SNP WWW 2014 04 22 0900
Gezien in SNP.NL magazine
Code 260101 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 

Noord Argentinië en Bolivia - Altiplano, 15 dagen

Dak van de wereld, rondreis langs hotels

Bolivia: 'het dak van de Andes'. Daaronder ligt de Altiplano, een onherbergzame streek met meren, vulkanen en rotsen vol met ertsen, zilver en goud. In dit meest authentieke Zuid-Amerikaanse land met haar Indiaanse bevolkingsgroepen Aymara's en Quechua's, is reizen nog een avontuur. Met tussenstops in Buenos Aires en Salta bouw je de reis rustig op voordat letterlijk en figuurlijk een en al hoogtepunten worden. Bolivia is het land van de culturele diversiteit vanwege de vele indiaanse groeperingen die er leven met haar eigen gewoontes en klederdrachten. Bezoek de koloniale steden Potosí, Sucre, de 'witte' hoofdstad van Bolivia en La Paz. Tupiza is het startschot voor een enerverende jeepexcursie van vier dagen langs vulkanen, rotsvalleien, geisers, warmwaterbaden en tot slot de oogverblindende witte zoutvlakte Salar de Uyuni. Deze reis onder het 'dak van de Andes' breng je op smaak met de Choro-trail, Tihuanaco of een verblijf op het Isla del Sol in het Titicacameer.

 
Er is nog geen review voor deze reis
Uniek aan deze reis
 • goede opbouw i.v.m. acclimatisatie
 • relaxt begin in Buenos Aires
 • vierdaagse jeeptour Tupiza-Uyuní
 • Salar de Uyuní grootste zoutmeer ter wereld
 • veel mogelijkheden voor optionele verlengingen
 • uitgebreid SNP-infopakket met veel suggesties
vanaf
per persoon
Dit Altiplano avontuur start vanuit Buenos Aires, een stad die 24 uur per dag leeft. De drukte van deze metropool wordt verruild voor Salta, met 'slechts' zeshonderd duizend inwoners een grote universiteitsstad tegen de Andes aan. het vormt een heerlijk begin van uw reis naar Bolivia waarmee u langzaam op hoogte komt en uitgerust Bolivia binnenkomt. Vanuit Tupiza vangt de vierdaagse jeepexcursie aan door een onherbergzaam gebied aan vulkanen, rivierbeddingen, geisers en lagunes. U waant zich in een gebied waar de mens eigenlijk niets te zoeken heeft. Ondanks de barre weersomstandigheden heeft ook hier het leven zich aangepast. Vicuña's, lama's, alpaca's, viscacha's en wellicht zelfs een Andes-vos krijgt u te zien naast de paar kleine gemeenschappen die zich in deze dorre vlakte en rondom het 12.000 km2 zoutmeer Salar de Uyuní hebben gevestigd. 

Nadat het jeepavontuur in Uyuni ten einde is gekomen, reist u verder naar Potosí, een van de hoogst gelegen steden ter wereld. De stad kende in de 16 en 17e eeuw een ongekende bloei door de Spaanse veroveraars die duizenden slaven voor hen in de Cerro Rico (de rijke berg) lieten werken om het zilver te verkrijgen. Met de kennis van de geschiedenis zult u de pracht en praal begrijpen van o.a. het 'Casa de la Moneda', de plaats waar de eerste zilveren munten buiten Spanje werden geslagen. Sucre ligt op een aangename 2850 meter hoogte en wordt ook wel gezien als de fraaiste stad van Bolivia. De hoofdstad biedt aan haar inwoners, waaronder veel studenten, en toeristen een aangenaam klimaat en verblijf. Er zijn barretjes en restaurantjes volop en er is een keur aan musea om te bezoeken. Tevens is Sucre een ideale uitvalsbasis om optioneel een meerdaagse trekking te maken naar de Cordillera de los Frailes, de zondagsmarkt in Tarabuco of om naar Samaipata af te reizen en de 'Ruta del Che' te volgen. 

Deze reis wordt in stijl afgesloten in La Paz, het kloppend politieke en economische hart. Zoals vele Latijns-Amerikaanse steden gaat armoede en rijkdom hier hand in hand. De stad kent opvallend veel Europees aandoende bewoners (zogenaamde mestiezen), afstammelingen van de Spanjaarden. Met een paar fraaie kerken, een kathedraal, musea en een rijk uitgedost 'souveniergebied' bij calle Sagarnaga, biedt de stad ook 's avonds veel vertier. La Paz vormt ook weer de ideale basis om optioneel de driedaagse Choro-trekking te maken, een bezoek te brengen aan de ruïnes van Tihuanacu of om door te reizen naar Copacabana en het Titicacameer. Een verblijf op Isla del Sol met aan de einder zicht op de bergketen 'Cordillera Real' doet u beseffen dat een reis door Bolivia niet in uw rijtje van Zuid-Amerika - bestemmingen mag ontbreken. 
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10

 • 11

 • 12

 • 13

 • 14

 • 15

 • NB Programma

 • kaart

 1. Buenos Aires, Plaza de Mayo 
Buenos Aires, Plaza de Mayo 
Programma

Op de dag van aankomst in Buenos Aires, Ministro Pistarini Airport (EZE), wordt u van het internationale vliegveld opgehaald voor een privé transfer door een Engelssprekende gids. U rijdt in ca. 45 minuten naar een comfortabel middenklasse hotel dat op slechts 1 minuut lopen ligt vanaf Plaza de Mayo. De rest van de dag (afhankelijk van uw aankomsttijdstip) kunt u op eigen gelegenheid invullen.

