SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 145010 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Canada - British Columbia Adventure, 19 dagen

Spannende wandelingen en huttentocht in ’Beautiful BC’, wandelvakantie vanuit tenten en berghutten, groepsreis

Kampeerrondreis in de mooiste provincie van Canada, van de regenwouden op Vancouver Island naar het hooggebergte van de Rocky Mountains; dagwandelingen, gegidst door een lokale Canadese natuurkenner, en een 3-daagse huttentocht door de wildernis van Wells Gray; vele optionele excursies mogelijk zoals een walvisexcursie, kanotocht en rafting; overnachting in een mix van hotels, hostels en kampeerterreinen in de natuur.

 
De 'Rockies' zijn een wonder voor het oog. De National Parks, de ongereptheid, de bergen, mooi mooi mooi. De wandelin...
Bekijk alle reviews (6)
Uniek aan deze reis
 • rechtstreekse vlucht
 • Canadese gids
 • 3-daagse berghuttentocht
 • optioneel raften & wildexcursies
 • écht wandelprogramma
vanaf
per persoon
Heerlijke wandeltochten over kustpaden en door het hooggebergte, kamperen op de mooiste plekjes in de National Parks, aan een kampvuur gezeten onder een heldere sterrenhemel, walvissen en beren kijken; dat is ‘Beautiful British Columbia’!Na een grondige verkenning van de fantastische stad Vancouver maken we per veerboot de oversteek naar Vancouver Island. Vanuit het rustige en authentieke vissersplaatsje Bamfield aan de Pacific Ocean wandelen we door een mysterieus regenwoud vol eeuwenoude ceders en sparren, over een deel van het befaamde West Coast Trail kustpad. Per excursieboot maken we kennis met het rijke leven in en om het water, zien zwarte beren scharrelen aan de vloedlijn, en 'humpbacks' opduiken uit de donkere oceaan. In het Garibaldi Park trekken we door bloemrijke weiden, langs pikzwarte lavavelden en uitgedoofde vulkaankegels en vinden vertier in het mondaine bergdorp Whistler. Hoogtepunt van de reis vormt onze unieke driedaagse trektocht in Wells Gray Park, waarbij we in afgelegen berghutten overnachten. Deels over paden, maar vooral ook ‘cross country’ trekken we -met slechts beperkte bagage- door deze onbekende wildernis in de ruim 2500 meter hoge Caribou Mountains en hopen een glimp op te vangen van het talrijke wild. In de Rocky Mountains volgen we de befaamde Icefields Parkway langs gletsjers en turkooisen meren en maken dagtochten door majestueuze berglandschappen in de nationale parken van Jasper, Yoho en Banff. De reis eindigt in Calgary.
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8-10

 • 11

 • 12

 • 13

 • 14

 • 15

 • 16

 • 17

 • 18

 • 19

 • NB Programma

 • kaart

 1. Vancouver
Vancouver
Programma
U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Vancouver waar u in de middag al aankomt. De lokale reisleider wacht u op het vliegveld op en brengt u naar het hotel in het centrum, op loopafstand van alle bezienswaardigheden. We zoeken een fijn restaurant uit voor een diner en wie nog energie over heeft: Vancouver heeft een bruisend 'nightlife'! 
Let op: in verband met het vluchtschema verblijft reis 1 wel 2 nachten in Vancouver maar reis 2 (vertrek 12 aug) en reis 3 (vertrek 2 sept) maar 1 nacht in Vancouver. Wilt u toch meer van Vancouver zien dan kan dat door eerder te vliegen. SNP regelt dan voor u aanpassing ticket en overnachting.Voor reis 1 geldt: De volgende dag heeft u een gehele dag te tijd de mooie stad te verkennen: het historische Gastown, de Waterfront, een bezoek aan het Storeum of BC Museum en gewoon genieten van de sfeer op straat. 

