SNP WWW 2014 04 02 1023
Code 354017 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 
 • GPS tracks aanwezig

Frankrijk - Queyras, 8 dagen

Ongerepte bergwereld vol marmotten of ezels, gezinsvakantie langs hotel, herbergen en berghut

Bergwandelen in het meest ongerepte berggebied van de Franse Alpen, met op de achtergrond fluitende alpenmarmotten. De fraaie en stille topregionen van dit rijke natuurpark zijn zo binnen bereik met wellicht gemzen in het vizier. Naar keuze maak je de reis als ezeltocht, of je beklimt alle bergen alleen op eigen benen. Je bagage wordt vervoerd langs vriendelijke berghotelletjes in fraaie bergdorpjes met bijzondere zonnewijzers. Een spannende tocht met overnachting in een hooggelegen berghut maakt het avontuur compleet.

 
Met een ezel lopen in dit hooggebergte is echt een aanrader en al goed te doen met een kindje van 6 jaar. De afstande...
Bekijk alle reviews (6)
Uniek aan deze reis
 • ongerepte bergnatuur
 • zonnig klimaat
 • naar keuze met ezel
 • hoogstgelegen dorp Europa
 • bergpensions en berghut
vanaf
per persoon
In het uiterste oosten van de Franse Alpen ligt de Queyras, een nog authentieke bergstreek die veel te bieden heeft, behalve bewoners: slechts 2500 mensen bevolken de streek naast 2500 gemsen en 2500 plantensoorten! Je maakt hierv een trektocht met een onovertroffen bergpanorama, naar keuze als ezeltrektocht of gewoon op eigen kracht. De scherpe bergkammen steken altijd af tegen de blauwe lucht want na de mediterranée is de Queyras de landstreek met de meeste uren zon. Vandaar ook dat in de oude dorpjes steevast een fraaie zonnewijzer aanwezig is.

De dalen liggen hier al tussen 1600 en 2000 meter en St. Veran is het hoogstgelegen dorp van Frankrijk. Zo zijn de hogere bergregionen ook voor kinderbenen toegankelijk! In de kleine bergdorpen passen de van hout en natuursteen gemaakte huizen perfect in het landschap. Dit gebied is niet voor niets een beschermd natuurpark; het wordt bevolkt door de steenarend, gems, alpenmarmot en zelfs enkele wolven. En je kunt ook op zoek naar de zeldzame edelweiss. Indien je de reis als ezeltrektocht maakt kunnen de kinderen af en toe uitrusten op de rug van deze metgezel. De bagage wordt vervoerd (behalve naar de berghut), dus de ezel is er helemaal voor de kinderen en eventuele dagbagage.

Je verblijft in karakterisktieke kleine berghotels en herbergen en één nacht in een hoog gelegen berghut; vrijwel zeker voor de kinderen een echte ‘topervaring’.
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • kaart

 1. Oude waterpomp
Oude waterpomp
Programma
Aankomst in het bergdorp Molines en Queyras, waar jullie kamer bij het het eerste hotel vanaf het eind van de middag gereed is. Neem zeker de tijd om wat rond te struinen in dit fraaie bergdorpje.

Overnachting in
Molines en Queyras, Hotel la Maison de Gaudissard


 1. Ezelinstructie
Ezelinstructie
Programma
In de ochtend breng je de auto naar Saint Veran, waar deze gratis de rest van de week kan staan bij de accommodatie en ezelstal aldaar. Als je een ezel hebt gehuurd, krijg je na aankomst instructie hoe je met het dier moet omgaan en hoe het te verzorgen. We raden aan na deze instructie de korte wandelvariant te volgen. Lopers zonder ezel kunnen zich aan de zwaardere bergvariant wagen.
Korte variant: 8 km. (ca. 3 uur) lopen, 235 m. hoogteverschil. Je loopt door de vallei van de l’Aigue Blanche via een aantal gehuchten naar Molines-en-Queyras. Onderweg kom je de bijenkorven van La Chalp tegen.
Lange variant: 13,5 km (5,5 uur), 785 m. hoogteverschil. Meteen een bergtocht van formaat voor de echte bergwandelaars. Je klimt omhoog naar de kapel van Saint Simon, het bergmeertje ‘Lac des Clots’ en de alpenweiden bij de ‘Col de Pres de Fromage’. Bij de afdaling heb je uitzicht op het dorp Molines en de prachtige kerk St Romain.