 Overnachting in
Buenos Aires, Art Hotel

 1. Buenos Aires, begraafplaats La Recoleta 
Buenos Aires, begraafplaats La Recoleta 
Programma

Vandaag heeft u een vrije dag om even bij te komen van de lange vlucht, het tijdsverschil én om tegelijkertijd te genieten van de bruisende stad Buenos Aires.  Het centrum bevindt zich rond Plaza de Mayo dat zijn naam ontleent de datum 25 mei 1810 (mayo = mei), de dag van de eerste burgerregering. Tot eind 20e eeuw hebben de 'Dwaze Moeders' hier elke donderdag om aandacht gevraagd voor de verdwijning van hun geliefde familieleden. Aan het Plaza de Mayo ligt het Casa Rosada, het presidentiële paleis met zijn zalmkleurige muren. Ook treft u er de kathedraal waarin de bevrijder en held van Argentinië ligt begraven: generaal José San Martín. Andere bezienswaardigheden zijn El Cabildo, een fraai Spaans koloniaal museum dat een goed overzicht van de beginperiode van de Argentijnse onafhankelijkheid geeft.

Vergeet natuurlijk niet:

 • De begraafplaats La Recoleta; Evita Peron ligt hier begraven
 • La Boca is een bekende volkswijk met veel cafés waar vroeger de tangomuziek is ontstaan is. Al lopende door de wijk hoor je uit veel huizen tangomuziek klinken. Eén straatje in La Boca verdient speciale aandacht: El Caminito. De Argentijnse schilder Quinquela Martin heeft de huizen van deze voormalig arme buurt een fikse opknapbeurt gegeven. Alle huizen hebben nu verschillende felle kleuren en er zijn allerlei beeldhouwwerken neergezet. In 1959 werd El Caminito officieel een voetgangersstraat. Tegenwoordig is er elke dag een kunstmarkt en wordt het wel het ‘Place du Têtre' van Buenos Aires genoemd.
 • Voetballiefhebber? Het voetbalstadion van Boca Juniors is beslist een bezoek waard.


Overnachting in
Buenos Aires, Art Hotel

 1. Salta, met de Teleferico een mooi panorama
Salta, met de Teleferico een mooi panorama
Programma
Bij aankomst op de luchthaven van Salta wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids voor uw transfer naar een uitstekend middenklasse hotel. Salta ligt op 1200 meter hoogte met een zogenaamd ‘eeuwig’ lenteklimaat. U bent in een geheel andere wereld beland. Hier zijn het de bergen die regeren en de sfeer bepalen samen met de kleurrijke lokale bevolking en de mooie bouwwerken die de Spanjaarden nalieten. Maak tegen het einde van de middag beslist een ritje met de 'Teleferico', een kabelbaan die u naar een mooi uitzichtpunt over Salta brengt. Bij schemering biedt de verlichte stad een fraai aanblik.  

Overnachting in
Salta

 1. Salta, Plaza 9 de Julio bruist bij schemering 
Salta, Plaza 9 de Julio bruist bij schemering 
Programma

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om de stad Salta te verkennen. Omdat u vanaf morgen afreist naar de hoogvlakte van Bolivia is het goed om voor uw rust en acclimatisatie hier een rustige dag in Salta nog te besteden.  

In Salta vindt u veel verwijzingen naar het bewogen verleden van de stad, en daaruit voortgekomen een mix van culturen. De architectuur van veel gebouwen stamt rechtstreeks uit het tijdperk van de Spaanse kolonisatie. Enerzijds is het Spaanse verleden van de stad altijd in ere gehouden – veel gebouwen zijn in koloniale stijl gerestaureerd - anderzijds worden onafhankelijkheidsstrijders als Martín Miguel de Guëmes en Manuel Belgrano, die in de eerste helft van de negentiende eeuw bloedige gevechten aanvoerden tegen de Spaanse bezetter, overal met trots herdacht.

De meeste bezienswaardigheden concentreren zich rondom de Plaza 9 de Julio. Daar staat onder andere het voormalige gemeentehuis Cabildo, het oudste gebouw uit het koloniale tijdperk. De rijk gedecoreerde kathedraal is van vlak na de onafhankelijkheid en herbergt de resten van verscheidene beroemde onafhankelijkheidsstrijders. In het Museo de Alta Montaña kunt u de wonderbaarlijk gaaf gebleven lichamen van drie kinderen uit het Inca-tijdperk bezichtigen. Uit dezelfde tijd als het Cabildo stamt de kerk van San Francisco, die na meerdere brandstichtingen ten tijde van de Spaanse kolonisatie steeds zorgvuldig gerestaureerd is. Pas aan het eind van de negentiende eeuw werd de kerktoren, met 52 meter de hoogste van heel Zuid-Amerika, aan het gebouw toegevoegd.

