klimmen, want een spectaculaire autotocht brengt u aan de achterzijde van de berg, waar de klim een stuk minder steil is. De reis begint en eindigt in de mondaine badplaats Agadir, die prima per goedkope chartervlucht te bereiken is. U kunt deze wandelweek dan ook perfect uitbreiden met een strandverblijf in Agadir of in het minder populaire maar rustiger Mirleft.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 1. Marokko – Tafraoute en de Anti-Atlas
Programma
Aankomst op het vliegveld van Agadir en transfer naar het hotel in het centrum van de stad. ’s Avonds heeft u de gelegenheid om zelf in een van de vele restaurants in het centrum of aan het strand te dineren, of in het restaurant van het hotel.

Overnachting in
Agadir, Odyssee Park Hotel


 1. Marokko – Tafraoute en de Anti-Atlas
Programma
Na een rustige ochtend in Agadir, waarin u bijvoorbeeld een duik in het frisse water van de Atlantische oceaan kunt nemen, wordt u ’s middags via een mooie route naar Tafraoute, in het hart van de Anti-Atlas; de rit duurt ca 3 uur. Tafraoute is het centrum van de amandelcultuur en een oase van rust te midden van de rode granietrotsen. U verblijft in een goed hotel, aan de rand van de oases van de Ameln vallei, op enkele kilometers van het stadje. Vanuit het hotel kijkt u uit over de rode pieken van de Jbel Lekst.

Overnachting in
Tafraoute, Hotel Chez Amaliya


 1. Marokko – Tafraoute en de Anti-Atlas
Programma
U maakt kennis met het prachtige granietlandschap rond Tafraoute. Samen met uw gids maakt u vanuit het hotel een rondwandeling langs fraaie dorpjes met lemen huizen, zoals Ighir en Aday. Eerst wandelt u over een kale granietrug naar het stadje Tafraoute. Daarna gaat u op zoek naar eeuwenoude rotsgravures en bizar gevormde granietblokken. Op het plateau boven Tafraoute zijn in 1984 een aantal rotsblokken dor een Belgische kunstenaar blauw geschilderd; een bizar tafereel. Onderlangs de markante rots ‘de Hoed van Napoleon’ wandelt u naar Tafraoute terug. Van daar is het nog ca 20 minuten wandelen tot het hotel aan de rand van de Ameln vallei. Wandelduur 6,5 uur, 500m stijgen en dalen.

Overnachting in
Tafraoute, Hotel Chez Amaliya


 1. Marokko – Tafraoute en de Anti-Atlas
Programma
U maakt een wandeling door de vruchtbare vallei van Ameln, een groen oase van akkers, amandelboomgaarden, olijfgaarden en tuinen die zich aan de voet van de imposante rotsmuur van Jbel Lekst uitstrekt. Onderaan deze bergrug liggen de traditionele bergdorpjes van de Chleuh stam als een snoer aaneengeregen. U wandelt door de schaduwrijke boomgaarden, langs irrigatiekanaaltjes en door de mooie dorpjes. In Oumasnat is een bezoek aan het ‘maison traditionelle’, waar u het traditionele leven van de Berberbevolking leert kennen, zonder meer aan te raden. Uiteraard wordt u hier met een glaasje muntthee welkom geheten. Na het bezoek is het nog een korte wandel;ing terug naar het hotel aan de rand van de Ameln vallei. Wandelduur 4 uur, 200m stijgen en dalen

Overnachting in
Tafraoute, Hotel Chez Amaliya


 1. Marokko – Tafraoute en de Anti-Atlas
Programma
In ca 45 minuten wordt u naar het begin van de kloof van Aït Mansour gebracht. U maakt een wandeling door deze 10 kilometer lange kloof, met zijn wanden die tot 400m boven de met palmenoases bedekte bodemkloof oprijzen. Onderin de kloof liggen enkele dorpjes te sluimeren in de zon. Geleidelijk dalend zoekt de gis een pad, over de flank van de kloof, net boven de dorpjes en de palmbomen. Als de kloof bij Souq el Had-Issi wijder wordt is het tijd om terug te keren. Terug volgt u de zandweg die over de bodem van de kloof loopt. De waterrijke palmenoase is rijk aan vogels en vormt een groot contrast met de omringende naakte rotswanden. Na de wandeling wordt u in ca 1 uur naar Tafraoute teruggebracht. Lengte 21 km, 6 uur, 200m stijgen en dalen.

Overnachting in
Tafraoute, Hotel Chez Amaliya


 1. Marokko – Tafraoute en de Anti-Atlas
Programma
De groene Amelnvallei wordt aan de noordzijde afgesloten door een muur van rode en gouden rotsen: de Jbel Lekst die ruim 1200 meter boven de vallei op rijst. Een prachtige rit van ruim een uur brengt u aan de achterzijde (noordzijde) van deze hoogste keten van de Anti Atlas. Hier is de helling minder stijl en is het hoogteverschil tot de top nog slechts 600 meter. Een inspannende maar prachtige wandeling brengt u op de 2359m hoge top. Via hetzelfde pad keert u weer terug naar de bewoonde wereld. Na de wandeling volgt een rit over een werkelijk spectaculaire bergweg, terug naar Tafraoute. Duur 5 uur, 600m stijgen en dalen. Als het weer te slecht is wordt er een wandeling in de Ameln valley gemaakt.