Overnachting in
Molines en Queyras, Hotel la Maison de Gaudissard


 1. Ezels voelen zich hier thuis
Ezels voelen zich hier thuis
Programma
Wandeling: 9,5 km (3,5 uur); 525 m. hoogteverschil.
Het pad dat jullie lopen volgt een voormalige waterloop. In het dorpje Pierre-Grosse staan fraaie huizen in de typische ‘fustes’-stijl van de streek; ze zijn gemaakt van massief larixhout. Je stijgt verder naar de alpenweiden en de almhut van La Gardiole alvorens bij jullie fraaie berghotel bovenin het gehucht le Coin aan te komen.

Overnachting in
Le Coin, Hotel la Lobio


 1. Alpenmarmot
Alpenmarmot
Programma
Wandeling: 7 km (2,5 uur), 640m omhoog en 640 m omlaag. Vandaag loopt u door alpenweiden op en neer naar de Pas du Chaï (2660 m). Onderweg passeert u vele marmottenburchten en er is een grote kans dat u ze ook te zien krijgt. Bovenop de pas kunt u genieten van een indrukwekkend panorama. Het fluiten van de marmotten, het gekras van de Alpenkraaien en het geruis van de wind is het enige dat u hier hoort.

Overnachting in
Le Coin, Hotel la Lobio


 1. Saint Veran
Saint Veran
Programma
Wandeling: 9,5 km. (3,5 uur); 300 m. hoogteverschil.
Een afwisselende dag. Door het dal naar het pittoreske dorpje Fontgillarde, het laatste dorp voor de Col Agnelle en Italië…. Door lariksbossen en langs de stortbeek l’Aigue Agnelle vervolg je de tocht. Langs het ‘Bois des Amoureux’ volgt u een mooi pad met fraai uitzicht dat leidt naar het hoogstgelegen bewoonde dorp van Europa: St-Véran.

Overnachting in
Saint Veran, Chalet auberge l’Estoilies


 1. Prachtig bergmeertje
Prachtig bergmeertje
Programma
Wandeling: 10 km. (4 uur); 650m. hoogteverschil, stijgend.
Vandaag ga je echt hoog de bergen in en overnacht je in een fraai aan een meertje gelegen berghut. Je verlaat St-Véran en volgt de Aigue Blanche stroomopwaarts. Bij de kapel van Clausis kom je boven de boomgrens. Verder over alpiene weides. Bij de hut heb je een spectaculair zicht op het meertje en de omringende toppen van meer dan 3000 m: le Rocca Bianca, Tete des Toilies, Tete de Longet. Het is ongelooflijk hoeveel sterren je hier kunt zien!

Overnachting in
Refuge de la Blanche, Refuge de la Blanche


 1. Afscheid van je ezel....
Afscheid van je ezel....
Programma
Wandeling: 12 km. (4 uur); 400 m. hoogteverschil, vooral dalend.
Voor je aan de afdaling naar Saint Veran begint klim je eerst nog even naar het letterlijke hoogtepunt van jullie vakantie op 2738 m. Dan daal je af in een vallei, waar je langs de restanten van een marmergroeve komt. Langs het ‘grand canal’ kom je onderlangs een oude kopermijn; niet alleen het landschap is rijk, ook de gesteenten zelf bevatten hier een zekere rijkdom. Langs de berghelling loop je geleidelijk dalend terug naar Saint Veran. De ezelwandelaars zullen daar de harde taak hebben om afscheid te nemen van hun trouwe langorige vriend van de afgelopen dagen.

Overnachting in
Saint Veran, Chalet auberge l’Estoilies


 1. Wij blijven nog even!
Wij blijven nog even!
Programma
Als je denkt nog lang niet uitgewandeld te zijn in dit prachtige natuurpark, dan kun je extra nachten bijboeken in het hotel in Molines en Queyras. Anders eindigt jullie bergwandelreis in de Queyras na het ontbijt.

Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties
Je overnacht in twee hotels (2*) en een pension op familiekamers, altijd met eigen badkamer. In deze accommodaties verblijf je steeds twee nachten. Één nacht slaap je in een hooggelegen berghut in primitievere omstandigheden en is er alleen gedeeld sanitair. De accommodaties zijn allemaal sfeervol en prachtig gelegen.
 • In Molines en Queyras verblijf je op 1750 m. hoogte in een tot hotel verbouwde oude Queyras-boerderij. Fraai terras op het zuiden.
 • Het berghotel La Lobio is ook een oude boerenfarm, daterend uit 1699. Een werkelijk prachtig gebouw op een prima locatie op 2000 m. hoogre.
 • Vervolgens slaap je in een sympathieke herberg in het hoogstgelegen dorp van Frankrijk en misschien wel Europa: St. Verran, op 2040 m. hoogte.
 • Vanuit St. Veran maak je de tocht naar de berghut Refuge de la Blanche. De hut is simpel ingericht, maar serveert wel complete maaltijden. Er zijn eenvoudige, maar schone gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en je overnacht op een kleine slaapzaal. Op de bedden zijn dekbedden en kussens beschikbaar. Je moet voor deze berghutovernachting handdoek en een lakenzak (of dekbedovertrek+onderlaken) en kussensloop meenemen. De laatste nacht van de tocht slaap je weer in St. Veran.

Voor meer details en foto’s van de accommodaties klik je op de link bij het dag tot dagprogramma


Nota Bene:De hierboven en bij het dagprogramma genoemde accommodaties zijn de standaard verblijfplaatsen indien u de reis met een ezel boekt (niet bij elke accommodatie is plaats voor een ezel!). Boekt u de reis zónder ezel, dan kan het zijn dat u in andere, maar vergelijkbare, accommodaties verblijft. Alleen het hotel la Lobio en de berghut zijn altijd voor beide varianten.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Je verblijft op basis van halfpension (ontbijt en avondeten) en lunchpakket (lunchpakketten op wandeldagen 2 t/m 7). Je start op dag 1 met de avondmaaltijd bij de accommodatie.
Je eet bij de accommodaties zelf. In de dorpjes onderweg is nauwelijks gelegenheid om lunch in te kopen, vandaar dat we bij deze reis een goed verzorgd lunchpakket inclusief doen.  De maaltijden worden met zorg bereid en in de overheerlijke streekgerechten wordt veel gewerkt met locaal geteelde biologische produkten. Ook de lunchpakketten zijn zeer uitgebreid met vaak ook bv. een pastasalade of iets dergelijks erbij.
Alleen in Molines en Queyras en St. Véran zijn winkeltjes, voor een enkele aanvulling onderweg.


Info kindvriendelijkheid
Je kunt voor deze tocht een ezel huren. Kinderen kunnen dan af en toe op de ezel zitten. Alleen op wat steilere stukken en smallere paadjes kan dit niet. Bij de ezelinstructie krijgt u hier nadere informatie over. Per ezel moeten er om veiligheidsredenen minimaal twee volwassenen zijn (of 1 ouder en een kind van 14 jaar of ouder). Je verblijft in de hotels en de herbergen op familiekamers, in de berghut op slaapzaaltjes. Met name hotel La Lobio is een fijne plek voor kinderen met veel speelruimte.


Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in hotels (2*) en herberg
 • maaltijden op basis van halfpension (dag 1 t/m 7)
 • uitgebreid lunchpakket (dag 2 t/m 7)
 • bagagevervoer (behalve naar en van de berghut)
 • Travelkids-reispakket


Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • ezelhuur en uitrusting


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


GPS waypoints en tracks
Voor deze reis zijn er GPS waypoints en tracks beschikbaar. Deze zijn te vinden in uw persoonlijke Mijn SNP omgeving en eenvoudig in uw GPS ontvanger te laden.


Over de activiteiten

Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 6-7 jaar. Gezien het ruige terrein kunnen kinderen niet overal op de rug van de ezel meereizen, ze moeten dus ook zelf goed kunnen lopen. Goede hoogsluitende bergschoenen zijn voor iedereen noodzakelijk. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden en zijn niet lang maar de tocht speelt zich af in het hooggebergte en dan is enige ervaring met (berg-)wandelen toch aan te raden.