Als u door het oude centrum van Salta wandelt, ontkomt u haast niet aan de lokale zoete lekkernij, de 'alfajores'. Wijnliefhebbers komen aan hun trekken met de heerlijke witte wijnen die van de Torrontes-druiven zijn gemaakt. Aan het einde van de middag raden wij u beslist aan om met de 'Teleferico', een stoeltjeslift, naar de top van de heuvel San Bernardo te gaan (1454 m.) voor een prachtig uitzicht over Salta.  

Verlenging met selfdrive naar Cachi en Cafayate! Zelf op pad met uw eigen huurauto door de Andes met oogverblindende vergezichten door het fraaie dorpje Cachi en stad Cafayate. Lees hierover meer bij de dagen 3 tot en met 5 van de Argentinië Noord individuele reis. Met deze mooie verlenging acclimatiseert u nog beter voordat u Bolivia ingaat. Overnachting in
Salta

 1. Onderweg naar La Quiaca
Onderweg naar La Quiaca
Programma
Met een privé transfer wordt u bij het busstation van Salta gebracht en goed geassisteerd opdat u op de juiste lijnbus (tickets worden geregeld) naar La Quiaca afreist, een rit van ca. 7 uur. Bij aankomst in de middag wordt u bij de grens van La Quiaca/Villazón opgewacht door een vertegenwoordiger van onze agent voor de privé transfer van ca. een uur naar Tupiza. Deze stad ligt op 2900 meter hoogte. Door haar ligging aan de rivier Tupiza vindt er in een verder dorre omgeving toch nog wat landbouw plaats. Steile rode heuvels rijzen in de omgeving omhoog. De legende gaat  dat Butch Cassidy en de Sundance Kid door het  Boliviaanse leger vlakbij Tupiza hun Waterloo haalden na een lange reeks van succesvolle bankovervallen. 

Overnachting in
Tupiza

 1. Geërodeerd landschap met besneeuwde 'vijfduizenders'
Geërodeerd landschap met besneeuwde 'vijfduizenders'
Programma

In 4x4 jeeps (per jeep maximaal 5 personen plus Spaanssprekende chauffeur en kok), vertrekt u in een kleine internationale groep vanuit Tupiza richting het zuidoosten. Langzaam slingert de weg zich steeds hoger om de eerste rijdag direct als over een pas van 5200 meter hoogte te reizen. U bezoekt de Quebrada de Palala, een spectaculaire grillige rotsformatie, gevormd gedurende vele jaren door intense erosie van de berghelling. Hierna rijden we naar de Sillar waar u even zult uitstappen en genieten van dit dramatische landschap voordat u verder gaat naar Nazarenito, een kleine goudwinners gemeenschap. Tot slot komen we aan bij Quetana Chico waar u de eerste nacht zult doorbrengen in een eenvoudige accommodatie.

Excursie met uw privé gezelschap met Tayka accommodatie! Mocht u prijs stellen op meer comfort, reis dan met uw eigen reisgezelschap en verblijf in de betere Tayka-hotels. Voor meer informatie klik op Tayka-jeepexcursie.  Op de reissom die bij dit reisarrangement op de website staat gepubliceerd, ontvangt u een korting daar u geen gebruik maakt van de standaard jeepexcursie in een internationaal gezelschap die in deze reis standaard is inbegrepen. Overnachting in
Vierdaagse jeeptour Tupiza - Uyuní

 1. Smaragdgroene Laguna Verde met de Licancabur op de achtergrond 
Smaragdgroene Laguna Verde met de Licancabur op de achtergrond 
Programma
Vandaag een vroeg begin van de dag, het is immers de langste rijdag. We rijden eerst door de verlaten spookstad van San Antonio, een dorp ooit beroemd om zijn rijkdom in goud. Na San Antonio komt u langs Laguna Morejón en het gebied met dezelfde naam, met formaties van geërodeerd vulkanisch gesteente. U passeert de dorpen Quetena Chico en Quetena Grande en komt bij de eerste lagune Laguna Kolpa uit. Hier worden grote hoeveelheden grondstoffen gewonnen voor het maken van zeep. Als u wilt, kunnen we hier uitstappen om een ​​paar foto’s te nemen voordat we verderop gaan naar de Salar de Chalviri en de warmwaterbronnen waar we de tijd nemen voor een duik en de lunch. Uw volgende stop na de lunch zal zijn bij de Laguna Verde (4250 m.) een zoutwatermeer gelegen in de hoge Andes in het National Reserve Andean Fauna Eduardo Avarao. Het smaragdgroene meer is 3,7 kilometer lang en 2,3 kilometer breed en beslaat een oppervlakte van 5,2 km2. Het is gekoppeld aan de nabijgelegen Witte Lagune en dankt haar smaragd groene kleur aan het hoge mineraalgehalte van arseen en magnesium in het water. Laguna Verde met zijn omtrek van 10 km ligt aan de voet van de vulkaan Licancabur (5868m.), de vulkaan die precies op de grens van Bolivia en Chili ligt. Het zal u niet verbazen dat de schoonheid van dit desolate landschap fenomenaal is! 