Overnachting in
Vancouver

 1. Zonsondergang in Pachena Bay
Zonsondergang in Pachena Bay
Programma
In de ochtend verlaten we de stad in noordelijke richting, over de Lions Bridge naar Horseshoe Bay, alwaar we de veerboot nemen naar Vancouver Island. Overtocht duurt ongeveer 1½ uur. Met de minibus steken we dwars over het eiland, waarvan de laatste 80 km over een onverharde weg gaan. Onderweg bezoeken we de immense bomen van Cathedral Grove. Zo bereiken we na 3 uur rijden het dorpje Bamfield, een afgelegen vissersplaatsje aan de West Coast. We plaatsen de tenten voor drie nachten in het regenwoud op een camping. Een geweldig mooie plek aan de oceaan, met beperkt comfort (warm douches en toiletten aanwezig). Voor de eerste maal genieten we van de branding en een zonsondergang boven de Pacific Ocean en leren van de reisleider hoe te kamperen in berenland.

Overnachting in
Bamfield

 1. De West Coast Trail
De West Coast Trail
Programma
Een van Canada's befaamste wandelroutes is de 'West Coast Trail'. Het kustpad werd in de vorige eeuw aangelegd om schipbreukelingen beter te kunnen redden. Nadat het voor lange tijd gesloten was werd het in 1973 heropend als lange-afstand-pad. Wij lopen vandaag het eerste traject van de in totaal 75 km lange trail. We volgen een goed pad door een ongeschonden regenwoud, een wereld van huizenhoge ceders en hemlocksparren, begroeid met mossen en varens. We horen (en ruiken) een kolonie Stellar zeeleeuwen en bij de vuurtoren van Pachena Bay zien we exotische gekleurde vogels: kolibries!Lengte van de tocht is 20 km, ongeveer 6 uur. Het is ook mogelijk een kortere wandeling te maken (op eigen gelegenheid).

Overnachting in
Bamfield

 1. Beren kijken per zeekayak in beschut water
Beren kijken per zeekayak in beschut water
Programma
Dag met vele opties in het gezellige plaatsje Bamfield waar de houten huizen aan een 'boardwalk' aan zee liggen. Optioneel kunt u vandaag een tocht maken per excursieboot op zee van 2-3 uur, op zoek naar bultrugwalvissen, zeearenden en zeeleeuwen. Kosten ongeveer $ 100,- (ook zeer aan te bevelen).

Overnachting in
Bamfield

 1. De oversteek per veerboot langs de fjordenkust
De oversteek per veerboot langs de fjordenkust
Programma
We rijden de bekende weg terug, dwars over het eiland, naar Nanaimo en steken per veerboot de Georgia Strait over, terug naar het vasteland. We volgen highway 99, een prachtige kustweg langs Howe Sound, en steken dwars door de Coast Mountains naar Whistler, een bedrijvig bergdorpje waar in 2010 de Olympische Winterspelen werden gehouden. Onderweg strekken we de benen voor een wandeling langs de 335 m hoge Shannon Falls. We overnachten in een mooi gelegen herberg aan een meer op 4-6 persoons slaapkamers.

Overnachting in
Whistler

 1. Garibaldi Lake
Garibaldi Lake
Programma
Whistler biedt weer alle mogelijkheden voor optionele programma's: rafting op de wilde Cheakamus of Elaho River, een mountainbike huren en verkennen van de 'mountain bike capitol' van West Canada, of met de gondelbaan naar de top van Whistler Mountain. Voor de wandelaars zetten we een pittige tocht op poten in Garibaldi Park. We trekken door bloemrijke weiden en langs pikzwarte lavavelden naar het schitterende Garibaldi Lake, een juweel in het kustgebergte, dat door een natuurlijke dam van lava is afgesloten. De landschappen van Garibaldi zijn gecreerd door een combinatie van vuur en ijs. Lengte 18 km, hoogteverschil 1000 m, duur 7 uur.

Overnachting in
Whistler

 1. Kampement Wells Gray
Kampement Wells Gray
Programma
We vervolgen een schitterende bergweg door de Coast Mountains, klimmen over Cayoosh Pass en dalen steil af naar de canyons en prairies van de Fraser en Thompson River. Deze rivieren hebben een belangrijke rol gespeeld bij de kolonisatie van British Columbia. Eind van de middag arriveren we in Wells Gray Park waar we de tenten opzetten op een ranch. Warme douches en picknickshelter aanwezig. 's Avonds uit eten en een drankje in de Black Horse Saloon.