Overnachting in
Tafraoute, Hotel Chez Amaliya


 1. Marokko – Tafraoute en de Anti-Atlas
Programma
Over de mooie Col de Kerdous verlaat u de bergen van de Anti Atlas. Na de col verandert het landschap abrupt en bereikt u de vruchtbare vlakte van de Sous. In Tiznit, bekend om haar zilversmeden, de markante moskee en mooie stadsmuren, houdt u even halt voor een korte lunchstop. Daarna is het nog 2 uur rijden naar Agadir. Totaal rijdt u 4 uur.

Overnachting in
Agadir, Odyssee Park Hotel


 1. Marokko – Tafraoute en de Anti-Atlas
Programma
Na het ontbijt eindigt het arrangement met een transfer naar het vliegveld van Agadir.
U kunt uw reis ook uitbreiden met een van onze korte arrangementen. Zie onder 'extra mogelijkheden'.

 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties
De eerste en de laatste nacht verblijft u in de badplaats Agadir in het moderne en comfortabele Odyssee Park Hotel. Dit luxe hotel ligt op enkele minuten lopen van het strand van Agadir. Het hotel beschikt over een imposante en smaakvol ingerichte lobby, een grote, schaduwrijke tuin met een mooi zwembad en een terras met bar. De kamers zijn comfortabel en voorzien van airco, tv, minibar, een mooie badkamer en een klein balkon. Klasse ****, 2 nachten.
Hotel Chez Amaliya is een nieuw, modern en in kasbah stijl gebouwd hotel in de groene vallei van de Ameln, aan de voet van de Jbel Lkest, op 5 km van Tafraoute. Het smaakvol ingerichte hotel is eigendom van een vriendelijke Nederlandse. Een deel van de kamers is gegroepeerd rondom een cour met een zwembad en terras. Een deel van de kamers bevindt zich op de bovenste verdieping. De kamers hebben alle airco, nieuw meubilair en een moderne badkamer. Er is een gezellige bar, een sfeervol restaurant en een ruime lounge. De entree is ruim en mooi. Klasse ***, 5 nachten.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Het verblijfb in Agadir is op basis van logeies en ontbijt. Het hotel beschikt over een prima restaurant, en in de omgeving van het hotel zijn tal van restaurants in diverse prijsklasses. 's Ochtends wacht u een uitgebreid ontbijtbuffet. Het verblijf in Tafraoute is op basis van halfpension. U dineert in het restaurant van het hotel.
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zult u ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.


Inbegrepen
 • verblijf in hotels op tweepersoonskamers met douche en toilet
 • alle ontbijten
 • diners in Tafraoute (5x)
 • transfers conform programma
 • Engelssprekende Marokkaanse gids tijdens de wandelingen op dag 3 t/m 6


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • evt. inentingen
 • verzekeringen
 • fooien
 • entree Maison traditionelle (dag 4)
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De wandelingen tijdens deze reis zijn niet zwaar: de hoogteverschillen blijven beperkt tot enkele honderden meters per dag, tot maximaal 600 m stijgen en dalen op dag 6. De wandelduur loopt uiteen van 3,5 tot 6,5 uur per dag. Kleine paadjes langs akkertjes, door boomgaarden en langs irrigatiekanaaltjes worden afgewisseld met wandelingen over stenige paden over de rotsachtige dalflanken of zandige paadjes tussen de granietrotsen. Soms volgt u een breed karrenspoor, dan weer een smal veepad. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn onmisbaar.


Reisleiding
De wandelingen op dag 3 t/m 6 worden begeleid door een lokale officiele wandelgids. Hij spreekt Engels. Hij is de enige gekwalificeerde gids in de regio, wat betekent dat als het geval zich voordoet dat u tegelijk met andere SNP klanten in de regio bent, u samen met deze klanten de wandelingen doet.


Minimum aantal deelnemers
2


Geschikte reisperiode
Het arrangement is te boeken van 1 januari t/m 31 mei en van 1 oktober t/m 31 december. In de periode november t/m februari kan het fris zijn en dan is er ook kans op een regenachtige dag. Houd hier bij de keuze van uw kleding rekening mee. In september en mei kan de temperatuur overdag tot ruim boven de 30 °C oplopen.


Extra dagen
In alle accomodaties zijn extra nachten mogelijk.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot na uw verblijf.


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor MarokkoGezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. Indien u een groepsreis boekt heeft de SNP reisleider een uitgebreide EHBO-verbandtrommel met enkele zelfhulpmedicijnen bij zich.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.Vaccinatie

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.