El Desierto de Dalí (110 km2) is onze volgende stop. Het is een plek met bergen van surrealistische kleuren die doen denken aan de foto's van schilderijen van Salvador Dalí met interessante rotsformaties van versteende lava. Hierna bereiken we Sol de Mañana-geisers (5000m. boven zeeniveau). Na deze enerverende dag verblijven we de tweede nacht in het dorpje Huayllajara in een eenvoudige accommodatie.Overnachting in
Vierdaagse jeeptour Tupiza - Uyuní

 1. Flamingos bij Laguna Hedionda
Flamingos bij Laguna Hedionda
Programma

Na het ontbijt gaan we naar de Laguna Colorada, de stenen boom en de Valle de las Rocas. Vanaf hier zullen we langs een reeks kleine lagunes rijden voordat we aankomen bij de Laguna Hedionda om te lunchen. Hier zijn vele flamingo's, vicuña's en misschien zelfs een Andes-vos. We vervolgen onze weg naar het kleine dorp San Juan. Na de lunch rijden we langs de nog steeds actieve vulkaan Ollagüe wiens krater constant een rookpluim laat zien. Verderop bezoeken we de Salar de Chiguana en tenslotte onze overnachtingplaats Puerto Chuvica alwaar we zullen verblijven in een eenvoudige lodge die is opgetrokken uit zoutblokken. Het blijft een bijzondere gewaarwording waar u bent. U wandelt zo in de schemer de zoutvlakte op. Verbaas je over de schier onmetelijke vlakte waarvan u morgen de grootsheid zult ervaren. Overnachting in
Vierdaagse jeeptour Tupiza - Uyuní

 1. De zoutvlakte vanaf het cactuseiland Incahuasi 
De zoutvlakte vanaf het cactuseiland Incahuasi 
Programma

Vandaag zullen we de immense Salar de Uyuni (3650m. boven zeeniveau) oversteken. Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld met zijn 12.000 km2 oppervlakte. Zout in alle richtingen zover als het oog reiken kan. Vanaf hier kunt u altijd de indrukwekkende vulkaan Tunupa zien. De zoutvlakte bestaat ​​uit 11 afzonderlijke lagen met een dikte die varieert van 2 tot 10m. Het diepste punt is 120 meter zout, dat is samengesteld uit overlappende lagen van pekel en modder. Het bevat de grootste reserves van mineralen zoals lithium, magnesium, kalium, stikstof, fosfor en borax in de wereld. Het heeft 14 kleine eilanden, de belangrijkste daarvan heet Incahuasi. Vroeg in de ochtend rijden we op de zoutvlakte op weg naar dit eiland dat bijna op het middelpunt van de zoutvlakte ligt. De voornaamste begroeiing op Incahuasi zijn metershoge cactussen. Al wandelend over het eiland bekruipt u ongetwijfeld het gevoel van 'wow'! De stilte hoor je vallen en het uitzicht is surrealistisch. Het is moeilijk om je te oriënteren op deze witte haast ijzige vlakte. In de verte doemen de pieken van de bergen op die als het ware door de zoutlaag prikken aan de horizon. De bescherming van uw ogen tegen het felle licht en de UV-straling is een must! Rondom het Incahuasi bevinden zich de Ojos del Agua, letterlijk vertaald 'de ogen van water'. Dit zijn bronnen die fungeren als poriën voor de zoutpannen. Als we de zoutvlakte in oostelijke richting verlaten bezoeken we Colchani, het dorp waar het zout wordt verwerkt voor consumptie. Hier zijn verschillende souvenirs om te kopen, zowel van zout als van alpacawol, de twee belangrijkste industrieën van het gebied. De tour eindigt in Uyuni om ongeveer 14:00 uur in het centrale deel van de stad bij uw hotel. 
Overnachting in
Uyuní

 1. Potosí, interieur van het Casa de la Moneda
Potosí, interieur van het Casa de la Moneda
Programma

Met de openbare bus (tickets geregeld) rijdt u in ca. 5 uur over een prachtige route naar de koloniale stad Potosí. De reis vindt plaats over een splinternieuwe asfaltweg over een van de mooiste routes van Bolivia. Onderweg passeert u het plaatsje Pulacayo. Hier eindigde de reeks van overvallen van Butch Cassidy and the Sundance Kid en u kunt zich wellicht voorstellen in deze omgeving hoe paarden en revolvers het leven bepaalde in vervlogen tijden. Op hun vlucht naar de Argentijnse grens werden ze vlakbij Tupiza, in het dorpje San Vicente, doodgeschoten door het Boliviaanse leger die de achtervolging hadden ingezet.

Verken de stad Potosi op eigen gelegenheid! Potosí ligt op 4070 meter hoogte en is hiermee de hoogst gelegen stad ter wereld! Aan de voet van de Cerro Rico (de rijke berg) ligt een stad die met recht door de UNESCO op de lijst van Werelderfgoed is geplaatst. De stad ademt met zijn architectuur, fraaie kerken, tempels, kloosters, klokkentorens en herenhuizen met houten balkons een rijke koloniale grandeur uit. Dwaal door de smalle straatjes en vergeet hierbij beslist niet een bezoek te brengen aan het museum 'Casa de la Moneda', wellicht het mooiste museum van het land! Het is de plaats waar de koloniale munten voor het eerst buiten Spanje werden geslagen opdat de Spanjaarden een goede controle hierop hadden. Het gebouw alleen al, daterend uit 1773 is een bezoek meer dan waard.  