Overnachting in
Wells Gray

 1. Hiking in Wells Gray
Hiking in Wells Gray
Programma
In de ochtend ontmoeten we onze tweede lokale gids, die ons speciaal op de trektocht begeleidt en pakken de spullen in voor een unieke driedaagse huttentocht. Lakenzak, toiletspullen en wat extra kleding is voldoende, de rest is aanwezig in de hut. Daarnaast krijgt iedereen een paar kilo vers voedsel te dragen, als aanvulling op de voorraden in de hutten. Rekent u op ongeveer 10-12 kg als gewicht van uw dagrugzakje. Om alles goed te kunnen verpakken heeft u een dagrugzakje van ongeveer 35 l nodig.De trektocht voert u door de wildernis van Wells Gray Park in de ongeschonden 2600 meter hoge Cariboo Mountains, van de bossen in de dalen tot alpine hoogten. Soms over paden, maar vaak ook 'cross country'. De kans dat we andere wandelaars tegenkomen is zeer miniem, des te groter is de kans om oog in oog te komen met het aanwezige wild. U overnacht in hutten, die werkelijk schitterend zijn gelegen. Afhankelijk van de beschikbaarheid maken we een trektocht langs twee hutten of verblijven twee nachten in dezelfde hut en maken een spectaculaire dagwandeling. Zo kunnen we met beperkte bepakking een echte bijzondere tocht in de Canadese wildernis maken.Aan het eind van dag 10 dalen we af naar de bewoonde wereld waar we weer overnachten in tenten op de ranch.

Overnachting in
Wells Gray

 1. De Helmcken Falls
De Helmcken Falls
Programma
We doen het rustig aan deze ochtend. Na een uitgebreid ontbijt rijden we een klein stukje naar het park en maken een tour langs de diverse watervallen, met o.a. de zeer krachtige Dawson Falls en imposante Helmcken Falls. Na de middag rijden we in ongeveer 4 uur naar onze campground in Jasper National Park (prima warme douches en uitgebreid sanitair aanwezig) waar we drie nachten verblijven. Op de camping lopen vaak wapitiherten tussen de tenten door, en worden marmotten, grondeekhoorns en chipmunks veel gezien. In het 'outdoor theater' geven rangers lezingen over onderwerpen uit de natuur.

Overnachting in
Jasper

 1. Sulphur Ridge Trail
Sulphur Ridge Trail
Programma
Jasper is een levendig bergdorp en vormt voor ons het basiskamp voor een verkenning van het schitterende Jasper National Park in de Rocky Mountains. Aan de oostelijke grenzen van het park beklimmen we de steile Sulphur Ridge tot een hoogte van 2100 m, voor een onbelemmerd 360 graden uitzicht over de Front Ranges en Continental Divide. Terug in de vallei kunnen we de spieren ontspannen in de Miette Hot Springs waar natuurlijk heet water van rond 54 graden aan de oppervlakte komt (entree niet inclusief). Hoogteverschil: 700 meter klimmen en dalen. Geschatte duur: 8 km, 4 uur.
Nadat we iets hebben gedronken op een mooi terras aan het meer bezoeken we Maligne Canyon, waar de rivier een diepe kloof heeft gesneden in de harde rotsen.

Overnachting in
Jasper

 1. Drijfijs in gletsjermeertje
Drijfijs in gletsjermeertje
Programma
Net buiten Jasper ligt de trailhead van onze volgende wandeling in het Jasper National Park. We volgen een mooi pad door dichte bossen, over oude morenewallen naar de voet van Mt. Edith (3363 meter). We passeren Cavell Meadows met een geweldige rijkdom aan bloemen en kijken neer op de fotogenieke Angel en Cavell Glacier. Hoogteverschil: 370 meter klimmen en dalen. Geschatte duur: 8 km, 3 uur. De middag is vrij te besteden in het gezellige bergstadje Jasper. U kunt er bijvoorbeeld een mountainbike huren want er is een prachtig netwerk aan biketrails.

