SNP WWW 2014 04 02 1023
Code 282220 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

India - Markha vallei, 18 dagen

Ladakh’s klassieke trektocht, wandelvakantie met tenten

In de regenschaduw van de majestueuze toppen van de Himalaya ligt Ladakh, ook wel klein Tibet genoemd. Ook de cultuur doet sterk aan Tibet denken. Grootse kloosters omgeven door imposante bergen, gebedsvlaggen wapperend in de wind, fraaie mani-muren met mantra-reliëfs. U verkent de cultuurrijke omgeving van Leh en maakt er een 10-daagse trek, waarbij de hoogste pas 5030 m bedraagt.

 
Er is nog geen review voor deze reis
Uniek aan deze reis
 • 10-daagse kampeertrektocht
 • professionele begeleiding door trekkingstaf
 • bezoek de mooiste kloosters van de Indus-vallei
 • maak kennis met het boeddhisme van Ladakh
vanaf
per persoon
In het noorden van India is de Himalaya prominent aanwezig. In de regenschaduw van de majestueuze toppen ligt Ladakh, ook wel klein Tibet genoemd. Ook de cultuur doet sterk aan Tibet denken. Grootse kloosters omgeven door imposante bergen, gebedsvlaggen wapperend in de wind, fraaie mani-muren met mantra-reliëfs. U maakt er een 10-daagse trek, waarbij de hoogste pas 5030 m bedraagt. Alle dagen loopt u boven de 3500 m. Het zal duidelijk zijn dat een goede conditie en ervaring met lopen in de bergen een eerste vereiste is. Tijdens deze tocht loopt u tussen 4 en 7 uur.
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9-10

 • 11

 • 12-13

 • 14

 • 15

 • 16

 • 17

 • 18

 • kaart

Programma
Na middernacht (u landt in de late avond of nacht) is er een transfer van de internationale luchthaven van Delhi naar de binnenlandse luchthaven vanwaaruit u een vroege ochtendvlucht (ca. 05.00 uur) heeft naar Leh. Een schitterende vlucht over de Himalaya. In Leh transfer naar het hotel, waar u het de rest van de dag rustig aan doet om aan de hoogte te wennen. Misschien een korte rondwandeling door Leh.

Overnachting in
Leh, Hotel Snowland Deluxe Guesthouse


Programma
Vrije dag Leh ter acclimatisatie.

Overnachting in
Leh, Hotel Snowland Deluxe Guesthouse


Programma
Wandeling naar het boven Leh gelegen oude koninklijke paleis, het nog hoger op de berg gelegen klooster (gompa), met uitzicht over de stad en de kleine, maar interessante Shankar-gompa. Vergeet niet om naar elke gompa een zaklantaarn mee te nemen om de schilderingen te kunnen zien. 's Middags een bezoek aan het ecologische informatiecentrum van Ladakh. 's Avonds kunt u een dansvoorstelling met traditionele dansen en kostuums bijwonen.

Overnachting in
Leh, Hotel Snowland Deluxe Guesthouse


Programma
Excursie naar het oude zomerpaleis in Shey, vervolgens naar het grote klooster van Tikse, imposant tegen een berghelling opgebouwd. Op de terugweg over de Indus-rivier naar het dorp Stok, waar u het paleis van de koninklijke familie bezoekt. Het paleis is gedeeltelijk omgevormd tot een museum met een prachtige verzameling oude juwelen en wapens.

Overnachting in
Leh, Hotel Snowland Deluxe Guesthouse


Programma
Rustdag in Leh; u kunt deze dag ook gebruiken om nog andere kloosters in de vallei te bezoeken.

Overnachting in
Leh, Hotel Snowland Deluxe Guesthouse


Programma
Vanaf Spituk (3210 m) begint u de trektocht. Eerst steekt u via een nieuwe "paardenbrug" de Indus-rivier over en klimt dan geleidelijk door een vlakte vol met keien en zonder enige schaduw naar een zijvallei. Na een korte, pittige klim komt u op een plateau, gemarkeerd door gebedsvlaggen en 'ihatho's', gewijd aan lokale geesten. Hiervandaan werpt u een laatste blik op de Indus-vallei en de Ladakh-keten met zijn besneeuwde toppen. Even later komen de velden van het dorpje Zhingchen (3380 m) in zicht. U kampeert onder wilgenbomen bij de rivier.

