SNP WWW 2014 04 02 1023
Code 354050 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 
 • Hond mee op aanvraag

Frankrijk - Haute Languedoc, 8 dagen

Met ezel door het park Naturel Haut Languedoc, ezeltocht langs gîtes d’etape

Onze meest pure ezel-trektocht: elke dag met je ezel naar een nieuw onderkomen. Boeiende ezeltocht in de traditie van de 19e eeuwse schrijver Stevenson; liep hij noordwaarts, wij gaan naar het zuiden. Dwars door de zuidelijke Cevennes en het park Haut Languedoc: een kleurrijk en ongerept stukje Frankrijk waar verschillende gesteenten telkens voor de meest mooie landschappen zorgen. Vanwege het bergachtige terrein vooral geschikt voor 'donkeykids' die niet opzien tegen een stevige voettocht. Maar je kunt ook af en toe uitrusten op de ezel. Gezellig overnachten in prachtig gerestaureerde gîtes en boerderijen.

 
Er is nog geen review voor deze reis
Uniek aan deze reis
 • ezeltrekking langs boerendorpjes
 • mediterrane bergstreek
 • puur natuur
 • sfeervolle gites
 • eerlijke culinaire genoegens
vanaf
per persoon

Ten zuiden van de Cevennen vinden we de streek Haut Languedoc, een ongerept stukje mediterraan Frankrijk. Granietmassieven, schistlagen en kalkrotsen werden er door ijs, water en wind in een miljoenen jaren durend spel van verwering vervormd tot bergen van wel 1700 meter. Het leidde tot een grote vormenrijkdom en fascinerende natuurverschijnselen. De 19-eeuwse Engelse schrijver Stevenson trok in deze regio met een ezel rond en verwonderde zich over het doorzettingsvermogen van de stugge boerenbewoners.

Deze ezeltocht speelt zich af in het uiterste zuiden van de Cevennen. Om de felle mediterrane warmte te vermijden, trek je hoog de heuvels in door het Parc Naturel de Languedoc. De route voert door de kleurrijke, maar verlaten bergen van de Caroux waar slechts wat veeteelt wordt bedreven. Je bent er te gast in de gîtes of boerderijen van kleine boerendorpjes, vaak slechts bewoond door enkele families. Een unieke tocht, maar wel stevig, en daarom geschikt voor Travelkids met een beetje pit!

boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Aangenaam kennis te maken
Aangenaam kennis te maken
Programma
Aankomst bij het startpunt in Mas de Riols, waar julliie al kunnen kennismaken met de viervoetige reisgenoot voor de komende dagen.

Overnachting in
Mas de Riols, Gite Mas de Riols


 1. Landschap
Landschap
Programma
Na een uitgebreide instructie over de omgang en verzorging van de ezel mag je dan op pad met je tijdelijke last- en gezelschapsdier. Je zet koers over de rechteroever van het Orbdal en trekt de uitlopers van de kleine bergketen de `Monts d`Orb' in. Je volgt vanaf de rivier de Orb, een zogenaamd `groene route ' door het departement de L`Herault. Via een klein voetpad kom je in Camplong. Wandeling: 14 km, 200 m stijgen, 100 m dalen, 4,5 uur.

Overnachting in
Camplong, Gite Vallon de L'Espace


 1. Ezeltje poetsen
Ezeltje poetsen
Programma
Het is een leuke dagwandeling langs mooie wilde paden door het kleine dal van Espaze en het 'arboretum' van Camplong. Over makkelijke brede paden bereik je Servies, waar een aangename verblijfsplaats op jullie wacht met speelruimte, dieren en een goede locale maaltijd. Wandeling: 14 km, geringe hoogteverschillen, 5 uur.

Overnachting in
Serviès, Gite de Serviès


 1. Geniet van het uitzicht
Geniet van het uitzicht
Programma
Een pittige, maar mooie etappe. Je volgt de route van Serviès naar de Col de Layrac, weer een stuk groene route. from the Layrac Via de Col de Marcou passeer je de waterscheiding tussen de Atlantische oceaan en de Middellandse Zee. Mooie uitzichten over het noordwesten van de Espinouse. Genietend van het uitzicht daal je af naar de grot van Fades en jullie overnachtingsplaats Le Fau. Deze runderfokkerij doet ook dienst als boerderij-herberg.  Wandeling: 16 km, 400 m stijgen, 250 m dalen, 5-6 uur.

Overnachting in
Le Fau, Gite Le Fau


 1. Met de ezel door de vallei
Met de ezel door de vallei
Programma
Een relatief korte etappe voert je door dichte hagen en langs verschillende vruchtenbomen en -struiken tot je aankomt bij een hooggelegen weiland vanwaar je de hele vallei en de omringende bergen overziet. Alle tijd voor een heerlijke picknick bij het riviertje le Dourdou! Wandeling: 12 km, 150 m stijgen en 100 m dalen, 3,5 uur.