Overnachting in
Jasper

 1. Peyto Lake
Peyto Lake
Programma
Vandaag staat één van de mooiste bergwegen van de Rockies op het programma, de Icefields Parkway. Zoals de naam zegt voert deze weg ons op grote hoogte langs talrijke gletsjers, bergmeren en over hoge passen. Onderweg maken we diverse (foto) stops bij de Athabasca Falls, de Athabasca Glacier, en het prachtig turqooise Peyto Lake. Na ongeveer 200 km rijden bereiken we onze camping bij Lake Louise, in het Banff National Park (warme douches en goed sanitair aanwezig).

Overnachting in
Lake Louise

 1. Iceline Trail in Yoho
Iceline Trail in Yoho
Programma
We rijden een uurtje naar de 250 meter hoge Takkakaw Falls in Yoho National Park, waar de Iceline Trail begint. Steeds hoger klimmen we tot boven de boomgrens. Net onderlangs de gletsjertongen, door een schitterend veelkleurig landschap behoort deze trail tot een van de mooiste van de Rocky Mountains. De uitzichten op de Wapta en Waputik ijsvelden zijn indrukwekkend. Via de Laughing Falls bereiken we het eindpunt van de wandeling en rijden terug naar de camping.Hoogteverschil: 700 meter omhoog en omlaag; Geschatte duur: 8 uur, 18 km. Natuurlijk is het ook mogelijk een kortere wandeling (op eigen gelegenheid) te maken.

Overnachting in
Lake Louise

 1. Lark Valley in de herfst, op weg naar Sentinel Pass
Lark Valley in de herfst, op weg naar Sentinel Pass
Programma
Vandaag is er een keuzeprogramma. Onder leiding van een Canadese raftgids kunt u raft maken op de snelstromende Kicking Horse River. Kosten daarvoor bedragen ongeveer CAD 120,- pp, inclusief lunch. Voor helmen en wetsuits wordt gezorgd zodat het een veilig avontuur wordt. Op de internationale schaal wordt het aangeduid met een 3-4, het beste wildwater in de buurt! Indrukwekkende stroomversnellingen als Shotgun, Rollercoaster en The Last Waltz zullen het bloed sneller doen stromen. Onderweg wordt u vergast op een uitstekende lunch op de oever van de rivier. Denkt u eraan dat raften niet in een gewone reisverzekering zit; u moet zich daarvoor apart bijverzekeren (zie bij Praktische Informatie onder het kopje Verzekeringen).
Voor degene die niet willen raften wordt een zeer spectaculaire wandeling op touw gezet. Vanaf het beeldschone Moraine Lake in de Valley of Ten Peaks start de beklimming door Lark Valley naar Sentinel Pass op 2600 meter hoogte, met uitzicht op de 3543 m hoge massieve Mount Temple. Dit is de hoogste pasovergang in de Rockies die je wandelend kunt nemen. De terugweg gaat over dezelfde trail. Hoogteverschil 725 m klimmen en dalen; 11,5 km (5 uur).


Overnachting in
Lake Louise

 1. Plain of Six Glaciers
Plain of Six Glaciers
Programma
Aan het schitterende bergmeer Lake Louise start de wandeling die ons voert naar de indrukwekkende Plain of Six Glaciers. Via Lake Agnes Chalet, waar we een kop thee kunnen drinken, dalen we af en volgen de vallei steeds verder, tot waar het de gletsjers reiken. Hoogteverschil: 650 m klimmen en dalen; lengte 14,5 km; duur 6 uur. In de loop van de middag komen we terug bij ons busje en rijden in 45 minuten naar Banff, het meest bekende bergdorp in de Rockies. Hier kunt u op uw gemak door het stadje te struinen, op zoek naar een leuk souvenir. 
We overnachten op vierpersoons slaapkamers in het International Hostel en zoeken natuurlijk een leuk restaurantje voor een gezamenlijk slotdiner.