Overnachting in
Potosí

 1. Potosí aan de voet van de Cerro Rico 
Potosí aan de voet van de Cerro Rico 
Programma

In de ochtend wordt u opgehaald door uw Engelstalige gids om de legendarische zilvermijn van Potosí, de Cerro Rico te bezoeken. De excursie (die plaatsvindt in internationaal gezelschap) duurt maximaal 3 uur. In ieder geval blijft er voldoende tijd over om uw bus te halen naar Sucre. Eerst gaat u naar de Mijnwerkersmarkt om te bekijken hoe en waar de mijnwerkers hun inkopen doen zoals coca bladeren, sigaretten, frisdrank, water, dynamiet en ontstekers die u zelf ook kan kopen (dat is gebruikelijk) om cadeau te doen aan de mijnwerkers die u ontmoet in de mijn. Immers, allerlei offerandes worden gemaakt voor 'el tio'. Deze 'duivel' heerst over het onderaardse en moet gunstig worden gestemd met cocabladeren, aguardiente en sigaretten.  Voordat we de berg op gaan, gaan we eerst onze uitrusting ophalen en kleden ons om in beschermende kledij, helm en lamp. Hier kunt u alles achter laten wat u in de mijn niet nodig heeft, alles gaat achter slot.  In de mijn kunt u de uit steen gehakte tunnelgalerijen zien die 450 jaar geleden in gebruik zijn genomen door de Spaanse veroveraars en nu nog steeds dienst doen om de dieper en lager gelegen tunnels te bereiken. We kunnen verschillende lagen en niveaus van de mijn bezoeken tot wel 30 meter diep en verder tot het hart van de berg. We gaan zo ver als u denkt dat goed is, er is altijd een zijuitgang dichtbij. De gids  laat u een glimp zien van het leven van de hedendaagse mijnwerker die vaak nog met blote handen in de berg staat te hakken. U krijgt veel te horen over de mijnwerker's cultuur, hun verdiensten en arbeidsomstandigheden. Natuurlijk hoort hier een stukje geschiedenis van de ontdekkers bij, de Inca’s tot de Zilvervloten van de Spanjaarden. 

In de middag reist u met de openbare bus (tickets geregeld) vanuit Potosi in ca. 3,5 uur naar het op 2790 meter hoogte gelegen Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia. Sucre staat bekend om z'n vele witte koloniale gebouwen en Bolivianen vinden het hun mooiste stad waar het oude koloniale centrum natuurlijk aan bijdraagt. De lange aanwezigheid van de Spanjaarden laat zich duidelijk zien in het vierkante stratenpatroon, de grote hoeveelheid haast barokke versierde kerken en de houten balkons. Het is tevens de stad waar Simon Bolívar tot 1e President van  het toenmalige 'Alto Peru' werd uitgeroepen, de naam die al snel in Bolivia wijzigde. De stad ademt een enorme levendigheid uit, wat met name te danken is aan de vele jongeren en studenten die studeren aan de oudste universiteit van Bolivia.Overnachting in
Sucre

 1. Relaxt de dag af te sluiten nabij La Recoleta met uitzicht op Sucre
Relaxt de dag af te sluiten nabij La Recoleta met uitzicht op Sucre
Programma

De Koloniale "witte" stad van Sucre staat bekend om zijn kerken, musea en zeer vriendelijk klimaat, maar heel weinig mensen weten dat Sucre de belangrijkste producent van chocolade en "Sombrero's" in Bolivia is! 

Met een ochtendexcursie verkent u allereerst een lokale Indiaanse markt dat een enorm gebied bestrijkt waar de lokale bevolking - de rijken en de armen - hun dagelijkse inkopen doen. Meer dan 100 straatblokken met dingen waarvan je nooit gedacht had dat je ze (nog) kon kopen. Van vrachtwagenladingen vol tropische vruchten uit de jungle, cocabladeren, hekserij artikelen tot tweedehands spullen en antiek, hier vind je het allemaal. Kleurrijk en bruisend van activiteit, handelen zoals alleen de Boliviaanse indianen in hun prachtige inheemse outfits kunnen doen! Na deze 'straatervaring' komen we aan bij de belangrijkste hoedenfabriek van Bolivia waar uw gids u door een prachtig landschap van oude en hete stomende machines heen zal leiden die eruit zien alsof ze rechtstreeks gestolen zijn uit een oude Hollywood-film! Ervaar het proces waarbij extreem hard werkende mensen basisontwerpen voor hoeden aan het maken zijn voornamelijk om te exporteren naar de helft van Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Europa. Aan het einde van de excursie zult u de eindproducten gaan zien in allerlei kleurrijke modellen voor mannen en vrouwen en u kunt zelfs uw eigen hoed kopen voor minder dan 10 euro! Er zijn honderden verschillende modellen en maten om uit te kiezen.

