SNP WWW 2014 04 02 1023
Code 355025 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 
 • GPS tracks aanwezig

Duitsland - Niederrhein, 4 dagen

Ezelwandelingen net over de grens, gezinsvakantie met ezel vanuit vakwerkboerderij

Dichtbij huis en toch buitenland. Met je ezel maak je dagtochten over de historische gronden van Xanten en de Hertog van Gelre. Langs het uitgestrekte Ketelwoud en het riviertje de Nier. Bijzondere schatzoektocht  met GPS: geocaching per ezel. Uitgangspunt is een romantisch vakwerkboerderijtje waar jullie naast je ezel ‘op stal’ mogen in prima appartementen.

 
Voor een uitje van paar dagen met kinderen ideeal!
Bekijk alle reviews (7)
Uniek aan deze reis
 • Appartement in vakwerkboerderij
 • dagtochten met ezel
 • historie bij Xanten en Gelder
 • GPS en geocaching
 • dichtbij en toch buitenland
vanaf
per persoon
Drie dagen Ezelwandelen: ideaal om uit te proberen hoe leuk het wandelen met een ezel is. Dit kan in het glooiende landschap van Niederrhein, net ten oosten van Nijmegen. Met je “eigen” ezel over Romeinse paden naar een middeleeuws klooster. Het Ketelwoud strekte zich ooit uit van Xanten (D) tot Nijmegen. Ook nu nog is het een imposant woud door de vele stuwwallen, rivieren, meren, akkers en weiden. Deze streek kent een rijke historie. Zo zijn hier delen van mammoeten gevonden en zijn de Romeinen in Xanten door “onze” Batavieren verslagen. Romeinen gebruikten ezels voor hun transporten. Meer dan 1000 jaar later stichtte de Graaf van Gelre er een middeleeuws Klooster. Vanuit het aspergedorp Kessel kun je met ezel deze schatten zelf ontdekken te midden van een (beschermd) landschap. Bij dit arrangement combineer je wandelen met een ezel en comfortabel overnachten, in een appartement in een romantisch vakwerkboerderijtje.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • NB Programma

 • kaart

 1. De ezel wacht op jullie
De ezel wacht op jullie
Programma
Aankomst in Kessel. Bij aankomst kun je meteen op speurtocht gaan met de GPS. Vanaf 15.00 uur kun je het vakwerkhuisje in. Om ca 17 uur maak je kennis met de ezels.

Overnachting in
Kessel, De kleine Boshoeve


 1. Langs het riviertje de Niers
Langs het riviertje de Niers
Programma
Ezelwandeling 9 km, 3-4 uur. Je loopt vandaag over een oud Romeins pad door een afwisselend landschap met stuwwal, rivier, bos, weide en akkers naar een middeleeuws klooster, gesticht door de Graaf van Gelre. Je kunt het ommuurde klooster gratis bezichtigen. Ook kun je er verse koffie met gebak bestellen. Vandaar tussen meertjes door weer terug naar de Ezelstal. Om de bezienswaardigheden van het klooster in je op te nemen en daar te pauzeren kun je een uur extra uittrekken.

Overnachting in
Kessel, De kleine Boshoeve


 1. Ezelpicknick....
Ezelpicknick....
Programma
Ochtend: Ezelwandeling Paardencultus 6km, 2-3 uur. Je loopt langs de rivier, door het dorp naar de plek waar de Germanen en later de Romeinen hun paarden vereerden. Ook nu nog vindt daar jaarlijks op 2e kerstdag een paardenzegening plaats. Verderop kom je nog een kraakhelder meertje tegen. Daarna loop je via de rivier weer terug naar de Kleine Boshoeve.
De middag is beschikbaar voor bijv. het bezoeken van de Romeinse vestigingsplaats bij het middeleeuwse stadje Xanten op een half uur rijden afstand.

Overnachting in
Kessel, De kleine Boshoeve


 1. Op bezoek bij je voorouder
Op bezoek bij je voorouder
Programma
In de ochtend nemen we afscheid van onze lieve langoren. Nog een leuk uitje in de buurt meepikken of direct op huis aan.
Voor je op weg naar huis gaat kun je nog de Romeinse vesting Xanten, de pelgrimsstad Kevelaer bezoeken of de 1e vindplaats (en museum) van onze 'oer-opa' de Neanderthaler.