Overnachting in
Banff

Programma
Afhankelijk van het tijdstip van onze vlucht vertrekken we vanuit Banff en rijden in 2 uurtjes naar Calgary Airport waar we op het vliegtuig stappen, terug naar Nederland.

Programma
Aankomst Nederland.

NB Programma

Het programma zoals wij dat voorstellen is naar onzer mening het mooiste, beste of meest haalbare wat we u kunnen bieden op deze rondreis. Maar natuurlijk bent u vrij om niet aan alle activiteiten deel te nemen en op één of meerdere dagen uw eigen plan te trekken of een vrije dag te plannen, in goed overleg met de reisleiding.

Door de samenwerking met een lokale agent zijn we verplicht u erop te wijzen dat u dient te beschikken over een deugdelijke reisverzekering. Ook is het in Canada gebruikelijk dat u, voordat u deelneemt aan een gegidste activiteit, een formulier voor ogen krijgt met een 'Acknowledgement of Risk'. Hierin valt te lezen dat u heeft nagedacht over mogelijke risico's die de activiteit inhouden en dat u daarvoor dus ook verantwoordelijkheid neemt, en dat u de organisatie op de hoogte brengt van uw medische situatie. Ook voor deze reis krijgt u dit formulier van onze lokale gids. U bent verplicht dit te ondertekenen om deel te kunnen nemen aan de reis.

De lengte van reis 1 (vertrek 1 juli) is 20 dagen, maar reis 2 (vertrek 12 aug) en reis 3 (vertrek 2 sept) zijn 19 dagen. Dit in verband met het vluchtschema van Air Transat. Deze laatste twee groepen verblijven maar 1 nacht in Vancouver. Wilt u langer in Vancouver verblijven dan kunt u eerder vliegen en boeken we een extra nacht voor u in het hotel.Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • verzekering

Over de accommodaties
In Vancouver verblijven we in een goed hotel op basis van tweepersoonskamers, in het centrum van de stad. In Whistler en Banff verblijft u in een gezellige hostel op basis van 4-6 persoonskamers met eigen douche/wc. In Pacific Rim, Jasper en Lake Louise kamperen we op ruim opgezette mooie terreinen in de natuur met toiletten, stromend water en warme douches (camping in Bamfield eenvoudig). Tijdens de trektocht in Wells Gray overnacht u in berghutten op een meerpersoons slaapkamer, met een 'outhouse' en wasgelegenheid maar geen warme douches. Dekens zijn aanwezig. Voor een toeslag krijgt u een eenpersoonstent en eenpersoonskamer in Vancouver ter beschikking. In Whistler, Banff en tijdens de huttentocht in Well's Gray zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar en deelt u de kamer. Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels en op de campings heeft u een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Samen met uw reisgenoten verzorgt u de inkoop en bereiding van alle maaltijden. De gids zal de organisatie op zich nemen zodat iedereen zijn steentje bijdraagt maar de gids zal zelf niet koken. De kosten van de maaltijden zijn niet inbegrepen zodat we steeds de keuze hebben of we zelf koken of een restaurant opzoeken.


Inbegrepen
 • transfers per minibus en veerboot
 • gegidste huttentrektocht
 • entrees Nationale Parken
 • gebruik kampeer-, kook- en andere uitrusting
 • overnachtingen in hotels en hostels
 • lokale reisleider (Engels- of Nederlands sprekend)
 • overzichtskaart


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • toeslag eenpersoonskamer en eenpersoonstent
 • alle maaltijden
 • zelf zorgen voor slaapzak en matrasje
 • optionele rafttrip,  kajaktrip en walvisexcursie
 • fooien voor gidsen
 • verzekeringen


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Deze reis is bestemd voor mensen die zonder een zware rugzak te sjouwen toch willen doordringen in de ongerepte natuurgebieden van Canada en van een actieve reis houden. Tijdens de dagwandelingen reizen we licht met alleen de benodigdheden voor de dag en kunnen dus ver in de bergwereld doordringen. Gemiddeld duren wandelingen 5 tot 6 uur en zeker in de Rockies zijn de hoogteverschillen aanzienlijk. Onderweg is ruim de tijd om stil te staan bij al het natuurschoon. Ook dient u zich te realiseren dat sommige van onze activiteiten zich afspelen in afgelegen gebieden, waarbij hulp niet altijd direct voorhanden is. SNP maakt het risico zo klein mogelijk, maar kan het nooit geheel uitsluiten! Tenslotte moet u zich realiseren dat we soms dwars door het leefgebied van wilde dieren trekken. Hoe ongewenste intimiteiten met deze geweldige dieren zijn te vermijden en ze ook nog te zien leert u tijdens de reis van uw reisleider.