Uitbreidingsmogelijkheden:

 1. Markt in Tarabuco; elke zondag vindt de kleurrijke markt plaats in Tarabuco, een koloniale stad op 3300 m. hoogte op slechts 1 uur rijden vanaf Sucre. Neem op deze markt het leven van alledag waar. Tarabuceños lopen met prachtige wijnrode omslagdoeken met zwarte, witte en oranje strepen en een hoed qua ontwerp geïnspireerd op de Spaanse helm. Vrouwen dragen fraaie rokken laag op laag. Op hun hoofd dragen zij ook een prachtig hoofddeksel. Voor deze excursie is of een extra dag verlenging Sucre noodzakelijk of u verkent de markt met de 'Oude Handelsroute' (zie hieronder).
 2. Wandeling Cordillera de los Frailes; vanuit Sucre begint en eindigt een van Bolivia's mooiste wandelingen. Over deels gerestaureerde Inca-paden, goede wegen en paadjes wandel je in 3 dagen naar de Maragua-krater. Met bijna geen enkele toerist te bekennen kom je tot rust in een wonderschoon ruraal, lieflijk en dor landschap. Klik hier voor meer informatie.
 3. Oude Handelsroute; rijdt in de 'voetsporen van Ché Guevara door de Andes naar Samaipata. Klik hier voor meer informatie.  


Overnachting in
Sucre

 1. La Paz met aan de einde de illustere Illimani-vulkaan
La Paz met aan de einde de illustere Illimani-vulkaan
Programma

Met een transfer wordt u naar de luchthaven gereden voor de vlucht naar La Paz. Een prachtige vlucht van iets minder dan een uur waarbij u rechts de Illimani (6438 m.) waarneemt, de inactieve vulkaan die duidelijk zichtbaar is vanaf La Paz. U landt op de 'Altiplano', de hoogvlakte op 4000 meter hoogte waar zich een enorme stad heeft ontwikkeld. Met een transfer wordt u naar het hotel Los Naires gereden dat zich achter de kerk San Francisco bevindt, middenin het levendige oude centrum van La Paz. Overnachting in
La Paz

Programma

La Paz is een smeltkroes van meer dan een miljoen mensen en veel te smalle straten wat het lekker chaotisch maakt, al helemaal als je weet dat de straten en trottoirs meestal open markten zijn waar je alles kunt krijgen wat je maar wenst en er op één of andere manier tussendoor moet zien te laveren. Geniet van deze politieke- en economische hoofdstad van Bolivia. De stad doet modern aan met wolkenkrabbers, chique restaurants, bioscopen en vele winkels. Het verkeer vindt gestaag een weg door de te smalle straten. U kunt op souvenirjacht gaan in de smalle straat calle Sagarnaga achter de San Franciscokerk. De gebouwen in de straat 'calle Jaén' hebben hun oude koloniale karakter behouden. Niet voor niets bevinden zich hier in historische gebouwen vier verschillende musea. Het plein Plaza Murillo met het omringende regeringspaleis, het paleis van de wetgeving en de kathedraal leeft overdag, beslist leuk om hier veel mensen gade te slaan. Geïnteresseerd in de cultuur en samenleving in Bolivia? Bezoek dan het museum Musef (Museo Nacional de Etnografia y Folklore), het etnografisch museum dat sionds haar oprichting in 1962 een prachtig beeld geeft vand e culturele diversiteit van Bolivia. 

's Avonds kunt u zich uitleven in een van de vele  restaurantjes in alle prijsklassen. De barretjes zijn vaak tot 's ochtends vroeg druk en gezellig met lokale Bolivianen en 'gringos'.  Wist u ook dat er in La Paz een Coca-museum bestaat? Zeer de moeite van een bezoek waard!Overnachting in
La Paz

 1. Tihuanacu, de half verzonken tempel 
Tihuanacu, de half verzonken tempel 
Programma

Na het ontbijt eindigt hier uw korte rondreis door Bolivia.

Verlenging met de Choro-trail, Tihuanaco, Titicacameer of doorreizen naar Peru! La Paz ligt op een knooppunt aan routes. Om die reden vormt het een ideaal begin- en eindpunt om trekkings te maken, zoals de wonderschone driedaagse Chroro-trail waarbij je voornamelijk afdaalt! Ook de ruïnes van Tihuanaco kunt u met een halve dagexcursie prima vanuit La Paz bezoeken. Vanuit La Paz kunt u doorreizen naar het Titicacameer met een verblijf in Copacabana en op het eiland 'Isla del Sol'. Na afloop hiervan reist u terug naar La Paz of door naar Puno om uw reis verder in Peru voort te zetten. NB Programma
In deze reis zijn een aantal trajecten opgenomen die u per openbare bus aflegt. We geven hierbij een aantal dagen aan waarop wij afraden om met de openbare bus te rijden daar het feestdagen zijn waarop er een grotere kans bestaat dat mensen onder invloed zich op de weg begeven. Wij willen uiteraard zoveel mogelijk dit risico vermijden opdat de buschauffeurs veilig kunnen rijden. De dagen die wij afraden om in Bolivia van de openbare bus gebruik te maken zijn 1 januari, carnaval (zaterdag t/m woensdag), 1 -2 mei (Dagen van de Arbeid) en 22-24 juni (Aymara Nieuw Jaar en San Juan).