De wandelingen zijn uitstekend gemarkeerd. Het programma bestaat uit relatief korte 3 tot 5 uur) wandeldagen met hoogteverschillen tot ca. 750 meter per dag. De bagage wordt vervoerd; huur je een ezel dan kan die de dagbagage dragen in de beide zadeltassen. Alleen op dag 6 en 7 dient u wat extra bagage in de rugzak mee te nemen omdat bij de berghut geen bagagevervoer kan komen (zie 'extra-bagage mee op reis').Geschikt voor kinderen
vanaf 6 jaar en ouder


Geschikte reisperiode
Je kunt deze reis boeken van half juni tot half september. Starten kan op oneven data in juni en juli en op even data in augustus. In september is start op elke dag van de week mogelijk.
Vanwege de hoge ligging van de routes is het, ondanks de zuidelijke ligging, zeker niet te warm om in de zomer te lopen. Wel profiteer je van een zonnig klimaat.


Klimaattabel


Extra dagen
Je kunt bij dit arrangement alleen extra dagen boeken bij het hotel in Molines en Queyras. de accommodatie van dag 1.


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten
Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs

Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.
Als u lid bent van de ANWB, kunt u bij ANWB-kantoren gratis een routekaart en een ANWB-reiswijzer ophalen.


Gezondheid
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Bij groepsreizen heeft de SNP reisleider een uitgebreide EHBO-verbandtrommel en enkele zelfhulpmedicijnen bij zich.


Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


Veiligheid

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft.
Over het algemeen geldt: gebruikt uw gezonde verstand. Wees bewust van de situatie en van eventueel potentieel gevaar. Vermijd afgelegen gebieden en stille straten en stranden. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichauffeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben.
De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en u ziet borden waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ kijkt u dan uit en volg de aanwijzingen van de jagers. • materialen en uitrusting

Materiaal & uitrusting
Je moet bij deze reis om de volgende uitrusting denken:

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
 • warme én luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzak, met genoeg inhoud voor spullen 1 hutovernachting (ca. 35 liter)
 • evt. sloffen of hutslippers
 • lakenzak (of dekbedovertrek+ondelrlaken) en kussensloop
 • zaklamp
 • handdoek voor hutovernachting
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter)
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken van blaren, bijvoorbeeld Second Skin


Bagage mee op reis
Jullie bagage wordt vervoerd tussen de onderkomens in de dalen. Op de dagen naar en van de berghut moet je voor één overnachting zelf wat extra's in je dagrugzak meenemen (toilettasje, handdoekje en verschoning). Alle overige bagage kan dan in het onderkomen in St.Véran blijven staan. Ook als je een ezel bijhuurt wordt de bagage separaat vervoerd. De ezel is er zo alleen als gezelschapsdier, voor vermoeide kinderen en voor dagbagage. Elke ezel heeft namelijk standaard aan beide kanten een ruime zadeltas. Natuurlijk kan zo ook het beetje extra bagage op de dagen dat je de huttentocht doet moeiteloos met de ezel mee. Neem hier bijvoorbeeld een of tweekleine, goed plooibare, weekendtas(jes) voor mee.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • per auto

 • per vliegtuig

 • per trein

Over de route en parkeergelegenheden
De route Utrecht - Molines en Queyras is ca. 1200 km. Op dag 2 rijd je naar St.Veran waar je de auto achterlaat bij de accommodatie waar je de laatste nacht slaapt. Vervolgens wandel je terug naar Molines.


Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht Lyon.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden u aan uw vlucht tegelijkertijd met of pas na bevestiging van uw arrangement te boeken.Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie
Na aankomst op de luchthaven van Lyon reist u in ca. 30 min. per tram naar station Lyon Part Dieu. Vanaf daar zijn er overdag diverse treinverbindingen naar Mont-Dauphin - Guillestre (ca. 4 uur). Vandaar kunt u per bus verder naar Molines en Queyras (1 uur).
Klik hier
voor de treintijden.
Klik hier
voor de bustijden.