Overnachting in
Kessel

NB Programma
Voor jullie op pad gaan krijgen jullie een instructie over hoe je met je ezel moet omgaan en hoe je hem moet bepakken. En ook hoe je met de kinderen veilig kan wandelen.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties
De boerderij waar jullie overnachten was tot 2000 van een keuterboer met o.a. varkens, kippen en ganzen. De huidige Nederlandse eigenaar trof een leeg erf aan, maar nu is het erf weer vol gezelligheid met kippen, ganzen, schapen, pauwen, Petra de praatgeit en natuurlijk: ezels. De kinderen kunnen naar hartenlust op het erf spelen. En de boer helpen met eieren rapen of groente oogsten.
Je krijgt een volledig gerenoveerd appartement (2-4/6 p) in de vakwerkboerderij tot je beschikking. Bij aankomst zijn alle bedden opgemaakt en voorzien van handdoeken. De Boshoeve is fris omdat roken en huisdieren niet zijn toegestaan.
Voor meer informatie en foto's: zie de link bij het dagprogramma.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Het verblijf is op basis van logies. De keuken is prima uitgerust om zelf te koken. In het nabij gelegen (ca. 1,5 km) dorp Kessel kun je ook uit eten gaan. Daar zijn 5 restaurants. In het dorp zijn dagelijks vers gebakken broodjes te koop en de dichtstbijzijnde super is 4 auto-minuten rijden.


Info kindvriendelijkheid
Natuurlijk is er de levende knuffel (ezel) die deze dagen even van julie is. De ezel draagt je dagbagage. De ezel mag 30 kilo bagage (versnaperingen en dagbagage) dragen. Overig bagagevervoer is niet nodig omdat je vanuit een vast punt loopt. De accommodatie bevindt zich net buiten het dorp, 100 meter van een doodlopende weg af. Op het erf zijn voldoende speelmogelijkheden als schommel, ouderwetse waterpomp en een kinderboerderij. Op aanvraag zijn een campingbedje en kinderstoel beschikbaar.


Inbegrepen
 • 3 overnachtingen in appartement in vakwerkboerderij
 • handdoeken, opgemaakte bedden, zeep, elektra
 • ezelhuur
 • GPS huur op dag van aankomst
 • SNP Travelkids reisinformatiepakketl


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • maaltijden
 • entrees


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


GPS waypoints en tracks
Voor deze reis zijn er GPS waypoints en tracks beschikbaar. Deze zijn te vinden in uw persoonlijke Mijn SNP omgeving en eenvoudig in uw GPS ontvanger te laden.


Over de activiteiten
Je loopt over kleine verharde, maar vooral onverharde weggetjes. Ook enkele smallere bospaden staan op het programma. Geschikt voor alle ondernemende kinderen vanaf vier jaar die ezels leuk vinden.
Na afloop van een wandeling zadelen jullie zelf de ezel af en verzorgen/ vertroetelen het dier zodat het 'opgefrist' weer naar de wei kan.
Als je een kind op de ezel wilt laten zitten dan is het goed te weten dat dit formeel in Duitsland niet is toegestaan. Je doet dit dus geheel en al op eigen risico. Wellicht is het een goed idee dit onder begeleiding bij de ezelboer te doen op en rond het erf. Kinderen jonger dan ca. 4-5 jaar zijn fysiek gezien nog niet goed in staat stabiel en aandachtig op een ezel te zitten.


Geschikt voor kinderen
vanaf 4 jaar


Geschikte reisperiode
Dit arrangement is te boeken gedurende het hele jaar.


Extra dagen
Er zijn geen extra dagen bij te boeken.


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkate
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Dit wordt aangegeven met een Umweltplakkate. Kijk op de ANWB website of dit voor uw reis van toepassing is. Eventueel kunt u bij de ANWB een millieu-sticker kopen.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

N.B. Als u lid bent van de ANWB, kunt u bij ANWB-kantoren gratis een routekaart en een ANWB-reiswijzer ophalen.Gezondheid
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Bij groepsreizen heeft de SNP reisleider een uitgebreide EHBO-verbandtrommel en enkele zelfhulpmedicijnen bij zich.Vaccinatie

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland) • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • per auto

 • per trein

Over de route en parkeergelegenheden
De afstand Utrecht - Kessel is ca. 110 km. U kunt parkeren bij het appartement.