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
U overnacht in een 2-persoonkamers met eigen sanitair in middenklasse hotels op basis van logies en (meestal) ontbijt. De accommodaties tijdens de jeeptocht over de Salar de Uyuní (San Juan en Huayllajara) zijn eenvoudig met gebruik van gedeeld sanitair en u overnacht hier in 3- tot 6 persoons kamers.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Inbegrepen
 • luchthaven transfers in Buenos Aires, Salta, Sucre en La Paz
 • overnachtingen o.b.v logies en ontbijt
 • vierdaagse 4x4 jeeptour Salar de Uyuni (incl. lunch dag 6 t/m lunch dag 9)  
 • openbare bussen (Salta-La Quiaca; Uyuni-Potosí; Potosí-Sucre)
 • privé vervoer Villazón-Tupiza
 • excursie mijnen Potosí (dag 11) 
 • excursie indiaanse markt en hoedenfabriek Sucre (dag 12)
 • SNP-informatiepakket
 • boekje Te gast in Peru & Bolivia
 • kaartmateriaal


Niet inbegrepen
 • heen - en terugreis 
 • maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • entree nationale parken
 • binnenlandse vluchten (Buenos Aires-Salta; Sucre-La Paz)
 • optionele excursies
 • lokale vertrekbelasting binnenlandse vlucht
 • uitgaven van persoonlijke aard


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten

Voor deze reis is een goede basisconditie een vereiste. Niet omdat de reis qua fysieke inspanningen zwaar is maar vanwege de hoogte waarop u meerdere dagen en nachten verblijft. Tijdens de vierdaagse jeepexcursie 'Salar de Uyuni' zijn de omstandigheden soms primitief te noemen, passeert u hoogtes tot wel 5000m. boven zeeniveau en kunnen de nachttemperaturen dalen tot 15 graden Celsius onder nul. Minimum aantal deelnemers
2


Geschikte reisperiode
Bolivia kent zeer veel klimaatzones die sterk afhangen van de hoogte. Over het algemeen is de Altiplano (hoogvlakte) droog en de laagvlakte vochtig. De Andes kent een typisch alpine klimaat, ’s nachts koud en overdag aangenaam. De verschillen tussen dag en nacht zijn het meest extreem in de droge wintermaanden van mei tot en met augustus. Vanwege de heldere blauwe luchten is dit dé perfecte reisperiode. U kunt dit arrangement het hele jaar boeken. Houdt u er wel rekening mee dat de bovenste laag van de Salar de Uyuni van december tot en met maart niet bevroren is. Een kleine laag water op het zoutmeer maakt het voor de auto's onmogelijk hier doorheen te rijden. Het heeft geen zin om in deze periode (dec t/m mrt) uw verblijf in Uyuni te verlengen met een verblijf op het zoutmeer. In de maanden juni t/m augustus kan het 's nachts extreem koud (tot onder het vriespunt) zijn in en rondom Potosí en de zoutmeren. Houdt u rekening met zeer warme kleding! De markt van Tarabuco vindt altijd op zondag plaats. Wilt u deze markt bezoeken dan dient dag 1 van het arrangement op een woensdag te zijn.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Bolivia hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of consulaat van Bolivia (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Voor een verblijf in Bolivia van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Wanneer u inwoner bent van Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius of St. Maarten bent, hebt u voor een verblijf in Bolivia van maximaal 30 dagen geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten.
Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of consulaat van Bolivia (zie nuttige adressen). 


Naar Bolivia via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Bolivia via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor BoliviaGezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Bolivia zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Bolivia binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Bolivia zelf ook komt Gelekoorts voor in enkele, onderstaande regio's.
Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts-vaccinatie wordt aanbevolen en is soms verplicht bij een verblijf in de regio's Beni, Cochabamba, Cuquisaca, La Paz, Pando, Santa Cruz en Tarija.

Malaria
In Bolivia komt het hele jaar Malaria voor in gebieden die op minder dan 2.500 m hoogte liggen, mn. in de regio's Santa Cruz, Beni en Pando (vooral Guayaramern en Riberalta).
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:
 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Bolivia staat niet bekend als zeer ‘veilig’. Een aantal bestemmingen kunnen beter vermeden worden in de regentijd (Yungas) en daarnaast is het altijd belangrijk om op te hoogte te zijn van de actuele stand van zaken wat betreft de wegen én eventuele wegblokkades die gedurende het hele jaar plaats kunnen vinden. De meeste reizigers geven aan zich veilig te voelen in Bolivia, veiliger dan in sommige andere landen in Zuid Amerika. Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Zo kunt u het beste uw kostbare sieraden thuislaten en uw paspoort en geldmiddelen in een zogenaamde ‘moneybelt’ onder uw kleding dragen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies van Bolivia.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Regenhoes voor dagrugzak
 • Rugzak of weekendtas
 • Bergschoenen
 • Goede wandelschoenen
 • Slaapzak (-10 graden C)
 • Handschoenen, sjaal en muts met oorwarmers
 • Regenkleding
 • Warme kleding
 • thermo ondergoed
 • Wind- en waterdicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril (100% UV bescherming)
 • Zaklamp
 • eventueel een zakmes
 • Veldfles 


Bagage mee op reis
Laat u zich goed voorlichten wat uw bagagevrijdom is voor de internationale vlucht. Meestal bedraagt dit 20 kilo  per persoon. Naast de bagagelijst merken wij het volgende op. Tussen april en september heeft u een zeer goede warme slaapzak nodig voor de vierdaagse jeeptocht 'Salar de Uyuni'. Voor overdag zijn goede wandelschoenen aan te raden die de enkels omsluiten en een soepele zool met goed profiel hebben. 