Overnachting in
kamperen

Programma
Vanaf Zhingchen stijgt u naar de voet van de Ganda La (pas). U loopt door een woeste vallei en moet verschillende keren de rivier oversteken. U passeert het welvarende dorp Rumbak, waar het pad via een hoge pas terug naar de Indus-vallei en Stok voert. Geleidelijk stijgt u richting Ganda La. U overnacht in het Ganda-La basecamp (4575 m) op een nogal steenachtige ondergrond, maar in een goede uitgangspositie voor de beklimming van de pas.

Overnachting in
kamperen

Programma
Klim naar de pas. Onderweg komt u wellicht yaks tegen. De 4960 m hoge Ganda La is de eerste echt hoge pas die u tegenkomt. Boven is het welverdiend uitrusten achter de gebedsmuur en de wapperende gebedsvlaggen, met uitzicht op de zuidelijker gelegen Zanskar-bergketen. Een lange, maar gemakkelijke afdaling naar Shingo wordt gevolgd door een tocht door een kloof, waar vele fraaie geologische verschijnselen zichtbaar zijn. U slaat uw tenten op in Kaya (3450 m). Kaya is een van de vruchtbaarste dorpen in de gehele Markha-vallei. U bezoekt er het kloostertje van Skyu. Doordat het weinig bezocht wordt, zijn de mensen nog volop geïnteresseerd in buitenlanders en rondom uw kampeerplaats verzamelt zich al snel een schare toeschouwers.

Overnachting in
kamperen

Programma
U volgt de Markha-rivier stroomopwaarts. Verschillende keren oversteken, meestal per brug, maar soms ook over "springstenen" of, als het water te hoog staat, door de rivier zelf. Onderweg passeert u veel mani-muren (gebedsmuren) en chortens. Deze markeren steeds de toegang tot dorpjes en dienen om boze geesten en slechte invloeden op afstand te houden. Net voor het dorpje Markha klimt u omhoog naar een klooster dat grotendeels verwoest is. Alles in Markha (3900 m) getuigt van een rijk verleden: vroeger moet dit een welvarend dorp geweest zijn. Nu fungeert Markha vooral als centrum voor de hele Markha-vallei. De enige middelbare school en het gezondheidscentrum bevinden zich hier.

Overnachting in
kamperen

Programma
Hoog boven u, op een rots en bijna onzichtbaar vanaf het pad, ligt de door twee monniken bewoonde Umlung-gompa. Net voorbij de afslag naar het klooster vindt u de fraaiste mani-muur van de hele vallei. Niet alleen gebeden, maar ook prachtige afbeeldingen van Maitreya (de boeddha van de toekomst) zijn hier op kunstige wijze uit leisteen gehakt. Vanaf nu wordt de 6400m hoge sneeuwpiek van Kang Yaze zichtbaar. Deze zal u de hele verdere tocht vergezellen. Onderweg passeert u verschillende, door winderosie veroorzaakte, aardpiramiden. U kampeert weer langs de Markha-rivier, net achter het dorp Hankar (4100 m).

Overnachting in
kamperen

Programma
Vanaf Hankar begint de lange klim naar de hoogvlakte van Nimaling. U passeert Tajungse, de laatste permanent bewoonde plek in de Markha. Het uitzicht op Kang Yaze wordt steeds indrukwekkender. U loopt door velden van edelweiss en het gekrijs van de grote Himalaya-marmotten waarschuwt andere dieren voor uw komst. Na een geleidelijke klim komt u bij de meertjes van Tsigu. De weerspiegeling van Kang Yaze in het turkooiskleurige water van het meer is sprookjesachtig mooi, ook de zonsondergang is uniek vanaf dit prachtige uitzichtpunt. Dit is Ladakh op zijn mooist! Het is slechts een korte afstand van de meertjes naar de eigenlijke vlakte van Nimaling (4730 m) ofwel "zonneplaats". Hier overnacht u. U heeft er tevens een vrije dag.