Overnachting in
Fagairolles, Relais departemental de Fagairoles


 1. Over en langs bergkammen.
Over en langs bergkammen.
Programma
Deze etappe voert je naar de op 1124 meter gelegen top van de Espinouse, het hoogste punt van het departement Hérault. Daarna kun je kiezen uit twee prachtige routes. Of je loopt over de kammen van de Arêt verder of je daalt af om langs het bergstroompje van de Vialais de weg te vervolgen. Er kan hier ook gezwommen worden bij warm weer. Wandeling: 17 km, 450-550 m stijgen en dalen, 6 uur.

Overnachting in
Douch, Gite Douch


 1. Eerst de ezel poetsen
Eerst de ezel poetsen
Programma
Deze korte tocht begint meteen met een prachtige afdaling van 450 m. Bij aankomst in Mons, de overnachtingsplaats, is een douche onder de waterval bij de Pont du Vialais een goed alternatief, want in de gîte zijn geen douches aanwezig. Wandeling: max. 8,5 km, 250 m stijgen, 625 m dalen, 4 uur.

Overnachting in
Héric, Gite Heric


 1. Dat was het dan!
Dat was het dan!
Programma
Op de laatste dag kun je kiezen uit een lange en korte wandeling. De afdaling door de kloof is een mooie, zij het wat drukker bezochte wandeling en voert je naar La Trivalle, waar de reis eindigt. De langere wandeling voert je ook nog naar de Col de Bardou. De transfer terug naar het beginpunt van de reis is inbegrepen. Wandeling: max. 6 km, 250 m stijgen en 550 m dalen, 3 uur.

NB Programma
Let op: de laatste dag maak je nog een wandeling! Je kunt een extra dag accommodatie bijboeken in Mas de Riols op dag 8. Een extra dag hier kan natuurlijk ook vooraf aan het arrangement geboekt worden.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties
Je overnacht in een gîte d'étape, chambre d'hôte of boerderij op twee- tot meerpersoonskamers; het zijn vaak sfeervolle en mooi gelegen verblijven waar de maaltijden worden bereid door de eigenaren. Elke dag wandel je weer met je ezel naar een nieuw onderkomen. Kinderen kunnen er naar hartelust spelen.
Als gezin heb je je eigen slaapverblijf. Je hebt soms eigen sanitair, maar deelt ook enkele keren het sanitair met andere gasten. Overal is echter voldoende sanitair en het is schoon. In alle accommodaties zijn dekens aanwezig. Lakens of lakenzak (evt. slaapzak) dien je zelf mee te nemen. Voor meer informatie over de accommodaties klik je op de link bij het dag-tot-dagprogramma.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Je verblijft op basis van volpension. Alleen het diner op de 1e avond is niet inbegrepen. Je krijgt een lunchpakket mee voor onderweg.


Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in gîtes, chambres dhotes en hotel
 • Alle maaltijden behalve diner op dag 1
 • Ezelhuur en uitrusting
 • Travelkids-reispakket


Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Diner bij aankomst op de 1e dag


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De wandelingen gaan over goed begaanbare paden. Het programma bestaat uit afwisselend lange en korte wandeldagen. De ezel draagt de bagage en wanneer een kind moe is van het wandelen kan het af en toe uitrusten op de rug van de ezel.


Geschikt voor kinderen
vanaf 8 jaar en ouder, of kinderen vanaf ca. 6 jaar met goede wandelconditie en doorzettingsvermogen.


Geschikte reisperiode
Je kunt dit arrangement boeken van begin april tot eind september. Je kunt op elke dag aan de reis beginnen.


Extra dagen
Een rustdag is niet mogelijk bij dit arrangement. Wel is het mogelijk om een extra dag bij te boeken op het einde van de reis in Mas de Riols. Vooraf aan de reis is dat soms ook mogelijk.


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten
Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs

Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.
Als u lid bent van de ANWB, kunt u bij ANWB-kantoren gratis een routekaart en een ANWB-reiswijzer ophalen.


Gezondheid
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Bij groepsreizen heeft de SNP reisleider een uitgebreide EHBO-verbandtrommel en enkele zelfhulpmedicijnen bij zich.


Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


Veiligheid

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft.
Over het algemeen geldt: gebruikt uw gezonde verstand. Wees bewust van de situatie en van eventueel potentieel gevaar. Vermijd afgelegen gebieden en stille straten en stranden. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichauffeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben.
De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en u ziet borden waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ kijkt u dan uit en volg de aanwijzingen van de jagers. • materialen en uitrusting

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
Denk aan het volgende om mee te nemen:
 • meerdere plastic dozen voor de picknick
 • een thermosfles
 • zaklantaarn


Bagage mee op reis
Het handigste is om de bagage in flexibele, niet te grote, tassen te verpakken. Dit om de ezel goed te kunnen opladen. De ezel zorgt immers voor jullie bagagevervoer. Het is mogelijk separaat bagagevervoer bij te boeken, zodat je niet elke dag alle spullen op de ezel hoeft te pakken.


Meer over deze reis
Ezel(s) en bagagevervoer
Er gaat één ezel mee bij één volwassene en één of twee kinderen (of bij twee volwassenen en één kind). Er gaan twee ezels mee bij twee volwassenen en twee of drie kinderen. Er gaan maximaal drie ezels mee bij twee volwassenen en vier kinderen. Per ezel raden we i.v.m. de veiligheid aan om één volwassene beschikbaar te hebben.
De bagage moet over meerdere tassen verspreid worden, zodat het gewicht over de ezel verdeeld kan worden. Eén ezel draagt ± 30 kg. Voor een gezin van vier kan er dus 60 kg op de twee ezels die je dan krijgt. Wanneer je meer bagage meeneemt, moet je deze zelf dragen of extra bagagevervoer bijboeken. Per ezel krijg je 2 plunjezakken tot beschikking, van 90 liter elk. Daarin kunnen dus kleinere bagagetasjes opgeborgen worden.

Bagagevervoer
Het is mogelijk om separaat bagagevervoer bij te boeken, zodat de ezel helemaal voor de kinderen en dagbagage beschikbaar is en u niet uw bagage op en van de ezel hoeft te laden.


Hond mag mee tijdens deze reis?
Ja, mits doorgegeven bij reservering


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.


 • per auto

 • per trein

Over de route en parkeergelegenheden
De afstand Utrecht - Mas de Riols is ca. 1250 km. Je kunt je auto parkeren bij de eerste accommodatie, waar je ook weer terugkeert aan het einde van het arrangement.


Treinreis

Wens je per trein te reizen, dan kies je een treinreis naar Bédarieux. Vanaf Bédarieux word je door de gitehouder van Mas de Riols opgehaald en aan het einde van het arrangement weer teruggebracht.


Bestemming Tijd   Overstap
Amsterdam CS – Bedarieux  16:16 - 08:304
Bedarieux – Amsterdam CS   20:02 - 13:434

Prijs p.p. (v.a. ieder station in NL):  
€ 341,- (6-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 182,- (6-pers. couchette, 2e klas, retour, kinderen t/m 11 jaar)
Geen tweepersoonscompartiment aanwezig in deze nachttrein.

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.Prijsinformatie

Data en prijzen

1 april 2014 - 30 september 2014
€ 590 familiekamer, max 6 personen

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • Prijzen zijn per persoon, exclusief heen- en terugreis.
 • Kinderen krijgen korting op de reissom. Zie onder �kinderkortingen�.
 • De exacte prijs voor een reisgezelschap krijg je door in de prijslijst op de knop 'prijs' te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen. Wil je boeken, klik dan op 'boek'.
 • Zijn er speciale wensen of is er een bijzondere samenstelling van het reisgezelschap, neem dan contact op met sales@snp.nl of bel +31(024)3277000.
 • In de genoemde periode(n) is reisaanvang mogelijk op alle dagen van de week.

Kinderkortingen


Extra mogelijkheden bij Frankrijk - Haute Languedoc

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Frankrijk - Pays de Sault

Code 354305 LA individuele reis, 8 dagen
vanaf € 450,- per persoon
select

Frankrijk - Lot - Stijlvol kamperen

Code 354300 LA individuele reis, 8 dagen
vanaf € 450,- per persoon
select

Spanje - Sierra de Guara

Code 371045 R groepsreis, 8 dagen
vanaf € 295,- per persoon
select

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Gite Mas de Riols (Mas de Riols)

Mas de Riols ligt bij het kleine gehucht Le Boasquet de la Balme (± 4km NO. van Bédarieux) en is omgeven door bossen. Het huis stamt uit 1750 en is recentelijk gerestaureerd. Er zijn 12 slaapplaatsen verdeeld over 3 kamers met eigen douche en toilet. Verder is er een gemeenschappelijke keuken en zithoek. In Bédarieux zijn in mei en in oktober tentoonstellingen van mediterrane flora en paddestoelen. Bij de gite lopen de ezels rond die voor de ezeltochten in de omgeving gebruikt worden.
vanaf € 24,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.