 • materialen en uitrusting

 • overige informatie

Bagage mee op reis
Voor de wandeltochten moet u een dagrugzakje meenemen, waarin een fototoestel, evt. verrekijker, extra kleding (afhankelijk van het weer), EHBO-spullen en veldflessen passen. Stem uw kledingkeuze af op het reizen in een islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van een korte broek en een hemd nog als choquerend ervaren worden. T-shirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn vanwege de vaak stenige paden onmisbaar. In het voorjaar bestaat de kans dat sommige beken nog water bevatten, neem daarom sandalen of gymschoenen mee waarmee u door het water kunt waden.

algemeen:

 • niet meer dan 20 kg bagage
 • warme én luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn); houd rekening met de in Marokko geldende kledingvoorschriften
 • desinfecterende zeep
 • zaklamp
 • eventueel zwemkleding en handdoek
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • verder eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen om blaren af te plakken (bijv. ‘second skin’)

voor de wandelingen:

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
 • lippencrème met UV filter
 • dagrugzakje (min. 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Alle trasnsfers conform programma zijn bij de reissom inbegrepen: op dag 1 en 8 brengt een taxi u van vliegveld naar hotel en terug. Op dag 2 en 7 is er een transfer per gecharterede auto van Agadir naar Tafraoute. Voor de transfers naar en van de wandelingen worden lokale taxi's ingezet.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • per vliegtuig

 • startpunt-eindpunt

Vluchtinformatie
Kies bij deze reis voor een heen- en terugvlucht op Agadir.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden u aan uw vlucht tegelijkertijd met uw arrangement te boeken.


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Startpunt
Tafraoute


Eindpunt
Tafraoute


 • maart 2013
 • Mooie reis met mooie wandelingen en voor het voorjaar perfect weer. Hotel Amalia in Tafraoute is bijzonder. Erg gastvrij en gemoedelijk en heerlijk eten.
 • Tafraout: een heerlijk klimaat en een warme sfeer.
 • Vakantieganger, als je eens een andere vakantiebestemming wilt kijk dan eens naar reizen in Marokko. De Anti-Atlas is betoverend mooi, wordt bewoond door vriendelijke mensen. De ruimte is een weldaad, er is geen horizonvervuiling. Vantevoren weet je niet goed waar je aan begint. SNP heeft de reis zo georganiseerd dat het een zeer afwisselende reis wordt.
 • Van de kust af en je bent in een ander Marokko: niet toeristisch, met een eigen cultuur, op het platteland en in het alledaagse leven.
 • Oktober is niet aantrekkelijk door de enorme aanwezigheid van irritante vliegen!!!!

Prijsinformatie

Data en prijzen

1 januari 2014 - 31 mei 2014
€ 645 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 645 2 personen (tweepersoonskamer met gescheiden bedden)
€ 720 2 personen (2 x eenpersoonskamer)
€ 520 3 personen (driepersoonskamer)
€ 670 3 personen (twee- en eenpersoonskamer)
€ 455 4 personen (tweepersoonskamers met tweepersoonsbed)
€ 455 4 personen (tweepersoonskamer, gescheiden bedden)
1 oktober 2014 - 31 december 2014
€ 645 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 645 2 personen (tweepersoonskamer met gescheiden bedden)
€ 720 2 personen (2 x eenpersoonskamer)
€ 520 3 personen (driepersoonskamer)
€ 670 3 personen (twee- en eenpersoonskamer)
€ 455 4 personen (tweepersoonskamers met tweepersoonsbed)
€ 455 4 personen (tweepersoonskamer, gescheiden bedden)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis (minimaal 2 deelnemers)

Extra mogelijkheden bij Marokko – Tafraoute en de Anti-Atlas

U kunt deze wandelweek ook uitbreiden met een strandverblijf in Mirleft of met een verblijf in Taroudant.

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Atlantische kust - Mirleft * strandverblijf

Code 258546 LA avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 172,- per persoon
select

Anti Atlas - Taroudant * stopover Hotel Dar Zitoune

Code 258551 LA avontuur op maat, 2 dagen
vanaf € 62,- per persoon
select

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Odyssee Park Hotel (Agadir)

Op slechts 2 minuten lopen van het strand van Agadir, en op 10 minuten lopen van het stadscentrum, ligt het moderne en comfortabele Odyssee Park Hotel. Dit hotel heeft smaakvol ingerichte kamers, die voorzien zijn van alle comfort (incl. satelliet-tv, airco, kluisjes, minbar, klein balkon en een mooie badkamer). Het hotel heeft een grote schaduw- en bloemenrijke tuin, met een groot zwembad met een gezellig terras. Verder is er een tennisbaan, een volleybalveld, een bar in de tuin. Verder beschikt het hotel over een grote fitnessruimte, sauna, pianobar en een prima restaurant. De lobby is imposant groot en voorzien van loungehoekjes met modern rieten meubilair.
vanaf € 26,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.