Overnachting in
kamperen

Programma
Onze laatste echte wandeldag. Vandaag lopen we 6 uur (14km, 410m stijgen en 1470m dalen). Vanaf Nimaling beginnen we te klimmen naar het hoogste punt van onze tocht, de Kongmaru-La-pas (5130m). De klim is geleidelijk en niet te steil. Toch voelen we de hoogte: boven 5000 m gaat alles moeizaam. Ofschoon we nu volledig aan de hoogte zijn aangepast, doet het zuurstofgebrek zich voelen. We dalen af door een vallei met prachtige geologische formaties, waar we via stapstenen vele malen de Shang rivier oversteken. We kamperen in Chuskyumo op (3700m) en voor de laatste keer wordt een (extra) lekkere maaltijd geserveerd.

Overnachting in
kamperen

Programma
We komen langs het dorpje Chokdo, vanwaar we veelal langs hooggelegen paden verder lopen. Kinderen bieden u hier soms mineralen te koop aan. Na drie uur gemakkelijk lopen komen we aan in ShangSumdo waar onze bus op ons wacht. We rijden over een onverharde weg via Martselang, waarvan we weer een uitzicht hebben op de Indus-vallei, naar Hemis (3500 m) waar zich het grootste klooster van Ladakh bevindt. Na een bezoek aan dit klooster reizen we terug naar Leh. Na de 'ontberingen' tijdens de trektocht kunt u hier weer genieten van het comfort van een goed hotel en heerlijk uiteten. De verdere dag en de volgende dag zijn ter vrije besteding.

Overnachting in
Leh

Programma
Vrij verblijf in Leh. Deze dag is ook ingepland om vertragingen in de vluchten en de trektocht (door weersomstandigheden) te kunnen opvangen.

Overnachting in
Leh, Hotel Snowland Deluxe Guesthouse


Programma
Terugvlucht naar Delhi, altijd vroeg in de ochtend vanwege het feit dat dan de kans op bewolking het laagst is. In Delhi wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in
Delhi

Programma
Einde van het arrangement.

Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

Overnachtingen in middenklasse hotels op tweepersoonskamers met eigen sanitair in Leh en in tweepersoons tenten tijdens de trektocht.

Belangrijk bij driepersoonskamerboeking: In India zijn niet in alle hotels driepersoonskamers beschikbaar met drie echte bedden. Reguliere tweepersoonskamers worden vaak aangevuld met matrassen op de grond of met opklapbedden. Het hotel in Leh gebruikt matrassen op de grond. Indien u geen matrassen op de grond of opklapbedden wilt hebben dan kunt u beter de optie van 1 tweepersoonskamer en 1 eenpersoonskamer kiezen.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Gedurende de trekking worden er drie maaltijden per dag voor u bereid. Ook drinkwater wordt door de kok verzorgd. Neemt u in ieder geval één metalen veldfles mee die bestand is tegen net gekookt water. Tijdens de dagen dat u in een hotel slaapt is alleen het ontbijt inbegrepen.


Inbegrepen
 • Vluchten Delhi-Leh-Delhi
 • Overnachtingen in Leh op basis logies en ontbijt
 • Transfers volgens programma
 • Excursies en entrees volgens programma
 • Bagagevervoer door paarden (tot 12kg)
 • Alle maaltijden tijdens trektocht bereid door keukenstaf
 • Overnachting in tweepersoonstenten
 • Tent- en kookuitrusting
 • Lokale Engelssprekende gids
 • boekje 'Te gast in India'


Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden
 • Fooien voor lokale staf
 • Overige excursies en entrees
 • Visum voor India


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Als u in Leh landt, bent u op 3500 meter en zult u ter acclimatisatie de eerste dagen rustig aan moeten doen. De feitelijke trektocht duurt 10 dagen en speelt zich af tussen de 3600 en 5000 meter. Tel hierbij op de hoogte die we moeten overbruggen, de 5130 meter hoge Kongmaru Pas, en het zal duidelijk zijn dat dit een pittige tocht is waarvoor een goede conditie en ervaring met het lopen in de bergen een eerste vereiste is. De zwaarte wordt mede bepaald door de primitieve omstandigheden, de lengte van de trek en de mogelijk wisselende weersomstandigheden waarmee u gedurende de trek te maken heeft. Hoewel al uw bagage (tot een maximum van 12 kg) gedragen wordt, moet u de tocht niet onderschatten. De droogte en warmte kunnen een extra vermoeidheidsfactor opleveren. U loopt over goed begaanbare, eeuwenoude voetpaden, waarbij soms rivieren doorwaad moeten worden. Af en toe loopt u langs kleine akkers met wat huizen of kleine dorpen - verder loopt u in de ongerepte natuur. Tijdens de tocht hebben we voldoende tijd om rustig te fotograferen of gewoon even uit te rusten en te genieten. Gemiddeld wordt er per dag zo'n 4 tot 7 uur (max. 8 uur) gelopen. Met de pauzes en bezoeken aan kloosters, tempels en bergdorpen hierbij opgeteld zijn we per dag 5 tot 9 uur onderweg.