Geld mee op reis

Bolivia’s munt is de Boliviano (Bs.) Eenheden in munten zijn 10, 20 en 50 centavos, 1, 2 en 5 Bs. In Biljetten zijn er 10, 20, 50 100 en 200 Bs. De koers op dit moment is 8,7 Bs = 1 Euro of 6,9 Bs = 1U$D (okt 2013). In Bolivia tref je in de meeste grote plaatsen pinautomaten (ATM’s) aan. In plaatsen zoals Copacabana, Coroico en Tiwanaku zijn deze er niet. Het hebben van cash geld is altijd handig, daar de betaling met credit cards lang niet overal is geaccepteerd. De meest gebruikte credit cards zijn die van Visa en Mastercard. In de meeste ATM’s kun je kiezen tussen Bolivianos of US Dollars. Als u een ontvangstbewijs hebt ontvangen uit de automaat, bewaar deze dan goed. Geld wisselen kan in de meeste banken. Er zijn ook wisselkantoortjes die meestal een betere koers geven. Nooit op straat wisselen i.v.m. wisseltrucs en valse biljetten. 

Tijdens deze reis zijn er een aantal kosten die u ter plaatse dient te betalen. Denkt u hierbij aan niet inbegrepen maaltijden, entrees van nationale parken, souvenirs, fooien en drankjes. Voor de entree op het Isla Pescado bedraagt de entree US$ 3 pp, voor het National Reserve Andean Fauna Eduardo Avarao US$ 18 pp. Maaltijden in een middenklasse restaurant kosten zelden meer dan € 8 per keer, voor 3 maaltijden per dag dient u € 25 per dag (180 Bs) te rekenen. Dat is ruim genomen. Gaat u op z’n Boliviaans eten dan is het al snel een stuk goedkoper. Taxi’s kosten in het centrum van de steden 5 Bs per persoon per rit. Van het centrum verder weg de stad in is het dubbele per persoon. Fooien zijn erg gewaardeerd,  reken op 10 % als u een goede service hebt ontvangen. Verder is het geven van een fooi natuurlijk op eigen inzicht en waardering.Hoe verplaatst u zich ter plekke
Deze reis vindt plaats met openbare bussen, privé luchthaventransfers en twee binnenlandse vluchten. Bij de reis over de Salar de Uyuni (per 4x4 jeep) gaat een Spaanstalige chauffeur mee met een kok(kin). U reist met maximaal 5 toeristen in de jeep.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • per vliegtuig

 • startpunt-eindpunt

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Buenos Aires en een terugvlucht vanaf La Paz. U kunt vanaf La Paz via Santa Cruz en Sao Paulo terugvliegen OF u kunt via Lima terugvliegen naar Nederland. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Startpunt
Buenos Aires


Eindpunt
La Paz


Data en prijzen

1 januari 2014 - 31 december 2014
€ 975 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 890 3 personen (driepersoonskamer)
€ 890 4 personen (vierpersoonskamer)
1 januari 2015 - 31 december 2015
€ 1065 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 1075 3 personen (driepersoonskamer)
€ 980 4 personen (vierpersoonskamer)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Extra mogelijkheden bij Noord Argentinië en Bolivia - Altiplano

U kunt op meerdere plaatsen deze reis verlengen met mooie wandelingen of andere bezienswaardigheden. Vanuit Salta kunt u de plaatsen Cachi en Cafayate per huurauto verkennen. Vanuit Sucre kunt u een meerdaagse trekking maken door de Cordillera de los Frailes. Vanuit La Paz maakt u met de Choro-trekking van 3 dagen een spectaculaire afdaling van 4800 naar 1300 meter naar de Yungas. Ook kunt u vanuit La Paz in een dag kennismaken met de bakermat van de Boliviaanse cultuur, namelijk Tihuanaco. Fraaie monolieten en een half verzonken tempel laten u kennis maken met deze cultuur die 2.500 jaar heeft bestaan. Ook biedt La Paz het vertrekpunt om het Titicacameer te verkennen met een verblijf op Isla del Sol. Vanuit La Paz reist u ook makkelijk in 1 dag met een openbare bus door naar Puno, om uw reis in Peru verder voort te zetten.

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

La Paz & Titicaca * Choro-trail

Code 260854 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 130,- per persoon
select

La Paz & Titicaca * Huayna Potosí

Code 260551 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 147,- per persoon
select

Sucre en omgeving * Cordillera de los Frailes

Code 260615 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 197,- per persoon
select

Sucre en omgeving * De Oude Handelsroute, in de voetsporen van Ché

Code 260570 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 359,- per persoon
select

La Paz & Titicaca * Isla de la Luna en Isla del Sol

Code 260613 P avontuur op maat, 4 dagen
vanaf € 255,- per persoon
select

La Paz & Titicaca * Isla del Sol

Code 260552 P avontuur op maat, 3 dagen
vanaf € 233,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.