Trein informatie
De Kleine Boshoeve ligt 20 minuten van Nijmegen centrum maar is met openbaar vervoer vanuit Nederland lastig bereikbaar. Alternatieven zijn de bus Nijmegen-Kranenburg vanaf NS Nijmegen en dan de beltaxi of met de (NS-) fiets van station Lent (20 km). Op aanvraag bij de Kleine Boshoeve wordt U direct van Nijmegen opgehaald.


 • oktober 2013
 • Voor een uitje van paar dagen met kinderen ideeal!
 • augustus 2013
 • de eerste wandeling, de kloosterwandeling is best lang en was voor onze jongste zoon eigenlijk te ver. Daarnaast mogen kinderen niet op de ezel rijden. dat is eigenlijk heel jammer vooral omdat het wel de mooiste wandeling is en het juist fijn zou zijn als het kleinste kind wel op de ezel mag mee liften.
 • augustus 2013
 • Heerlijke rustige locatie op prachtige plek midden in de natuur. Schoon, verzorgd, gastvrij en vooral: stil!
 • mei 2013
 • Wat een super ervaring! Rust, ruimte, natuur, dieren... even helemaal weg. Heerlijk een paar dagen met 3 kinderen en een ezel gewandeld. Zelfs onze kleine niet-wandelaar vond het heel erg leuk ;) Ik heb de jongens nu al moeten beloven nog een keer terug te gaan!
 • april 2013
 • met onze kleinkinderen (8 en 10) op vakantie in de kleine boshoeve, het ezelwandelen en het erf met de dieren vielen heel erg in de smaak, het huisje is prachtig gelegen en gezellig ingericht, voor mensen die van rust en natuur houden is dit zeker een aanrader. wij hopen er nog terug te keren ook om er te fietsen is het een prachtig gebied.
 • april 2013
 • Dit is een heerlijk rustige plek midden in je privé kinderboerderijtje! De ezelboer is heel goed bereikbaar en erg behulpzaam. De ezels zorgen ervoor dat de kinderen er elke dag zin in hebben om te gaan wandelen! Mooie omgeving.
 • Het was (en is) erg leuk (en ook wel spannend) om met een ezel op pad te gaan. Wat te denken van een ezel met fobie voor putdeksels!

Prijsinformatie

Data en prijzen

1 januari 2014 - 30 juni 2014
€ 235 2 personen
€ 190 3 personen
€ 165 4 personen
€ 135 5 personen
€ 125 6 personen
1 juli 2014 - 31 augustus 2014
€ 245 2 personen
€ 205 3 personen
€ 175 4 personen
€ 140 5 personen
€ 130 6 personen
1 september 2014 - 16 oktober 2014
€ 235 2 personen
€ 190 3 personen
€ 165 4 personen
€ 135 5 personen
€ 125 6 personen
17 oktober 2014 - 31 oktober 2014
€ 245 2 personen
€ 205 3 personen
€ 175 4 personen
€ 140 5 personen
€ 130 6 personen
1 november 2014 - 18 december 2014
€ 235 2 personen
€ 190 3 personen
€ 165 4 personen
€ 135 5 personen
€ 125 6 personen
19 december 2014 - 31 december 2014
€ 245 2 personen
€ 205 3 personen
€ 175 4 personen
€ 140 5 personen
€ 130 6 personen

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • Prijzen zijn per persoon, exclusief heen- en terugreis.
 • De exacte prijs voor een reisgezelschap krijg je door in de prijslijst op de knop ‘prijs’ te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen. Wil je boeken, klik dan op ‘boek’.
 • Zijn er speciale wensen of is er een bijzondere samenstelling van het reisgezelschap, neem dan contact op met info@snp.nl of bel +31(024)3277000.
 • In de genoemde periode(n) is reisaanvang mogelijk op alle dagen van de week.

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.