Hoogtegrafiek


Minimum aantal deelnemers
2


Geschikte reisperiode
Deze reis kunt u boeken tussen half mei en eind september. Ladakh kent in tegenstelling tot de rest van India nauwelijks regen. Het gebied ligt in de zogenaamde regenschaduw van de Himalaya. Dat betekent dat het klimaat er tamelijk droog is, alhoewel er in de zomermaanden wel af en toe een bui kan vallen. Wat betreft temperatuur is de zomer de enige tijd dat de temperatuur aangenaam is. Gedurende de lange winter vriest het zelfs overdag, en 's nachts kunnen de temperaturen dalen tot ver onder nul. Ook zijn de meeste bergpassen in de winter dichtgesneeuwd.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in India hebt u een paspoort nodig dat minimaal nog 6 of 9 maanden geldig is bij aanvraag van het visum (bv. minimaal 6 maanden bij aanvraag van een visum voor een verblijfsduur van 3 maanden resp. minimaal 9 maanden bij aanvraag van een visum voor een verblijfsduur van 6 maanden).

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van India (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum


Visum India
Voor een reis naar India hebt u een geldig visum nodig en een paspoort met minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's. Dit dient u voor uw vertrek vanuit Nederland te regelen. Sinds kort zijn er aanvullende - veel strengere - regels van kracht bij de visumaanvraag.
Vanaf heden moet het formulier online worden ingevuld en zijn twee pasfoto's nodig die aan speciale eisen moeten voldoen.
19 april 2013 Daarnaast zijn er nog meer aanvullende eisen van kracht, oa. mbt. uw financiële middelen bij aanvraag van het visum. Wij raden aan om de informatie op de VisumCentrale CIBT goed door te nemen voordat u een visum voor India aanvraagt. Hieronder vindt u de link naar de website van het CIBT.
Houdt u er rekening mee dat een aanvraag voor een double-entry visum minimaal 2 tot 3 weken in beslag neemt. Als u alleen naar India reist, volstaat een single-entry toeristenvisum voor 3 maanden. Alle aanvragen worden overigens in volgorde van vertrekdatum behandeld en NIET in volgorde van ontvangst door de ambassade.

India in combinatie met Nepal of Bhutan
Reist u via India naar Nepal of naar Bhutan en keert u daarna weer terug naar India, dan heeft u een double-entry toeristen visum voor 3 maanden nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als u vanaf Kathmandu of Paro terug naar Delhi vliegt en voor de tweede maal de Indiase douane passeert voor een hotelovernachting in Delhi of voor een overstap op de luchthaven.
Indien u via India over land naar Nepal reist, dient u het visum voor Nepal al vooraf in Nederland aan te vragen. Dit kunt u doen bij de VisumCentrale CIBT of bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam.

Boeddha-reis India & Nepal
Voor de reis 'India & Nepal - In het voetspoor van Boeddha' (reiscode 141054) blijft u op de terugreis op de luchthaven van Delhi wachten op uw aansluitende vlucht. Een single entry visum voor India is dan toereikend. Ook dient u voor deze reis wel vooraf alvast een visum voor Nepal te regelen. Dit kunt u doen bij de VisumCentrale CIBT of zelf bij het Nepalese Consulaat in Amsterdam. Indien u deze reis verlengt in India dan heeft u wel een double-entry visum voor India nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Nepal en India (zie onder nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor India, Nepal en Bhutan


Gezondheid
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in India zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. De SNP reisleider heeft een uitgebreide EHBO-verbandtrommel met enkele zelfhulpmedicijnen en voor noodgevallen een speciale tropenkit bij zich. In overleg met artsen die kennis hebben van aandoeningen in de tropen, bevat deze ook een aantal medicijnen die alleen op voorschrift verkrijgbaar zouden zijn.