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Treinreis

 

Bestemming Tijd   Overstap
Amsterdam CS – Montdauphin-Guillestre  17:16 - 07:541
Montdauphin-Guillestre – Amsterdam CS   15:25 - 09:532


Prijs p.p. (v.a. ieder station in NL):  
€ 341 (6-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 182 (6-pers. couchette, 2e klas, retour, kinderen t/m 14 jaar)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Van Montdauphin-Guillestre reist u per bus verder naar Molines en Queyras (1 uur). In de ochtend zijn er 3-4 bussen en in de (na) middag nog eens twee.
Klik hier voor de bustijden; meestal sluit de bus aan op de trein.
Let op: de bus dient vooraf gereserveerd te worden. Dat doen wij voor u, indien u aangeeft per trein te reizen. • september 2013
 • Met een ezel lopen in dit hooggebergte is echt een aanrader en al goed te doen met een kindje van 6 jaar. De afstanden zijn niet heel lang; er is daarom genoeg speeltijd.
 • Veel beekjes en stroompjes, altijd iets te spelen voor de kinderen. Ook veel bergmarmotten gezien, ook erg leuk voor de kinderen. Vder veel stijgen en dalen, voor de liefhebber!
 • Een fantastische wandeling!
 • Een pittige maar fantastische gevarieerde wandelervaring die goed is opgezet. De werkelijke plaatjes zijn veel mooier dan op de foto's. We hebben onverwacht veel dieren gezien (zeer veel alpen marmotten, hermelijnen, salamanders, kikkers, vlinders, ...). De meegegevens lunchpakketten zijn geweldig. Best nog veel klimmen en afdalen voor een Nederlander, zeker de moeite waard. Onze zoon van 7 jaar heeft genoten (zonder ezel).
 • De wandelreis in het Queyras-gebergte was echt een hoogtepunt voor ons! Het wandelen met onze 7-jarige dochter is ons en ook haar heel goed bevallen, zeer zeker voor herhaling vatbaar. Prachtige afwisselende wandelingen in een mooi natuurgebied met verblijf op mooi gelegen accommodaties....wat wil je nog meer?! Fam. Mol-Maasdam
 • Wandelen met kinderen hangt af van wat ze zowat gewoon zijn. De reis was voor kinderen vanaf 7-8 jaar. Onze kinderen waren er 12 en 14 jaar niet altijd een eenvoudige leeftijd om ze mee op wandelvakantie te krijgen, maar ik moet zeggen dat dit heel goed meegevallen is. Tegenwoordig was het ook wel leuk voor hen om overal WIFI verbinding te hebben zodat ze eenmaal in het hotelletje aangekomen even konden chatten met de vrienden terwijl wij van de rust en stilte konden genieten...

Prijsinformatie

Data en prijzen

15 juni 2014 - 30 juni 2014
€ 720 familiekamer, 1-2 personen
€ 695 familiekamer, 3-5 personen
1 juli 2014 - 31 augustus 2014
€ 775 familiekamer, 1-2 personen
€ 760 familiekamer, 3-5 personen
1 september 2014 - 15 september 2014
€ 720 familiekamer, 1-2 personen
€ 695 familiekamer, 3-5 personen

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per per persoon, inclusief alle maaltijden, exclusief heen-en terugreis
 • indien u met een ezel wilt wandelen en slechts één ouder meereist, moet minimaal een van de kinderen 14 jaar of ouder zijn (i.v.m. veiligheid en leiden ezel)
 • kinderen krijgen korting op de reissom; zie onder kinderkortingen.
 • Let op: indien je de reis maakt zonder ezel, overnacht je soms in afwijkende accommodaties; zie tabblad accommodatie voor meer informatie.
 • Zijn er speciale wensen of is er een bijzondere samenstelling van het reisgezelschap, neem dan contact op met sales@snp.nl of bel +31(024)3277000.
 • In de genoemde periode(n) is reisaanvang mogelijk op de volgende dagen: op de oneven dagen van juni en juli en de even dagen van augustus; daarbuiten is start op elke weekdag mogelijk.

Kinderkortingen


Extra mogelijkheden bij Frankrijk - Queyras

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Frankrijk - Provence * Alpes Maritimes - canyoning

Code 404011 P BED&2DO, 4 dagen
vanaf € 225,- per persoon
select

Frankrijk - Provence * Parc National Mercantour - Multi-Actief

Code 404012 P BED&2DO, 4 dagen
vanaf € 385,- per persoon
select

Frankrijk - Ecrins multi-activity

Code 354065 LA individuele reis, 8 dagen
vanaf € 395,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.