Reisleiding
De reisleiding is in handen van een ervaren en gediplomeerde lokale - Engels of Nederlands sprekende- gids. Hij laat u het karakteristieke van dit gebied zien en gidst u over de wandelroutes. Tijdens de reis vertelt hij/zij u het een en ander over beercontacten, veilig kamperen en diersporen, over de flora en fauna, over het landschap en over de Indiaanse culturen. 


Minimum aantal deelnemers
8


Maximum aantal deelnemers
12


Klimaattabel


Speciale verzekering
Voor deze reis dient u zich aanvullend te verzekeren met een gevaarlijke sportentoeslag als u de optionele rafttocht wilt maken Wanneer u uw reisverzekering bij SNP afsluit, vermeld dit dan bij uw boeking. Deze extra verzekering van Unigarant kan alleen worden afgesloten in combinatie met een kort- of doorlopende reisverzekering van Unigarant.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat betaalt u ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).visum

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor CanadaGezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie
Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
De gehele kampeeruitrusting wordt verzorgd door SNP. Voor een slaapzak en matrasje (liefst thermarest luchtmatrasje) moet u zelf zorgen. Bij boeking geeft u aan of u een tent en kamer voor u zelf alleen wilt (toeslag), of een tent en kamer met een ander wilt delen. De meeste kampeerplekken beschikken over picknicktafels. In de kampeeruitrusting vindt u tevens een uitstekende kookuitrusting om gezamenlijk de maaltijden te bereiden. Ook borden, mokken en bestek voor alle deelnemers gaan mee in de uitrusting van de reis. Paklijst:
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (35 liter)
 • Weekendtas of rugzak (geen koffer)
 • Bergschoenen
 • Waadschoenen
 • Extra blouse of T-shirt met lange mouwen tegen de muggen
 • Lakenzak
 • Slaapzak (tot 0 C°, voor septemberreis tot -5)
 • matrasje (bv thermarest luchtmatrasje)
 • Handschoenen
 • Regenkleding
 • Muts
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Anti-insektenmiddel
 • Zaklamp
 • Zakmes
 • Veldflessen (1liter)
 • Gamaschen


Geld mee op reis
Iedereen betaalt per dag 15,- Canadese Dollar in een 'foodkitty' waaruit de boodschappen voor de maaltijden betaald worden. Indien we uit eten gaan in een restaurant moet u reken op ongeveer CAD 10,- voor een ontbijt, CAD 12,- voor een lunch en CAD 28,- voor een diner.
Om de paar dagen komt u in een stadje of dorp waar u geld kunt wisselen.Tegenwoordig is het mogelijk om met een pinpas met 'Maestro' aanduiding uit veel betaalautomaten geld op te nemen (tot 300 dollar). In winkels en restaurants kunt u betalen met een creditkaart (VISA en Mastercard zijn de meest gebruikte)
Het is in Canada gebruikelijk om bij het afrekenen van de maaltijden in een restaurant 15 % bedieningsgeld te betalen. Dit moet u niet zien als een fooi maar als het loon van de serveerder/serveerster. Ook verwacht de gids, naar Canadees gebruik, een fooi aan het eind van de reis van $ 3-5 per persoon per dag.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
U vliegt rechtstreeks met Air Transat van Amsterdam naar Vancouver en vanuit Calgary rechtstreeks terug. U kunt uw reis op de heen- of terugreis verlengen maar houdt u er rekening mee dat Air Transat niet iedere dag vliegt, dus een verlenging meestal meerdere dagen is. Indien u niet met Air Transat gaat vliegen maar met KLM kunt u wel iedere dag heen of terug vliegen en uw verlenging daar op aanpassen.
Tijdens de reis hebben we steeds de beschikking over een comfortabele maxivan waarmee we ongeveer 2500 km afleggen. De 15-persoons maxivan is een standaard Amerikaans voertuig: max 12 personen verdeeld over 1 stoel en 4 banken (helaas zijn deze altijd zonder hoofdsteun. Er bestaan geen uitvoeringen met hoofdsteun.)