Praktisch
 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Hoogteziekte
Reist u naar Ladakh (grootste hoogte bedraagt 5600 m) of Sikkim kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:
 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen/weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied India binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In India zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in India van meer dan 2 weken. Laat u informeren over het risico op oa. Mazelen en Japanse Encephalitis.

Malaria
Het hele jaar komt in India (en Nepal) beneden 2.000 m hoogte Malaria voor met uitzondering van Himachal Pradesh, Jammu & Kashmir en Sikkim (Himalaya).
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
India is over het algemeen een veilig land om alleen te reizen. Zoals overal elders in de wereld moet u ook in India rekening houden met diefstal. Let daarom extra goed op uw geld en waardevolle spullen. Verder kunnen taxi-chauffeurs en verkopers in India opdringerig zijn. Ook dient u waakzaam te zijn voor mensen die u benaderen met waarschuwingen dat hotels of loketten gesloten zijn. Vaak zijn dit mensen die via een smoes geld aan u willen verdienen. Indien noodzakelijk zal de lokale agent of uw lokale gids u informeren over extra voorzorgsmaatregelen.


 • materialen en uitrusting

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
De gehele kampeeruitrusting wordt verzorgd door de lokale organisatie, inclusief schuimmatrasjes. Deze liggen niet zo zacht als een opblaasbaar matje maar kunnen niet lek raken, wat wel het geval is bij opblaasbare matjes. Wilt u toch wat comfortabeler slapen dan raden wij u aan zelf een thermarest-matje mee te nemen die u op de schuimmatrasjes kunt leggen.
 • EHBO diacure
 • EHBO immodium
 • EHBO jodium
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Regenhoes voor rugzak
 • Rugzak, plunjebaal of duffelbag voor de bagage op de paarden
 • Lakenzak
 • Slaapzak (minimaal met comfortbereik tot -5 graden Celsius)
 • Fleece jack
 • Handschoenen
 • Regenkleding
 • Muts
 • Sjaal
 • Warme kleding
 • Wind- en waterdicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Snacks (bijv. mueslirepen
 • Veldflessen
 • Handdoeken
 • Lippencreme met UV-filter
 • Gamaschen


Bagage mee op reis
Met ingang van september 2013 hebben alle airlines in India de bagageregels voor binnenlandse vluchten aangescherpt. De bagagelimiet is verlaagd naar 15 kg per persoon voor ingecheckte bagage en naar 7 kg per persoon voor handbagage. Indien u meer bagage heeft moet u ter plekke bijbetalen.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Alle overland transfers ter plaatse vinden plaats in een privé-auto met chauffeur. De retourvlucht New Delhi - Leh is bij de reis inbegrepen.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Met ingang van september 2013 hebben alle airlines in India de bagageregels voor binnenlandse vluchten aangescherpt. De bagagelimiet is verlaagd naar 15 kg per persoon voor ingecheckte bagage en naar 7 kg per persoon voor handbagage. Indien u meer bagage heeft moet u ter plekke bijbetalen.


 • per vliegtuig

 • startpunt-eindpunt

Vluchtinformatie
Kies bij deze reis voor een retourvlucht New Delhi. Houd u er bij de planning van zowel uw heen- als terugreis rekening mee, dat sommige vluchten - door een later tijdstip van vertrek - pas de volgende dag op de plaats van bestemming aankomen.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden u aan uw vlucht tegelijkertijd met uw arrangement te boeken.


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Startpunt
Delhi


Eindpunt
Delhi


Prijsinformatie

Data en prijzen

15 mei 2014 - 30 september 2014
€ 1765 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1675 3 personen, driepersoonskamer
€ 1735 3 personen (twee- en éénpersoonskamer)
€ 1675 4 personen (tweepersoonskamers)
€ 1580 5 personen (twee- en driepersoonskamer)
€ 1580 6 personen (tweepersoonskamers)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Extra mogelijkheden bij India - Markha vallei

U kunt deze reis eenvoudig uitbreiden met alle bouwstenen die starten in Delhi. De bouwstenen ’Gouden driehoek’, ’Varanasi, heilige stad aan de Ganges’, vormen door hun sterk afwijkende karakter goede aanvullingen op dit reisprogramma.

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Nepal - Rondreis

Code 283600 LA individuele reis, 15 dagen
vanaf € 1.700,- per persoon
select

India - Ladakh Rondreis

Code 282223 LA individuele reis, 12 dagen
vanaf € 1.775,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.