Voorbereiding op uw reis
Zorgt u ervoor dat uw conditie op peil is en de gezondheid in orde . Indien u gebruik maakt van nieuwe spullen is het aan te raden deze vóór de reis uit te proberen. Probeert u zich zo goed mogelijk voor te stellen wat u kunt verwachten, met name ten aanzien van terrein, klimaat en zwaarte. Tenslotte kunt u zich inhoudelijk voorbereiden door het lezen van boeken of overzien van kaarten. U vindt een kleine selectie van boeken onder het kopje literatuur.
Tevens ontvangt u een overzichtskaart. Deze ontvangt u ongeveer twee weken voor vertrek.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws

Let op! Indien u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt, moet u een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Reizigers met een vlucht naar de Verenigde Staten of Canada dienen vanaf juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen, zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats. • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Vancouver of in het hotel. Bij boeking maakt u hierover een afspraak.


Vluchtinformatie

U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

Informatie
Wanneer u uw heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vliegt u met Air Transat  naar Vancouver en terug vanaf Calgary

Vluchtschema

TS 335 Amsterdam - Vancouver vertrek 14.15 aankomst 15.00 uur
TS 344 Calgary - Amsterdam vertrek 17.55 aankomst 10.45* uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Uw definitieve vluchtschema ontvangt u samen met uw ticket binnen 3 weken voor vertrek.

* Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat u de volgende dag aankomt

Voor een toeslag kunt u vooraf een stoel in het vliegtuig reserveren: € 15 (boven vleugels)-19,- (naast vleugels) enkele reis voor een reguliere stoel, € 30,- enkele reis voor een stoel met 2 naast elkaar, € 53,- enkele reis voor een stoel aan de nooduitgang. Indien u hiervan gebruik wilt maken moet u dat bij boeking aangeven. Indien u geen reservering maakt wordt u bij het inchecken ingedeeld. Voor een plaats aan de nooduitgang gelden speciale voorwaarden: u moet ouder dan 16 zijn, niet zwanger, Engels en Frans kunnen spreken en in goede gezondheid verkeren. Indien u hiervan gebruik wilt maken moet u dat bij boeking aangeven. Indien u geen reservering maakt wordt u bij het inchecken ingedeeld.


U kunt uw reis op de heen- of terugreis verlengen maar houdt u er rekening mee dat Air Transat niet iedere dag vliegt, dus een verlenging meestal meerdere dagen is. Indien u niet met Air Transat gaat vliegen maar met KLM kunt u wel iedere dag heen of terug vliegen en uw verlenging daar op aanpassen.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • juli 2014
 • De 'Rockies' zijn een wonder voor het oog. De National Parks, de ongereptheid, de bergen, mooi mooi mooi. De wandelingen kunnen heerlijk pittig zijn, met prachtige vergezichten. Helaas gaat de walvistocht alleen door onder uitstekende weersomstandigheden die er lang niet altijd zijn!
 • september 2013
 • Geweldige reis
 • september 2013
 • Het was echt een fantastische reis om gedaan te hebben, mooie natuur schoon en prachtige accommodaties Zeker een aanrader voor iedereen.
 • een vakantie voor actieve mensen met een uitstekende conditie, met veel contact met de natuur.  camperen in tenten moet je wel leuk vinden voor deze reis
 • absoluut een aanrader voor mensen die van schitterende natuur en prachtige wandelingen houden!
 • De huttentocht is het hoogtepunt van de reis, zo stil, zo mooi

Extra mogelijkheden bij Canada - British Columbia Adventure

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.